Ας πω και εγώ μια ιστορία. Γείτονας μου είχε το παλιό του λάντα παρατημένο κανα 5άρι χρόνια πάνω σε 4 τσιμεντόλιθους στο απέναντι χωράφι. Πέρασε κάποια μέρα ένας γύφτος με παπαγαλάκι στο φορτηγό και του λέει του γείτονα μου που ήταν στον κήπο. "Αφεντικό να το πάρω;". Επειδή ο γείτονας μου είχε καταθέσει προ πολλού πινακίδες και τα σχετικά, λέει "πάρτο, άχρηστο είναι".
2 χρόνια μετά έρχεται περιπολικό στο σπίτι του. Το λάντα που είχε δώσει στο γύφτο, το οποίο ο γύφτος το είχε βάλει στην κυκλοφορία, ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στην Μαρκοπούλου και ο γύφτος με την βοήθεια άλλων γνωστών του που τον μαζέψαν απο το τροχαίο, εξαφανίστηκε πρίν έρθει η τροχαία. Η αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη του γείτονα μου απο τον αριθμό πλαισίου και κατηγορήθηκε εκείνος ως υπαίτιος τελικά. Η υπαιτιότητα του στηρίχθηκε στο δικαστήριο, όπου και τελικά καταδικάστηκε, βάση ενός νόμου που λέει οτι όταν ένα όχημα βγαίνει απο την κυκλοφορία πρέπει ή να καταστραφεί ή με ευθύνη του ιδιοκτήτη να παραμείνει άπαξ και διαπαντώς εκτός κυκλοφορίας.
Οπότε προσοχή σε τέτοια θέματα, δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει....