Καλησπέρα!
Καταρχήν παρόλο που διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ, είναι η πρώτη φορά που ζητάω τη βοήθειά σας για κατι.
Είμαι φοιτητής στην Αθήνα στο τέταρτο έτος φέτος και αποφάσισα πως μετά απο 3 χρόνια και αρκετή ταλαιπωρία με τα ΜΜΜ ενα μηχανάκι είναι μονόδρομος. Ύστερα απο αρκετό ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα πως ήθελα κάτι σε scooter. ΔΕΝ θέλω παπί ούτε μικρή μηχανή στα 125cc.
Αφού το πήρα απόφαση τι θέλω πήγα στη σχολή οδηγών που ήξερα και ξεκίνησα μαθήματα τα οποία κάναμε με μια CBF250. Από τότε μου έχει ανάψει φωτιές και σκέφτομαι πλέον σοβαρα να παρω μηχανη σε 250..
Η χρήση για την οποία προορίζεται το μηχανάκι που θα πάρω είναι μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας οπου και μένω, πήγαινε-έλα καθημερινά ως τη σχολή στου ζωγράφου, πήγαινε-έλα μέχρι τη δουλειά 2 φορές τη βδομάδα στον πειραιά και καμια βόλτα προς φίλους σε άλιμο, ηράκλειο κλπ.
Τα σκούτερ είναι σίγουρα πιο ευχρηστα και πιο βολικα για ψώνια κλπ αλλα δέν νομίζω να αποτελέσει πρόβλημα αυτο. Προσαρμόζομαι εύκολα..
Απο προσωπικές σας εμπειρίες πιστεύετε αξίζει μια τέτοια μηχανή για τη δουλειά που το θέλω η θα ήταν το scooter η πιο έξυπνη επιλογή. Ρωτάω γιατι εμένα μου κόλλησε η μηχανή και ίσως χτυπάω το κεφάλι μου στο τέλος. Η κατανάλωση δε με τρώει ιδιαίτερα, πόσο να καίνε πια τα ρημάδια με μια λογική οδήγηση.![]()
Έχω καταλήξει σε 2 scooter και την προαναφερόμενη cbf250. Για scooter μετά απο αποκλεισμό πολλών άλλων κατέληξα στα εξής:
Kymco agility city 150 καινούριο
Honda pcx 125 καινούριο
Τέλος, για μηχανή δέν θέλω κατι πάνω απο την 250 για αρχη, αργοτερα βλέπουμε..
Ο καθηγητής που μου κάνει τα μαθήματα και είναι εντάξει άνθρωπος δίνει τη CBF της σχολής 2000-2200ευρώ με 3300ΚΜ, μοντέλο του 07. Τον ρώτησα και με μαθητές έχει κάνει λέει γυρω στα 1Κ χιλιόμετρα. Την δίνει γιατι θέλει να πάρει μια μικρή της yamaha που έχει και επιλογή για αυτόματο.. (δεν ξέρω ποιά).
Απο αυτές τις 3 επιλογές τι θα μου προτείνατε? ξέρω είναι διαφορετική η φιλοσοφία τους αλλα μια δεύτερη γνώμη θα με βοηθούσε αρκετά!
Ευχαριστώ πολυ και συγνώμη για το μεγάλο post!![]()
![]()