κι εγω ποδηλατω εδω κ καμια 10αρια χρονια στην αττικη...
οι ποδηλατες που εχουν ξεφυτρωσει τα τελευταια χρονια προσπαθωντας,μαλλον, να πεισουν τους γυρω τους οτι το ποδηλατο ειναι ενα οχημα οπως ολα τα αλλα εχουν αυτοκτονικες τασεις.
κι εγω ποδηλατω εδω κ καμια 10αρια χρονια στην αττικη...
οι ποδηλατες που εχουν ξεφυτρωσει τα τελευταια χρονια προσπαθωντας,μαλλον, να πεισουν τους γυρω τους οτι το ποδηλατο ειναι ενα οχημα οπως ολα τα αλλα εχουν αυτοκτονικες τασεις.
panta vromikoi panta laspomenoi
Έχοντας κάνει ποδήλατο όσο ήμουν στην Γερμανία σε σύγκριση με εδώ... έχω μόνο μια παρατήρηση.
Όσοι θέλετε να κάνετε ποδήλατο στην Ελλάδα κάντε καλύτερα ΜΤΒ γιατί οτιδήποτε άλλο προυποθέτει ίδιο ρίσκο με το να κάνετε ελεύθερη πτώση.
Όσον αφορά οδικές συμπεριφορές... σε μια χώρα που ο ΚΟΚ αποτελεί στο μυαλό του Έλληνα μόνο το γνωστό γλυκό στο ζαχαροπλαστείο, σκεφτείτε τι γίνεται όταν καβαλούν ποδήλατο και στο μυαλό τους δεν υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός στο που και τι μπορούν να κάνουν.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Και πια νομίζετε ότι είναι η συμπεριφορά του μέσου μηχανόβιου (μη χέσω) απέναντι στα ποδήλατα? Προσπερνάω ΠΟΛΛΕΣ μηχανές κάθε μέρα με το ποδήλάτο (Κηφισιά - Μοναστηράκι) Το τι εξυπνάδα ακούω κάθε μέρα δεν λέγεται. Ρε μεγάλε είμαι ανάμεσα αριστερή και μεσαία ΑΛΛΑ ΠΑΩ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. Είναι πιο στενό το ποδήλατο βλάκα. Και όσο πας να με "πιέσεις" τόσο αυξάνεις την πιθανότητα να κάνεις μαλακία και να φας τα μούτρα σου. Ειδικά με τους bikers της κρίσης (αυτούς που καβάλησαν λόγο οικονομίας και μόνο) πολυ μπινελίκι κάθε μέρα.
Ακόμα χειρότεροι ειναι οι οδηγοί λεοφωρείων. Σε σφηνώνουν δίπλα σε σταση και ανοίγουν πόρτες.... Πολλές φορές.... Οτι να'ναι. Και τέλος οι πεζοι. Αυτοί απλά δεν σε βλέπουν. Σε κοιτάνε και έρχοντε πάνω σου. Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα μια κατάσταση.... Από ταρίφες, μόνο οι ηλικιωμένοι σε γράφουν. Οπως ακριβώς με τα μηχανάκια. Οι νέοι προσέχουν.
Οσο για τον ΚΟΚ. Και κόκκινα περνάω και ανάποδα πάω σχεδόν καθημερινά. Πολύ προσεκτικά όμως. Και έτσι φτάνω γραφείο την ίδια σχεδόν ώρα που έκανα με το μηχανάκι. Και μην κάνουμε τον ΚΟΚ θέμα, γιατί όλοι λίγο ώς πολυ έχετε παραδεχτεί ότι πάτε και μία τελικές που και που...
Τέλος, οσον αφορά την άδεια, επειδή είπα να κάνω μια ασφάλεια, μπας και πάρω κανέναν καθρέφτη μαζί, ο όρος ανέκδοτο είναι λίγος. Απο τιμολόγιο αγοράς του εργαλείου (αμα δεν έχεις δεν βγάζεις άδεια. Δηλαδή άμα το έχεις πάρει σε κομμάτια απο νετ γεια σας), μέχρι "τι μας λες τώρα ρε φίλε" άκουσα.
Και το ιδανικό ποδήλατο για μέσα στην πόλη είναι mountain. Με ασφάλτινα λάστιχα όμως. Μετά τα super-duper continental (ότι γλυτωνω σε βενζίνη το πληρώνω σαμπρέλες) χτύπησα 2 ασήκωτα κινέζικα kenta, και ούτε ένα φούιτ σε 2 χιλιάδες χιλιόμετρα (μέσα σε 3 μήνες)
Γενικά πάντως, άμα μπεις στο τρυπάκι "μετακίνιση με ποδήλατο" μάλλον δύσκολα ξεκολλάς. Στη βδομάδα πάνω απορείς γιατί δεν το έκανες τόσα χρόννια. Μιλάω για μετακίνηση. Δεν πάω ποτέ "βόλτα" με ποδήλατο. Βαριέμε. Επίσης η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ηταν ο μόνος τρόπος να κάνω κάποια γυμναστική, και οι νεκροί χρόνοι από και προς το γραφείο ήταν οι μόνοι που μου περίσσευαν.
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Είμαι ΒΜΧας, και ειδικά παλιότερα έκανα σχεδόν καθημερινά Αθήνα Αγια Παρασκευή, Αγια παρασκευή Αθήνα. Το τι έχω δει είναι για γέλια και για κλάματα... Άμα ως μηχανόβιοι παραπονιόμαστε ότι τα κουτιά δεν μας βλέπουν, ως ποδηλάτες είμαστε τελείως αόρατοι...
Συν το ότι πολλοί το παίρνουν πατριωτικά και δεν σου αναγνωρίζουν το δικαίωμα να είσαι στο δρόμο...Ταξί να σου κολλάνε και να μαρσάρουν από πίσω σου να κάνεις στην άκρη ενώ δεν γίνεται λόγο σακατεμένης άσφαλτος και χίλια δυο άλλα είναι καθημερινά...
Όταν είμαι πάνω στη μηχανή και μου κάνουν καμιά μαλακία, μπορεί και να το αφήσω να πάει στο διάολο... Άμα είμαι με το ΒΜΧ του δίνω να καταλάβει ώστε να χεστεί να ξανακάνει μαλακία σε άλλον ποδηλάτη. Με μοτό πολλές φορές μου έχουν πει sorry ρε φίλε δεν σε είδα, έχεις δίκιο κλπ... Με ΒΜΧ πάντα ζητάνε και τα ρέστα... Ε αυτοί δεν πρόκειται να ξανακάνουν μαλακία και να βγουν από πάνω...
Από τη συμπεριφορά μας προς τον αδύνατο δείχνουμε και το επίπεδο του πολιτισμού μας. Πάρτε την αλυσίδα: άτομο με ειδικές ανάγκες-ηλικιωμένος-μητέρα με παιδί-πεζός-ποδηλάτης-μοτοσυκλετιστής-οδηγός αυτοκινήτου........ και θα δείτε ότι αν ο βιαστικός, κομπλεξικός, μικρόνοος, αγενέστατος και δολοφόνος εν τέλει, βρίσκεται ψηλότερα στην αλυσίδα αυτή, τότε θα γράψει στα @@ του τα δικαιώματα του άλλου και θα κάνει το κέφι του! Ο μοτοσυκλετιστής θα πηδήξει τον ποδηλάτη, ο ποδηλάτης τον πεζό, ο αυτοκινητιστής θα κλείσει τον ανάπηρο και ο φορτηγατζής θα σε σκοτώσει και θα απαλλαχθεί!
Χθες μιλούσα με τροχονόμο και μου είπε για ατύχημα στην Κηφισίας στο οποίο η οδηγός αυτοκινήτου χτύπησε μοτοσυκλετιστή και συνέχισε την πορεία της, έχοντας την μηχανή ΚΑΤΩ από το αυτοκίνητο της για περίπου 2 χιλιόμετρα! (ευτυχώς ο μοτοσυκλετιστής δεν χτύπησε πολύ, τον πέταξε δεξιά και συνέχισε αυτή την πορεία της).
Σεβασμός στους γύρω μας!!! Όλοι αυτοί που "βιάζονται" ας σκεφτούν τι κερδίζουν σε χρόνο και πόσο κακό κάνουν με τη συμπεριφορά τους.
Εντάξει.. για να ειμαστε σωστοί και αντικειμενικοί , η κίνηση ενός ποδηλάτου σε ενα δρόμο ή μια οδό μιας λωρίδας είναι θα έλεγα μόνο τροχοπέδη για τα άλλα οχήματα εκτός και αν κάνετε κάποιο Le Man με αγωνιστικό.
Χρειάζονται ειδικοί δρόμοι για τα ΄ποδήλατα μόνο που στην Ελλάδα που το πεζοδρόμιο είναι είτε κατειλημένο απο κάποιον με το "τεθωρακισμένο" του , είτε απο γλάστρα, είτε απο κάποιο άλλο εμπόδιο , είναι πολύ δύσκολο να γίνουν.
Για την ιστορία , στην πόλη που ήμουν έξω, το ποδήλατο κατέβαινε απο την πορτοκαλί λωρίδα του πεζοδρομίου (οδός για ποδήλατα που ούτε οι πεζοί δεν έμπαιναν για να μην τους μαζέψει κανάς επερχόμενος).... μόνο για να αλλάξει δρόμο. Αλλά ακόμα και εκεί είχε ειδική σήμανση ΚΟΚ για ποδήλατα και έπεφτε χοντρή καμπάνα αν σε έπιαναν ενώ πήγαινες να περάσεις-διασχίσεις την οδό οχημάτων χωρίς να ακολουθήσεις την σήμανση.
Όμως μιλάμε για κράτος και άλλη χώρα... ξεχάστηκα... συνεχίστε!
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Άσχετο. ( ; )
Στα Χανιά έχουμε 2 μεγάλους ποδηλατόδρομους (γιατί κάποτε υπήρξε ένα τέτοιο κονδύλι που έπρεπε να φαγ...εεεεε εκμεταλευτεί.
Ο ένας ποδηλατόδρομος είναι μήκους 6 μέτρων μπροστά από την αγορά των Χανίων και ο άλλος 10 μέτρα μπροστά απότο Δημαρχείο της πόλης.
Στον ένα σταθμεύουν τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, στον άλλο τα αμάξια των τοπικών αρχόντων.
Και να θες να αγιάσεις...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
o specialized τα είπε όλα, όπως σωστή είναι και η παρατήρηση του gandalf απο πάνω. Δεν μπορείς να κάνεις δίκτυο ποδηλατόδρομων σε ένα αστικό ιστό που είναι ήδη κορεσμένος και που δεν είχε ποτέ καμία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο.
Οι σωστοί ποδηλατόδρομοι δεν χαράσσονται στην άσφαλτο αλλά στα πεζοδρόμια. Έτσι είναι αρκετές πόλεις του εξωτερικού αλλά εκεί τα πεζοδρόμια είναι φαρδιά και οι πεζοί αποτελούν σεβαστή οντότητα και όχι εμπόδιο.
Επίσης, υπάρχουν φανάρια σε κάθε διασταύρωση για τους ποδηλάτες, οι οποίοι τα σέβονται. Το είδα πέρυσι στο San Sebastian, το είδα φέτος στη Στοκχόλμη.... Ο έλληνας θα περιμένει στο φανάρι? με το ποδήλατο? χαχααχαχχα καλό ...
πάμε παρακάτω...
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Αν υπαρχει φαναρι και του κόβεις και το δελτιο καθε φοραΑρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
[...]Ο έλληνας θα περιμένει στο φανάρι? με το ποδήλατο? χαχααχαχχα καλό ...
πάμε παρακάτω..., ναι θα μαθει να περιμενει
Θα αργησει, καποιοι θα κλαψουν, αλλα θα μαθει
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Συμφωνώ. Χωρίς σωστές υποδομές, με εντελώς ανύπαρκτη παιδεία αλλά και για κάτι εντελώς πρωτόγνωρο όπως είναι το ποδήλατο στην πόλη για τους περισσότερους, προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε περισσότερα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αν υπαρχει φαναρι και του κόβεις και το δελτιο καθε φορα, ναι θα μαθει να περιμενει
Θα αργησει, καποιοι θα κλαψουν, αλλα θα μαθει
Ας γίνει κάτι κάποια στιγμή επιτέλους, τώρα που άρχισε να ανθίζει το φαινόμενο είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας..
![]()
Ωραίο το ποδήλατο αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί που βλέπω πάνε όντως στο δρόμο όπως να ναι δηλαδή μες στη μέση μιας λεωφόρου με αμάξια και μηχανές να τους προσπερνούν με 1000 :hypnotize . Επίσης πολλοί έχουν όντως την κάκιστη συνηθεια να περνάνε κόκκινα και να κινούνται αντίθετα σε μονόδρομους βάση της ελληνικής νοοτροπίας έχω ποδήλατο και κινούμαι όπως γουστάρωΦυσικά εννοείται πως και οι υπόλοιποι οδηγοί δεν τους προσέχουν.Κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών αφού το ίδιο το κράτος το οποίο είμαστε εμείς οι ίδιοι δεν έχει μεριμνήσει τόσα χρόνια για οδηγική παιδεία και κατασκευή ποδηλατοδρόμων.
Τώρα όσον αφορά τους ποδηλατοδρόμους τουλάχιστον κάτι πάει να γίνει εδώ και σε σύγκριση με Γερμανία που είπαν κάποιοι εκεί είναι έτη φωτός μπροστά όσον αφορά την οδηγική/ποδηλατική παιδεία η οποία φυσικά ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία στο σχολείο. Για τις δε υποδομές τι να λέμε. Λαμπρό παράδειγμα τα μικρά μου εξαδέλφιατα οποία δε φεύγουν από το σπίτι αν δεν πάρουν τα κράνη τους για να πάνε είτε βόλτα είτε σχολείο τηρώντας ευλαβικά την ειδική Radverkehrsanlage (Radfahrstreifen)
και τον ΚΟΚ. Επίσης προσωπικά θα έκανα αρκετό ποδήλατο εδώ αλλά με το καυσαέριο που παίζει για τα πννευμόνια ούτε για αστείο μεσα στην πόλη.
![]()
Die Radverkehrsanlage
![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
ρε συ Ingenius... με κατέστρεψες ρε φίλε τώρα... κάπως έτσι ήταν και στο Gronau που έμενα φίλε.
Ένιωθες οτι ήσουν άνθρωπος και είχες όντως ποιότητα ζωής. Μετά τις 17.00 βόλτα στο κοντινό αλσάκι με ποδήλατο και τα Σ/Κ για μπάλα στο κοινοτικό γήπεδο (με χόρτο και δίχτυα παρακαλώ) και βολτίτσα για καμιά μπύρα και φαγητό το βραδάκι....
Και είχες και ενα καλό μισθό να περνάς.
Στο τσάκ είμαι να τραβήξω καμιά μούτζα και να την κάνω απο εδώ... μόνο φρένο η κόρη μου.
Gandalf
Τώρα μάλιστα, εκεί και κράνος θα σου βάλω, και πινακίδα, και μέσα στα όρια θα κινούμαι, μωρέ και κατά γράμμα όλο τον ΚΟΚ θα σου εφαρμόσω..εκεί μπορεί και να σου κάτσω κιόλας..!Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Die Radverkehrsanlage![]()
:hypnotize
![]()
![]()
Η φωτό είναι από Βρέμη. :smilea:![]()
Έτη φωτός ποιότητα ζωής σε σχέση με εδώ![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
E, εμείς έχουμε τον Παναθηναϊκό..Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Η φωτό είναι από Βρέμη. :smilea:![]()
Έτη φωτός ποιότητα ζωής σε σχέση με εδώ![]()
![]()