Σελίδα 20 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 1015161718192021222324 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 359

Θέμα: Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Με λένε Αλβέρτο και έτσι γουστάρω.
    Μας τέλεψε πια...καλός , αλλά καρμπυρατερήσιος στην εποχή του ψεκασμού 8 σημείων ρε παιδάκι μου δεν ...άσε που δεν ήξερε και από μπαρμπούτι......
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Όχι, όχι.

Η ταχύτητα του φωτός είναι η σταθερά (το λέω και πιο πάνω). Μιλάμε πάντα ΜΟΝΟ για τη θεωρία της σχετικότητας.

Δηλαδή (Βάζω άσκηση) :

Καβαλάω ένα Vsrtom (μπλε) και ξεκινάω με τη ταχύτητα του φωτός προς τα Πατήσια.
    Καβαλάς ένα Vstrom (κόκκινο) και ξεκινάς προς την αντίθετη κατεύθυνση (Σούνιο), πάλι με τη ταχύτητα του φωτός.

Ποια είναι η σχετική μας ταχύτητα;

...
    Του φωτός βρε όρνια, έτσι ορίζεται αυτή. Είναι η σταθερά. Τίποτα δεν πάει πιο γρήγορα γιατί έτσι το ορίζω εγώ. Με λένε Αλβέρτο και έτσι γουστάρω. ΟΥ ΟΥ ΟΥ 666.
    Μα το ξερουμε οτι τα V-strom εχουν μαζα, για κανε ομως το ιδιο πειραμα με ΚΤΜ...

...παντως σα να εχεις δικιο σ'αυτο που λες, θελει λιγο ψαξιματακι και επανερχομεθα...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Σωστός....άμα μΕ εξηγήσεις, πως σταδιάλα, δεν παραβιάζουν τον 2ο της θερμοδυναμικής θα κεράσω μπυρόνια.....
    Γιατι να τον παραβιαζουν?

ΥΓ1 ετοιμαζε τα μπυρονια στο μεταξυ...

ΥΓ2 Ασκηση...ο τυπος του Νιουτον F=ma τι οριζει? Η απαντηση σε αυτο ειναι και η απαντηση στο ερωτημα σου (αν μαντευω σωστα) το επαθλο του οποιου ειναι τα μπυρονια που θα πιω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    και αυτα φυσικη ειναι...
    Είναι αλλά είναι στο επίπεδο του να προσπαθώ να εξηγήσω στο πεθερό μου ότι το βαρύτερο δεν πέφτει πιο γρήγορα από το ελαφρύτερο.

Ή στη γυναίκα μου ότι είτε πέσω με παπί 125cc, είτε με busa με 120km/h και συρθώ, θα πάθω τα ίδια όταν δε φοράω κράνος, γάντια, μπουφάν κλπ

Σωστός....άμα μΕ εξηγήσεις, πως σταδιάλα, δεν παραβιάζουν τον 2ο της θερμοδυναμικής θα κεράσω μπυρόνια.....
    Αφήνω σε άλλους το δύσκολο αυτό έργο.

Παραθέτω όμως το εξής http://blogs.myspace.com/index.cfm?f...ogId=475396256
    για πλάκα...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αφήνω σε άλλους το δύσκολο αυτό έργο.

Παραθέτω όμως το εξής http://blogs.myspace.com/index.cfm?f...ogId=475396256
    για πλάκα...
    παλιο,καλο,καμενο...

Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα σωματίδια με το όνομα "μπυρόνια" (συμβολισμός ), όταν καταναλωθούν σε επαρκείς ποσότητες προ της οδήγησης, βοηθούν στη λύση των αποριών μας περι ύπαρξης ή μη του Θεού (τον βρίσκουμε μπροστά μας)...

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Γιατι να τον παραβιαζουν?
    Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διαδικασίας (2ος θερμ/κης) είναι ότι με το πέρας του χρόνου δεν μπορεί ποτέ να εξελιχθεί προς τα πίσω. Με άλλα λόγια έχει μόνο μία κατεύθυνση (το λεγόμενο και βέλος η άνυσμα του χρόνου) καθώς περνάει ο χρόνος.

Άρα το ταχυόνιο "φαίνεται" ως σωματίδιο να έχει ιδιότητες αλά βεστρόμ. Όχι μόνο ταξιδεύει πιο γρήγορα και από το φως στο κενό, αλλά πάει πίσω και στον χρόνο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    ΥΓ2 Ασκηση...ο τυπος του Νιουτον F=ma τι οριζει? Η απαντηση σε αυτο ειναι και η απαντηση στο ερωτημα σου (αν μαντευω σωστα) το επαθλο του οποιου ειναι τα μπυρονια που θα πιω.
    Τι δουλειά έχουν τώρα οι διαφορικές του περίεργου στην χώρα των θαυμάτων...???
    Για σημειακά σωματίδια μιλάω....χωρίς μάζα......

Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα σωματίδια με το όνομα "μπυρόνια" (συμβολισμός ),
    Θεός....... εφτά διδακτορικά βγάζει το θέμα.....

