το πιο σωστο συστημα (εφοσον δεν γινονται λαμογιες πραγμα μαλλον απιθανο για την ελλαδα)Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Και μια λύση (που δεν ξέρω αν είναι λύση αλλά τουλάχιστον στην Αμερική δουλεύει καλά).
Κάποιος φίλος είπε τα τμήματα να αποφασίζουν τους εισακτέους τους και με δικά τους θέματα να δίνεις στις σχολές. Κάτι παρόμοιο ισχύει και εδώ μόνο που το σύστημα δε πάει έχω 100 θέσεις στο Berkeley π.χ ελάτε γράψτε και αν τα θέματα είναι δύσκολα και πατώσετε θα σας πάρω όλους γιατί προκήρυξα π.χ 100 θέσεις και ήρθατε 100 άρα θα σας πάρω όλους. Εδώ το Berkeley λέει για το κάθε τμήμα. Είμαι τμήμα Φυσικής και είμαι τμήμα του 2ου καλύτερου Πανεπιστημίου στον κόσμο. Για να διατηρήσω το επίπεδο ψηλά θέλω GPA 4/5. Δεν το έπιασες;;; Next time. Έχω 95 θέσεις κενές γιατί απο τις 100 που προκήρυξα και είχα προυπολογίσει λεφτά, μπήκανε 5;No problem, περισσότερα λεφτά γι' αυτούς τους 5. Σαν να λέει λοιπόν το Φυσικό Αθήνας. Έχω 100 θέσεις. Θεωρώ οτι για να βγεί κάποιος απο το τμήμα στα 4 χρόνια και να έχει γνώσεις πρέπει ο μέσος όρος του να είναι 17000/20000 μόρια. Εκεί πρέπει να φτάσεις. Να σου λέει αυτό την βάση και όχι το σύστημα, μπείτε μέχρι να γεμίσουν οι θέσεις ανεξαρτήτως βαθμού.
μη συγκρινουμε την αμερικη με την ελλαδα (την π....α με τη βουρτσα)
βεβαια εκει το κακο ειναι οτι εκτος απο πολυ καλος πρεπει να εχεις κι φραγκα -εξαιρουνται οι διανοιες
πες το αυτο στους νεοελληνες γονεις
επισης αλλο ενα urban legend ειναι οτι τα ελληνοπουλα δινουν μεγαλη υλη
μικρη δινουν κι την παπαγαλιζουν
ας δει καποιος την υλη του ΙΒ πχ στη φυσικη (τους σκιζουν ασαλιωτα) (ειμαι φυσικος)
παλια -οι γονεις μου εδωσαν ετσι -υπηρχαν εξετασεις ανα τμημα αλλα τα προβληματα ηταν τεραστια
το παιδι του καθηγητη-πολιτικου-γνωστου-συγγενη πχ θα εχει την ιδια αντιμετωπιση-βαθμολογηση;
δεν θα υπαρχει χρηματισμος;
α)πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια του θελω το παιδι μου να σπουδασει γιατρος κι ας ειναι ενας μελετηρος ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ (το κυριωτερο)
β)πρεπει να υπαρχει επιλογη -αξιολογη- σε τεχνικη εκπαιδευση ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ (ναι λυκειο με περισσοτερες κατευθυνσεις)
γ)πρεπει η εκπαιδευση στο λυκειο-ΑΕΙ να αναβαθμιστει στη λογικη :
εδω ειναι σχολειο κι οχι χωρος αραγματος κι χαβαλε για μαθητες κι πια κ για καθηγητες(το τι ασχετοι διδασκουν δε μπορειτε να φανταστειτε που σπρωχνουν τους μαθητες σε καταληψεις για να καθονται)
δ)πρεπει να ξοδευτουν πολλα λεφτα για εξοπλισμο εργαστηριων κι ταυτοχρονα να ειναι ποινικο αδικημα που θα τιμωρειται η καταστροφη τους σε καταληψεις
ε)πρεπει να ΜΕΙΩΘΟΥΝ οι θεσεις στα δημοσια ΑΕΙ -για το καλο αυτων που θα μπουν με την αξια τους-
το ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν ειναι ο αιμοδοτης της ελληνικης κωμοπολης, τι λογικη ειναι αυτη;
στ)το γυμνασιο να παψει να ειναι η μαυρη τρυπα της εκπαιδευσης κλπ κλπ
το προβλημα δεν ειναι ο τροπος εισαγωγης
αν δεν αλλαξει η λογικη του λαου κι των κυβερνωντων που βλεπουν την παιδεια σαν προσφορο εδαφος ψηφοθηριας απαξιωνοντας τη
οτι συστημα κι να εφαρμοστει στον ιδιο αποτελεσμα θα καταληξει
βεβαια ενα τοσο πολυπλοκο θεμα εχει να κανει κι με την ανεργεια την ανασφαλεια τους χαμηλους μισθους κι γενικα με την ελλειψη εναλλακτικων λυσεων για ενα νεο θεματα που θα τα δουμε εντονοτερα στη πορεια