1 ωρα πριν, 1 ωρα μετα αλλα στο προς και απο τη δουλεια ειναι εργατικο ατυχημα
επισης απολυση κατα τη διαρκεια οποιασδηποτε αδειας ειναι παρανομη
υγ ακομη τουλαχιστον, διοτι οπως παει θα ειναι παρανομο να πληρωνομαστε
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
αν και αξίζει να το κυνηγήσει ,για την τιμή των όπλων , να ξέρει ότι δεν θα βγάλει άκρη !![]()
στειλανε τον νικο ρεμλκ???Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
Εαν πεσεις .........
![]()
![]()
![]()
![]()
προς σους απαντανε.ρε παιδια αν δε ξερετε μην απαντατε.
ρε ευη...εδω βρηκες να ρωτησεις που ολοι ειναι επι παντος ??μιλα με εναν δικηγορο!!!
γαμω το σπιτι τους...!
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
ρε πουστη μου εχουν αποθρασυνθει τελειως
Evi θα αξιζε τουλαχιστον να αναφερεις για ποια εταιρια αναφερεσαι, υπαρχουν πολλα ατομα
που δουλευουν σαν τα σκυλια(πολλες ωρες,Σαββατα μεχρι 8 και 9,Κυριακες για τακτοποιηση αποθηκης)
και εχουν και τον καθε ψυχανωμαλο πελατη να τους λεει το μακρυ του και το κοντο του...
Οτι και να γινει , να το κυνηγησει ο φιλος σου , αφου περασει πρωτα απ την επιθεωρηση εργασιας
στην οδο Πειραιως![]()
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
EVI, μπορείς να αδειάσεις το γραμματοκιβώτιο σου? δεν δέχεται πμ! ευχαριστώ!![]()
η πιο σωστή λύση γιατί πολλά που ισχύουν δεν αποτελούν νόμους αλλά δεδικασμένα που έχουν την ίδια ισχύ........αλλά δικηγόρο που να ξέρει από εργατικό δίκαιο όχι ότι να'ναι....Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
μιλα με εναν δικηγορο!!!
![]()
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!
Ένα τηλέφωνο στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας θα δώσει πολλές πληροφορίες.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Παντως για το οτι "δεν θα γινει τπτ!!!" εχθές πήγε μια φίλη μου στην επιθεωρηση εργασιας για καποια προβληματα με την εργασια της. Το κακο ειχε παραγινει βεβαια(μη καταβολη μισθων,εμπαιγμος, απειλες και τετοια). Τεσπα πηγε με την λογικη "δεν θα βγει τπτ" αλλα ως εκ θαυματος την ιδια μερα εστειλαν κλιμακιο για ελεγχο στην επειχηρηση και για αρχη τους επιβαλανε προστιμο και απο οτι ειπαν θα εχει και συνεχεια. Την κοπελα την επιασε νευρικο γελιο μου ειπε δεν το πιστευε!!!
Υ.Γ. Η επιχειρηση δεν ειναι "μικρομεσαια" αλλα "μεγαλοτεραστια"
me pm mono giati nomizw den epitrepete na to anaferw sto forumΑρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
ρε πουστη μου εχουν αποθρασυνθει τελειως
Evi θα αξιζε τουλαχιστον να αναφερεις για ποια εταιρια αναφερεσαι
i am ninja you can't see me
Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone
πολύ χρήσιμο μπράβο.....μου λύθηκαν κάποιες απορίες και λανθασμένες αντιλήψεις που είχα....Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
http://www.disobey.net/ergasia/ergas...es/ergasia.pdf![]()
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!
Εντύπωση πάντως κάνει το γεγονός ότι έχει να κάνει με επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας οι οποίες είναι γνωστές για τέτοια φαινόμενα όπως και ο ΤΠ κλάδος γενικότερα. Και αυτό διότι έχω δει πολλές φορές γεγονότα σουταρίσματος εργαζομένων αλλά όταν τα κάνουν, πάντα στηρίζονται στο γράμμα του νόμου με τρόπο που εργαζόμενος δε μπορεί να κάνει τίποτα και όχι τόσο άγαρμπα όπως αυτή η περίπτωση (μήπως μιλάμε για τη μεγάλη με τα τρία R (hint: το μότο αυτό έχει αλλάξει πλέον) η οποία έχει και το ποιο αδίστακτο HR και νομ. τμήμα;
) . Εδώ αν ισχύει όσα λέει η EVI τότε θέλουν άμεση καταγγελία
![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
να πω και γω κατι απο προσωπικη εμπειρια που ειχα με τον αδερφο μου!!!!!
το 2005 τον χτυπησε αμαξι στην συγγρου γυρνωντας απο την δουλεια του
!!!!θεωρειται εργατικο ατυχημα οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω μια ωρα πριν και μια ωρα μετα!!!!
ο αδερφος μου ειχε χτυπησει το γονατο του !!!!παιρνρι λοιπον τηλ στην δουλεια του απο το νοσοκομειο ενημερωνει το αφεντικο του οτι τον τρακαρανε οτι εχει χτυπησει και οτι του ειπαν οτι θα κατσει στανταρ κανα μηνα!!!!το αφεντικο απντησε οτι ολα οκ γινε καλα και ελα οποτε σου πουνε!!!!
παμε εμεις σπιτι την αλλη μερα και μενουμε ησυχοι!!!!!κατι που πρεπει να ξερετε ολοι σας ειναι οτι σε περιπτωση ατυχηματος πρεπει να προσκομισετε ολα τα χαρτια αδειες το χαρτι του ατυχηματος απο το νοσοκομειο και οτι αλλο χρειαζεται στην εργασια σας εντος τριων ημερων!!!!κατι που εμεις δεν γνωριζαμε για ολα αυτα τα χαρτια ετρεξα εγω και ο αδερφος με πατεριτσες και ολα τα παρελκομενακαι πολυ ταλαιπωρια και πηγαμε τα χαρτια στην δουλεια του 4-5 μερες ,μετα το ατυχημα μεχρι εκεινη την στιγμη ολα καλα!!!!
εδω να σας πω οτι ο αδερφος ειναι φουρναρης και το ατυχημα εγινε αρχες δεκεμβριου η ζημια στο ποδι ηταν τελικα πολυ μεγαλη σε σχεση με αυτα που μας ειχαν πει οι γιατροι στο νοσοκομειο και τελικα θα καθοτανε πανω απο 2 μηνες!!!!!οπως καταλαβαινεται η δουλεια δεν μπορουσε να περιμενει ποτε θα γινει καλα ο αδερφος μου ερχοντουσαν χριστουγεννα και τι κανει ο μαγκας μιλαει με τον λογιστη του και του λεει αφου δεν σου εφερε τα χαρτια στο πρωτο τριημερο μπορεις να τον απολυσεις αμεσα μεσα στην αδεια του!!!!!
τι εκανε λοιπον οταν εμεις πηγαμε τα χαρτια με πεντε μερες καθυστερηση αυτος τα εδωσε στον λογιστη του κανανε αυτην τη πουστια και ο αδερφος μου το εμαθε ενα μηνα μετα δεν του ειχε πει τιποτα μεχρι τοτε!!!!
αν το κυνηγαγε ισως και να εβγαζε ακρη αλλα η ζημια στο ποδι τραβηξε 8 μηνες παιδεμα και αφησε και κουσουρι αφου μεχρι και σημερα κουτσαινει!!!!
σχετικο ασχετο
Στις 17 Μαρτίου του 2010 η υποδιεύθυνση συστέγασης της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ κάνει εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ/ΤΕΑΜ με θέμα «Πρόστιμο καθυστέρησης καταβολής μισθώματος για το ακίνητο του ΙΚΑ/ΤΕΑΜ επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 2 στη Θεσσαλονίκη» (Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ). Θυμίζω ότι πρόκειται για το ξενοδοχείο το οποίο κατέλυσαν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά την τελευταία έκθεση Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το ιστορικό του εγγράφου το κτίριο είχε παραχωρηθεί με σύμβαση από το 1995 σε εταιρεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και το μίσθωμα είχε καθορισθεί από τις 27/2/1995. Μέχρι το 2009 όλα φαίνεται ότι έβαιναν καλώς αν και μικρότερα πρόστιμα καταβάλλονταν πάντα για καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τη σύμβαση, αν το μίσθωμα δεν καταβληθεί ως την 20η μέρα από τότε που κατέστη απαιτητό στην αρχή κάθε χρόνου, τότε «με απόφαση του ΔΣ της ΤΑΠ/ΟΤΕ επιβάλλεται στη μισθώτρια πρόστιμο ίσο με 5% του οφειλομένου» το οποίο πολλαπλασιάζεται επί 10. Με βάση αυτό τον τύπο ο όμιλος των εταιρειών Δασκαλαντωνάκη, ο κ. Γιάννης (υιός) και ο κ. Νίκος (πατήρ) όφειλαν στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας 1.609.990,14 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι η διαχείριση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου βρισκόταν στα χέρια του υιού ως το καλοκαίρι και μετά με την απόφαση του πρωτοδικείου του Ρεθύμνου, στα χέρια του πατέρα. Πριν αλλάξει η διοίκηση του ΙΚΑ το θέμα ήρθε για συζήτηση στο ΔΣ του Ιδρύματος. Ήταν μία από τις λίγες φορές που απόφαση δεν πάρθηκε. Η σύμβαση προβλέπει ακόμα ότι έπρεπε να καταγγελθεί η σχέση μεταξύ των δύο μερών κάτι που το ΙΚΑ δεν έκανε καθώς ήθελε να δείξει ανοχή σε περιόδους κρίσης (Άλλωστε ο Δασκαλαντωνάκης δεν είναι ο μόνος που δεν πληρώνει ).
Από εκεί και πέρα αρχίζει μία ελληνική ιστορία: Το αρμόδιο τμήμα του ΙΚΑ ζητά τη γνώμη του νομικού που υπέγραψε τη σύμβαση που έχει τη γνώμη ότι πρέπει να επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ εισήγηση για αντίστοιχο πρόστιμο για το 2010 όπου το νοίκι επίσης καθυστέρησε δεν έχει καν υποβληθεί. Μία άλλη πολυσέλιδη γνωμοδότηση που εστάλη από δικηγόρους της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη - χαρακτηρίζει το ύψος της απαίτησης «τοκογλυφικό» και ζητά να μην πληρωθεί το πρόστιμο αλλά το εύλογο ερώτημα είναι «Καλά, μετά από 14 χρόνια το κατάλαβαν;». Το ερώτημα απ' ό,τι μαθαίνω παραπέμπεται στο νομικό συμβούλιο του κράτους.
Θα μου πεις γιατί τα γράφεις όλα αυτά; Χθες το βράδυ μου τηλεφώνησε μία εργαζόμενη σε επιχείρηση επισιτισμού του ομίλου στην Κρήτη που πήρε το μισό μισθό της αυτό το μήνα. Μου είπε ότι την ενημέρωσαν από το σωματείο της ότι μισθό ως τον Φλεβάρη δεν έχει και «μετά βλέπουμε». Μου είπε ότι για να πληρώσει τα έξοδά της θα έπρεπε να πουλήσει το σπίτι της ή και να βρει μία άλλη δουλειά. Έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι όταν χρωστάνε λίγα. Μήπως πρέπει να το σκεφτούνε και όσοι χρωστάνε πολλά;
τασος τελλογλου
http://www.protagon.gr/Default.aspx?...-του-ΙΚΑ
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
Και το '1 ωρα πριν' πως αποδυκνείεται οταν δεν εχεις fixed ωράριο εργασίας;Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
Θα σηκωθείς χτυπημένος να πας να χτυπήσεις κάρτα; ;-)
http://community.webshots.com/user/IliasB