Μην ασχολείσαι.Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής... ανάλογα με τον πληθυσμό ενός κράτους ''πάει'' και το μικρή ή μεγάλη γλώσσα?
![]()
Μην ασχολείσαι.Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής... ανάλογα με τον πληθυσμό ενός κράτους ''πάει'' και το μικρή ή μεγάλη γλώσσα?
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Ρε παληκαρια οι λεξεις Διας και Αθηνα ετυμολογικα απο που προερχονται?
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Ο Δίας ονομαζόταν στα Αρχαία Ελληνικά Ζευς, λέξη που στη γενική πτώση ήταν του Διός, και σπανιότερα του Ζηνός.
edit: από το αρχαιοελληνικό δίος, που σημαίνει λαμπρός.
Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί
Άντε γεια... Blog
ΟΚ Ζευς και Διας ειναι το ιδιο "ονομα-θεος-προσωπο".Το Ζευς λοιπον και το Αθηνα απο που προκυπτουν?Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Ο Δίας ονομαζόταν στα Αρχαία Ελληνικά Ζευς, λέξη που στη γενική πτώση ήταν του Διός, και σπανιότερα του Ζηνός.![]()
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Τώρα αλλού θέλεις να την πας την κουβέντα εσύ, αλλά... για πες?
Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί
Άντε γεια... Blog
Παλαιότεροι τύποι του ονόματος της θεάς ήταν οι τύποι Αθάνα (δωρικός]]) και Αθήνη, το δε όνομα Αθηνά, που τελικά επικράτησε, προέκυψε από το επίθετο Αθαναία, που συναιρέθηκε σε Αθηνάα > Αθηνά. Στον πλατωνικό Κρατύλο το όνομα Αθηνά ετυμολογείται από το Α-θεο-νόα ή Η-θεο-νόα, δηλαδή η νόηση του Θεού (Κρατυλ. 407b), αλλά η εξήγηση αυτή είναι παρετυμολογική. Η επιστημονική βιβλιογραφία θεωρεί το θεωνύμιο προελληνικό και αγνώστου ετύμου. Η επιστημονική βιβλιογραφία θεωρεί το θεωνύμιο προελληνικό και αγνώστου ετύμου.Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Τώρα αλλού θέλεις να την πας την κουβέντα εσύ, αλλά... για πες?
Απο εδω http://el.science.wikia.com/wiki/%CE...98%CE%B5%CE%AC
Δεύς Πρωτοελληνικά, Zεύς, Ζήνας (ο δίδων/φέρων το ζην), Ζαγρέας στην Κρήτη, Deus λατινιστί ακόμη και σήμερα.
Στη γραμμική Β βλέπουμε Δεύς και πολλοί είπαν ότι ίσως ο δυισμός να έχει κάτι να κάνει, ίσως το ότι ήταν 2ος μετά τους Κρόνιους στην γεννεολογία.
Ποιός ξέρει...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Μην ασχολείσαι.
![]()
Όχι ''Μην ασχολείσαι.''... θέλω απάντηση τεκμηριωμένη, και την πηγή της.![]()
Άντε γεια... Blog
7 Μέρες ΤV, τελευταίες σελίδεςΑρχικά δημιουργήθηκε από VALES
![]()
Έλα μωρέ που κάθεσαι και ασχολείσαι με τον/την κάθε παπαριά που θα φανεί/ειπωθεί πια...Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
![]()
Στη γλωσσολογία απο όσα γνωριζω, δεν οριζεται κάτι ως μικρη ή μεγαλη γλωσσα.
Συγκεκριμενα δε μπορει να γίνει καν συγκριση αναμεσα σε δύο γλωσσες και να οριστει καποια ως καλυτερή, ομορφότερη, πλουσιοτερη, κτλ, απο μιαν άλλη.
Η Δραγώνα είπε πως τα ελληνικα ειναι μια μικρή γλώσσα. Επειδη ομως αυτη η εννοια δεν είναι καθολου σαφής, στην αμεσως επομενη προτασή της εξηγησε τι ακριβως εννοει με την εννοια αυτη.
παραθετω αναλυτικά τα λεγόμενά της:
------------------------------------------------
Η εννοια της πολυγλωσσίας είναι κάτι που η Ευρωπαική ένωση το προωθεί πάρα πολύ σημαντικά και το Νοέμβριο μάλιστα σε μία συνοδο υπουργών έκανε ενα white paper όπου σύστησε τη πολυγλωσσία σαν εναν απ'τους βασικους στοχους. Δηλαδή οι βασικοι στοχοι της εκπαιδευσης στα πλαισια της ευρωπαικης ένωσης είναι οι περισσοτερες γλωσσες. Και είναι φυσικό , οχι μονο γιατι έχουμε αναγκη να επικοινωνουμε με λαους που μιλανε μια άλλη γλώσσα, αλλά γιατι η μαθηση μιας αλλης γλωσσας είναι ένας διαφορετικος τροπος να βλεπεις τον κοσμο κι επιπλέον υπαρχει και κατι πολύ σημαντικό αν το δειτε απο την ελληνική πλευρά, και το υπουργέιο μας -έχει κανει ηδη μια-, αρχιζει μία ολοκληρη συζητηση γυρω απο τα θεματα της ελληνογλωσσίας,ότι τα ελληνικά είναι μια "μικρη" γλωσσα, τεραστια στην ιστορία της αλλα με λιγους ομιλητές και πρέπει... τα ελληνικά... να κανουνε μια ισχυρη προωθηση της εκμαθησης των ελληνικων εκει που αναμεσα στις μικρες γλωσσες,εχουνε μια σημασια, δηλαδη τα ελληνικα χρειαζονται μια συμμαχια με τα δανεζικα, με τα ολλανδεζικα, πρεπει οι μικρες γλωσσες να προωθηθουνε στην ευρωπη άρα αυτο είναι μια πάρα πολύ σωστή πολιτική, εξαιρετικά σωστή πολιτικη.
------------------------------------------------
οπως γινεται σαφές , με την εννοια που χρησιμοποιησε η δραγωνα τον όρο "μικρη γλωσσα", δεν παει αναλογα με τον πληθυσμό ενός κράτους, αλλά ακριβεστερα με τον πληθυσμό που χρησιμοποιει αυτη τη γλωσσα για επικοινωνια.
Και με την εννοια αυτη, το οτι τα ελληνικά είναι μια μικρή γλωσσα είναι είναι ενα γεγονός, κι οχι μια υποκειμενικη αποψη.
Ομως τα διαφορα e-εθνίκια που αρεσκονται να πιστευουν δογματικά οτι η γλωσσα τους είναι ανωτερη κτλ, φροντισαν να διαδωσουν μονο μία προταση της δραγωνας επειδη τα χουν μαζι της για διαφορους λογους.
Ο gandalf φυσικά και το αναπαρήγαγε χωρις να τσεκαρει καμία πηγη (έτσι ειναι ο gandalf) και φτάσαμε να θεωρουμε πως η δραγωνα είπε τελειως αλλα πραγματα από αυτα που πραγματικά είπε.
παει αυτο
---------------------
Τα αρχαια ελληνικά είτε θελετε είτε οχι, είναι νεκρή γλωσσα.
Νεκρή με την εννοια πως δε χρησιμοποιείται απο κανεναν σήμερα ως συνολο ( λεξεις, γραμματικοι κανονες κτλ), ως γλωσσα δηλαδη, για το σκοπο για τον οποιο επινοηθηκε, την επικοινωνια. (φανταζομαι στο κοσμο θα υπαρχουν καποιοι που επικοινωνουν χρησιμοποιωντας τα αρχαια ελληνικά αλλα είναι τοσοι λιγοι που δε μπορει απο αυτο και μονο να θεωρηθει "ζωντανη" η γλωσσα.)
Σε πολλες γλωσσες και κυριως στα νεοελληνικά , υπαρχουν λεξεις που προερχονται απο τα αρχαία ελληνικά. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαινει πως η αρχαια ελληνικη γλωσσα είναι ζωντανη, αφου και ολοι οι λεκτικοι τυποι της αρχαιας να χρησιμοποιουνταν σημερα αυτοι απο μονοι τους δε φτανουν για να ορίσουν μια γλωσσα.
----------------
Τα αλλα περί Διος και αθηνας, πραγματικά δε μπορω να καταλαβω τι σχεση εχουνε.
![]()
κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.
Μην ασχολείσαι.
7 Μέρες ΤV, τελευταίες σελίδες
![]()
Έλα μωρέ που κάθεσαι και ασχολείσαι με τον/την κάθε παπαριά που θα φανεί/ειπωθεί πια...
Πειστικά και τεκμηριωμένα επιχειρηματα, συνεχισε ετσι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Πειστικά και τεκμηριωμένα επιχειρηματα, συνεχισε ετσι.
Συγνώμη αλλά ούτε από εσένα είδα πειστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Πιο απλά... η δική σου πηγή όλων όσων αναφαίρεις είναι η Δραγώνα?
Αφού δεν ορίζεται ούτε ως μικρή ούτε ως μεγάλη, τότε γιατί την ονόμασε μικρή?
Άντε γεια... Blog
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs
Τι έλεγε από το 1974 ο Henry Kissinger, υπ.εξ. των Η.Π.Α.:
"Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή".
Απόσπασμα ομιλίας του Henry Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβριο του 1974...
Κυριε καθηγητά, μολις αναπαραγάγατε ένα hoax.
Ελεγχετε τις πηγες σας καλύτερα.:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Συγνώμη αλλά ούτε από εσένα είδα πειστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Πιο απλά... η δική σου πηγή όλων όσων αναφαίρεις είναι η Δραγώνα?
Αφού δεν ορίζεται ούτε ως μικρή ούτε ως μεγάλη, τότε γιατί την ονόμασε μικρή?
Με κανεις να πιστευω πως δε διαβασες τι εγραψα. Σου ειπα, η δραγωνα ειπε "μικρη γλωσσα" πραγμα που απο μονο του δε σημαινει κατι συγκεκριμενο. Χρησιμοποιησε αυτη την εκφραση κι υστερα την εξηγησε. Πηγη μου ειναι τα λογια της δραγωνας. Για δικη της δηλωση μιλαμε τοση ωρα.
Αν δε το καταλαβαινεις, συγνωμη αλλα δε μπορω να το κανω πιο νιανια.