Λοιπόν, μην δουλευόμαστε... Ακόμη και να μην κάνει κακό στην υγεία άμεσα, έχει πολλές έμμεσες παρενέργειες.
-Έχω μπει σε αυτοκίνητο με μαστουρωμένο οδηγό.... Ο άνθρωπος ήταν απλά αλλού. Αν εσείς βλέπετε πως τα καταφέρνετε, δεν έχετε ιδέα πως φαίνεστε στους άλλους.
-Συγγενικό μου πρόσωπο, ταλαιπωρήθηκε πολύ για να το κόψει... Για όλα αυτά που προσφέρει: το "φτιάξιμο", την χαλαρότητα, την "διεύρυνση" του μυαλού κλπ.
-Ο εθισμός της πηγάζει από τις ίδιες τις ιδιότητές της.... Όταν αισθάνεσαι καλά με κάτι, θες να το κάνεις ξανά και ξανά. Κάτι σαν το Σεξ.
-Όταν είσαι συστηματικός καπνιστής, αρχίζει μια από τις μεγαλύτερες παρενέργειές της: Ο σταρχιδισμός...
Αυτό το "χαλαρά", καταλαμβάνει τη ζωή σου, πλέον τα πράγματα αρχίζουν να μην έχουν σημασία, τα χρώματα της ζωής και της χαράς να ξεθωριάζουν, πράγματα που έκανες πριν τώρα δεν έχουν καμμία σημασία και αρχίζεις να τα αγνοείς.
-Στο τέλος, παραιτείσαι από την δουλειά, αν δεν σου έχει κοπεί κανένα χέρι πρώτα, και δεν νοιάζεσαι για τίποτα. Θες μονάχα να επιστρέψεις "εκεί" που αισθάνεσαι όμορφα. Αρχίζεις να μην σηκώνεις τα τηλέφωνα και αρχίζει η αποξένωση....
Εγώ τα έβλεπα κάθε μέρα. Φαίνεται ο περιστασιακός χρήστης, φαίνεται και ο μανιακός χρήστης.
Εαν εσείς δεν τα βλέπετε, λυπάμαι.
Επίσης, ελπίζω να καταλάβατε που πήγαμε την κουβέντα και από που ξεκίνησε.....![]()
![]()