Καλημέρα σας. Μπορεί κάποιος να μου πει ποιές είναι οι διαφορές των μονόκλωνων από τα πολύκλωνα καλώδια ? ( μιλάμε πάντα για το ίδιο πάχος )
Ποιές είναι οι εφαρμογές του κάθε τύπου ?
Ευχαριστώ !!
Καλημέρα σας. Μπορεί κάποιος να μου πει ποιές είναι οι διαφορές των μονόκλωνων από τα πολύκλωνα καλώδια ? ( μιλάμε πάντα για το ίδιο πάχος )
Ποιές είναι οι εφαρμογές του κάθε τύπου ?
Ευχαριστώ !!
Σε λάθος σημείο το έβαλα !!!![]()
![]()
Sorry .....
Μεταφέρετέ το παρακαλώ
Ευχαριστώ - Κώστας
οταν μεσα απο την πλαστικη επενδυση βλεπεις ενα μονο ''σιρμα''χαλκου εχεις ενα μονοκλωνο,οταν εχεις πολλα πιο ψιλα συρματακια εχεις πολυκλωνο.απλο?
H ποιο απλα τα πολυκλονα ειναι ποιο ευκαμπτα απο τα μονοκλονα!!!
![]()
Κυρίως η ελαστικότητα του, το πολύκλωνο είναι πολύ πιο εύκαμπτο. Το μονόκλωνο πιο σκληρό, αλλά και πιο σταθερό. Σε τιμή δεν έχουν διαφορά (αμελητέα). Το πολύκλωνο με την μόνωση μπορεί να σου βγει κάνα χιλιοστό πιο παχύ Εξαρτάται πάντα τι θέλεις να κάνεις.
Πχ αν θέλεις παλαντέζα παίρνεις πολυκλωνικό γιατί σε ενδιαφέρει η ευκαμψία, αν θέλεις να περάσεις ένα καλώδιο εξωτερικά σε τοίχο παίρνει μονόκλωνο γιατί είναι πιο σκληρό, δεν κάνει τόσο εύκολα κοιλιά, τεντώνεται πιο εύκολα και θέλεις λιγότερα δεσίματα για να παραμένει τεντωμένο. Έ κάτι ανάλογο σκέψου και στο μηχανάκι.
μπωρεις να το πεις και ετσι.αν και οι σημαντικες διαφορες τους ειναι αλλες...(αγωγημοτιτα,αντοχη στην υπερθερμανση,διαρκεια ζωης κ.λ.π.)Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le
H ποιο απλα τα πολυκλονα ειναι ποιο ευκαμπτα απο τα μονοκλονα!!!
![]()
ακομα,ενας αγωγος πολυκλωνος εχει μεγαλητερη αντοχη
σε αμπερ,απο τον αντιστοιχο μονοκλωνο!!
αλλα πες μας τι θες να κανεις και βλεπουμε!!
no one will judge me..
Μ.Γ.Δ
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
ακομα,ενας αγωγος πολυκλωνος εχει μεγαλητερη αντοχη
σε αμπερ,απο τον αντιστοιχο μονοκλωνο!!
αλλα πες μας τι θες να κανεις και βλεπουμε!!
Επι του παρόντος......τίποτα !!! Απλά εμπλουτίζω τις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις.
Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ .. Με καλύψατε
Κώστας
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostakisK
Επι του παρόντος......τίποτα !!! Απλά εμπλουτίζω τις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις.
Κώστας![]()
![]()
:rotflmao:
Νάσαι καλά ρε φιλαράκι και αν θελήσεις και τίποτε άλλο, εδώ είμαστε ...Αρχικά δημιουργήθηκε από kostakisK
Κώστας![]()
Αντώνης
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...