Τον ενημέρωσα για αυτά που μου είπες και είπε θα το ερευνήσει. Πάντως μου κάνει εντύπωση μεγάλη, γιατί είχε και το παλιό τουονο και θα έπρεπε κάτι τέτοιο να το έχει ψηλιαστει. για να δούμε τι θα του πει ο μηχανικόςΑρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Δημήτρη. και το 106 είναι εξωφρενική θερμοκρασία λειτουργίας, πολύ περισσότερο που ηταν θερμοκρασία που ανέβαζε στο ταξίδι. Αν θυμάμαι καλά μου είχες πει ότι το μηχανάκι δούλευε σε τέτοιες θερμοκρασίες συνέχεια χωρίς να αντιληφθεί κάτι περίεργο ο ιδιοκτήτης (πολύ κακώς), αλλά ουτε και στο συνεργείο που το πήγαινε??![]()
Κατα τη γνώμη μου πολύ κακώς ξεκίνησε το ταξίδι με τέτοιο θέμα. 106 βαθμοί σημαίνει ότι τα υγρά δουλεύουν κοντά σε σημείο βρασμού, με ότι συνεπάγεται για τον κινητήρα αυτό.
Σαφέστατα το μηχανάκι είχε πρόβλημα, είτε σε θερμοστάτη, είτε στο κύκλωμα. Οι θερμοκρασίες λειτουργίας του μοτέρ είναι 75-78 βαθμοί εκτός καλοκαιριού που ανεβαίνει στις 82-84 (στο ταξίδι). Βεντιλατέρ ανάβουν στους 94 και στους 110 ο εγκέφαλος κόβει ρεύματα προκειμένου να αποτραπεί καταστροφή του κινητήρα. Σε αφήνει να ανεβάσεις μέχρι 3.000 σαλ, μόνο και μόνο για να μην μείνεις στην ερημιά.
Προσωπικά δεν έχω δει πάνω από 100 βαθμούς σε συνθήκες κάυσωνα και μποτιλιαρισμένος στην κίνηση. Στην θερμοκρασία που δούλευε το μηχανάκι σας, δεν θα έκανε εντύπωση αν είχε κολλήσει και κανένας κύλινδρος.
Κρίμα...![]()
Αφού ποιο πάνω λέει ότι στην κίνηση και με καύσωνα, πάνω από 100 δεν έχει δει... Άσε που 120 με 140κμ την ώρα δεν είναι και αργάΑρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
για να βαράει το τουόνο 106+ βαθμούς θα πρέπει να πηγαίνατε πραγματικά αργά!![]()
δεν είναι για τέτοια πράμματα αυτά τα μηχανάκια...