Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 80

Θέμα: Εισαγωγή σε ΤΕΙ με 0.9

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
    μα αυτες οι εταιρειες που θα χρηματοδοτουν θα ειναι οι ιδιες που μετα θα προσλαμβανουν τους φοιτητες,τοσο απλο ρε παιδια...γαμω τα υπουργεια πια...
    νταξυ δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα
    γιατι αμα αφησεις τις εταιρες ανελεξεγκτες θα μας τον φορεσουν ασαλιωτα(εξκιουζέ μουά μαντμουαζέλς )

αλλα αν υπαρχει σοβαροτητα κυριως απο το κρατος λυνοντε καποια θεματα

τα υπουργεια δεν εχει νοημα να τα βριζεις γιαυτο

αυτα θελουν να μπουν οι εταιριες μεσα
    γιαυτο εξαθλιωνουν το πανεπιστημιο ετσι
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    νταξυ δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα
    γιατι αμα αφησεις τις εταιρες ανελεξεγκτες θα μας τον φορεσουν ασαλιωτα(εξκιουζέ μουά μαντμουαζέλς )

αλλα αν υπαρχει σοβαροτητα κυριως απο το κρατος λυνοντε καποια θεματα

τα υπουργεια δεν εχει νοημα να τα βριζεις γιαυτο

αυτα θελουν να μπουν οι εταιριες μεσα
    γιαυτο εξαθλιωνουν το πανεπιστημιο ετσι
    τα βριζω ρε φιλε γιατι δεν ξερουν τι κανουν πια...

Δικύλινδρο μέλος Το avatar του/της aris_n
    Χαίρομαι που βλέπω και άλλες απόψεις στη συζήτηση γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Κατ' αρχήν για τον φίλο Ερμή, να πω οτι ναι, στο καινούργιο σχέδιο νόμου δεν επιχειρείται αποσύνδεση του Λυκείου απο την Γβάθμια εκπαίδευση κάτι που είναι αρνητικό. Για το θέμα των εξετάσεων, φαντάζομαι οτι συμφωνείς μαζί μου οτι κάποιου είδους εξέταση είναι αναγκαία πρίν την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. (Για να μην θυμίσω την ΑΜΑΡΤΩΛΗ ιστορία των ΠΣΕ(Προγραμμάτα Σπουδών Επιλογής) που κόντεψε να τινάξει στον αέρα όλη την Γβάθμια εκπαίδευση).

Τώρα το πραγματικά φλέγον θέμα των εταιρειών στα Πανεπιστήμια.

