Το Μπουρδέλο Καίγεται.
Κάπου εκεί γύρω στις αρχές του 19ου αιώνα σε μία γωνία της Βαλκανικής, ήταν κάτι τύποι - ραγιάδες τους λέγανε - μέλη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτοί οι τύποι παρόλλες τις φυλετικές προσμίξεις θεωρούσαν εαυτούς - και έως ένα σημείο ήταν παρά τις μαλακίες ενός Φλαγενμάγερ - απόγονους μίας Ιστορικής Φυλής που ονομάζονταν Έλληνες. Αυτοί οι Έλληνες λοιπόν στη Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν χωρισμένοι. Οι μισοί ήταν τακιμιαζμένοι με τους τούρκους κυρίαρχους και οι άλλοι μισοί την ψάχνανε ώστε να βρούνε τρόπο και να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος.
Τέλος πάντων, κάτι Έλληνες που δεν μένανε στην Ελλάδα αλλά στην Ρωσία - άρα δεν ξέρανε τι μαλάκες ήταν αυτοί που μένανε στην Ελλάδα - έφτιαξαν μία εταιρία με φιλικό μετοχικό κεφάλαιο. Αυτή η "Φιλική Εταιρία" λοιπόν έκανε δουλειές με σκοπό την επανάσταση των Ελλήνων εναντία στους τούρκους. Οι Έλληνες βέβαια που γουστάρανε τους τούρκους γιατί ήταν τακιμιαζμένοι (παπάδες και κοτζαμπάσηδες τους λέγανε) κυκλοφορούσαν κάτι βιβλία ονομαζόμενα "Πατρική Διδασκαλία" που έλεγαν πως η Έλληνες καλά ήταν υπό τουρκική κατοχή. Αυτοί όμως που δεν γουστάρανε τους τούρκους είχαν καλύτερους συγγραφείς κι έτσι εξέδωσαν περισσότερα βιβλία, (Χάρτα της Ελλάδος, Αδελφική Διδασκαλία, Ελληνική Νομαρχία κ.α.) άρα είχαν και επικοινωνιακό πλεονέκτημα.
Οι Παπάδες βέβαια και οι Κοτζαμπάσηδες "δώσανε στεγνά" την πρώτη επαναστατική προσπάθεια ενός Πρίγκιπα που ονομαζόταν Υψηλάντης. Έτσι αντί να καταφέρει να επαναστατήσει τον εκάνανε οι αραπάδες κεμπάπ. Τους πήρανε γραμμή λοιπόν οι υπόλοιποι τι κουμάσια ήταν και είπαν "έτσι είστε κουφάλες; τώρα θα δείτε". Επειδή η αποτυχημένη προσπάθεια έγινε στον βορά, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν να πάνε στον Νότο, σ' ένα μέρος που το λέγαν Μωριά ή Πελοπόννησο. Εκεί οι κοτζαμπάσηδες από τη μία ήταν τακιμιαζμένοι με τους Τουρκαλάδες αλλά από την άλλη γουστάρανε να γίνουν και απόλυτοι κυρίαρχοι χωρίς να έχουν τους τούρκους πάνω απ' το κεφάλι τους. Το πρόβλημα βέβαια ήταν οι Παπάδες αλλά ένας στρατιωτικός τύπος ονόματι Θόδωρος Κολοκοτρώνης, τράβηξε την πιστόλα, την κότσαρε στο κεφάλι ενός δεσπότη ονόματι Παλαιών Πατρών Γερμανός, και του είπε "Άγιε δέσποτα... ή ευλογείς την επανάσταση ή σ' ευλογούνε και σε πάνε κι όλας τέσσερις". Ήταν γύρω στις 25 Μαρτίου του 1821....
Τέλος πάντων οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν ενάντια στους Τούρκους - και όχι μόνο... στα μουλωχτά φάγανε και αρκετούς κοτζαμπάσηδες αλλά αυτό δεν το πολυλένε τα βιβλία - και αρχίσανε τους σαματάδες. Τράβηξαν και μία Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο και -σαν καλοί θεατρίνοι - είπαν "Μάγγες, είμαστε κράτος μόνοι μας τώρα". Οι τούρκοι στην Αρχή την είδαν τσαμπουκά και έστειλαν έναν Δράμαλη Πασά να καθαρίσει αλλά οι Έλληνες "το' χαν" και με την καθοδήγηση του Θόδωρου τον στριμώξανε τον Δράμαλη στα Δερβενάκια και τον πήγαν πίπα-κώλο-ντραμπουί. Αφού όμως ξεκώλιασαν τον Δράμαλη κι έτσι όπως κάθονταν σκέφτηκαν "...ωραία.. αφού κερδίσαμε τους τούρκους, και ανακηρύξαμε και κράτος Ελληνικό τι θα κάνουμε τώρα;" Τραβάνε λοιπόν και άλλη μία Εθνοσυνέλευση στο Άστρος (πάλι αν θυμάμαι καλά) και έτσι ψήφισαν και σύνταγμα και βρήκαν και σημαία. Βέβαια, αφού ανακήρυξαν κράτος με σημαία, έπρεπε να ανακηρύξουν και κυβέρνηση. Επειδή δεν γινόταν να έχουν 3.162 υπουργούς και 12.753 πρωθυπουργούς εξέλεξαν λιγότερους. Αυτοί που δεν έγιναν υπουργοί ή πρωθυπουργοί τα πήρανε κράνα κι έτσι άρχισαν να πολεμούν τους άλλους που έγιναν υπουργοί. Φυσικά αυτοί που γίνανε Υπουργοί εσύναψαν και δάνειο για να έχουνε φράγκα και να ξεχωρίζουν από αυτούς που δεν γίνανε υπουργοί. Κράτος ασφαλές με αναγνωρισμένα σύνορα μπορεί να μην είχαμε... είχαμε όμως χρέη. Άρχισαν λοιπόν να πλακώνονται οι Υπουργοποιημένοι με τους απ' έξω... Τσιμπάνε και τον Θοδωρή τον Κολοκοτρώνη και του Βάζουνε μέσα, τρώνε άλλον έναν αρχιδάτο ονόματι Οδυσσέα Αντρούτσο και γενικά η κατάσταση είναι μπουρδέλο για πρώτη φορά, ακόμα δεν γίναμε κράτος. Οι Τούρκοι βέβαια, ήταν Τούρκοι αλλά δεν ήταν ΤΟΣΟ μαλάκες, οπότε την ξανάπεσαν στου Έλληνες από δύο πάντες... με τον Κιουταχή Πασά και τον Ιμπραήμ Πασά.
Ένας Θεός της Ελλάδος (ο οποίος έχει σίγουρα χιούμορ) σαν να έβαλε λίγο μυαλό στους Έλληνες. Οι Τουρκαλάδες είχαν φάει ήδη Μεσολόγγι και Τριπολιτσά και πολιορκούσαν την Ακρόπολη (την οποία υπεράσπιζε ο Καραϊσκάκης μαζί με τον Μακρυγιάννη οπότε πήρε τ' αρχίδια του αντί για την Ακρόπολη ο Κιουταχής... τέλος πάντων) και οι Έλληνες μαζεύτηκαν για άλλη μία Εθνοσυνέλευση στην Τριζοίνα. Αφού δεν τους είχε πολυμείνει κράτος σκέφτηκαν και είπαν "Δεν εκλέγουμε κανέναν φουκαρά μαλάκα να επωμιστεί και την Ευθύνη του μπουρδέλου, και μετά εμείς την ξαναβλέπουμε την δουλειά;;;..." και εξέλεξαν για κυβερνήτη της Ελλάδος έναν τύπο Ονόματι Ιωάννη Καποδίστρια. Ο τύπος ήταν μεγάλη πολιτική μούρη και ολίγον φασίστας, χώρια το ότι δεν είχε ιδέα περί του Ελληνικού χάους και νόμιζε ότι του έκαναν τιμή οι πατριώτες του. Τέλος πάντων, πριν να έρθει από την Ελβετία όπου ιδιώτευε (τους έφτιαξε και το σύνταγμα) και αφού είχε υπηρετήσει ως ένας από τους Υπουργούς εξωτερικών του τσάρου, έπεσε μία πιστολιά στο Ναβαρίνο, ο ΑγγλοΓαλλοΡωσικός στόλος ξεκώλιασε τον ΤουρκοΑιγυπτιακό (οι Έλληνες δεν είχαν συμμετοχή αν και εικάζεται ότι η ντουφεκιά που έφαγε τον βρετανό απεσταλμένο για τις διαπραγματεύσεις ρίχθηκε από την καρυόφυλλα του Κολοκοτρώνη) και οι Τούρκο Αιγύπτιοι είπαν να την κάνουν σιγά σιγά αλλά όχι γρήγορα. Το 1828 έρχεται αυτός ο Καποδίστριας στην Ελλάδα. Εκλήθη να διοικήσει ένα χρεωμένο μπουρδέλο του οποίου ο στρατός εδιοικήτο από έναν τύπο ονόματι Φαβιέρος, που δεν ήταν Έλληνας, ενώ οι Ελληνικές στρατιωτικές μονάδες ήταν κάτι τύποι με φουστανέλες που γαμούσαν κι έδερναν - στην κυριολεξία. Α... το κράτος δεν είχε ούτε αναγνωρισμένα σύνορα ή υπόσταση ακόμα.