Δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ ξερωντας οτι απλα προσπερασα καποιον που χρειαζοταν τη βοηθεια μου.
Δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ ξερωντας οτι απλα προσπερασα καποιον που χρειαζοταν τη βοηθεια μου.
απο πανω ρε
Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες και έχοντας ένα πολύ πετυχημένο ατύχημα,αν και είμαι από αυτούς που δεν αντέχουν σε χοντρές καταστάσεις,θα πήγαινα ακόμα και αν λιποθυμούσα κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε(και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ!!!!)να γίνει κάτι τέτοιο και να είστε ανήμπορος,πεσμένος κάτω,μες τα αίματα, όλοι να περνάνε με τα αυτοκίνητα δίπλα σου και ούτε να κόβουν!!!!
Απλά να με παρακάμπτουν,λες και είμαι κανένα σκουπίδι!!Ή το καλύτερο να ακούς ανθρώπους να λένε καλά έπαθε το κωλόπαιδο,ο αλήτης!!Και εγώ να ξεψυχάω στο οδόστρωμα!!Ευχαριστώ το θεό που ένα παλικάρι σταμάτησε και κάλεσε βοήθεια και με κρατούσε σε σχετική ηρεμία μέχρι να έρθουν να με μαζέψουν..αργότερα έμαθα ότι πήγε σε ψυχολόγο για να μπορέσει να κοιμηθεί..είχε πάθει σοκ,αλλά αν δεν ήταν αυτός δε θα ήμουν εδώ τώρα..
Ναι συμφωνώ ότι είναι πλέων είναι πολύ επικίνδυνα εκεί έξω(ληστείες κ.λ.π.) και ότι είναι πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και δεν αντέχουν όλοι,αλλά εκείνη την στιγμή απλά βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου...αυτό θα σας δώσει αρκετό κουράγιο πιστεύω..
Φιλικά,
Θωμάς.
Σαν την ασπρούλα μου καμιά!
κατεβαινεις και βοηθας ειδικα αν ειναι μοτοσυκλετιστης...
αν ειναι αυτοκινητο και ειναι σοβαρο, φαινεται απο την κατασταση του αμαξιου...
![]()
+650Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
σταματαω και βοηθαω.
δεν θα αντιπαρατεθω με οποιονδηποτε δεν σταματαει, απλα ευχομαι να μην του τυχει ποτε να ειναι κατω και να μην τον βοηθησει κανεις!
my 2 cents![]()
![]()
εννοειτε οτι κατεβαινεις! οσο ασχημο και να ειναι πρεπει σαν ανθρωπος να φερθεις οπως θα ηθελες να σου φερθουν.
και δεν χρειαζετε να εισαι γιατρος απλα βοηθας οπως μπορεις.
παντως αν υπαρχει κοσμος γυρω κ αν δεν εισαι γιατρος η εστω να εχεις μερικες γνωσεις καλυτερα ΦΥΓΕ.
εχω δει τυπο να προσπαθει να γυρισει καποιον που ηταν ξαπλα πιανοντας τον απ το σπασμενο ποδι.
ΕΕΕΕΕ? ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΤΡΟΧΟΝΟΜΕ!!
Να κρινετε αναλογα την κατασταση. αν εισαι ενας απο τους πρωτους που θα πλησιασει το συμβαν η ακομα περισοτερο αν γινει μπροστα σου ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να σταματησεις.
το πρωτο που επειγει να κανεις ειναι να ασφαλισεις το σημειο, βαζοντας οχημα η τριγωνο (οκ δυσκολο με την μοτο να εχεις)η καποιον να προσεχει για να μην πεσει αλλος οδηγος επανω.
επειτα καλεις βοηθεια, 166 και Τροχαια δινοντας σαφεις και σωστες πληροφοριες.
οσο και να σας φανει περιεργο, μπορει να δειτε 20 ατομα να κανουν κυκλους γυρω απο εναν πεσμενο και κανεις να μην εχει παρει την κατασταση στα χερια του.
σιγουρεψου οτι εχει κληθει 166 με ακριβεις πληροφοριες, για το σημειο τον αριθμο θυματων κτλ και το 100.
σιγουρεψου οτι δεν υπαρχει κινδυνος να δημιουργηθει νεο ατυχημα απο διερχομενα οχηματα.
κυριως διωχνεις τους περιεργους που σταματουν στη μεση και κοιτανε.
το μποτιλιαρισμα θα καθυστερησει το ασθενοφορο.
Αν θελετε την γνωμη μου μην αγγιζετε τραυματια εκτος και αν υπαρχει κινδυνος στο σημειο και επιβαλεται να μετακιμηθει αμεσα (φωτια,νερα κτλ)
καντε τα παραπανω και θα εχετε ισως κανει τα ΠΑΝΤΑ.
επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Έχεις δει κάποιον με σπασμένο το κεφάλι και τον εγκέφαλο στο δρόμο ή με κομμένο χέρι ή πόδι;
Ναι, κ δεν εφυγα.
Δέ ξέρω πώς αντιδράει κάποιος στη θέα ενός σοβαρού ατυχήματος που γίνεται μπροστά του,επειδή δέ μου έχει τύχει (και ελπίζω να μή μου τύχει και ποτέ),αλλά άν μπροστά στα μάτια μου συμβεί ατυχημα είτε με μηχανή είτε με αυτοκίνητο (δέ μπορώ να καταλάβω το διαχωρισμό,όπως είπε κάποιος νωρίτερα) και δέ σταματήσω να βοηθήσω όπως μπορώ,δέ ξέρω πως θα μπορέσω να ξανακοιταχτώ στο καθρέφτη!
Κάποιος μπορει να πεθαίνει και δέ θα σταματήσεις επειδή φοβάσαι τη θέα του αίματος;Σταματάς κι ας λιποθυμήσεις,παρά να φύγεις και να έχεις ενοχές μιά ζωή!
Το 'φοβάμαι' σε αυτή τη περίπτωση,είναι για μένα μιά καλή δικαιολογία για να καλύψει κάποιος την αδιαφορία του!
Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτα!!!!!
Είπες σωστή κουβέντα!!Αρχικά δημιουργήθηκε από banditv400limit
Δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ ξερωντας οτι απλα προσπερασα καποιον που χρειαζοταν τη βοηθεια μου.![]()
![]()
![]()
συμφωνω σε ολα.Μονο που αν δεν ξερουμε να παρεχουμε πρωτες βοηθειες ΔΕΝ ακουμπαμε τον τραυματια.Το πιο πιθανο ειναι να του κανουμε μεγαλυτερη ζημια.Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
Να κρινετε αναλογα την κατασταση. αν εισαι ενας απο τους πρωτους που θα πλησιασει το συμβαν η ακομα περισοτερο αν γινει μπροστα σου ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να σταματησεις.
το πρωτο που επειγει να κανεις ειναι να ασφαλισεις το σημειο, βαζοντας οχημα η τριγωνο (οκ δυσκολο με την μοτο να εχεις)η καποιον να προσεχει για να μην πεσει αλλος οδηγος επανω.
επειτα καλεις βοηθεια, 166 και Τροχαια δινοντας σαφεις και σωστες πληροφοριες.
οσο και να σας φανει περιεργο, μπορει να δειτε 20 ατομα να κανουν κυκλους γυρω απο εναν πεσμενο και κανεις να μην εχει παρει την κατασταση στα χερια του.
σιγουρεψου οτι εχει κληθει 166 με ακριβεις πληροφοριες, για το σημειο τον αριθμο θυματων κτλ και το 100.
σιγουρεψου οτι δεν υπαρχει κινδυνος να δημιουργηθει νεο ατυχημα απο διερχομενα οχηματα.
κυριως διωχνεις τους περιεργους που σταματουν στη μεση και κοιτανε.
το μποτιλιαρισμα θα καθυστερησει το ασθενοφορο.
Αν θελετε την γνωμη μου μην αγγιζετε τραυματια εκτος και αν υπαρχει κινδυνος στο σημειο και επιβαλεται να μετακιμηθει αμεσα (φωτια,νερα κτλ)
καντε τα παραπανω και θα εχετε ισως κανει τα ΠΑΝΤΑ.![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
συμφωνω σε ολα.Μονο που αν δεν ξερουμε να παρεχουμε πρωτες βοηθειες ΔΕΝ ακουμπαμε τον τραυματια.Το πιο πιθανο ειναι να του κανουμε μεγαλυτερη ζημια.![]()
εξηγω σε ποιες περιπτωσεις και μονο πρεπει να το κανεις![]()
επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι
Ναι ρε ανθρωπα,δεν διαφωνουμε αλλα επειδη αρκετοι διαβαζουν τα ποστ αποσπασματικα το απομονωσα για να δωσω εμφαση.Mια χαρα τα λες.Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
εξηγω σε ποιες περιπτωσεις και μονο πρεπει να το κανεις![]()
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Αρχικά δημιουργήθηκε από R0t0ras
Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες και έχοντας ένα πολύ πετυχημένο ατύχημα, αν και είμαι από αυτούς που δεν αντέχουν σε χοντρές καταστάσεις, θα πήγαινα ακόμα και αν λιποθυμούσα κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε (και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ!!!!) να γίνει κάτι τέτοιο και να είστε ανήμπορος, πεσμένος κάτω, μες τα αίματα, όλοι να περνάνε με τα αυτοκίνητα δίπλα σου και ούτε να κόβουν!!!!
Απλά να με παρακάμπτουν, λες και είμαι κανένα σκουπίδι!!
Ή το καλύτερο να ακούς ανθρώπους να λένε καλά έπαθε το κωλόπαιδο, ο αλήτης!!
Και εγώ να ξεψυχάω στο οδόστρωμα!!
Ευχαριστώ το θεό που ένα παλικάρι σταμάτησε και κάλεσε βοήθεια και με κρατούσε σε σχετική ηρεμία μέχρι να έρθουν να με μαζέψουν.. Αργότερα έμαθα ότι πήγε σε ψυχολόγο για να μπορέσει να κοιμηθεί.. Είχε πάθει σοκ, αλλά αν δεν ήταν αυτός δε θα ήμουν εδώ τώρα..
Ναι συμφωνώ ότι είναι πλέον πολύ επικίνδυνα εκεί έξω (ληστείες κ.λ.π.) και ότι είναι πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και δεν αντέχουν όλοι, αλλά εκείνη την στιγμή απλά βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου... Αυτό θα σας δώσει αρκετό κουράγιο πιστεύω...
Φιλικά,
Θωμάς.
Τίποτε άλλο.....
Το κουράγιο το βρίσκουμε πάντα εκεί που δεν το περιμένουμε.....
"Qu ils mangent de la brioche"
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
σταματαω και βοηθαω.
δεν θα αντιπαρατεθω με οποιονδηποτε δεν σταματαει, απλα ευχομαι να μην του τυχει ποτε να ειναι κατω και να μην τον βοηθησει κανεις!
my 2 cents
+10000000........................![]()
Μην οδηγησεις ποτε πιο γρηγορα απο τον φυλακα αγγελο σου!
http://www.youtube.com/watch?v=nliOB4U0UyU&feature=kp