Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 95

Θέμα: Ένα κείμενο που δεν δημοσιεύεται συχνά

απλο μελος Το avatar του/της granazi
    Champion 2ης Βουνίσιας

Re: Ένα κείμενο που δεν δημοσιεύεται συχνά

Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues

Οι ειδήσεις που σας σερβίρει το CNN και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι εντελώς κουραφέξαλα και είναι φτιαγμένες όχι για να σας πουν την αλήθεια αλλά για να σας κρατήσουν κολλημένους στην οθόνη μέχρι να τελειώσουν οι διαφημίσεις. Την κατάσταση εδώ την έχουμε υπό τον έλεγχό μας.
    Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε τώρα, είναι να αρχίσετε να αναλύετε τι κάνουμε εδώ. Γιατί, ούτε έχετε ιδέα τι κάνουμε και, ούτε θέλετε να έχετε.
    Είμαστε ο στρατός σας και κάνουμε αυτό που μας στείλατε να κάνουμε.
    Saucy Jack Πεζοναύτης στο Αφγανιστάν Πάντα Πιστός
    «Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν… όμως το Σώμα των Πεζοναυτών θα πληρώσει το μεγαλύτερο από το μερίδιό σας».
    Βετεράνος είναι αυτός που σε κάποια στιγμή της ζωής του υπέγραψε λευκή επιταγή με δικαιούχο τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» και αξία «περιλαμβανομένης και της ζωής μου.»
    Αυτό είναι η Τιμή, και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα που δεν το καταλαβαίνουν πια.[/COLOR]

http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=21374 [/B]

εμενα μου μυριζει προπαγανδα του αμερικανικου πενταγωνου.........

αλλα εγω ειμαι και κακος ανθρωπος ,οποτε μην δινετε σημασια
    επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι

όπου γης Το avatar του/της iosif
    απιστευτη μπουρδα γραμμενη απο εναν ηλιθιο
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
    απιστευτη μπουρδα γραμμενη απο εναν ηλιθιο
    Nαι, αλλά από οπλισμένο ηλίθιο.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Re: Ένα κείμενο που δεν δημοσιεύεται συχνά

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
    [B]

Ούννοι, περιπλανώμενες αγέλες πρωτόγονων, άκαρδων θηρίων που τους τρέφει η βαρβαρότητα. Άνθρωποι των σπηλαίων με ΑΚ-47.

Δεν είναι αστείο να περιγράφει τον εχθρό του ενώ στην ουσία περιγράφει τον εαυτό του; Οι Αμερικάνοι είναι
    καλύτεροι; Δική του επιλογή ήταν να πάει για να σφάξει
    Θυμάμαι τότε με τους βορβαδισμούς στη Γιουγκοσλαβία είχαν πάρει συνέντευξη από κάποιους πιλότους.
    Ε ρε να τους βλέπατε χαρά και περιφάνεια γι' αυτό που είχαν κάνει.
    "Είμαστε οι καλύτεροι, σας γαμήσαμε κανείς δεν τα βάζει μαζί μας"

ΟΥΣΤ Τσόγλανοι βλαμένοι που θα κρίνεις ένα λαό όταν εσύ ο ίδιος είσαι μέσα στα σκατά

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μας αρέσει ή οχι.. το θέμα είναι πως αυτοί είναι οι σύγχρονοι Ρωμαίοι και φροντίζουν όπως και τα αρχαία πρότυπα τους να διδάσκουν στο στράτευμα τους , πως όλα γίνονται για το καλό του κόσμου και το καλό της "Ρώμης"...

Ακριβώς όπως διδάσκονταν και μετέφεραν ιστορικά και οι Ρωμαίοι.. οτι ήταν οι μεταφορείς του πολιτισμού στον κόσμο και οτι η Ρώμη ήταν η υπέρτατη αυτοκρατορία.

Μην σας κάνει εντύπωση λοιπόν.. μην το βλέπετε μόνο απο την δική μας πλευρά... αλλά και απο την δική τους. Και όπως είπα και πριν.... οι στρατιώτες,

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ (άρα και κρίση, ηθική, και γενικά "ευγενικά" γνωρίσματα ) κατά την ώρα της μάχης. Έτσι διδάσκονται/διδασκόμαστε όλοι. Ελπίζω να το κατανοείτε αυτό. Για αυτό άλλωστε και ιστορίες φιλίας και συναδερφικότητας μεταξύ εχθρών στο πεδίο της μάχης είναι πάντα άξιες αναφοράς.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Είδα το hard locker. Είναι στο ιδιο μοτιβο. αποφευγουν ιδεολογιες και μιλουν για τη βια του πολέμου Η ταινία υπονοεί και τη βία πισω στην πατρίδα. εγω αυτο που βλέπω είναι δυο χασίματα, αλλωτριώσεις, αποπροσωποποιήσεις η μία πάνω στην άλλη. Το αμερικανάκι δεν εχει τοπο ,δεν εχει ελπιδα, που λεει και το τραγουδι, δε το χωρα καμια πατριδα, και χωρευει στους ρυθμους του "δε χωρας πουθενα ,πουθενα ,πουθενά.. Ούτε εκεί ούτε και στη πατρίδα του. Έιναι μες στα σκατά, γραμμη για τη κόλαση των χριστιανών, και τον έχουν και για μαλάκα.Και φωνάζει ,"μη με κρίνεις" κι έχει ανάγκη ,τιμές και πατρίδες γιατί χωρίς αυτα τα "κατασυνθηκη ψέυδη" δεν επιβιώνει στην καμία.Θα διαλυθεί τελείως. Χρειάζεται ένα αντίβαρο "δικαίου", "ηθικής" το ίδιο που χρειάζονται οι βαρυποινίτες μας όταν λυντσάρουν τους παιδεραστές κι είναι σα να λένε. "κλεψαμε σκοτώσαμε αλλα σα κι αυτόν δεν είμαστε".

Τωρα τι να πεις για την ηθική? Εχει κι η Ζωη την αξία της και υποτιμάται αυτη η αξία αναλόγως. Η ζώη του ανθρώπου και του κοτόπουλου , εξισώνονται. άντίστοιχα εξισώνεται και η ηθική.
    Επιβιώνεις ώς αφγανός με την ηθική που χεις στην Ελλάδα ώς Έλληνας? Άρα ένα θεμα, η Έπιβίωση ,άρχέγωνη και βίαιη απο τη μάνα της.
    Άυτος που ρίχνει το πεντάχρονο του στην κοκορομαχία το αγαπά σα παιδί του, όχι με την ελληνική αγάπη, με την αφγανική. Προσαρμοσμένη στη σκληροτητα του τόπου που λέει σα φιλοσοφία περίπου αυτό. "Έγω μπορώ να ριξω το παιδι μου στα σκυλιά,Έσυ ο εχθρός μου λοιπον δε μπορείς να με εκβιάσεις απειλώντας μου την οικογένειά μου.Άμα μου σκοτώσεις τη γυναίκα θα πάρω άλλη,κι άμα μου πάρεις πέντε παιδιά μου για τον πόλεμο σου ,θα κάνω άλλα πέντε"
    (πχ. Μία φυλή του αμαζονίου σκότωνε τα βρέφη απο το δέυτερο παιδί και μετα με την λογικη ότι ο κάθε γονιός στον κύνδινο φρόντιζέ απο ένα παιδί.Ποιός τους κρίνει αυτους?)

Ποιός τον κρίνει (και το αφγανό και τον αμερικάνο)? Εγώ? Εσύ? Με τι φόντα. Ο θεός ξεκαθάρισε τη θέση του με εκείνο το: " μη κρίνεις ινα μη κριθείς, Άσε με μένα να βγάλω το φίδι απο την τρύπα" (Θεός speaking).
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Ποιός τον κρίνει (και το αφγανό και τον αμερικάνο)? Εγώ? Εσύ? Με τι φόντα. Ο θεός ξεκαθάρισε τη θέση του με εκείνο το: " μη κρίνεις ινα μη κριθείς, Άσε με μένα να βγάλω το φίδι απο την τρύπα" (Θεός speaking).
    Μόνος σου έδωσες την απάντηση. Ο καθένας θα κρίνει σύμφωνα με τη δική του ηθική. Και επειδή η ηθική είναι ανθρώπινο δημιούργημα και όχι φυσικός νόμος (και άρα μη αμφισβητίσιμος), θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές οπτικες γωνίες.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    ... θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές οπτικες γωνίες.
    Άντικειμενικά η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής με αντίτιμο μισθό δεν είναι εξ ορισμού κάτι το μη ηθικό;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Άντικειμενικά η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής με αντίτιμο μισθό δεν είναι εξ ορισμού κάτι το μη ηθικό;
    Το "εξ ορισμού" πως προκύπτει? Ποιός το όρισε?

Το "εξ ορισμού" πως προκύπτει? Ποιός το όρισε?
    Δεν ξέρω μα έτσι πρέπει να είναι μιας και ο άνθρωπος είναι που έχει εξουσία και γ. τα πάντα στο πέρασμα του σε αυτόν τον πλανήτη.
    (ειρωνικά, προφανώς...)

Και μη ειρωνικά αλλά ίσως άσχετο τώρα, όταν βλέπω την αθωωτητα και το αμόλυντο στο πρόσωπο ενός μωρού που μου γελάει, το μόνο που περνάει από το μυαλό μου είναι η ιερότητα της ύπαρξης, όπως και κάθε ύπαρξης...
    Και η επί πληρωμή αφαίρεσή της μου κοστίζει σαν άνθρωπος...

κυραΚουλα στο εκανα γουλι Το avatar του/της SpineshankD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    "κοντινοτερο ντελιβερυ",ατομικη θερμαστρα","αντιδοτο για το δηλητηριο"...

πρεπει να μιλησει αμεσα με καποιον βετερανο του βιετναμ η ακομη καλυτερα με καποιον ελληνα των ελληνοαλβανικων αν ζουσε,η καποιον του ρωσικου μετωπου...

ετσι...ο πεθερος μου πριν κανα δυο βδομαδες μου ελεγε πως τα τελευταια 10+ χρονια τα 2,5 ειναι σαν αξιωματικος σε πρωτη γραμμη πυρος....πολεμος με βοσνια,κοσσοβο,κροατια κ.ο.κ.
    με κακουχιες και καταστασεις που δεν μπορει να βαλει ο νους μας...
    και ομως ο ανθρωπος ειναι λογικοτατος μορφωμενος και ηξερε ανα πασα στιγμη το τι εκανε και γιατι το εκανε και οχι με ατακες του στυλ
    "Ονειρεύομαι τον Μπιν Λάντεν να ξυπνάει και να με βλέπει από πάνω του, με την μπότα μου στον λαιμό του, καθώς τον φτύνω και του μπήγω το κυνηγετικό μου μαχαίρι..."
    χανει ακομη και το 1% της συμπονοιας μου...
    σαν να σου λεει ειμαι εδω και σκοτωνω και σκοτωνομαι γιατι ο λυκος εφαγε την γιαγια της κοκκινοσκουφιτσας.
    οπως ειπε και ο μαγος διαλεγουν ατομα κατωτατου μορφωτικου επιπεδου για αυτο και μονο τον λογο...φαυλος κυκλος

Αν η αφαιρεση ζωής ειναι ανηθικη εξ ορισμού (χωρις αντίτιμο κατ αρχην γιατι το αντιτιμο περιπλεκει το θέμα.Γιατι κάθε φονος εχει ενα αντιτιμο, και γιατι το αντιτιμο μπορει να αναχθει λογικα στην επιβίωση και γιατι αν εισαι μεσα στο χορο χορευεις, ειτε με 1000δολλαρια αντιτιμο ειτε με μηδεν.
    Λεει λοιπον ο ποιητής;

ΑΙΩΝΙΟΤΗΣ

Ο Ινδός Αρσούνας, βασιλεύς φιλάνθρωπος και πράος,
    μισούσε ταις σφαγαίς. Ποτέ δεν έκαμνε πολέμους.
    Πλην τού πολέμου ο φοβερός θεός δυσηρεστήθη
    (λιγόστεψεν η δόξα του άδειασαν οι ναοί του)
    και μπήκε με θυμό πολύ στου Αρσούνα το παλάτι.
    Ό βασιλεύς φοβήθηκε και λέει «Θεέ μεγάλε
    συγχώρεσε με αν δεν μπορώ ζωή να πάρω ανθρώπου».
    Με περιφρόνησι ο θεός απήντησε «Από μένα
    νομίζεσαι πιο δίκαιος; Με λέξεις μη γελιέσαι.
    Καμμιά ζωή δεν παίρνεται. Γνώριζε πώς ποτέ του
    μήτε γεννήθηκε κανείς, μήτε κανείς πεθαίνει».

Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ

Το βρίσκω πολυ σημαντικό και πολυ επεξηγηματικό ποιημα πάνω στο θέμα του φόνου, μα δε μπορω ακριβως να πω σε τι με διαφωτιζει. Πάντως κι εγω έχω σκεφτεί πολλες φορες πως δε μπορω να πάρω ανθρώπινη ζωή
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Δεν ξέρω μα έτσι πρέπει να είναι μιας και ο άνθρωπος είναι που έχει εξουσία και γ. τα πάντα στο πέρασμα του σε αυτόν τον πλανήτη.
    (ειρωνικά, προφανώς...)

Και μη ειρωνικά αλλά ίσως άσχετο τώρα, όταν βλέπω την αθωωτητα και το αμόλυντο στο πρόσωπο ενός μωρού που μου γελάει, το μόνο που περνάει από το μυαλό μου είναι η ιερότητα της ύπαρξης, όπως και κάθε ύπαρξης...
    Και η επί πληρωμή αφαίρεσή της μου κοστίζει σαν άνθρωπος...

Συμφωνώ. Αλλά αυτό είναι υποκειμενική άποψη. Δική σου, δική μου και εκατομμύρια άλλων. Υπάρχουν όμως και πολλοί οι οποίοι διαφωνούν. Πολύ φιλοσοφικό το ζήτημα δεν ξέρω αν μπορούμε να το συζητήσουμε στο μοτό.

...Πολύ φιλοσοφικό το ζήτημα δεν ξέρω αν μπορούμε να το συζητήσουμε στο μοτό.
    Έχω σου ξαναπεί.
    Την τσικουδιά την έχω έτοιμη και κρύα-κρύα.

Έχω σου ξαναπεί.
    Την τσικουδιά την έχω έτοιμη και κρύα-κρύα.
    Εχώ τη βεβαιότητα ότι θα την δοκιμάσω! Το πότε δεν ξέρω...

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF