Πρακτικά μιλάω. Ποιός κερδίζει και ποιός χάνει από τους μετανάστες ή λαθρομετανάστες στην Ελλάδα?Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όπου άνθρωποι και πάθη.
Όπου πάθη, συμφέροντα.
Όπου συμφέροντα, πόνος.
![]()
Πρακτικά μιλάω. Ποιός κερδίζει και ποιός χάνει από τους μετανάστες ή λαθρομετανάστες στην Ελλάδα?Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όπου άνθρωποι και πάθη.
Όπου πάθη, συμφέροντα.
Όπου συμφέροντα, πόνος.
![]()
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Είναι τόσο μεγάλη η λίστα...σεντόνια μπορώ να σου γράψω...Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Πρακτικά μιλάω. Ποιός κερδίζει και ποιός χάνει από τους μετανάστες ή λαθρομετανάστες στην Ελλάδα?
Να πιούμε καμιά μπύρα να σου τα πω γιατί ετσά μεσημερικάτικω θα ξεροσταλιάσω και να τα γράψω...
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα οι Έλληνες χάνουν και κερδίζει το μαύρο χρήμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Πρακτικά μιλάω. Ποιός κερδίζει και ποιός χάνει από τους μετανάστες ή λαθρομετανάστες στην Ελλάδα?
Κλασικό παράδειγμα δεν είναι όταν ο Έλληνας πίνει φραπέδες και τα έχει ματώσει
από το ξύσιμο να βρω ένα Αλβανό να κάνει τη δουλειά?
οτι να ναι!!!
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Πάρα πολλές σελίδες η κουβέντα αλλά δεν θα καταλήξει πουθενά.Εμένα δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση και θέλω να τα αναφέρω.
Ένα είναι ότι αναλωνόμαστε σε απαντήσεις επί απαντήσεων για κάτι που είπε ένας Μαροκινός,Πακιστανός ή ότι άλλο σε ένα μπλογκ.Δεν πα νάλεγε και τρις χειρότερα?Η μόνη σωστή αντιμετώπιση για μένα είναι του στυλ ''χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι'',''ξυσ' τ'αρχίδια σου με γκασμά '' και όλα τα συναφή.Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι και τα αντίθετα να έλεγε,ότι δλδ στην Ελλάδα όλα είναι ρόδινα και ανθηρά,η τροπή της κουβέντας θα ήταν η ίδια.
Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι διαβάζοντας κανείς όλες τις απαντήσεις φαίνεται σα να γίνεται μια αντιστρφή ρόλων.Όσοι διαφωνούν με την εισροή μεταναστατών και αναπόφευκτα και λαθρομεταναστών πασσάρουν τις ιδέες και τα επιχειρήματά τους πολύ προσεκτικά διατυπωμένα με το φόβο ίσως ότι θα χαρακτηριστούν ρατσιστές και φασίστες από τους υπόλοιπους.Από την άλλη μεριά οι ανθρωπιστές και υπερμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τις απόψεις τους με έναν τρόπο τόσο αυταρχικό και απόλυτο που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστικός.
Από τη μεριά μου να πω,για να μη βγαζω την ουρά μου απέξω ότι με εκφράζει σαν τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης αυτό που είπε νομίζω ο Reinmeister,όσο δεν μενοχλούν δεν νοιάζομαι κι όλας,σε αντίθετη περίπτωση θα σταθώ απέναντί τους.![]()
Φιλαράκι πολύ ωραία τα λες, γι'αυτό τσάκω μιαΑρχικά δημιουργήθηκε από Douglas
Πάρα πολλές σελίδες η κουβέντα αλλά δεν θα καταλήξει πουθενά.Εμένα δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση και θέλω να τα αναφέρω.
Ένα είναι ότι αναλωνόμαστε σε απαντήσεις επί απαντήσεων για κάτι που είπε ένας Μαροκινός,Πακιστανός ή ότι άλλο σε ένα μπλογκ.Δεν πα νάλεγε και τρις χειρότερα?Η μόνη σωστή αντιμετώπιση για μένα είναι του στυλ ''χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι'',''ξυσ' τ'αρχίδια σου με γκασμά '' και όλα τα συναφή.Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι και τα αντίθετα να έλεγε,ότι δλδ στην Ελλάδα όλα είναι ρόδινα και ανθηρά,η τροπή της κουβέντας θα ήταν η ίδια.
Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι διαβάζοντας κανείς όλες τις απαντήσεις φαίνεται σα να γίνεται μια αντιστρφή ρόλων.Όσοι διαφωνούν με την εισροή μεταναστατών και αναπόφευκτα και λαθρομεταναστών πασσάρουν τις ιδέες και τα επιχειρήματά τους πολύ προσεκτικά διατυπωμένα με το φόβο ίσως ότι θα χαρακτηριστούν ρατσιστές και φασίστες από τους υπόλοιπους.Από την άλλη μεριά οι ανθρωπιστές και υπερμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τις απόψεις τους με έναν τρόπο τόσο αυταρχικό και απόλυτο που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστικός.
Από τη μεριά μου να πω,για να μη βγαζω την ουρά μου απέξω ότι με εκφράζει σαν τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης αυτό που είπε νομίζω ο Reinmeister,όσο δεν μενοχλούν δεν νοιάζομαι κι όλας,σε αντίθετη περίπτωση θα σταθώ απέναντί τους.![]()
![]()
Και μια και είμαι ένας από τους εν δυνάμει "φασίστες", καίτοι προσέχω πολύ τι και πώς γράφω, έχω ήδη δεχθεί τα φασιστικά και ρατσιστικά πυρά των "φιλελεύθερων, ανθρωπιστών και αντιρατσιστών"!!
Όμως στο τελευταίο σου κομμάτι έχω μια ένσταση: Περιμένουμε να εισβάλουν μέσα στο σπίτι μας για να πάρουμε χαμπάρι και να σταθούμε απέναντί τους; Η ιατρική λέει ότι καλύτερη είναι η πρόληψη από τη θεραπεία... Και ήδη, π.χ. η Ομόνοια έχει γίνει απροσπέλαστη, αυτή δηλαδή ΔΕΝ είναι σπίτι μας;
...το νου σου!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Douglas
καλά τα λες απλά να προσθέσω κ την εκμοντερνισμένη ρήση ''κ ποιος σου ρε μάγκα αλλοδαπέ λαθρομετανάστη ότι η ζωή είναι δίκαιη???''....έφυγες από κάπου χειρότερα, έτσι δεν είναι?? προδήλως! είναι στην Ελλάδα δυσμένεστερες οι συνθήκες διαβίωσης?? αν ναι, επιστροφή στα πάτρια, αν όχι, τότε ή εγκλιματίζεσαι στο υπάρχον καθεστώς ή κατεργάζεσαι τρόπους (αθέμιτους) για αλλαγή πλεύσης σε άλλη ''ευρωπαική'' χώρα!!
εδώ εμείς ως Έλληνες ζούμε εδώ κ εκατονταετίες στο ίδιο -ανάθεμα- μοτίβο κοινωνίας (όσα χορτάσει ο κώλος μας) κ δεν δρούμε αποφασιστικά και υπεύθυνα για ριζικές λύσεις (ένεκα ωχαδερφισμού), θα ρθεις εσύ, που δεν είχες στον ήλιο μοίρα, ούτε στην ίδια την παρακμασμένη κοινωνία καταγωγής σου κ θ'ασκήσεις κριτική, του στυλ ''παίρνω πίπες για να ζήσω???''
ήμαρτον!!!!
η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή...
Δεν έχεις άδικο,απλά ο καθένας διαμορφώνει άποψη για τα δρώμενα αναλόγως των βιωμάτων του,που μένει κτλ.
Οπότε ναι,η ομόνοια σπίτι μας είναι αλλά δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί μένω Βόρρεια Ελλάδα,επαρχία.Η πληροφόρηση για την κατάσταση που μπορώ να έχω γίνεται μόνο μέσω ΜΜΕ και η εγκυρόητα δεν είναι το φόρτε τους.
Στην περιοχή μου οι οικονομικοί μετανάστες είναι πολλοί,κυρίως από Αλβανία και Γεωργία,αλλά η πλειοψηφία νόμιμοι και τα προβλήματα αμελητέα θα έλεγα.Τώρα αν ζούσα Αθήνα μπορεί να είχα αλλη οπτική των πραγμάτων.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Douglas
Δεν έχεις άδικο,απλά ο καθένας διαμορφώνει άποψη για τα δρώμενα αναλόγως των βιωμάτων του,που μένει κτλ.
Οπότε ναι,η ομόνοια σπίτι μας είναι αλλά δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί μένω Βόρρεια Ελλάδα,επαρχία.Η πληροφόρηση για την κατάσταση που μπορώ να έχω γίνεται μόνο μέσω ΜΜΕ και η εγκυρόητα δεν είναι το φόρτε τους.
Στην περιοχή μου οι οικονομικοί μετανάστες είναι πολλοί,κυρίως από Αλβανία και Γεωργία,αλλά η πλειοψηφία νόμιμοι και τα προβλήματα αμελητέα θα έλεγα.Τώρα αν ζούσα Αθήνα μπορεί να είχα αλλη οπτική των πραγμάτων.
Θεσ/νικη γεννήθηκα κ ζω κ γίναμε καταφύγιο -σε μικροτερη σαφώς κλίμακα απ' την Αθήνα- χιλίων δυο φιλών!! από παντου ''βρεχόμαστε''!!! τώρα βέβαια θα πρέπει (για να μην ετικεταριστώ ως μισαλλόδοξος-ρατσιστής) να τονίσουμε κ το ενδεχόμενο ότι κάποιος αλλοδαπος έρχεται αρχικώς με καλές προθέσεις, όπως αναζήτηση εργασίας, εξασφάλιση μιας ανώτερα ποιοτικότερης ζωής σε μια ευνομούμενη πολιτεία κ άλλα πολλά, (ιδεατά μεν αλλά κ άγνωστα σε μας) αλλά στην πορεία αφομοιώνονται, ''εξελληνίζονται'' με την κυριολεκτική του έννοια, ενστερνίζονται και μεταλαμπαδεύουν όλη την πανσπερμία ελληνικής κουτοπονηρο-παρανομο-λαμογιάς σε επόμενες γενιές τους, συντηρώντας την συνάμα....
και κάτι τελευταίο, η Ελλάδα δεν αποτελεί προορισμό επιθυμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των ''πατημένωνσανσαρδέλεςσταταχύπλοα'' αλλοδαπών αλλά δυστυχώς, ένεκα γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, ενδιάμεσο σταθμό κ μόνο αυτό...είναι θλιβερό δεν λέω αλλά και πάλι επανερχόμαστε στην απαρχή του κυνικού σκεπτικού μου, ήτοι :
''ποιος σου είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη??????''![]()
![]()
η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή...
Το άφησα γιατί άνοιξε σε δεκαπέντε μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Διαβάστε όμως ΑΥΤΟ και μετά πείτε μου αν κάτω τους περιμένει το χαρέμι η τίποτα άλλο...
Γιατί για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος μάλλον τον περιμένει αγγούρι και όχι για να δροσιστεί...
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Πως τολμανε κ μας την λενε... Κ υποτιθεται οτι ειναι οι καλυτεροι φιλοι του ανθρωπου...
Τί λές ρε ζώο;Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
Πως τολμανε κ μας την λενε... Κ υποτιθεται οτι ειναι οι καλυτεροι φιλοι του ανθρωπου...
Africa twin XRV Adventure Sports
65°58′21″N 168°47′30″W / 65.9725, -168.7917
Εγω ειμαι Ελληνας ρε !Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
Τί λές ρε ζώο;
Στ' @@ μου! Ποιός σε ρώτησε τι είσαι!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
Εγω ειμαι Ελληνας ρε !
Ωπ! Παραλίγο να το ξεχάσω Ελληνάρα μου: μη φας σήμερα το βράδυ! Θα σου φέρω πρωϊνό γλαρόσουπα!
Africa twin XRV Adventure Sports
65°58′21″N 168°47′30″W / 65.9725, -168.7917
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Το άφησα γιατί άνοιξε σε δεκαπέντε μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Διαβάστε όμως ΑΥΤΟ και μετά πείτε μου αν κάτω τους περιμένει το χαρέμι η τίποτα άλλο...
Γιατί για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος μάλλον τον περιμένει αγγούρι και όχι για να δροσιστεί...
tragiko![]()
![]()
kapoies katastaseis den 8a tis zisoume (euxomai) pote....