μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά?
Με αλκοόλη από Πακιστάν, Τουρκία, Ουκρανία ή Βουλγαρία, παράγεται σχεδόν το σύνολο του «ελληνικού» ούζου, ενώ την ίδια ώρα τεράστιες ποσότητες οινοστάφυλων παραμένουν απούλητες στις αποθήκες των παραγωγών. Αυτό υποστηρίζει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), σύμφωνα με την οποία μεγάλο μέρος από το εισαγόμενο υλικό θα μπορούσε να αντικατασταθεί με ελληνικό, όπως, για παράδειγμα, με κρητική σουλτανίνα. Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Έκτορας Νασιώκας, Βασίλης Κεγκέρογλου, Κώστας Σπηλιόπουλος) με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας ζητούν την παρασκευή ούζου αποκλειστικά και μόνο από αλκοόλη προερχόμενη από ελληνικά σταφύλια.
περισσότερα εδώ