Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: $$$ Γυαλιά οράσεως και απόδειξη $$$

$$$ Γυαλιά οράσεως και απόδειξη $$$

Γειά σας!
    Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση που ίσως σας φανεί παράξενη.
    Πρίν από λίγες μέρες αγόρασα γυαλιά οράσεως από ένα κατάστημα οπτικών τα οποία μου κόστισαν 390 ευρώ.Από αυτά εγώ έδωσα τα 310 ευρώ και τα 80 ευρώ μου τα κάλυψε το ΙΚΑ.Για τι ποσό έπρεπε να μου κόψει απόδειξη το κατάστημα?Για 390 ευρώ?Για 310 ευρώ?Για τι ποσό τέλος πάντων?Ο υπάλληλος ( ή ιδιοκτήτης - δεν ξέρω τι ήταν) μου έκοψε απόδειξη για 190 ευρώ, λέγοντας μου κατά λέξη : <<390 ευρώ μείον 80 ευρώ που παίρνουμε απ'το ΙΚΑ ίσον 310.Από αυτά (τα 310), τα 120 ευρώ μας τα φορολογεί το ΙΚΑ (αυτό το σημείο πραγματικά δεν το έπιασα - αν ξέρει κάποιος κάτι και μόνο εάν είναι σίγουρος ας μου εξηγήσει και μένα τι παίζει!) οπότε θα σου κόψω απόδειξη για 190 ευρώ.ΟΚ?(με ρωτά)>> και εγώ κοιτώντας τον με απορία του απαντώ...ΟΚ!

Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
    Μήπως ήταν σωστός ο τύπος και απλά εγώ είμαι πολύ καχύποπτος?
    Δώστε μου τα φώτα σας!!!
    Τι να κάνω?
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    υποθετω οτι η αποδειξη που πρεπει να σκου κοψει, ειναι το ποσο που του εδωσες...390 δηλαδη...τοσα πληρωσες στο χερι, και η αποδειξη (φυσικα ) το δειχνει...

μαλλον παγαποντια σου εκανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    αν θυμαμαι καλα, πας στο καταστημα, αγοραζεις ο,τι αγοραζεις, παιρνεις αποδειξη για ολο το ποσο, και μετα με αυτη και το χαρτι του γιατρου πας στο ικα και σου επιστρεφει ενα μερος του.

Εσενα σου εκανε εκπτωση κατ'ευθειαν ο οπτικος;
    Και θα παει να τα παρει αυτος απ'το ικα;
    Και αν δεν δικαιουσαι; (νομιζω ανα 2 χρονια πληρωνει το ικα)

κατι δεν παει καλα. Και αν αυτο που εκανε ο οπτικος ηταν το φυσιολογικο, γιατι σε ρωτησε αν συμφωνεις; Δηλ αμα ελεγες οχι τί γινοταν; Ή σε ρωτησε ρητορικα;

Πλέον απ'ότι μου είπε παίρνουν τα χρήματα οι ίδιοι απ'το ΙΚΑ.
    Τσέκαρε το βιβλιάριό μου και είδε πως δικαιούμαι.
    Αλλά αυτό με την απόδειξη δε το 'πιασα!
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Μειωμένη απόδειξη δεν δικαιολογείται
    Ο οπτικός από το ικα με οποιαδήποτε απόδειξη από 80 και πάνω θα πάρει 80, πήρε και άλλα 310 από σένα δηλαδή πληρώθηκε 390 και έκοψε απόδειξη για τα μισά. Άρα τα άλλα μισά τα πήρε μαύρα και αφορολόγητα

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Έχει αρκετά λάθη το σενάριο, κατ' αρχήν το ΙΚΑ δεν φορολογεί τπτ, η εφορία φορολογεί και πιθανά εννοούσε ότι για κάθε απόδειξη που καταθέτει στο ΙΚΑ, η εφορεία τον φορολογεί για 120?.

Εγώ δεν λέω να παίρνετε αποδείξεις, λέω κλέψτε όσο μπορείτε, είναι 0 μπροστά σ' αυτά που κλέβουν τα λαμόγια κάθε μέρα ακόμα και τώρα.

Το σωστό σενάριο λοιπόν είναι:

Τα γυαλιά σου έκαναν 390 ? τελική τιμή, από αυτά τα 317 ? είναι η αξία τους και τα 73? ο ΦΠΑ. Έστω λοιπόν ότι ο οπτικός πρέπει να πάει στο ΙΚΑ μινιμουμ απόδειξη 120?, δηλ 97,6 καθαρή αξία και 22,40? ΦΠΑ.

Έπρεπε λοιπόν να σου κόψει απόδειξη 120? κι εσύ να πληρώσεις την καθ. αξία των γυαλιών 317? και το ΦΠΑ της απόδειξης που έκοψε δηλ 22,4, σύνολο 339,40?, μείον τα 80? που δικαιολογεί το ΙΚΑ. Τελικά έπρεπε δλδ να του δώσεις 259,40 και να πάρεις απόδειξη για 120?. Δεν είμαι λογιστής αλλά οι υπολογισμοί είναι σωστοί.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    Έχει αρκετά λάθη το σενάριο, κατ' αρχήν το ΙΚΑ δεν φορολογεί τπτ, η εφορία φορολογεί και πιθανά εννοούσε ότι για κάθε απόδειξη που καταθέτει στο ΙΚΑ, η εφορεία τον φορολογεί για 120?.

Εγώ δεν λέω να παίρνετε αποδείξεις, λέω κλέψτε όσο μπορείτε, είναι 0 μπροστά σ' αυτά που κλέβουν τα λαμόγια κάθε μέρα ακόμα και τώρα.

Το σωστό σενάριο λοιπόν είναι:

Τα γυαλιά σου έκαναν 390 ? τελική τιμή, από αυτά τα 317 ? είναι η αξία τους και τα 73? ο ΦΠΑ. Έστω λοιπόν ότι ο οπτικός πρέπει να πάει στο ΙΚΑ μινιμουμ απόδειξη 120?, δηλ 97,6 καθαρή αξία και 22,40? ΦΠΑ.

Έπρεπε λοιπόν να σου κόψει απόδειξη 120? κι εσύ να πληρώσεις την καθ. αξία των γυαλιών 317? και το ΦΠΑ της απόδειξης που έκοψε δηλ 22,4, σύνολο 339,40?, μείον τα 80? που δικαιολογεί το ΙΚΑ. Τελικά έπρεπε δλδ να του δώσεις 259,40 και να πάρεις απόδειξη για 120?. Δεν είμαι λογιστής αλλά οι υπολογισμοί είναι σωστοί.
    To μεγαλύτερο λάθος με την έλλειψη φορολογικής συνείδησης είναι οτι εκτος απο την δικια μας γενια, κληρονομητε και στα παιδιά μας.

όπου γης Το avatar του/της iosif
    H αποδειξη ειναι στην αξια αγορας δηλ. 390 ευρω
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

non serviam Το avatar του/της kachius
    τραγικό!

Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
    To μεγαλύτερο λάθος με την έλλειψη φορολογικής συνείδησης είναι οτι εκτος απο την δικια μας γενια, κληρονομητε και στα παιδιά μας.

συμφωνώ και προσθέτω, όπως και όλα τα άλλα στραβά που κουβαλάμε, τα ξεφορτώνουμε στα παιδιά μας
    (και μετά απορούμε κιόλας)
    Ξέρω από βέσπα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
    τραγικό!

συμφωνώ και προσθέτω, όπως και όλα τα άλλα στραβά που κουβαλάμε, τα ξεφορτώνουμε στα παιδιά μας
    (και μετά απορούμε κιόλας)

Μπορεί όντως να είμαι τραγικός αλλά ρε φίλε μήπως μπορείς να μου πεις γιατί θα πρέπει να πληρώνω το 1/4 της αξίας του προϊόντος που αγοράζω φόρο???? Γιατί κάποιοι λογιστάδες βρήκαν εύκολο τρόπο να μαζέψουν λεφτά, επιβάλλοντας σε μένα χαράτσι 23%.

Είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης, ίσως είναι λάθος αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
    :rotflmao: :rotflmao:

όπου γης Το avatar του/της iosif
    βεβαια και χωρις να το επικροτω αναρωτιεμαι:
    γιατι να πληρωνεις φορους και ειδικα εμμεσους οταν: δεν πανε σε αναπτυξη , παιδεια, υγεια αλλα σε πληρωμες τοκοχρεωλυσιων πιστωτων που ηδη εχουν παρει τα λεφτα τους πισω 2-3 φορες, οταν πληρωνεις τα παντα (γιατρο ικα, διοδια και οσονουπω και τις δημοσιες μεταφορες που ειναι σε ολο τον κοσμο επιδοτουμενες κλπ) κοινως οταν δεν μας προσφερεται τιποτα?
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Και ναι στα παιδιά μου λέω "κλέψτε όσο μπορείτε", κοιτάξτε τα χάλια του πατέρα σας που δεν έγλειψε κανέναν και δεν έβαλε το χέρι στον κορβανά όπως τα λαμόγια που μας τριγυρίζουν και κάντε το ακριβώς αντίθετο. ΚΛΕΨΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!!!

non serviam Το avatar του/της kachius
    γιατί θα πρέπει να
    Επειδή είναι νόμος/κανόνας της κοινωνίας/χώρας μας.
    Εγώ εντοπίζω το πρόβλημα των ελλήνων στο ότι ο καθένας αποφασίζει μόνος του
    τί και ποιούς από τους νόμους/κανόνες θα ακολουθήσει και ποιούς θα γράψει.

Βέβαια, να διαμαρτυρηθεί όπως προβλέπεται σε μία κοινωνία -με μία παράσταση/διαδήλωση/την ψήφο του ίσως-
    δεν το σκέφτεται, απλά καταργεί ότι δεν του αρέσει/βολεύει.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ο καθένας έχει άλλο ζόρι,
    άλλος με τους φόρους, άλλος με τα όρια ταχύτητας
    άλλος με τα απαγορευτικά και τους μονόδρομους, άλλος με τις διαβάσεις,
    άλλος με την περιουσία του γείτονα (ας του πάρω κάτι, τόσα έχει) κτλ κτλ
    και φτάνουμε να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει, άλλος να αγνοεί τον κοκ, άλλος να κλέβει κτλ
    και να απορούμε και από πάνω γιατί είμαστε έτσι...

Από μόνοι μας κλέβουμε (τουλάχιστον) όποιον/όπως και όποτε μπορούμε, αλλά χαλιόμαστε να μας κλέβει ο άλλος...

Άσχετα όλα αυτά με το θέμα του παιδιού βέβαια...
    Η αλήθεια είναι ότι αν πλήρωσες 390, τόσο έπρεπε να είναι η απόδειξη.
    Ποιός θα πληρώσει ένα μέρος (ικα), πότε, ποιός θα τα πάρει από το ικα να τα δώσει σε αυτόν κτλ
    δεν έχει σημασία...
    Αν αυτό που πήρες χρεώθηκε 390, τόσο πρέπει να κοπεί απόδειξη.
    Ξέρω από βέσπα!

Ε ρε γλέντια!!!! Το avatar του/της DoctorS
    όσα λεφτά έδωσες, για τόσα έπρεπε να πάρεις απόδειξη............αυτός που θα καταθέσει αποδεικτικό στοιχείο, είτε αυτό είναι παραπεμπτικό γιατρού είτε απόδειξη είσπραξης χρημάτων, στο ταμείο του ΙΚΑ ή και σε οποιοδήποτε ταμείο ασφάλισης, του γίνεται παρακράτηση φόρου 20%........

τώρα για το αν πρέπει να φοροδιαφεύγουμε ή όχι είναι μεγάαααααλη κουβέντα......
    ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ares_tz

παρακράτηση 20%

Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctorS
    όσα λεφτά έδωσες, για τόσα έπρεπε να πάρεις απόδειξη............αυτός που θα καταθέσει αποδεικτικό στοιχείο, είτε αυτό είναι παραπεμπτικό γιατρού είτε απόδειξη είσπραξης χρημάτων, στο ταμείο του ΙΚΑ ή και σε οποιοδήποτε ταμείο ασφάλισης, του γίνεται παρακράτηση φόρου 20%........

τώρα για το αν πρέπει να φοροδιαφεύγουμε ή όχι είναι μεγάαααααλη κουβέντα......
    Εννοείς ότι απο τα 390ευρώ που είναι το συνολικό κόστος για τα γυαλιά, το ΙΚΑ επιστρέφει το 20% ειτε 78ευρώ??

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2011, 08:58
  2. Κρανος και τα γυαλια μας.
    από MAG/FMX στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2009, 18:38
  3. Γυαλιά ηλίου και κράνος
    από jtoros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2008, 15:01
  4. Περι Φυσιολογικοτητας,Αορατοτητας,Πολεμου και Ορασεως
    από Quijote στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2008, 19:37
  5. Κοστούμι και γυαλιά = κορυφαία προστασία!
    από the_passenger στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2006, 07:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF