Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 52

Θέμα: Για ενημερώστε ενα άσχετο περί αναρτήσεων...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

Για ενημερώστε ενα άσχετο περί αναρτήσεων...

Ρε παιδιά μια ερώτηση...

Έχω όπως ξέρετε ενα ΧΤΧ. Αυτό λοιπόν πρόσφατα και μετά απο συνεχή λειτουργία 5 ετών κοντά, πάει για δεύτερη αλλαγή λαδιών σε μπροστινό , συν το οτι θέλει μια δεξιά τσιμούχα στην μπουκάλα αφού έχει "σκάσει" και βγάζει το δακρυάκι του.

Πήγα και ρώτησα λοιπόν πόσο πάει το μαλλί για αυτό... η τιμή που άκουσα ήταν κοντά στα 200 ευρώ.

Ομολογώ πως μου φαίνονται πάρα πολλά, ειδικά αν σκεφτώ πως το μεγάλο service μόνο του κοστίζει κάπου 220 ευρώ.

Για δώστε τα φώτα σας....
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

πολλά ρε συ !!!

πήγαινε ρώτα και πουθενά αλλού , κάποτε στο xt600 που είχα αλλάξει ούτε τα μισά από σα λες δεν είχα πληρώσει !!!

Παλαιο Μελος Το avatar του/της dimdoc
    Γυρω στα 150 ευρω ειναι καλα για αυτη τη δουλεια

...ex 88 SS 600 GR

στο k shock στην ιστοσελίδα , το service μπροστινού το δίνει σαν

30 + ανταλλακτικά + λάδια + φπα

και μιλάμε για yamaha εεεε ,

φθηνές θα είναι λογικά οι τσιμούχες..............και τα λάδια πόσο να κάνουν του πστ !!!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
    στο k shock στην ιστοσελίδα , το service μπροστινού το δίνει σαν

30 + ανταλλακτικά + λάδια + φπα

και μιλάμε για yamaha εεεε ,

φθηνές θα είναι λογικά οι τσιμούχες..............και τα λάδια πόσο να κάνουν του πστ !!!!
    Στο Κ-shock ή τιμή για λάδια-τσιμούχες σε ohlins είναι 70-80?. Με την προϋπόθεση ότι τους πας τα καλάμια εκεί. Αν το λύσουν αυτοί (ή όποιος το λύσει) θα υπολογίσεις και την εργασία.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μήπως σου είπαν και για αλλαγή ελατηρίων;
    Εάν όχι, φαρμάκι είναι η τιμή...
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Το μάνουαλ λέει για αλλαγή εμπρόσθιων λαδιών κάθε 20000χλμ.
    Εμένα χρέωσαν 40 ευρώ εργασία + την αξία του λαδιού/ανταλλακτικά.

Δηλαδή κανά 80-90 ευρώ.

Αυτά από Yamaha Αγίας Παρασκευής, εκεί που την αγόρασα.
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Οχι.. δεν περιέχει αλλαγή ελατηρίων.

ΧΤ_Billy... για δώσε όνομα μαγαζιού φίλε.

Απο όσο είδα κόστος τσιμούχας είναι στα 10-12 ευρώ (ΦΠΑ μέσα), Λάδια δεν ξέρω ... φαντάζομαι κανά 35-45αρι με το ζόρι. Αίντε και κανά 80αρι εργασία, καθώς δεν μπορώ να τα λύσω μόνος μου (ούτε γνώσεις, ούτε εργαλεία, ούτε χώρο έχω). Οπότε σωστά το κατάλαβα οτι το 200αρι ήταν "παπάτζα"...

ή για το μαγαζί του Βασίλη πάνω το βλέπω ή για Kshock..
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
    Το μάνουαλ λέει για αλλαγή εμπρόσθιων λαδιών κάθε 20000χλμ.
    Εμένα χρέωσαν 40 ευρώ εργασία + την αξία του λαδιού/ανταλλακτικά.

Δηλαδή κανά 80-90 ευρώ.

Αυτά από Yamaha Αγίας Παρασκευής, εκεί που την αγόρασα.
    Αλλο η αλλαγή λαδιων κι αλλο να αλλαχτουν οι τσιμούχες. Στην 2η περίπτωση λύνονται τα καλάμια, βγαίνει το έμβολο κλπ υποχρεωτικά και δεν παίζει με τίποτα κατω απο 100 Ευρω.
    Γυρω στα 150 Ευρω ειναι καλή τιμή όπως ειπώθηκε παραπάνω, αν θέλει και ξύστρες παει και 200 άνετα μια και ειναι Paioli.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

ρε παιδιά το έχω κάνει στο xt600 με 80 ? , και με λάδια white power ,και τσιμούχες,

τι στο διάολο έπιασα κότσο το μάστορα ???

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Οχι.. δεν περιέχει αλλαγή ελατηρίων.

ΧΤ_Billy... για δώσε όνομα μαγαζιού φίλε.

Απο όσο είδα κόστος τσιμούχας είναι στα 10-12 ευρώ (ΦΠΑ μέσα), Λάδια δεν ξέρω ... φαντάζομαι κανά 35-45αρι με το ζόρι. Αίντε και κανά 80αρι εργασία, καθώς δεν μπορώ να τα λύσω μόνος μου (ούτε γνώσεις, ούτε εργαλεία, ούτε χώρο έχω). Οπότε σωστά το κατάλαβα οτι το 200αρι ήταν "παπάτζα"...

ή για το μαγαζί του Βασίλη πάνω το βλέπω ή για Kshock..
    Έχεις πμ μάγε.
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Αλλο η αλλαγή λαδιων κι αλλο να αλλαχτουν οι τσιμούχες. Στην 2η περίπτωση λύνονται τα καλάμια, βγαίνει το έμβολο κλπ υποχρεωτικά και δεν παίζει με τίποτα κατω απο 100 Ευρω.
    Γυρω στα 150 Ευρω ειναι καλή τιμή όπως ειπώθηκε παραπάνω, αν θέλει και ξύστρες παει και 200 άνετα μια και ειναι Paioli.
    Εσύ ξέρεις καλύτερα φίλε.
    Εμένα ήταν απλή αλλαγή λαδιών, την οποία έκανα δύο φορές αφού έφτασα στα 50000χλμ.

XR
    XTR
    XJR

teneres... φίλε μου... ΧΤΧ660 ... oxi ΧΤ600. ΑΠο τα λίγα που γνωρίζω έχουν διαφορετικά μπροστινά και δεσίματα.

Τώρα βέβαια με τον sapila racing πέφτω κοντά στις τιμές απο όσο τα λογάριασα και παραπάνω.

Ξύστρες όμως;... μην το πάρεις στραβά... αλλά ώς άσχετος ρωτάω. Τι εστί "ξύστρα" στο αμορτισέρ;

οι τσιμουχες εχουν κανα 30αρι και τα λαδια απο 10-40 αναλογα τι θα επιλεγει απο ποιοτητα...

απο κει και περα...

αναλογως φυσεως καλαμιου(usd η συμβατικο) και ρυθμισεων,ποικιλει η εργασια...

τα απλα συμβατικα χωρις ρυθμισεις λυνονται για χαβαλε βγαζοντας μονο τα ωμεγα κατω απο τις τριμουχες...αυτα με cartridges,θελουν στηριξη,αποστατη μεταξυ βαλβιδας επαναφορας και ελατηριου κι επισης θελουν πολλη προσοχη στο δεσιμο...

περαν αυτων παιζουν και τα εξης...

θα αφαιρεθουν οι τρομπες λυνοντας απο κατω ,ετσι ωστε να πλυθουν τελεια αυτες και τα εσωτερικα καλαμιων η απλως θα ξεχωριστει μποτα απο καλαμι και θα γινει αδειασμα?θα στραγγιξουν καλα?

θα ελεχθουν πανω κατω τα bushings?

θα μετρηθουν ποσοτητες και υψη σταθμης σωστα?

ειναι χιλια δυο...

αν,κατ εμε καποιος κανει ολες τις προβλεπομενες διαδικασιες κατα γραμμα,σε ενα πληρως ρυθμιζομενο συμβατικο,τα 150 ειναι πολυ καλη τιμη...για usd μυστηριο με διπλες συμπιεσεις θεωρω λογικα και τα 200...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    teneres... φίλε μου... ΧΤΧ660 ... oxi ΧΤ600. ΑΠο τα λίγα που γνωρίζω έχουν διαφορετικά μπροστινά και δεσίματα.

Τώρα βέβαια με τον sapila racing πέφτω κοντά στις τιμές απο όσο τα λογάριασα και παραπάνω.

Ξύστρες όμως;... μην το πάρεις στραβά... αλλά ώς άσχετος ρωτάω. Τι εστί "ξύστρα" στο αμορτισέρ;
    Βασικά η τσιμούχα δεν είναι αυτή που βλέπεις. Η τσιμούχα η οποία σφραγίζει και εμποδίζει το λάδι να βγει είναι κάτω από αυτή που βλέπεις. Αυτή που βλέπεις εξωτερικά είναι αυτή που εννοεί μάλλον "ξύστρα" ο sapila racing, στα αγγλικά αναφέρεται ως wiper ή dust seal. Το τι κάνει φαντάζομαι το καταλαβαίνεις.

Υπάρχει μια πιθανότητα να εννοεί και κάτι άλλο βέβαια, το οποίο ταιριάζει περισσότερο με τα +50 ευρώ που λέει ότι θέλει.

Γνώμη μου είναι άμα αλλάξεις τις τσιμούχες άλλαξε και τα dust seals.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2010, 10:58
  2. Για τσεκαρετε ενα site
    από gcrook στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2005, 06:29
  3. Ερωτηση περι αναρτησεων σε σκουτερακι
    από Rezeguet στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks