Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: Rpg

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos
    Εγώ δεν σύγκρινα τίποτα, η διεθνής κοινότητα τα βάζει στο ίδιο καζάνι και τα χαρακτηρίζει παιχνίδια ρόλων, εγώ έδωσα την κύρια ερμηνεία του όρου γιατί έχει πολλές παραλλαγές, fantasy rpg-action rpg-hack&slash rpg κτλ κτλ, αυτή είναι η πραγματικότιτα σου αρέσει δεν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει κατανοητό αλλά δεν πάει να πει οτι έχεις και δίκιο.
    Τα μπασταρδέματα του rpg ήρθαν μετά και επειδή δεν έφτιαχναν ένα πραγματικά rpg παιχνίδι αλλά ένα action με στοιχεία rpg ή τα άλλα που αναφέρεις με κάποια στοιχεία rpg αυτό δεν τα κάνει τέτοια.

Όσο για την διεθνή κοινότητα που λες, στο Link που έδωσες παραπάνω δεν υπάρχει πχ to gta που ονομάζεις rpg...

[B]εδώ ο βασικός όρος
    Απο wiki...
    "Παιχνίδι ρόλων (Role-Playing Game στα Αγγλικά ή αλλιώς RPG, η παγκοσμίως διαδεδομένη βραχυγραφία του όρου) είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες. Οι συμμετέχοντες καθορίζουν τις ενέργειες των χαρακτήρων τους εν μέρει βασισμένοι στον σχεδιασμό του χαρακτήρα τους, και οι ενέργειες πετυχαίνουν ή αποτυχαίνουν σύμφωνα με ένα, συνήθως πολύπλοκο, σύστημα κανόνων και οδηγιών. Στο πλαίσιο των κανόνων,,οι παίκτες μπορούν να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα˙ οι επιλογές τους καθορίζουν την κατεύθυνση και την έκβαση των παιχνιδιών"
    Από τον ορισμό αυτό αν πάρεις ένα στοιχείο μόνο δεν σημαίνει ότι έφτιαξες rpg. Πρέπει να υπάρχει η στατιστική δημιουργία των ιδιοτήτων-ικανοτήτων του χαρακτήρα, η ανάπτυξη αυτών με σύστημα exp-level κ.α. πράγμα που δεν υπάρχει πχ στο gta παρά τον αχανή κόσμο του..

Επίσης αν πάρουμε το final fantasy που έχει τα στοιχεία που περιέγραψα, απουσιάζει ο αχανής-ελεύθερος κόσμος του rpg αλλά και το σύστημα μάχης είναι στημένο και περιορισμένο άρα και πάλι λείπουν όλα τα στοιχεία.

Επειδή σε ένα παιχνίδι τέννις:
    B],οι παίκτες μπορούν να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα και οι επιλογές τους καθορίζουν την κατεύθυνση και την έκβαση των παιχνιδιών"
    δεν σημαίνει ότι είναι rpg.

Αυτά
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

αυτό λέω και γω, οτι χρειάζονται πολλά στοιχεία μαζί για να είναι καποιο παιχνιδι καθαρόαιμο rpg, αλλά εσύ διαφωνείς μόνο και μόνο για να διαφωνήσεις.
    απο τα παιχνίδια που ανέφερα εσύ κόλλησες με το gta μονο και μόνο για να αντιπαρατεθείς, για τα υπόλοιπα που υπάρχουν μέσα στο link δεν λες τίποτα, ακόμα και το kings bounty που είναι turn base strategy με στοιχεία rpg χαρακτηρίζεται rpg.
    Ακόμα και το oblivion χαρακτηρίζεται rpg!!! που δεν είναι, είναι καθαρό action με στοιχεία rpg, ούτε ζάρια παίζουν απο πίσω όπως στο morrowind ούτε μπορείς να κανεις ότι θες στο παιχνίδι όπως το morrowind.
    Και κάνεις και το μεγαλύτερο λάθος, ο βασικότερος κανόνας για τα παιχνίδια ρόλων είναι οι αποφάσεις του χαρακτήρα σου να έχουν αλληλεπίδραση στον κόσμο!!!!

αυτό λέω και γω, οτι χρειάζονται πολλά στοιχεία μαζί για να είναι καποιο παιχνιδι καθαρόαιμο rpg, αλλά εσύ διαφωνείς μόνο και μόνο για να διαφωνήσεις.
    απο τα παιχνίδια που ανέφερα εσύ κόλλησες με το gta μονο και μόνο για να αντιπαρατεθείς, για τα υπόλοιπα που υπάρχουν μέσα στο link δεν λες τίποτα, ακόμα και το kings bounty που είναι turn base strategy με στοιχεία rpg χαρακτηρίζεται rpg.
    Ακόμα και το oblivion χαρακτηρίζεται rpg!!! που δεν είναι, είναι καθαρό action με στοιχεία rpg, ούτε ζάρια παίζουν απο πίσω όπως στο morrowind ούτε μπορείς να κανεις ότι θες στο παιχνίδι όπως το morrowind.
    Και κάνεις και το μεγαλύτερο λάθος, ο βασικότερος κανόνας για τα παιχνίδια ρόλων είναι οι αποφάσεις του χαρακτήρα σου να έχουν αλληλεπίδραση στον κόσμο!!!!
    Διαφωνώ μόνο και μόνο επειδή είσαι λάθος.Και φυσικά θα κολλήσω στο gta γιατί είναι αστείο να το βάζεις στην ίδια κατηγορία με το kotor, μην τα ξαναλέω. Αλλά ανέφερα και δικό μου παράδειγμα..

Τέσπα από την στιγμή που δεν έχεις επαφή με D&D δεν έχω λόγο να σου δώσω να καταλάβεις τι εστί rpg. Τα pc games είναι μούφαrpg τα περισσότερα κάτι αναπόφευκτο βέβαια.

Πάρε μια γεύση:

http://www.fantasy-shop.gr/node/3792

ΥΓ. Το thread ξεκίνησε με άλλο σκοπό και κατέληξε στα ηλεκτρονικά
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

τα crpg είναι μούφα όπως είπες, baldurs gate, icewindale, planetscape torrment ασχέτως αμα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά, d&d κανόνες, ζάρια, αλληλεπίδραση στον κόσμο με τις επιλογές του παίχτη είναι για σένα μούφα. οκ R.I.P.
    απ ότι βλέπω και συ δεν έχεις σχεση καμία με crpg γι αυτό τέλος η κουβέντα.

τα crpg είναι μούφα όπως είπες, baldurs gate, icewindale, planetscape torrment ασχέτως αμα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά, d&d κανόνες, ζάρια, αλληλεπίδραση στον κόσμο με τις επιλογές του παίχτη είναι για σένα μούφα. οκ R.I.P.
    απ ότι βλέπω και συ δεν έχεις σχεση καμία με crpg γι αυτό τέλος η κουβέντα.
    Χαχαχαχα :rotflmao: όλα ωραία όπως τα λες αλλά ξέχασες το σημαντικότερο στοιχείο για σένα όπως είπες πριν.

B],οι παίκτες μπορούν να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα και οι επιλογές τους καθορίζουν την κατεύθυνση και την έκβαση των παιχνιδιών"
    Η αλληλεπίδραση και η ελευθερία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι προκαθορισμένη όπως και οι διάλογοι περιορισμένοι και κατευθυνόμενοι. Εκεί πάει ο χαρακτηρισμός μούφα. Αλλά πως να καταλάβεις αφου δεν έχεις δοκιμάσει το original λέμε :rotflmao:

ή είσαι πολύ μλκς ή τον παίζεις...

ps: τον μλκ όχι τον άλλον.

ή είσαι πολύ μλκς ή τον παίζεις...

ps: τον μλκ όχι τον άλλον.
    Έτσι μπράβο, επιτέλους μια τεκμηριωμένη απάντηση :rotflmao: :rotflmao:, όχι σαν τις βλακείες που λες τόση ώρα..

συνεχίζεις μια αντιπαράθεση και προσπαθείς να μου αποδείξεις τι? οτι τα p&p rpg είναι καλύτερα απο τα crpg, ειπα εγώ πουθενα ρε μλκ οτι δεν είναι? ή σύγκρινα τα 2 είδη?
    Πας καλα? γράφεις μόνο για να γράφεις και έχει το κόμπλεξ του πληκτρολογίου μεγάλε.

συνεχίζεις μια αντιπαράθεση και προσπαθείς να μου αποδείξεις τι? οτι τα p&p rpg είναι καλύτερα απο τα crpg, ειπα εγώ πουθενα ρε μλκ οτι δεν είναι? ή σύγκρινα τα 2 είδη?
    Πας καλα? γράφεις μόνο για να γράφεις και έχει το κόμπλεξ του πληκτρολογίου μεγάλε.
    Χαχαχα γιατί νευριάζεις ρε? Καταρχήν εσύ επιτέθηκες φραστικά πρώτος αλλά και ειρωνεύτηκες.

Τώρα ποιος βγάζει κόμπλεξ εσύ ξέρεις καλύτερα.

Το τι είναι καλύτερο δεν ξέρω, ότι του αρέσει του καθένα να ασχολείται και αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, ο καθένας τα γούστα του.

Αποκεί και πέρα ήθελα να σου εξηγήσω τι είναι πραγματικά το rpg από την απαρχή του. Το ότι ενοχλήθηκες δεν ξέρω που οφείλεται.

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Μπορούμε να καταλήξουμε ότι ένα πραγματικό RPG βασίζεται στους κανόνες D&D ή AD&D ή παρόμοιων, είτε για ηλεκτρονικό, είτε p&p για να τελειώνουμε?

Δεν μου αρέσει η τροπή της κουβέντας, είμαι σίγουρος ούτε της EVI....
    "Qu ils mangent de la brioche"

Πάντως και εγώ τα άλλα RPG κατάλαβα, αλλά όσοι ασχολείστε με τα "κανονικά" πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δείτε αυτό

http://www.imdb.com/title/tt0447166/

κυκλοφορεί στα γνωστά άγνωστα στέκια
    Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, ρώτα τι φαΐ υπάρχει στη κουζίνα
    (Λουκ. ιβ΄, 16-21)

Θα πάρω μηχανή ... του χρόνου ! :a47:

Εγώ είμαι πορωμένος με Computer games γενικώς Με τα Rpg's ακόμα πιο πολύ.
    Δεν έχω παίξει ποτέ Pen & Paper και αν οργανωθεί κάτι θα ήθελα να δω. Έχω διαβάσει λίγο τους κανόνες αλλά πιο
    πολύ μου αρέσει να ξεφυλλίζω τα Monster Manuals. Στον Η/Υ αυτό το καιρό παίζω Dragon Age αλλά δεν με έχει ξετρελάνει Δεν έπαθα την ήττα που είχα πάθει με Might & Magic 6 και Baldur's Gate δηλαδή που δεν έβγαινα από το σπίτι. Από τα πιο πρόσφατα που είδα και μου άρεσαν ήταν το Drakensang και Witcher.

Δείτε και αυτό που μάλλον είναι πολλά υποσχόμενο για καλό και διαφορετικό ΜΜΟ από τα κλασικα όπου φαρμάρεις και κάνεις τα ίδια και τα ίδια.
    http://www.playneverwinter.com/
    http://mmo.rpgwatch.com/show/article...4&ref=0&id=449

Αλλά και αυτό που το περιμένω σαν τρελός
    http://www.darkdaysarecoming.com/

Αρχικά δημιουργήθηκε από Volo
    Εγώ είμαι πορωμένος με Computer games γενικώς Με τα Rpg's ακόμα πιο πολύ.
    Δεν έχω παίξει ποτέ Pen & Paper και αν οργανωθεί κάτι θα ήθελα να δω. Έχω διαβάσει λίγο τους κανόνες αλλά πιο
    πολύ μου αρέσει να ξεφυλλίζω τα Monster Manuals. Στον Η/Υ αυτό το καιρό παίζω Dragon Age αλλά δεν με έχει ξετρελάνει Δεν έπαθα την ήττα που είχα πάθει με Might & Magic 6 και Baldur's Gate δηλαδή που δεν έβγαινα από το σπίτι. Από τα πιο πρόσφατα που είδα και μου άρεσαν ήταν το Drakensang και Wither.

Δείτε και αυτό που μάλλον είναι πολλά υποσχόμενο για καλό και διαφορετικό ΜΜΟ από τα κλασικα όπου φαρμάρεις και κάνεις τα ίδια και τα ίδια.
    http://www.playneverwinter.com/
    http://mmo.rpgwatch.com/show/article...4&ref=0&id=449

Αλλά και αυτό που το περιμένω σαν τρελός
    http://www.darkdaysarecoming.com/
    Ωραίος . Αν ήσουν θεσνίκη μάλλον θα μπορούσες να έρθεις να παρακολουθήσεις κανένα session αν και το party μας είναι ήδη μεγάλο. Έχεις δοκιμάσει D&D online? Ουσιαστικά δεν υπάρχει farming αλλά ανεβαίνεις lvls μόνο με solo ή party quests. Είναι και δωρεάν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Ωραίος . Αν ήσουν θεσνίκη μάλλον θα μπορούσες να έρθεις να παρακολουθήσεις κανένα session αν και το party μας είναι ήδη μεγάλο. Έχεις δοκιμάσει D&D online? Ουσιαστικά δεν υπάρχει farming αλλά ανεβαίνεις lvls μόνο με solo ή party quests. Είναι και δωρεάν.
    To D&D δεν το δοκίμασα παραδόξως Είναι και ο χρόνος λίγος ρε γαμώτο Θα προσπαθήσω σίγουρα να το δω.
    Πάντως τα Dungeons&Dragons και ο κόσμος των Forgotten Realms έχουν μαγέψει πάρα πολύ κόσμο. Το setting είναι απίστευτο και έχουν κυκλοφορήσει κιόλας πάρα πολλά βιβλία. Ειδικά οι πιο παλιοί (δεκαετία 70-80) και όσοι έχουν παίξει Pen&Paper θα έχουν να πουν πιο πολλά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση και όταν θα ανέβω στα μέρη σου θα σου στείλω πμ

Γενικότερα οτιδήποτε έχει σχέση με φανταστικούς χαρακτήρες με ειδικές ικανότητες που εγώ αναλόγος θα σκαλίσω για να τον διαμορφώσω στα γούστα μου με ξετρελαίνει Αμα μου κοτσάρεις ένα ωραίο σενάριο και μπόλικη εξευρεύνηση μου πήρες την καρδιά! Κυρίως για H/Y μιλάω χωρίς να συγκρίνω μεταξύ τους τις κατηγορίες ούτε σνομπάρω κάτι. Απλά αυτή έμαθα και μου αρέσει .

Gandalf από FPS σου άρεσε τo Bioshock το έχεις δει? Δεν είναι τόσο του στυλ "Μπαίνω μέσα και τα κάνω όλα γυαλιά καρφιά" (όχι ότι δεν είναι καλό αυτό ) αλλά έχει πιο προσεκτική προσέγγιση. Και αν δεν σου σηκωθεί η τρίχα στον πρώτο Big Daddy που θα συναντήσεις (ακούσεις) να μην με λένε Volo:beer

+1000 στο Thread

Αρχικά δημιουργήθηκε από Volo
    έχουν μαγέψει πάρα πολύ κόσμο
    Αυτό είναι που μετράει, η ατμόσφαιρα... Εμείς συνήθως συνδιάζουμε μπύρα, ναργιλέ και ένα παιδί με κιθάρα που παίζει την μουσική που αρμόζει σε κάθε περίπτωση...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF