Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
...Που αν ρωτήσεις 100 νοματαίους ποια είναι, ζήτημα είναι να γνωρίζουν 10 με το ζόρι![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
...Που αν ρωτήσεις 100 νοματαίους ποια είναι, ζήτημα είναι να γνωρίζουν 10 με το ζόρι![]()
![]()
![]()
![]()
o Tai...... ine....profanes!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειπα κι εγω....
Απλα δεν ήμουν σιγουρος αν θα ανοιγε το θρεντ ο Tai ή ο Gandalf![]()
Αλλη μια ίδια και ατερμονη συζητηση![]()
![]()
εγω δεν σε εβρισαΑρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Eεεεε, αφού ο Άδωνις δεν καβαλάει μοτοσυκλέτα, ο κλήρος έπεσε σε αυτούς τους δύο...![]()
ετσι?
αδωνης εισαι και φαίνεσαι![]()
εσυ στης πίπες σουΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock![]()
οι αρχαιοι μας προγονοι ητανε μεγαλες πουτ@νες..
επειδη ητανε σιγουροι οτι οι συγχρονοι ελληνες θα μαστε μοσχαρια και δεν θα μπορουμε να τιμωρησουμε τους εγγλεζους γιαυτα που μας εχουν κανει
θα τους βασανισουν οι παπουδες μας τωρα βαζοντας τους να μαθουν αρχαια ελληνικα
![]()
![]()
![]()
υ.γ. αμα διαβαζουν και κανα κειμενο που να κραζει οποιονδηποτε δεν εχει ελληνικη παιδεια
θα αφρισουν οι αγγλοσποροι![]()
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειπα κι εγω....
Αλλη μια ίδια και ατερμονη συζητηση![]()
+599
:a31: :a31:
Τα είπες όλα.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Η γλωσσα είναι ενιαία. Η δημοτικη νίκησε την καθαρεύουσα στη διαμάχη που ονομάστηκε λαθεμένα "γλωσσικό ζητημα". Οπως κάθε νικητής ,με αλαζωνία αρχισαν οι πολιτικές αποφάσεις μεθοδικά να ξηλώνουν κάθε στοιχείο του παλιού τους αντιπάλου. Η καθαρεύουσα κι η αρχαία θεωρήθηκαν λαθεμένα οι γλώσσες του παλιού καθεστώτος της βασιλείας, των δικτατοριών κλπ. Στην πραγματικότητα δε μπορουμε να μιλησουμε δημοτικα διχως να χρησιμοποιησουμε εν αγνοια μας καθαρευουσιάνικα κι αρχαία. Ας το καναμε τουλαχιστο γνωρίζοντας.
Η γλωσσα είναι ενιαία. Ειμαι υπερ των αρχαίων στα σχολεία. Το "καθαρισμα" της γλώσσας, ο εκσυνχρονισμός της μοιάζει με γεννοκτονία λέξεων Η σκέψη είναι αδήνατη διχως την χρηση της γλώσσας .Η σκέψη είναι η γλώσσα. Η φτωχη γλώσσα συνεπάγεται φτωχή σκέψη. Μου το λέγαν στο σχολειο και δε το πίστευα. Τωρα δεν έχω αμφιβολία. Δε μπορει μια γλωσσα να αποκυρηξει το παρελθον της και να προοδευσει .Θα αναπτυχθει αν αποδεχτει το παρελθον της με τον ιδιο τροπο που ένα δεντρο χρειάζεται τις ρίζες του. Κατα αυτη την έννοια γλωσσικό ζήτημα δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Ουτε υπάρχει πραγματικό διλημμα για το αν πρέπει να διδάσκονται τα αρχαία.
"Γλωσσα και πατριδα είναι το ίδιο" έλεγε ο Ψυχάρης ,που ταν δημοτικιστής και κατα της χρήσης των αρχαιων, μα μια αλλη έποχη με αλλες ανάγκες κι άλλες αναγνώσεις.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν τόσο "φωντεινά" μυαλά , ωστε να διαχωρίζουν την Ελληνική σε αρχαία και νέα. Ας μου πει κάποιος σε ποιά γλώσσα μπορείς να διαβάσεις ένα κείμενο γραμμένο πριν 2500 χρόνια και να καταλάβεις το νόημά του. Αυτη τη γλώσσα χαρακτηρίζουμε νεκρή?
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Εχει την σημασια του, αλλα εξακολουθω να προτιμω να μιλαω νεοελληνικα.
done.
Άσ'τα ρε φίλε...σ' αυτή τη χώρα οι περισσότεροι θεωρούν "ελληνάρες' όλους τούς άλλους γιατί είναι πολύ βολική η σκέψη ότι "είμαι συνειδητοποιημένος και οι άλλοι μαλάκες"Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Τα είπες όλα.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν τόσο "φωντεινά" μυαλά , ωστε να διαχωρίζουν την Ελληνική σε αρχαία και νέα. Ας μου πει κάποιος σε ποιά γλώσσα μπορείς να διαβάσεις ένα κείμενο γραμμένο πριν 2500 χρόνια και να καταλάβεις το νόημά του. Αυτη τη γλώσσα χαρακτηρίζουμε νεκρή?
σ' αυτή τη χώρα είσαι εθνικιστής,φασίστας,καβαλημένος,αλαζόνας και ρατσιστής....αν δηλώσεις πως την αγαπάς
ραγιάς,ύπουλος,δόλιος,παρτάκιας,απαίδευτος,
εγωπαθής,ημιμαθής,απολίτιστος,κουτσομπόλης, καλοπερασάκιας,τεμπέλης...αν απλά είσαι Έλληνας με άποψη![]()
Αυτή η χώρα πέρασε από εμφύλιο πριν από 60 χρόνια.Ο χειρώτερος είναι εδώ.
υγ.Κωστάκη ...τζάμπα γράφεις αλλά πού ξέρεις καμμιά φορά!![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
εσυ πανω που μπηκε θρεαντ που σε δικαιωνειΑρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Άσ'τα ρε φίλε...σ' αυτή τη χώρα οι περισσότεροι θεωρούν "ελληνάρες' όλους τούς άλλους γιατί είναι πολύ βολική η σκέψη ότι "είμαι συνειδητοποιημένος και οι άλλοι μαλάκες"
σ' αυτή τη χώρα είσαι εθνικιστής,φασίστας,καβαλημένος,αλαζόνας και ρατσιστής....αν δηλώσεις πως την αγαπάς
ραγιάς,ύπουλος,δόλιος,παρτάκιας,απαίδευτος,
εγωπαθής,ημιμαθής,απολίτιστος,κουτσομπόλης, καλοπερασάκιας,τεμπέλης...αν απλά είσαι Έλληνας με άποψη![]()
Αυτή η χώρα πέρασε από εμφύλιο πριν από 60 χρόνια.Ο χειρώτερος είναι εδώ.
υγ.Κωστάκη ...τζάμπα γράφεις αλλά πού ξέρεις καμμιά φορά!![]()
![]()
![]()
σταματησες να γραφεις στην καθαρευουσα?![]()
τωρα ειναι που πρεπει να γραφεις με 2 χερια:wacko:
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
ναι ειναι.
παμε παρακατω η μια ζωη θα κολαμε στα ιδια θεματα?
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Το θεμα ειναι αλλο.Αν τα αρχαια διδασκονταν στα σχολεια σημερα θα ηξεραν να γραφουν ελληνικα περισσοτεροι ανθρωποι.Καποιοι απ αυτους θα ειχαν την περιεργεια να γνωρισουν και κανα δυο αρχαιους συγγραφεις,μη σου πω οτι μπορει και καποιοι νακαναν μια βολτα απ το αρχαιολογικο μουσειο.Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ναι ειναι.
Τα αρχαια μας φαινονται(και ειναι λιγο)δυσκολα οχι γιατι καθιερωθηκε η δημοτικη αλλα γιατι εχουμε φτασει να μιλαμε greekenglish(εκτος απ το να τα γραφουμε).Λες και η δημοτικη δεν ειναι η συνεχεια της ιδιας γλωσσας.Που να ανοιγεις λεξικα και να μαθαινεις γραμματικη τωρα.Που να τρεχεις στα κατσαβραχα της Ακροπολης...
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειπα κι εγω....
Αλλη μια ίδια και ατερμονη συζητηση
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ναι ειναι.
Περα απο γραφικοι εχετε καταντησει και τελειως βαρετοι με το ιδιο ποστ σε καθε οτι να ναι θεμα.
Φιλουμπες.![]()
οχι περισσοτερο γραφικοι απο οσους επιμενουν να ανοιγουν το ιδιο θεμα για χιλιοστη φορα.Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Περα απο γραφικοι εχετε καταντησει και τελειως βαρετοι με το ιδιο ποστ σε καθε οτι να ναι θεμα.
Φιλουμπες.![]()
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...