Ή στη γυναίκα μου ότι είτε πέσω με παπί 125cc, είτε με busa με 120km/h και συρθώ, θα πάθω τα ίδια όταν δε φοράω κράνος, γάντια, μπουφάν κλπ
    σαφως και εννοεις την περιπτωση κατα την οποια δεν σερνεσαι με το μοτοσακο απο πανω σου...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Θεός....... εφτά διδακτορικά βγάζει το θέμα.....
    Έχω κι άλλο (περίμενα καιρό την ευκαιρία΄...)

Τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη από τη ταχύτητα του....

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Chuck Norris!!!!!!!!!!

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διαδικασίας (2ος θερμ/κης) είναι ότι με το πέρας του χρόνου δεν μπορεί ποτέ να εξελιχθεί προς τα πίσω. Με άλλα λόγια έχει μόνο μία κατεύθυνση (το λεγόμενο και βέλος η άνυσμα του χρόνου) καθώς περνάει ο χρόνος.

Άρα το ταχυόνιο "φαίνεται" ως σωματίδιο να έχει ιδιότητες αλά βεστρόμ. Όχι μόνο ταξιδεύει πιο γρήγορα και από το φως στο κενό, αλλά πάει πίσω και στον χρόνο.

Τι δουλειά έχουν τώρα οι διαφορικές του περίεργου στην χώρα των θαυμάτων...???
    Για σημειακά σωματίδια μιλάω....χωρίς μάζα......

Μα δε μιλησα εγω για τα ταχυονια! Τα οποια ειναι και τελειως υποθετικα, οποτε νομιζα οτι απευθυνεις την ερωτηση σε κατι που ειπα εγω! Σορρυ, νο μπυρ φορ μι!

Παντως κανεις το εξης λαθος στην ερωτηση σου. Μπλεκεις την κινηση μιας 'διαδικασιας' στην οποια αναφερεται ο 2ος νομος, με την κινηση ενος σωματιδιου. Ο 2ος νομος εχει στατιστικη ισχυ.

Για παραδειγμα, υπαρχει το παραδοξο του Ζερμελο, ο οποιος βασιζομενος στο θεωρημα του Πουανκαρε διατυπωσε ενα ιδεατο πειραμα το οποιο αντιβαινει (εκ πρωτης οψεως) στον 2ο νομο. Αυτο εχει ως εξης. Παιρνεις ενα δοχειο με αεριο, το οποιο αρχικα καταλαμβανει ενα μικρο κομματι του δοχειου. Σπας το διαφραγμα που το περιοριζει να εξαπλωθει σε ολο το δοχειο, και αυτο συμφωνα παντα με τον 2ο νομο σε πολυ μικρο διαστημα θα καταλαβει ολο το δοχειο. Ο πουανκαρε απεδειξε ομως, οτι οποιοδηποτε μονωμενο δυναμικο συστημα, θα ξαναπερασει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απειρως κοντα στην αρχικη του κατασταση (ουσιαστικα ειπε, οτι αν ενα συστημα εχει καποια θεση καποια στιγμη, θα ξαναπερασει απειρως κοντα απο αυτην). Δηλαδη, με αλλα λογια το αεριο καποια στιγμη θα ξαναπαει στη γωνιτσα που αρχικα ειχε, απο μονο του. Αυτο ομως θα κρατησει πολυ λιγο και στατιστικα δεν αντιβαινει στο 2ο νομο της θερμοδυναμικης. Ασε που θα χρειαστει χρονος πολυ μεγαλυτερος απο την ηλικια του συμπαντος για να γινει κατι τετοιο (ομως σιγουρα θα γινει!)...

Μας τέλεψε πια...καλός , αλλά καρμπυρατερήσιος στην εποχή του ψεκασμού 8 σημείων ρε παιδάκι μου δεν ...άσε που δεν ήξερε και από μπαρμπούτι......
    Ο Αλβετος ηταν (και ειναι) πολυ μπροστα απο την εποχη του...διολου καρπμυρατερισιος θα ελεγα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    σαφως και εννοεις την περιπτωση κατα την οποια δεν σερνεσαι με το μοτοσακο απο πανω σου...
    Ναι, σαφώς.

Αν και σίγουρα με ένα busa να σέρνεται εμπρός από σένα, λόγω μεγαλύτερης ορμής (300Kg x 120Km) θα έχεις σαφώς καλύτερες πιθανότητες να σου ανοίγει το δρόμο για το δικό σου σούρσιμο από διάφορα εμπόδια (π.χ. τρακτέρ, κολώνες της ΔΕΗ, τοίχους κλπ).

Για αυτό το λόγο και δεν ανέφερα ως παράδειγμα τη VStrom v12, η οποία θα έχει στο στάνταρ εξοπλισμό Deflector shield και Inertia bumpers.

(Είμαι καμμένος, το ξέρω, βλ. άβαταρ).

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Insight owner here. How can I help you?
    Εσένα είχα δει τελικά!!!!

Πως σε μπέρδεψα με τον Gantalf ένας..... John Oldman ξέρει....

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_from_Earth

Ταινιάρα παρεπιπτόντως, βρήτε τη στο νετ, είναι δωρεάν.

Θα σας αρέσει και είναι εντελώς εντός θέματος του θρεντ.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF