κλικ
Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.
κλικ
Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.
Ειπα κι εγω....
Απλα δεν ήμουν σιγουρος αν θα ανοιγε το θρεντ ο Tai ή ο Gandalf![]()
Αλλη μια ίδια και ατερμονη συζητηση![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειπα κι εγω....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
βλαμενε
![]()
![]()
![]()
Ενω η κουβεντα για τις πιπες ειναι καλυτερη.Μασατε μια καραμελα για οτιδηποτε δεν εχει σχεση με τις μηχανες αλλα δεν σας βλεπω να ανεβαζετε κατι σχετικο.Μην κολλας Ηλια για ολους το λεω με αφορμη την κλισε απαντηση σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειπα κι εγω....
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό???????Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
κλικ
Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.![]()
![]()
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!
Κατα την ταπεινη μου αποψη (ως μοτοσυκλετιστης παντα) ειναι καλο γι αυτους που θα μαθουν αρχαια ελληνικα.Μετα μπορει να βγει και σε καλο του τουρισμου.Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctorS
Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό???????![]()
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Η γλωσσα είναι ενιαία. Η δημοτικη νίκησε την καθαρεύουσα στη διαμάχη που ονομάστηκε λαθεμένα "γλωσσικό ζητημα". Οπως κάθε νικητής ,με αλαζωνία αρχισαν οι πολιτικές αποφάσεις μεθοδικά να ξηλώνουν κάθε στοιχείο του παλιού τους αντιπάλου. Η καθαρεύουσα κι η αρχαία θεωρήθηκαν λαθεμένα οι γλώσσες του παλιού καθεστώτος της βασιλείας, των δικτατοριών κλπ. Στην πραγματικότητα δε μπορουμε να μιλησουμε δημοτικα διχως να χρησιμοποιησουμε εν αγνοια μας καθαρευουσιάνικα κι αρχαία. Ας το καναμε τουλαχιστο γνωρίζοντας.
Η γλωσσα είναι ενιαία. Ειμαι υπερ των αρχαίων στα σχολεία. Το "καθαρισμα" της γλώσσας, ο εκσυνχρονισμός της μοιάζει με γεννοκτονία λέξεων Η σκέψη είναι αδήνατη διχως την χρηση της γλώσσας .Η σκέψη είναι η γλώσσα. Η φτωχη γλώσσα συνεπάγεται φτωχή σκέψη. Μου το λέγαν στο σχολειο και δε το πίστευα. Τωρα δεν έχω αμφιβολία. Δε μπορει μια γλωσσα να αποκυρηξει το παρελθον της και να προοδευσει .Θα αναπτυχθει αν αποδεχτει το παρελθον της με τον ιδιο τροπο που ένα δεντρο χρειάζεται τις ρίζες του. Κατα αυτη την έννοια γλωσσικό ζήτημα δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Ουτε υπάρχει πραγματικό διλημμα για το αν πρέπει να διδάσκονται τα αρχαία.
"Γλωσσα και πατριδα είναι το ίδιο" έλεγε ο Ψυχάρης ,που ταν δημοτικιστής και κατα της χρήσης των αρχαιων, μα μια αλλη έποχη με αλλες ανάγκες κι άλλες αναγνώσεις.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Η απορία μου στηρίζεται πρώτον στο αν είναι καλό το ότι οι ξένοι δίνουν ίσως μεγαλύτερη βάση πλέον στην κληρονομιά μας απ'ότι εμείς, δεύτερον αν αυτή η κληρονομιά είναι επιφανειακά υπερεκτιμημένη από εμάς που νομίζουμε ότι απλώς κατέχοντας τη μας κάνει αυτόματα καλύτερους και ανώτερους από όλα τα έμβια όντα στον πλανήτη, χωρίς να την ψάχνουμε λίγο παραπάνω (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ ο ίδιος την έχω ψάξει)Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Κατα την ταπεινη μου αποψη (ως μοτοσυκλετιστης παντα) ειναι καλο γι αυτους που θα μαθουν αρχαια ελληνικα.Μετα μπορει να βγει και σε καλο του τουρισμου.
Τώρα για το ότι αφορά αν θα κάνει καλό στον τουρισμό μας αυτή η κίνηση, επειδή το ξέρω από πρώτο χέρι, η γνώμη ειδικά των άγγλων για εμάς είναι η χείριστη, και σίγουρα η εκμάθηση των αρχαίων δεν είναι αυτό που θα τους ωθήσει να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα....![]()
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!
«Δεν υπάρχει βιολογική συνέχεια των σύγχρονων Ελλήνων, ούτε καθαρότητα αίματος, υπάρχει όμως πνευματική συνέχεια και καθαρότητα πνεύματος με μέγιστο πνευματικό προνόμιο των Ελλήνων τη γλώσσα. Δεν κινδυνεύουμε από το ΔΝΤ αλλά απ τους νεοέλληνες που δεν γνωρίζουν σωστά ελληνικά» Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με 39 λέξεις γκρεμίζει τους μύθους μιας ολόκληρης γενιάς
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειπα κι εγω....
Eεεεε, αφού ο Άδωνις δεν καβαλάει μοτοσυκλέτα, ο κλήρος έπεσε σε αυτούς τους δύο...
+ οσα γουσταρειςΑρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Η γλωσσα είναι ενιαία. Η δημοτικη νίκησε την καθαρεύουσα στη διαμάχη που ονομάστηκε λαθεμένα "γλωσσικό ζητημα". Οπως κάθε νικητής ,με αλαζωνία αρχισαν οι πολιτικές αποφάσεις μεθοδικά να ξηλώνουν κάθε στοιχείο του παλιού τους αντιπάλου. Η καθαρεύουσα κι η αρχαία θεωρήθηκαν λαθεμένα οι γλώσσες του παλιού καθεστώτος της βασιλείας, των δικτατοριών κλπ. Στην πραγματικότητα δε μπορουμε να μιλησουμε δημοτικα διχως να χρησιμοποιησουμε εν αγνοια μας καθαρευουσιάνικα κι αρχαία. Ας το καναμε τουλαχιστο γνωρίζοντας.
Η γλωσσα είναι ενιαία. Ειμαι υπερ των αρχαίων στα σχολεία. Το "καθαρισμα" της γλώσσας, ο εκσυνχρονισμός της μοιάζει με γεννοκτονία λέξεων Η σκέψη είναι αδήνατη διχως την χρηση της γλώσσας .Η σκέψη είναι η γλώσσα. Η φτωχη γλώσσα συνεπάγεται φτωχή σκέψη. Μου το λέγαν στο σχολειο και δε το πίστευα. Τωρα δεν έχω αμφιβολία. Δε μπορει μια γλωσσα να αποκυρηξει το παρελθον της και να προοδευσει .Θα αναπτυχθει αν αποδεχτει το παρελθον της με τον ιδιο τροπο που ένα δεντρο χρειάζεται τις ρίζες του. Κατα αυτη την έννοια γλωσσικό ζήτημα δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Ουτε υπάρχει πραγματικό διλημμα για το αν πρέπει να διδάσκονται τα αρχαία.
"Γλωσσα και πατριδα είναι το ίδιο" έλεγε ο Ψυχάρης ,που ταν δημοτικιστής και κατα της χρήσης των αρχαιων, μα μια αλλη έποχη με αλλες ανάγκες κι άλλες αναγνώσεις.
![]()
![]()
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
ω ναι... κ ποσο δικιο εχει αυτος ο σπουδαιος ανθρωπος...[i]quote:
«Δεν υπάρχει βιολογική συνέχεια των σύγχρονων Ελλήνων, ούτε καθαρότητα αίματος, υπάρχει όμως πνευματική συνέχεια και καθαρότητα πνεύματος με μέγιστο πνευματικό προνόμιο των Ελλήνων τη γλώσσα. Δεν κινδυνεύουμε από το ΔΝΤ αλλά απ τους νεοέλληνες που δεν γνωρίζουν σωστά ελληνικά» Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με 39 λέξεις γκρεμίζει τους μύθους μιας ολόκληρης γενιάς/i]
στριβω, αρα υπαρχω..
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
...![]()
![]()
![]()
ποσο λυπαμαι που στο σχολειο δεν εκανα αρχαια παρα μονο στη 1η Λυκειου, τα αρχαια ελληνικα που στηριζονται στην μαθηματικη σκεψη, αυτο θυμαμαι, πως εβρισκα μαθηματικη εξηγηση στην γραμματικη τους (μιας και λατρευα τα μαθηματικα).
...Που αν ρωτήσεις 100 νοματαίους ποια είναι, ζήτημα είναι να γνωρίζουν 10 με το ζόριΑρχικά δημιουργήθηκε από bonnie
ω ναι... κ ποσο δικιο εχει αυτος ο σπουδαιος ανθρωπος...![]()
Δεν κολλαω Χρηστο (πλεον) το έχεις δει. Απλα το διασκεδαζω. Αλλα για να μεινουμε στο πνευμα του θρεντ, το οτι θελουν να τα διδαξουν στη βρετανια δε σημαινει οτι δεν ειναι νεκρη γλωσσα. Νεκρη ειναι και παραειναι, οπως και τα λατινικα. Το αν ειναι καλο να διδασκονται ή όχι ειναι άλλη κουβεντα. Η γλωσσα εξελισσεται με τρόπους που κανενας λόγιος δεν μπορεί να εμποδίσει, όσα χρονια κι αν περάσουν. Επρεπε να φτάσουμε στο 1976 για να γινει η δημοτικη επισημη κρατικη γλώσσα, αλλα έγινε, ήταν αναποφευκτο.Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Ενω η κουβεντα για τις πιπες ειναι καλυτερη.Μασατε μια καραμελα για οτιδηποτε δεν εχει σχεση με τις μηχανες αλλα δεν σας βλεπω να ανεβαζετε κατι σχετικο.Μην κολλας Ηλια για ολους το λεω με αφορμη την κλισε απαντηση σου.![]()
Αυτά απο μενα και τέλος
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais