Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗ ΝΕΤ Γιατί η Ελλάδα μια γεωργική χώρα δεν παράγει πια γεωργικά προϊόντα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
    ...το 2020 δεν είναι και πολύ μακριά...οπότε και θα βιώσουμε όσοι θα έχουμε (?) μείνει στην Ελλάδα ως τότε,την φρενήρη και αναγκαστική λόγω "20-20-20" ανάπτυξη Φ/Β συστημάτων
    :

φιλε , μπορείς να μασ εξηγήσεις τι εννοείς ?
    Για δωσε καμια πληροφορια...

Ευρωπαικός στόχος για την ενέργεια και το περιβάλλον
    20-20-20»: 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20%

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί αγρότες θα μετατρέψουν τις εκτάσεις τους απο καλλιεργήσιμες σε περιοχές εγκατάστασης Φ/Β παραγωγής. Μετά τις επιδοτήσεις,αποζημιώσεις κλπ Θα απέχουν οι αγρότες απο την παραγωγή και θα την πέσουν στις λίγες μεν, ξεκούραστες δε αποδοχές των Φ/Β

υγ. Βέβαια υπάρχει ένας περιορισμός που επιτρέπει την ανάπτυξη ΦΒ εγκαταστάσεων ΜΟΝΟ μέχρι το 1% (ένα) του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων του κάθε νομού

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Ευρωπαικός στόχος για την ενέργεια και το περιβάλλον
    20-20-20»: 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20%

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί αγρότες θα μετατρέψουν τις εκτάσεις τους απο καλλιεργήσιμες σε περιοχές εγκατάστασης Φ/Β παραγωγής. Μετά τις επιδοτήσεις,αποζημιώσεις κλπ Θα απέχουν οι αγρότες απο την παραγωγή και θα την πέσουν στις λίγες μεν, ξεκούραστες δε αποδοχές των Φ/Β

υγ. Βέβαια υπάρχει ένας περιορισμός που επιτρέπει την ανάπτυξη ΦΒ εγκαταστάσεων ΜΟΝΟ μέχρι το 1% (ένα) του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων του κάθε νομού
    Περίπου ότι πάθανε και οι αγρότες στην Βραζιλία με την καλλιέργεια φυτών για βιοκαυσιμα ….(εκει δεν ειχε οριο)

Αφού γ@μήσ@νε τις καλλιέργειες τους και εφτασαν οι ντοματες …10λιτρα αμόλυβδης , μετά τους είπε η κυβέρνηση …pardon …λάθος …

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsompanis
    δεν ξερω αν το ειδες τελικα blues...
    αλλα εγω που ειδα,μια μουφα ειδα..

εναν συναιτερισμο για φασολια που εχει παρει 4 σχεδια βελτιωσης(!)
    μας εβαλαν και εναν γερολαδα που εχει ξεσχιστει στις επιδοτησεις,και ολα καλα!
    αει σιχτιρ με αυτο το κολοκρατος και την κολοτηλεοραση

να κοπουν μαχαιρι οι επιδοτησεις,να ξεχωρισει το σταχυ απο την έρα...
    μπας και πανε να μαζεψουνε και κανεναν καρπο...
    ουστ!!

Οχι ακομα, το εχω στο βιδεο, μολις το δω, μιλαμε.
    "Is this all that's life of my life before me?
    Straitjacket memories? Sedative highs?
    No happy ending like they’ve always promised?
    There’s got to be something left for me."
    ------------------------------------

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Περίπου ότι πάθανε και οι αγρότες στην Βραζιλία με την καλλιέργεια φυτών για βιοκαυσιμα ….(εκει δεν ειχε οριο)

Αφού γ@μήσ@νε τις καλλιέργειες τους και εφτασαν οι ντοματες …10λιτρα αμόλυβδης , μετά τους είπε η κυβέρνηση …pardon …λάθος …
    Το ίδιο κάναμε και εμείς με το βαμβάκι, το Boostάρανε με επιδοτήσεις κλπ και γέμισε όλος ο κάμπος βαμβακοφυτείες. Με την εξής διαφορά, το βαμβάκι ΔΕΝ είναι αμιγώς αγροτικό προϊόν, είναι βιομηχανικό. Δεν καταναλώνετε δηλαδή για τροφή αλλά είναι πρώτη ύλη σε μεταποιητικές επιχειρήσεις. Έτσι φτάσαμε να εξάγουμε 14δις και να εισάγουμε 40+ δις αγροτικών προϊόντων....

Μαζί με τα ΦΒ η άλλη πλάκα που παίζει τρελά τελευταία είναι τα σαλιγκάρια... Έχουν γεμίσει αρκετοί απο τέτοιες "καλλιέργειες",μεγάλες επενδύσεις, μεγάλες προσδοκίες για γρήγορη απόσβεση και μεγάλο κέρδος. Νομίζουν ότι τα σαλιγκάρια είναι σαν τα βοοειδή, ορμόνες και πίεση και μεγάλες παραγωγές, αλλά ένας ένας αρχίζουν να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο γιατί χωρίς εκπαίδευση ξεκίνησαν τα σαλιγκάρια και ξεφουσκώνουν σιγά σιγά, δεν παίρνουν πίεση και ντοπάρισμα τα μικρά και με την "βιομηχανοποιημένη" καλλιέργεια τους αρχίζουν και τα φτύνουν...

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Εκτός από την αποψίλωση καλλιεργειών για εγκατάσταση Φ/Β που προαναφέρθηκε,γεγονός ιδιαίτερα πικρό για την αγροτική παραγωγή,υπάρχει άλλη μία λεπτομέρεια της οποίας θα αντιληφθούμε όλοι την σημασία μέσα από τα μελλοντικά τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η ΔΕΣΜΗΕ και κατ'επέκτασιν η ΔΕΗ,αγοράζει (προς το παρόν καθώς οι τιμές αλλάζουν) από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας προς περίπου 0,45€/kWh.
    Αυτή η τιμη αποτελεί το κίνητρο για να εγκαταστήσει κάποιος φωτοβολταϊκά πάνελ.Κίνητρο ούτως ώστε να καταφέρει να επιτύχει τον ευρωπαϊκό στόχο του 20-20-20.Βέβαια για την Ελλάδα οι στόχοι του 20-20-20 είναι πιο περιορισμένοι σε σχέση με τους Ευρωπαϊκούς και αφορούν μόνο στην επίτευξη παραγωγής ηλ.ενέργειας από ΑΠΕ σε ποσοστό 20% της ολικής ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα και σε μείωση κατά 4% των εκπομπών CO2.

Προσπαθώντας έτσι η ΔΕΣΜΗΕ να κάνει ελκυστική την παραγωγή ρεύματος από Φ/Β της κοστίζει ιδιαίτερα ακριβά σε σχέση με τις τιμές πώλησης της kWh στους καταναλωτές.Ενδεικτικά η τιμή πώλησης της kWh για οικιακή χρήση είναι κάτω από 0,10€/kWh.
    Ο στόχος του 20% για το 2020 είναι δεσμευτικός.Δεν ξέρω τι κυρώσεις θα υπάρξουν και αν υπάρξουν σε μη επίτευξη του στόχου αυτού.Πιθανόν αντίστοιχα πρόστιμα με αυτά που τρώμε για τους εκτός προδιαγραφών ΧΥΤΑ - χωματερές/σκουπιδερie (ναι η λέξη ΧΥΤΑ δεν είναι του σατανά αρκεί η υλοποίησή του να γίνεται βάσει προδιαγραφών).

Αυτή η "χασούρα" της ΔΕΗ κάποια στιγμή θα συσσωρευθεί με την ήδη υπάρχουσα (προσοχή,δεν χάνει 0,10-0,45= - 0,35€/kWh αλλά λιγότερο γιατί το 0,10 αφορά ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές ενώ το 0,45 ΜΟΝΟ τους αμοιβόμενους παραγωγούς)
    Ακόμα κι αν δεν υπάρχει αυτή η "χασούρα" (οικονομοτεχνική μελέτη δεν έχω κάνει για να ξέρω ακριβώς τι γίνεται) σίγουρα δεν θα υπάρχουν κέρδη.

Που θέλω να καταλήξω?Ότι σταδιακά η τιμή του ηλεκτρικού ρέυματος θα αυξάνει έως το 2020 ώστε η ΔΕΗ να επιτυχει τον στόχο του 20% δίνοντας παράλληλα αβέρτα άδειες και κυνηγώντας τις kWh .Ήδη τα τιμολόγια αυξάνονται ...
    Όλη αυτή η κατάσταση θα γονατίσει κι άλλο τους καταναλωτές ρέυματος,όλους μας δηλαδή.Και ειδικά μετά το 2020 και αφού θα έχει επιτευχθεί ο στόχος η ασφυκτιούσα ΔΕΗ είτε θα αναγκαστεί να "αναπνέυσει" οικονομικά μέσω παραιτέρω αυξήσεων είτε θα μετατραπεί σε μια ακόμα πιο μεγάλη μάυρη τρύπα που θα ρουφάει λεφτά (του Δημοσίου πάντα ε?) λόγω χρεών (βλέπε Ολυμπιακή,ΟΣΕ κλπ....)

Η προσωπική μου άποψη σε σχέση με τις μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις ΑΠΕ είναι η εξής:
    Ελεύθερη ενέργεια ανεμπόδιστη από στρεβλώσεις (ΔΕΣΜΗΕ,ΔΕΗ) για οικιακή και όχι μόνο χρήση.Κι αν δε μπορεί ( ή μάλλον δεν θέλουν) να εφαρμοστεί παντού,ας εφαρμοστεί στα νησιά και στην λεγόμενη "παραμεθώριο" ,λειτουργώντας ως κίνητρο ανάπτυξης της μαραζομένης επαρχίας.

Παραγωγή - κατανάλωση από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη = ενεργειακή αυτονομία.

Έτσι και η ΔΕΗ θα παράγει λιγότερο ρεύμα (δεν θα παρέχει ρεύμα στους παραπάνω) αυξάνοντας έμμεσα το ποσοστό-στόχο του 20% ,αλλά και θα δωθεί ώθηση για πραγματική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στην επαρχία.

Αυτά τα λίγα,αν και τώρα που το σκέφτομαι έχω κι άλλα να γράψω αλλά αν τα γράψω θα πάει σε 1002 θέματα η κουβέντα και ούτε θα διαβάζεται το ήδη γραμμένο κείμενο
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι off topic ,

μιας και φαντάζομαι πως κάποιοι μπορεί να ξέρετε για να γράφετε σε αυτό το θέμα .

Που μπορώ να αντλήσω πληροφορίες για κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής γάλακτος ??

Δηλαδή τι άδεια θέλει , που τη βγάζεις , εξοπλισμό ....κτλ

και πάλι sorry για το off topic , αν κάποιος ξέρει κάτι ας μου απαντήσει με πμ .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
    Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι off topic ,

μιας και φαντάζομαι πως κάποιοι μπορεί να ξέρετε για να γράφετε σε αυτό το θέμα .

Που μπορώ να αντλήσω πληροφορίες για κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής γάλακτος ??

Δηλαδή τι άδεια θέλει , που τη βγάζεις , εξοπλισμό ....κτλ

και πάλι sorry για το off topic , αν κάποιος ξέρει κάτι ας μου απαντήσει με πμ .

αν θελεις να ασχοληθεις,θα πρεπει να βρεθείς σε μια τετοια μοναδα και μονο τοτε θα καταλαβεις.
    θα σου λυθούν ολες οι αποριες.
    δεν ειναι ασχημο,αρκει να εχεις γη να καλλιεργησεις και να μην πληρωνεις τρελα λεφτα σε ενοικια γης.
    αν ερθεις προς ηπειρο μεριά,μπορω να σε βοηθησω πολυ.ειναι το επαγγελμα μου.
    για οτι θελησεις στειλε π.μ

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsompanis
    αν θελεις να ασχοληθεις,θα πρεπει να βρεθείς σε μια τετοια μοναδα και μονο τοτε θα καταλαβεις.
    θα σου λυθούν ολες οι αποριες.
    δεν ειναι ασχημο,αρκει να εχεις γη να καλλιεργησεις και να μην πληρωνεις τρελα λεφτα σε ενοικια γης.
    αν ερθεις προς ηπειρο μεριά,μπορω να σε βοηθησω πολυ.ειναι το επαγγελμα μου.
    για οτι θελησεις στειλε π.μ
    σε ευχαριστώ πολύ !!!

Ηπειρώτης είμαι Αρτινός ,

Έχω γη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζωοτροφές για υτο και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ανέβω στο χωριό ( Άγναντα ) και να ασχοληθώ .

Έτσι και αλλιώς απολύομαι από τη δουλειά μου τις επόμενες εβδομάδες και θα έχω ελεύθερο χρόνο να έρθω να πάρω μια ιδέα !!!!

Αν μπορείς βρες καμία εταιρεία που εισάγει κτηνοτροφικό εξοπλισμό, συνήθως κάνουν και οι ίδιοι μελέτες. Μπορεί να πάρεις αρκετές πληροφορίες σχετικά με αποδόσεις, κόστος κλπ. Επίσης στάνταρ θα σου προτείνουν και μερικούς πελάτες τους να επισκεφτείς για να δεις εγκαταστάσεις. Αρτα δεν ξέρω αν έχει μεγάλες τέτοιες εταιρείες αλλά Πάτρα, Γιάννενα, Πρέβεζα,Αγρίνιο έχει στάνταρ.

Επίσης και απο εδώ μπορείς να πάρεις πληροφορίες, αλλά εδώ έχεις να κάνεις με δημό.υπαλ

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF