Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: τρακαρισμα

τρακαρισμα

pedia gnorizei kapoios ti pezei se periptosi pou trakareis kapoion apo piso eno aytos ekane paranomi anastrofi?o asfalistis mou eipe oti borei na yparxei synaipetiotita exei tyxei se kapoion?

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Re: τρακαρισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από TristanVogt
    pedia gnorizei kapoios ti pezei se periptosi pou trakareis kapoion apo piso eno aytos ekane paranomi anastrofi?o asfalistis mou eipe oti borei na yparxei synaipetiotita exei tyxei se kapoion?
    εαν τον τρακάρεις από ΠΙΣΩ (σε κάποιο σημείο από πίσω δεξί εως πίσω αριστερό φανάρι) φταίς και τέλος...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Re: τρακαρισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από TristanVogt
    ρωτα το μελος bikerted...

Back to the Future Το avatar του/της INVADER
    ψαξε για μαρτυρες οτι εκανε "επικινδυνους ελιγμους" μετα αναστροφης εχων ως αποτελεσμα αναποφεκτη προσκρουση
    Αναπνεω καλυτερα μεσα απο τη μασκα

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: Re: τρακαρισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
    εαν τον τρακάρεις από ΠΙΣΩ (σε κάποιο σημείο από πίσω δεξί εως πίσω αριστερό φανάρι) φταίς και τέλος...
    όχι πάντα

ψάξτο λίγο παραπάνω.

Τί ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε;;

Re: Re: Re: τρακαρισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
    Δηλαδή αν π.χ. κινούμαι στην Συγγρού στη μεσαία λωρίδα με 90χλμ/ώρα (που είναι και το όριο ταχύτητας) και ξαφνικά ο οδηγός του ΙΧ στην αριστερή ή στη δεξία κάνει ΣΦΗΝΑ και μπει μπροστά μου στο ένα μέτρο με 50χλμ/ώρα και πέσω πάνω του (πίσω του) φταίω;;;;

Μονο τοτε δεν φταις κ αυτο γιατι δεν θεωρειται προπορευομενο οχημα.

κΑι ΤωΡα Τι...?? Το avatar του/της aisxos

αυτό υπάρχει σε κάποιον νόμο?στηρίζεται κάπου? ή είναι με βάση την εμπειρία?(το ρωτάω γιατί είμαι παθών και χτύπησα στην αριστερή μερία του αυτοκινήτου στην πίσω πόρτα μέχρι μπροστά στον προφυλακτήρα,ήμουν από πίσω πήγα να το αποφύγω ενώ προσπάθησε αριστερή στροφή )

Μονο τοτε δεν φταις κ αυτο γιατι δεν θεωρειται προπορευομενο οχημα.
    Τότε δεν φταίω όχι όμως για το λόγο που λες.

Δεν φταίω γιατί εγώ οδηγούσα με ΣΥΝΕΣΗ όπως λέει ο ΚΟΚ, ήμουν δηλαδή συνεπής στο άρθρο 12 του ΚΟΚ και το ατύχημα ΔΕΝ προκλήθηκε λόγω δικής μου υπαιτιότητας, λόγω δικού μου λάθους.

Το "ο πίσω φταίει πάντα" είναι ένας γενικός κανόνας, γιατί συνήθως (στο 99,99% των περιπτώσεων) αν ο πίσω οδηγούσε σύμφωνα με το άρθρο 12 του ΚΟΚ δεν θα είχε γίνει το ατύχημα.
    ΔΕΝ ισχύει όμως πάντα.

Αν ο πίσω αποδείξει ότι αυτός οδηγούσε σύμφωνα με τον ΚΟΚ και ότι το ατύχημα οφείλεται σε κάτι άλλο (δηλαδή στην παράβαση του ΚΟΚ από το άλλο όχημα) τότε καθάρισε.

Δύσκολο, αλλά έτσι είναι ...

Υ.Γ. το άρθρο 12 παρ. 1 του ΚΟΚ λέει τα εξής

Aυτoί πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς πρέπει να απoφεύγoυν oπoιαδήπoτε συμπεριφoρά πoυ είναι ενδεχόμενo να εκθέσει σε κίνδυνo ή να παρεμβάλλει εμπόδια στην κυκλoφoρία, να εκθέσει σε κίνδυνo πρόσωπα ή ζώα ή να πρoκαλέσει ζημιές σε δημόσιες ή ιδιωτικές περιoυσίες. Oι oδηγoί
    υπoχρεoύνται να oδηγoύν με σύνεση και με διαρκώς τεταμένη την πρoσoχή, να επιδεικνύoυν ιδιαίτερη πρoσoχή στα παιδιά, στους υπερήλικες, στα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) και γενικώς στα πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια και να μην πρoκαλoύν γενικά με τη συμπεριφoρά τoυς τρόμo, ανησυχία ή παρενόχληση στoυς λoιπoύς χρήστες των oδών, στους παρόδιους ή στoυς
    κατoικoύντες πλησίoν αυτών.

Re: Re: Re: τρακαρισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από aisxos
    αυτό υπάρχει σε κάποιον νόμο?στηρίζεται κάπου? ή είναι με βάση την εμπειρία?(το ρωτάω γιατί είμαι παθών και χτύπησα στην αριστερή μερία του αυτοκινήτου στην πίσω πόρτα μέχρι μπροστά στον προφυλακτήρα,ήμουν από πίσω πήγα να το αποφύγω ενώ προσπάθησε αριστερή στροφή )

Αν καταλαβα καλα δεν τρακαρες απο την πισω πορτα μεχρι μπροστα αλλα απο μπροστα μεχρι πισω.

Ναι, πρεπει να κρατας αποσταση ασφαλειας απο το προπορευομενο οχημα, φταις.
    Ακομα κ αν η στροφη που παει να "ενεργησει" ειναι παρανομη.

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Εάν ήταν ΗΔΗ μπροστά σου (σε μονή ή στην ίδια λωρίδα), ο νόμος λέει ότι φταις, αλλειψει τηρήσεως των περί αποστάσεως ασφαλείας, ό,τι μ@λ@κία κι αν έκανε ο άλλος κι όσο προσεκτικά κι αν οδηγούσες εσύ!
    Αν όμως ΞΑΦΝΙΚΑ βρέθηκε μπροστά σου, κάνοντας επικίνδυνο και παράνομο ελιγμό από αλλού, ΚΑΙ ΑΝ έχεις κάποιον που μπορεί να βεβαιώσει ακριβώς τι έγινε ως αυτόπτης μάρτυρας, τότε τη γλιτώνεις!
    ...το νου σου!!

Re: Re: Re: Re: τρακαρισμα

Αν καταλαβα καλα δεν τρακαρες απο την πισω πορτα μεχρι μπροστα αλλα απο μπροστα μεχρι πισω.

όχι ήμουν απο πίσω με απόσταση 1εσ0 μέτρων περιπου με 50 χλμ γυαλί δρόμος κάτω με abs σε πόλη και έκανε απότομη στροφή αριστερά ενώ εγώ ήμουν απο πισω και προσπαθησα να τον αποφυγω κανοντας αριστερα όμως τον χτυπησα στην πίσω αριστερη πορτα μέχρι μπροστα στον μπροφυλακτηρα και μετα πηγαμε για λιγο μαζι και μετα καρθωθηκαμε η μηχανη και εγω σε κολωνα.ωστοσο υπάρχει σχετικος νόμος ο οποιος λεει οτι ο πισω πρεπει να προσέχει μπροστα αλλα υπαρχει νομος που λεει αυτος που προκειται να αλλαξει κατευθυνση πρεπει να προσεχει τον πισω και να μην θεσει σε κινδυνο κανεναν..εαν θελετε μπορω να τα παραθεσω ετσι ωστε να γινουν πιο κατανοητα,...ωστοσο οι δικηγόροι που εχω απο ασφαλιστικη και ενας δικος μου λένε οτι δεν φταιω..

Re: Re: Re: Re: Re: τρακαρισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από aisxos
    όχι ήμουν απο πίσω με απόσταση 1εσ0 μέτρων περιπου με 50 χλμ γυαλί δρόμος κάτω με abs σε πόλη και έκανε απότομη στροφή αριστερά ενώ εγώ ήμουν απο πισω και προσπαθησα να τον αποφυγω κανοντας αριστερα όμως τον χτυπησα στην πίσω αριστερη πορτα μέχρι μπροστα στον μπροφυλακτηρα και μετα πηγαμε για λιγο μαζι και μετα καρθωθηκαμε η μηχανη και εγω σε κολωνα.ωστοσο υπάρχει σχετικος νόμος ο οποιος λεει οτι ο πισω πρεπει να προσέχει μπροστα αλλα υπαρχει νομος που λεει αυτος που προκειται να αλλαξει κατευθυνση πρεπει να προσεχει τον πισω και να μην θεσει σε κινδυνο κανεναν..εαν θελετε μπορω να τα παραθεσω ετσι ωστε να γινουν πιο κατανοητα,...ωστοσο οι δικηγόροι που εχω απο ασφαλιστικη και ενας δικος μου λένε οτι δεν φταιω..
    Α... νομιζα ησουν με αμαξι...

Ετσι οπως τα γραφεις δεν καταλαβα χριστο, δεν εκανε μονο αριστερα προφανω αλλα φρεναρε μαζι, αλλιως δεν θα ειχες προβλημα ε ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs
    Εάν ήταν ΗΔΗ μπροστά σου (σε μονή ή στην ίδια λωρίδα), ο νόμος λέει ότι φταις, αλλειψει τηρήσεως των περί αποστάσεως ασφαλείας, ό,τι μ@λ@κία κι αν έκανε ο άλλος κι όσο προσεκτικά κι αν οδηγούσες εσύ!
    Αν όμως ΞΑΦΝΙΚΑ βρέθηκε μπροστά σου, κάνοντας επικίνδυνο και παράνομο ελιγμό από αλλού, ΚΑΙ ΑΝ έχεις κάποιον που μπορεί να βεβαιώσει ακριβώς τι έγινε ως αυτόπτης μάρτυρας, τότε τη γλιτώνεις!
    ήταν ηδη μπροστα μου,μονη λωριδα κατευθυνσης με πλατος 5,5 μετρα βρισκοταν στο δεξι μερος του δρομου (δεν υπηρχαν παρκαρισμενα) και ΛΕΕΙ στην καταθεση του οτι ΕΨΑΧΝΕ τον δρομο που ηθελε να στριψει και με αυτο με δικαιωνει οτι εστριψε αποτομα μολις διαπιστωσε τον δρομο.ωστοσο ξεκινησε την αριστερη στροφη πριν την διαχωριστικη περιπου 2-3 μετρα διχως φλας.υπαρχει μαρτυρας που λεει οτι λεω και εγω αλλα μου τα μασαει λιγακι πιθανοτατα φοβαται να μην μπλεξει..και βρισκομαι σε τρελο διλλημα για το τι θα γινει..

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τρακάρισμα και ασφαλιστικές..
    από Trickster στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2007, 09:38
  2. Τρακάρισμα (ποιός Αγιος γιόρταζε χθές...??)
    από motaba στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 22/01/2007, 11:16
  3. τρακαρισμα!!!!!!!!
    από caster1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2006, 09:17
  4. Καλοκαιρινό Τρακάρισμα...
    από Innersense στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 14/09/2005, 14:01
  5. Τρακάρισμα Suzuki SV650S