Πρώτον δεν είναι απαραίτητο οτι όλες οι εταιρείες είναι ο εωσφόρος, ντυμένος με γραβάτα, κοστούμι και χαρτοφύλακα. Ξέρω, οτι γενεές επι γενεών πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα τις παρουσιάζουν ως τέτοιες (χωρίο που φαίνεται κολαούζο δε θέλει) αλλά τα πράγματα δεν είναι μόνο έτσι.
    Αν συμφωνήσουμε όλοι οτι το Κράτος μας μπατίρισε, θα πρέπει να συμφωνήσουμε επίσης οτι απο κάπου αλλού θα πρέπει να βρεί λεφτά το Πανεπιστήμιο για να ορθοποδήσει. Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες στην Ελλάδα, (προσωπικά ξέρω αρκετούς) οι οποίοι ευχαρίστως θα έδιναν ένα κομμάτι απο τον ισολογισμό τους στην έρευνα, διότι αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα, σημαίνει καινοτομία, σημαίνει αύξηση της επιχειρηματικής θέσης τους στην αγορά, άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας κτλ κτλ. Ξέρετε για πόσες εταιρείες στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, τα τμήματα RD τους σημαίνουν "Μπές στον Internet, ψάξε τι πουλάει πιο πολύ στην αγορά σήμερα, προσέγγισε τους, να το φέρουμε στην Ελλάδα franchise". Δηλ, αγόρασε λογισμικό/συσκευές/τεχνογνωσία απο το εξωτερικό, φέρτο στην Ελλάδα με επιβαρυμένο κόστος αγοράς - άρα και πώλησης- βάλτου και μια σφραγίδα ΑλφαΒήτας Α.Ε και είμαστε όμορφοι και ωραίοι. Ναι, αλλά έτσι δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ. Ήδη μερικά χρόνια πρίν η εταιρεία Intracom προχώρησε στο άνοιγμα Ιδιωτικής σχολής που δίνει MSc, μή αναγνωρισμένα απο το Ελληνικό κράτος, με την επωνυμία ΑΙΤ. Athens Information Technology. Ακόμα λοιπόν και ο Κόκκαλης είδε οτι στα Ελληνικά Πανεπιστήμια υπάρχει "ψωμί" και αφού δεν υπάρχει νόμος να δώσει τα λεφτά του στα Πανεπιστήμια και να τα διαχειριστούν άλλοι, πήρε απλά τον κόσμο απο τα Πανεπιστήμια να κάνουν έρευνες γι' αυτόν. Τον κόσμο που σπούδασε με λεφτά του Ελληνικού λαού έτσι;
    Οι εταιρείες όταν επενδύουν στα Πανεπιστήμια, δεν είναι αφεντικά με τον όρο που νομίζουμε όλοι. Οι εταιρείες είναι επενδυτές. Ξέρουν οτι κάνουν μια επένδυση που μπορεί να βγεί, μπορεί και να μην βγεί. Δεν γίνονται υπάλληλοι τους οι καθηγητές και οι φοιτητές, με την στενή έννοια του όρου. Εγώ θα χρησιμοποιούσα περισσότερο την λέξη συνεργάτες.
    Τώρα, στην Ελλάδα υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο λέγεται "Ερευνητικά Ινστιτούτα" τα οποία είναι ανεξάρτητα απο τα Πανεπιστήμια αλλά σε συνεργασία με αυτά. Εκεί φαίνεται να λειτουργεί κάπως το πράμα* (Αν και όχι σε όλα τα ερευνητικά ινστιτούτα της χώρας). Θα πω ένα όνομα. FORTHnet. Πόσοι φίλοι γνωρίζουν οτι η εταιρεία αυτή φτιάχτηκε απο φοιτητές και ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο της Κρήτης; (FORTHnet=Foundation Of Research & Technology Hellas net). Η Phaistos Networks επίσης. Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης επίσης, καθώς και πολλές άλλες. Στα Πανεπιστήμια εδώ και κανα 2 χρόνια τώρα περιμένουν να εγκριθούν οι προτάσεις τους για χρηματοδότηση διδακτορικών διατριβών απο τη ΓΓΕΤ μέσω του προγράμματος Ηράκλειτος. Το 90% αυτών που ξεκινήσανε (ΑΜΟΙΣΘΟΙ) τα διδακτορικά τους, θα τα πάρουν (ΑΝ τα πάρουν) μετά την λήψη του Διδακτορικού. Καταλαβαίνετε για τι πράμα μιλάμε; Μιλάμε για Διδακτορικά. Για την αιχμή της επιστημονικής γνώσης υποτίθεται και λεφτά ΓΙΟΚ. Ε, πως θα έχεις ανάπτυξη τότε; Πως μια εταιρεία θα κατοχυρώσει μια ιδέα ρε αδερφέ; Ξέρω οτι στην Ελλάδα υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται με software. Αν και δεν είναι ο τομέας μου, εγώ είμαι Φυσικός, η επιστήμη της πληροφορικής ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ο #1 αυτή τη στιγμή τομέας για να επενδύσουν οι εταιρείες. ΓΙΟΚ και εκεί όμως.....
    Σας κούρασα το ξέρω, σταματώ εδώ χάριν οικονομίας και τα λέμε καθώς προχωράει η κουβέντα.

*Ξέχασα, εκεί δεν υπάρχουν κόμματα/παρατάξεις/άσυλο.
    San Francisco Bay Area member......

Και ακόμα κάτι πιο γενικό για τις εταιρείες και τα Πανεπιστήμια.

Έχω την αίσθηση οτι όταν κάποιος ακούει την φράση "Εταιρείες στα Πανεπιστήμια", αμέσως του έρχονται στο μυαλό σκηνές και διάλογοι, ως εξής: Άνδρας σε στυλ κυνηγών του Μορφέα στο Matrix με μαύρα κουστούμια και γυαλιά που παρακολουθούν κάθε κίνηση των φοιτητών και μέσω του μικροφώνου στο μανίκι, αναφέρουν στο "αφεντικό". Ενίοτε ακολουθούν και διάλογοι "Έλα εδώ μαύρε (ήχος μαστιγίου), δούλεψε για το "αφεντικό" (ήχος μαστιγίου x2).
    Λοιπόν, το Νόμπελ Φυσικής για το 2007 δόθηκε για την ανακάλυψη του φαινομένου της Γιγαντιαίας Μαγνητοαντίστασης. Ναι είναι αυτό το φαινόμενο που ανακαλύφθηκε στα μέσα της 10ετίας του 80 απο 2 φυσικούς που παίζανε με την Φυσική Στερεάς κατάστασης και έκανε όλους εμάς να έχουμε δεδομένα πολλών εκατοντάδων GB σε ένα στικάκι στα κλειδιά μας. Έχει κανείς την εντύπωση οτι πήγε καμία εταιρεία σε αυτούς και τους φέρθηκε με αυτό τον τρόπο που περιγράφω παραπάνω; Ή μήπως τους πλησίασε καμία εταιρεία να τους ρωτήσει "Τι κάνετε εσείς εδώ; Παίζετε με ηλεκτρόνια;; Get a life ρε καμμένοι φυσικοί...ποιός ασχολείται με αυτά που κάνετε εσείς..."
    Αντιγράφω απο το site του βραβείου Nobel και την συνέντευξη ενός απο τους αποδέκτες Καθηγητές του Nobel.

My collaboration with Peter Levy on theoretical problems encompassed numerous subjects and, among other results, led to the discovery of the existence of Dzyaloshinsky-Moriya interactions in spin glasses. One consequence of these interactions is the triad anisotropy in spin glasses, which was confirmed experimentally in the thesis of my Ph.D. student Dimitri Arvanitis. Ωπ!!!Και ένας Έλληνας ρε παιδιά!!!

In the mid 1980s, it seemed likely that techniques developed in the field of microelectronics would make it possible to grow magnetic multilayers built up from layers of nanometer thickness. It was precisely at this time that my former student, Alain Friederich, was developing Molecular Beam Epitaxy (MBE) in his research group of the Thomson-CSF company<-----Ωπ Ο εωσφόρος!!!Εταιρεία!!!!. While attending a meeting in San Diego in 1985, Alain Friederich and I were discussing our work at a bar next to the swimming pool, under the palm trees and the stars and we decided to collaborate on the growth and study of magnetic multi-layers. With help from the expert on MBE at Thomson-CSF, Patrick Etienne, as well from my doctoral students, Fr Nguyen Van Dau, Fr Petroff and Agn Barthmy, and two post-docs, Mario Baibich and Jean-Marc Broto, our collaboration resulted in the discovery of giant magnetoresistance at the beginning of 1988.

'Ολο το κείμενο εδώ: Nobel 2007

Τι λέει λοιπόν αυτός ο "καμένος" φυσικός που ασχολούνταν με κάτι υμένια...(μαλακίες τώρα ξέρετε...)στον οποίο χρωστάμε σήμερα όλα τα γκατζετοαρχιδάκια που χρησιμοποιούμε;;; Οτι μια Εταιρεία (φτου κακά σκόρδα) βοήθησε στα πειράματα του.

Όταν η Toshiba, η Intel, η Dell, η HP, η Apple κτλ κτλ (ο κατάλογος είναι ατελείωτος), θέλουν να βγάλουν το επόμενο προιόν στην αγορά τι νομίζετε οτι κάνουν; Γράφουν γράμμα στον Αγ. Βασίλη; Κάνουν τάμα στην Σουμελά; ή μήπως ΖΜΠΡΩΧΝΟΥΝ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ στο ΜΙΤ και σε άλλα Πανεπιστήμια;;; Όποιος μάντεψε το τρίτο κερδίζει χρυσούν ωρολόγιο.
    Μήπως νομίζει κανείς οτι πάει ο Steve Jobs της Apple (τον έχω και δίπλα εδω στο Σαν Φρανσίσκο) στο ΜΙΤ και πιάνει κανένα Καθηγητή απο το γιακά και του λεει "Άκου μαλάκα...θα μου βγάλεις το επόμενο iphone5. Γκέ γκε; Γιατί σε πλΕρώνω ΕΓΩ."
    Αστεία πράματα. Εδώ έχουν τη διορατικότητα να επενδύουν σε ιδέες. Βγούν δε βγούν, γιατί αμα βγούν.....καταλαβαίνετε....
    Όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω έχουν να κάνουν με τη Φυσική στερεάς κατάστασης και την Επιστήμη των υλικών. Το Ελληνικό ανάλογο ξέρετε ποιο είναι;;; 5 τμήματα Φυσικής στην Ελλάδα νεκροταφεία σκέτα και 3 τμήματα Επιστήμης Υλικών ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Το 3ο μάλιστα, αυτό τον Ιωαννίνων μετονομάστηκε φέτος σε "Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών" μπας και ξεκλέψει κανένα ξεροκόμματο επειδή έβαλε τη λέξη "Μηχανικών". Το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο ήταν;; ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ. Αυτοί είμαστε κύριοι. Καληνύχτα μας.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
    [...]Όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω έχουν να κάνουν με τη Φυσική στερεάς κατάστασης και την Επιστήμη των υλικών. Το Ελληνικό ανάλογο ξέρετε ποιο είναι;;; 5 τμήματα Φυσικής στην Ελλάδα νεκροταφεία σκέτα και 3 τμήματα Επιστήμης Υλικών ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Το 3ο μάλιστα, αυτό τον Ιωαννίνων μετονομάστηκε φέτος σε "Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών" μπας και ξεκλέψει κανένα ξεροκόμματο επειδή έβαλε τη λέξη "Μηχανικών". Το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο ήταν;; ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ. Αυτοί είμαστε κύριοι. Καληνύχτα μας.....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ασε ρε κάπτεν...έχω φάει τα σκατά όλα 10 χρόνια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια....έφυγα και ησύχασα....αλλά στεναχωριέμαι ρε γαμώτο....και στεναχωριέμαι πολύ γιατί η Ελλάδα και έξυπνα παιδιά έχει και καλούς Καθηγητές έχει....απλά τα γαμήσανε όλα οι παρατάξεις, τα κόμματα, οι αγκυλώσεις.....

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    ....αλλά στεναχωριέμαι ρε γαμώτο....και στεναχωριέμαι πολύ γιατί η Ελλάδα και έξυπνα παιδιά έχει και καλούς Καθηγητές έχει....και πλέον έχει και ΤΕΡΑΣΤΙΑ συσσώρευση ανέργων επιστημόνων/μηχανικών ...απλά τα γαμήσανε όλα οι παρατάξεις, τα κόμματα, οι αγκυλώσεις.....
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
    Ναι έχει τεράστια συσσώρευση ανέργων επιστημόνων και μηχανικών. Γιατί απλά δεν υπάρχουν εταιρείες να τους προσλάβουν. Γιατί πως να επενδύσει ένας επιχειρηματίας και να στήσει μια επιχείρηση στον τομέα της τεχνολογίας π.χ, όταν του κλείνεις τον δρόμο προς την έρευνα και την ανάπτυξη που είναι τα Πανεπιστήμια;;; Γιατί όποιος και να είναι, όσα λεφτά και να έχει, στο ξεκίνημα του δεν μπορεί να στήσει εργαστήρια ούτε σε μέγεθος, αλλά ούτε και σε εμπειρία, σε σχέση με αυτά των Πανεπιστημίων.
    Επίσης υπάρχει και η αγκύλωση των κλειστών επαγγελμάτων (λέγε με ΤΕΕ). Είχα πάει κάποτε μόλις τελείωσα το Φυσικό σε μια εταιρεία για δουλειά. Ασχολούνταν με την ενέργεια λοιπόν αυτή η εταιρεία. Συγκεκριμένα την ηλεκτρική. Σε κουβέντα που έκανα με τον προιστάμενο του προσωπικού ο οποίος ήταν και γνωστός μου μου λέει "Άρη, το ξέρω η θέση εμπίπτει μέσα στις γνώσεις σου και θα μπορούσες να τα βγάλεις πέρα, αλλά δεν είσαι μηχανικός....Άρα ΝΟ υπογραφή...."(Άλλο Ελληνικό πρωτότυπο). Next time....

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Ναι έχει τεράστια συσσώρευση ανέργων επιστημόνων και μηχανικών. Γιατί απλά δεν υπάρχουν εταιρείες να τους προσλάβουν. Γιατί πως να επενδύσει ένας επιχειρηματίας και να στήσει μια επιχείρηση στον τομέα της τεχνολογίας π.χ, όταν του κλείνεις τον δρόμο προς την έρευνα και την ανάπτυξη που είναι τα Πανεπιστήμια;;; Γιατί όποιος και να είναι, όσα λεφτά και να έχει, στο ξεκίνημα του δεν μπορεί να στήσει εργαστήρια ούτε σε μέγεθος, αλλά ούτε και σε εμπειρία, σε σχέση με αυτά των Πανεπιστημίων.
    Επίσης υπάρχει και η αγκύλωση των κλειστών επαγγελμάτων (λέγε με ΤΕΕ). Είχα πάει κάποτε μόλις τελείωσα το Φυσικό σε μια εταιρεία για δουλειά. Ασχολούνταν με την ενέργεια λοιπόν αυτή η εταιρεία. Συγκεκριμένα την ηλεκτρική. Σε κουβέντα που έκανα με τον προιστάμενο του προσωπικού ο οποίος ήταν και γνωστός μου μου λέει "Άρη, το ξέρω η θέση εμπίπτει μέσα στις γνώσεις σου και θα μπορούσες να τα βγάλεις πέρα, αλλά δεν είσαι μηχανικός....Άρα ΝΟ υπογραφή...."(Άλλο Ελληνικό πρωτότυπο). Next time....
    [offtopic]
    Πονεμένο θέμα αυτό της υπογραφής. Οι ίδιες κλίκες υπάρχουν και στην Πληροφορική που έχει πλήρως ανοικτή πρόσβαση και ας μας επιτραπεί η έκφραση "ανοικτή αρχιτεκτονική". Όπου υπογραφή βλέπε μίζες από δημόσια έργα τις οποίες φυσικά προσπαθούν να καβατζώνονται κλίκες άσχετα αν το λούκι το τραβάνε οι απο κατω κατά το σχεδιασμό και κατασκευή του έργου. Όπου κλίκες βλέπε Ενωση Πληροφορικών Ελλάδος [/offtopic]
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
    [offtopic]
    Πονεμένο θέμα αυτό της υπογραφής. Οι ίδιες κλίκες υπάρχουν και στην Πληροφορική που έχει πλήρως ανοικτή πρόσβαση και ας μας επιτραπεί η έκφραση "ανοικτή αρχιτεκτονική". Όπου υπογραφή βλέπε μίζες από δημόσια έργα τις οποίες φυσικά προσπαθούν να καβατζώνονται κλίκες άσχετα αν το λούκι το τραβάνε οι απο κατω κατά το σχεδιασμό και κατασκευή του έργου. Όπου κλίκες βλέπε Ενωση Πληροφορικών Ελλάδος [/offtopic]
    Καθόλου offtopic φίλε μου.....

Ασε ρε κάπτεν...έχω φάει τα σκατά όλα 10 χρόνια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια....έφυγα και ησύχασα....αλλά στεναχωριέμαι ρε γαμώτο....και στεναχωριέμαι πολύ γιατί η Ελλάδα και έξυπνα παιδιά έχει και καλούς Καθηγητές έχει....απλά τα γαμήσανε όλα οι παρατάξεις, τα κόμματα, οι αγκυλώσεις.....
    Και οι συντεχνίες φίλε. Το ΤΕΕ έχει κλειδώσει και έχει περιοριστεί στα στεγανά των επαγγελματικών δικαιωμάτων, περιχάραξη, αποκλεισμός και αυτό επηρεάζει και την Γ'βάθμια, είτε με το παράδειγμα που έφερες, είτε με την απαξίωση σχολών, είτε με την αναγκαστική επιλογή άλλων σχολών μόνο και μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση....

Ερμή συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Δυστυχώς το ΤΕΕ λειτουργούσε και λειτουργεί σε πολλά ως τροχοπέδη. Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι οτι ακόμα και μέσα στις τάξεις των Μηχανικών φαγώνονται εντός του ΤΕΕ για το ποιος θα έχει τα περισσότερα δικαιώματα έναντι των άλλων μηχανικών.

Και θα συνεχίσω λίγο αυτό που έλεγα για τις εταιρείες και τα Πανεπιστήμια και θα σας ξεκινήσω με ένα παράδειγμα για ένα υλικό πολύ γνωστό στη μοτοσυκλετιστική κοινότητα, την cordura. Ποια εταιρεία το ανακάλυψε και τι κάνει πρόσφατα η εταιρεία αυτή.

Λοιπόν η Cordura είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας νομίζω.
    Την Cordura λοιπόν την ανακάλυψε ως ύφασμα η Dupont το 1929. Δεν θα σταθώ σε πολλές λεπτομέρειες, ένα εισαγωγικό κείμενο μόνο θα αναφέρω για αυτήν, το οποίο είναι διαθέσιμο απο τη Wikipedia Cordura Wiki .

Για την Dupont θα πω απλά οτι είναι ένας Κολοσσός, πραγματικά, στην χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία των πλαστικών. Ιδρύθηκε το 1802, έχει κύκλο εργασιών, το 2009, περί τα 26 ΔΙΣ δολάρια και επιχειρηματική θέση που ξεπερνά τα 38 ΔΙΣ δολάρια. Η εταιρεία αυτή επίσης κατέχει τις εξής πατέντες, ανάμεσα σε πολλές άλλες:

1.Neoprene
    2.Teflon
    3.Kevlar
    4.Nafion (Σε αυτό το υλικό φίλος έκανε το Διδακτορικό του στην Ελλάδα, στον μοριακό προσανατολισμό των πολυμερικών αλυσίδων του Nafion. Σε απλά Ελληνικά, πως αλλάζουν οι ιδιότητες του υλικού σε διαξονικές παραμορφώσεις και πως αντίστοιχα βελτιστοποιούνται.)*

*Το Nafion είναι χοντρικά μια πλαστική μεμβράνη που χρησιμοποιείται για διαχωρισμό αερίων π.χ ή σε στοιχεία καυσίμου κ.α εφαρμογές

Περισσότερες πληροφορίες για την Dupont εδώ

Επίσης στην εταιρεία αυτή Επικεφαλής Οικονομικός Διευθυντής (CFO) είναι ένας Έλληνας. Ο Νίκος Φανανδάκης.
    Θα μπορούσε λοιπόν ο κύριος Φανανδάκης, σε μια κρίση "φιλοπατρίας" ας πόυμε, να πείσει το ΔΣ της εταιρείας να επενδύσει σε Έλληνες επιστήμονες που κάνουν έρευνες σε πανεπιστήμια στην Ελλαδα, πάνω σε ένα υλικό που έχει κατοχυρώσει η Dupont; Η απάντηση είναι ΝΑΙ θα μπορούσε αλλά στο υπάρχον καθεστώς ΟΧΙ.
    Αντ' αυτού η Dupont, πού επένδυσε ένα ΣΚΑΣΜΟ λεφτά το 2006;;; Σε ποιά χώρα;;;
    Στην ΤΟΥΡΚΙΑ!!!Ναι στην γείτονα ΤΟΥΡΚΙΑ και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κων/πολη.
    Αντιγράφω απο το ίδιο το site της Dupont.

In 2006, DuPont started a cooperative effort with Marmara University to educate the packaging sector and established the DuPont Technology Center in Printing department to apply advance flexographic printing technologies. Full renovation of the technology center and establishment of high-technology flexo plate manufacturing line underlines the support given by DuPont to flexo education.

Όλο το κείμενο εδώ

Δηλαδή κοντολογίς η Dupont όχι μόνο συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, αλλά του έφτιαξε και ανακαίνισε πλήρως ένα κέντρο τεχνολογίας καθώς και αντίστοιχη γραμμή παραγωγής.
    Έχω πολλά μα πολλά αντίστοιχα παραδείγματα να γράψω αλλά θα περιοριστώ σε αυτό προς το παρόν....

Και ξανά καληνύχτα μας αδέλφια....

Προσωπικά όταν αναφερόμουν σε κόμματα και γενικά πολιτική στα πανεπιστήμια δεν εννοούσα να σου περνάνε μαθήματα και διάφορες άλλες αλητείες που τώρα γίνονται.
    Όμως νομίζω πως απο την άλλη μεριά δεν μπορείς να αποκόψεις την παιδεία απο την πολιτική.
    Και οι φορείς πολιτικής έιναι τα κόμματα πως να το κάνουμε. Τώρα αν τα κόμματα έιναι διεφθαρμένα έξω απο τα πανεπιστήμια το ίδιο θα είναι και μέσα. Και όπως δεν λείπουν τα κόμματα και η πολιτική απο οποιαδήπετε άλλη στιγμή της ζωής μας δεν θα λειψει και απο τα πανεπιστήμια. Και, επιμένοντας στο παράδειγμα της Αμερικής, νομίζω πως αν και η πολιτική λείπει μέσα στα πανεπιστήμια με την μορφή των κομμάτων επηρεάζει δραστικά την πανεπιστημιακή γνώση αφού συμβαδίζει με τις επιθυμίες των εταιρειών οι οποίες και ρίχνουν το χρήμα στα πανεπιστήμια. Για φανταστείτε την πανεπιστημιακή έρευνα να έρθει σε κόντρα με τα κέρδη μιας μεγάλης εταιρείας? Τί θα γίνει τότε?

Δέιτε το και αλλιώς. Την ίδια στιγμή που δεν μας αρέσει η πολιτική στα πανεπιστήμια επειδή θα κατευθύνει τους φοιτητές στο δρόμο του κομματόσκυλου και της λαμογιάς επιθυμούμε την εισαγωγή των εταιρειών στα πανεπιστήμια οι οποίες φυσικά και θα ρίξουν χρήμα μονάχα σε τομείς που τους ενδιαφέρουν. Έτσι, κατα τη γνώμη μου, τα πανεπιστήμια θα παράγουν εκέινη τη γνώση που απλά φέρνει κέρδος σε κάποιες εταιρείες και τίποτε άλλο. Γιατί μην μου πείτε πως μια εταιρεία θα προτιμήσει να ρίξει χρήμα σε μια έρευνα που θα οφελήσει την κοινωνία αλλά δεν θα προσφέρει κέρδος στην ίδια.

Για να μην παρεξηγηθώ και γω πέρασα απο τα ελληνικά πανεπιστήμια και είδα το χάλι και των κομμάτων και της πανεπιστημιακής έρευνας. Νομίζω όμως πως οι τομείς της υγείας και παιδείας δεν μπορεί παρά να είναι δημόσια υπόθεση μιας και αφορά σε όλους μας και όχι στα κέρδη κάποιων εταιρειών. Τώρα γιατί οι περισσότεροι δεν θέτουμε το θέμα της παιδείας πρωταρχικό θέμα κάθε που γίνονται εκλογές και ψηφίζουμε με βάση ποιος θα μας δώσει 50 ευρώ παραπάνω στο μισθό ή μια καλή στρατιωτική θητεία είναι ένα θέμα προς μεγάλη συζήτηση.

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tanouki2
    Όμως νομίζω πως απο την άλλη μεριά δεν μπορείς να αποκόψεις την παιδεία απο την πολιτική.
    Και οι φορείς πολιτικής έιναι τα κόμματα πως να το κάνουμε. Τώρα αν τα κόμματα έιναι διεφθαρμένα έξω απο τα πανεπιστήμια το ίδιο θα είναι και μέσα. Και όπως δεν λείπουν τα κόμματα και η πολιτική απο οποιαδήπετε άλλη στιγμή της ζωής μας δεν θα λειψει και απο τα πανεπιστήμια.
    Από την πολιτική ίσως δεν μπορείς να αποκόψεις τον πολίτη,όχι την παιδεία.
    Η παιδεία είναι προαπαιτούμενο για έναν σωστό πολίτη...και αν κρίνουμε από την πολιτική στη Ελλάδα,εκ του αποτελέσματος της βούλησης του πολίτη...κάποιος έιναι ο πιο αδύναμος κρίκος

Τα κόμματα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από την μεταπολίτευση και μετά (για πριν δεν ξέρω) μόνο φορείς πολιτικής δεν είναι και τα αποτελέσματα αυτής τους της διαμόρφωσης τα βιώνουμε εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.Φορείς διαφθοράς (όπως λες κι εσύ),φορείς αυτοπροβολής και πλουτισμού ολίγων,φορείς σήψης και κοντόφθαλμου πνεύματος ναι είναι.

Γιατί πολιτικές (πολιτική=κατεύθυνση) για την πρόοδο αυτής της χώρας δεν έχω δει να γίνονται ΠΟΤΕ,αφού οι αυτοαποκαλούμενοι "πολιτικοί" αναλώνονται στο κυνήγι της προσωπικής προβολής,της greek way κονόμας και του ψευτοτσαμπουκά στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης με σκοπό την ανάδειξη του "μαχητικού" και του "φιλολαϊκού" τους χαρακτήρα .(φτου λέρωσα το στόμα μου...)

Είναι πολύ μίζερο να λέμε ότι τα κόμματα δεν μπορούν λείψουν από τα πανεπιστήμια.
    Τα πανεπιστήμια είναι κυψέλες γνώσης και έρευνας και ΜΟΝΟ αυτό.Η παιδεία είναι καθαρά θέμα της προπανεπιστημιακής εκπαίδευσης,της οικογένειας και πάνω απ'όλα θέμα προσωπικό του καθενός (αυτή η δια βίου μόρφωση που λένε...)

Τα κόμματα και η κάθε μορφή αντιπροσώπευσής τους στα πανεπιστήμια πρέπει να εξαφανιστούν,αν θέλουμε η επόμενη γενιά να έχει μέλλον μακρυά από όλα τα σκατά που τάισε τη δική μας γενιά (ναι αυτή των προνομιούχων των 592 πλέον €...και αν βρει κάποιος δουλειά) η γενιά της μεταπολίτευσης.Μέσα στο πανεπιστήμιο δεν πρέπει να γίνεται καμία μα καμία κομματική χειραγώγηση,παρά μόνο να προσφέρεται και να μεταδίδεται η γνώση.Μην πω τώρα τα περί ασύλου,γιατί θέλω ένα σεντόνι ολόκληρο..άσυλο λέει...έννοιες που είχαν υπόσταση μόνο τον καιρό της Χούντας.Είναι ή δεν είναι άσυλο ολόκληρη η πατρίδα μας σήμερα?Έχουμε ή δεν έχουμε δικαίωμα εκφοράς της γνώμης μας παντού και δημόσια?
    Αλλά ξέχασα..το άσυλο είναι για να μην μπαίνουν οι μπάτσοι μέσα και μας πιάνουν όταν καίμε το σύμπαν ή με σπρέι βάφουμε αφού πρώτα γυμνώσουμς και χτυπήσουμε φοιτήτριες επειδή έκαναν το λάθος να είναι με το "κακό κόμμα".Κόμματα στα πανεπιστήμια...

Έξω τα παράσιτα από τα Πανεπιστήμια!

Και, επιμένοντας στο παράδειγμα της Αμερικής, νομίζω πως αν και η πολιτική λείπει μέσα στα πανεπιστήμια με την μορφή των κομμάτων επηρεάζει δραστικά την πανεπιστημιακή γνώση αφού συμβαδίζει με τις επιθυμίες των εταιρειών οι οποίες και ρίχνουν το χρήμα στα πανεπιστήμια. Για φανταστείτε την πανεπιστημιακή έρευνα να έρθει σε κόντρα με τα κέρδη μιας μεγάλης εταιρείας? Τί θα γίνει τότε?
    Τότε θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία που θα αξιοποιήσει την έρευνα αυτή και θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στην εταιρεία της οποίας τα κέρδη προσβάλλονται.
    Αυτά βέβαια γίνονται σε χώρες που ευνοείται η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία έξω από φορομπηχτικές και γραφειοκρατικές λογικές (απόρροια των κομμάτων που λέγαμε πριν)

Έτσι, κατα τη γνώμη μου, τα πανεπιστήμια θα παράγουν εκέινη τη γνώση που απλά φέρνει κέρδος σε κάποιες εταιρείες και τίποτε άλλο. Γιατί μην μου πείτε πως μια εταιρεία θα προτιμήσει να ρίξει χρήμα σε μια έρευνα που θα οφελήσει την κοινωνία αλλά δεν θα προσφέρει κέρδος στην ίδια.
    Το κέρδος που έχουν αυτές οι εταιρείες,πέραν ενός μέρους που πάει στην "επονείδιστη πλουτοκρατία",μοιράζεται σε όσους δουλεύουν σκληρά γι'αυτή αλλά και μέρος αυτού καταλήγει πίσω στην κοινωνία.Βλέπε το παράδειγμα του Άρη πιο πριν για την Dupont.Πόσοι από μας δεν έχουν βιώσει το κέρδος να είναι στεγνοί καβαλώντας σε βροχή:smilea:
    Πόσες άλλες βιομηχανίες αξιοποιούν τεχνολογία προερχόμενη από το "σατανικό κέρδος"για να προωθήσουν και την δική τους παραγωγή...?

Αυτά...και αν κούρασα,που μάλλον κούρασα σόρυ...

Ένας άνεργος μηχανικός που περιμένει την ανάσταση ...που μάλλον δύσκολα θα έρθει..σε αυτή τη χώρα

Υ.Γ.Τελείως οφτοπικ...αλλά σχετικό με το λάκκο με τα φίδια που είναι η Ελλάδα και δεν πρόκειται να βγει ποτέ...πόσοι γνωρίζετε για το "νόμο" 20-20-20 ?Απλά ως τροφή για σκέψη και απόγνωση
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Άγγελε δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε όλα όσα λες. Μακάρι να αλλάξουν τα πράματα, αν και το βλέπω δύσκολο, ειδικά ως προς το ξερίζωμα των κομματόσκυλων απο τα Πανεπιστήμια, που ως άλλοι βοσκαραίοι οι φοιτητο/κομματικοπατέρες κατεβάζουν τα πρόβατα για να εξαργυρώσουν οι ίδιοι την "συμβολή" τους με μια καλή θεσούλα στο κόμμα....

Έχω πολύ καλό φίλο μηχανικό, ο οποίος θυμάμαι, ήταν ο "μπροστάρης" του κόμματος σε σχολή της Αθήνας. Το τι κινητοποιήσεις έκανε το παιδί αυτό δεν λέγεται. Ιδεολογία;;;Να σου μιλάει ώρες ατελείωτες λες και έπαιζε κασέτα. Εταιρείες στα πανεπιστήμια και παράλληλη χρηματοδότηση με το κράτος;;;Καλύτερα να του έβριζες τη μάνα ας πούμε.

Είδε λοιπόν οτι στην Ελλάδα αυτό το υδροκέφαλο κράτος ΜΠΑΤΙΡΙΣΕ και την έκανε για Γερμανία. (Ούτε καν Ανατολική ). Βρήκε προγραμματάρα απο την airbus σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου και δεν τον χάλασαν καθόλου τα 3000 Ευρώ που παίρνει στο post doc το μήνα!!!!Απο εταιρεία έτσι;;;Απο τον για τα Ελληνικά δεδομένα Εωσφόρο!!! Βέβαια δεν το πολυκουβεντιάζει με τους υπόλοιπους "συναγωνιστές" όταν έρχεται στην Ελλάδα....το αφήνει λίγο έτσι στο φλού που λένε....
    Ξυπνήστε παιδιά!!!!Άλλο πολιτική συνείδηση και άλλο κομματική!!!

Όσο για την Αμερική, θα σου πω οτι οι φοιτητές εδώ είναι πολύ πιο πολιτικοποιημένοι απ'οτι στη Ελλάδα. Πολύ όμως. Θα σου θυμίσω οτι το Berkeley ήταν ο μπροστάρης στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του 60 έναντι του πολέμου του Βιετνάμ. Επίσης ακόμα και σήμερα θα δείς πολλόυς φοιτητές να διαδηλώνουν για θέματα που τους απασχολούν. Φωνή να δεις!!!!Να χτυπάνε κατσαρολικά και να τραγουδάνε. Με πλακάτ και με πανό. Να γυρίζουν όλο το Πανεπιστήμιο και όλη την πόλη. Και το κορυφαίο ξέρεις ποιο είναι;;; Οτι εδώ έχουμε αστυνομικά τμήματα μέσα στο Πανεπιστήμιο!!!!Τους εμπόδισαν ποτε οι αστυνομικοί να διαδηλώσουν;;;;ΠΟΤΕ. Ίσα ίσα κλείνουν τους δρόμους για να περάσουν, γιατί ξέρουν οτι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ των φοιτητών να διαδηλώσουν. Αλλά ΕΙΡΗΝΙΚΑ!!!Νομίζεις οτι επειδή δεν σπάσανε 500 μαγαζιά, δεν κάψανε 50 αυτοκίνητα και δεν πλακωθήκανε στις πέτρες με την αστυνομία, δεν ακούστηκε η φωνή τους;;;Ακούστηκε και παραακούστηκε σε πληροφορώ φίλε tanouki2.

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. :wave2: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
    από Tropeas στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 07:24
  2. Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2007, 12:37
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2006, 20:16
  4. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 11:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε