Την πρωτοείδα στο ίντερνετ όταν ο φίλος μου Σωτήρης ο Dirtbird κατα φορουμ μου μίλησε για αυτή!
διάβαζα και διάβαζα και έψαχνα τεστ και αναλυσεις δημοσιογράφων ανα τον κοσμο για να δω τι σοϊ εταιρεια ειναι αυτη η ΒΕΤΑ που τη ξέρουν όλοι οι παλιοί και όλοι τους έχουν να λενε απο μια ιστορία ενος ΒΕΤΑ 50c.c. !
Οικογενειακη εταιρεια που διατηρησε την Ιταλική κουλτούρα της μοτοκίνησης με χαρακτήρα , η προσωπικότητα των μοτοσυκλετών της; Μοτοαλπινισμός.
Και αυτόν τον χαρακτήρα διακατεχει ολή η γκαμα της ΒΕΤΑ, πρωταθλητρια επι σειρα ετων στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα TRIAL .
Στο εντούρο έκανε συμβιβασμούς μεχρι να δυναμώσει και να νοιωσει ετοιμη να γεννησει κατι εξολοκληρου δικο της.
Απο φετος ξεκινησε την παραγωγη της 100% enduro BETA , της RR η οποία χωρίστηκε σε τριδυμα...
ενα 400αρακι, ενα 4.5 κι ενα 520
Για να μην μακρυλογω, όλα οσα διαβασα και παρακολουθησα στο νετ απο ξενους δημοσιογραφους ειναι γεγονοτα.
Το μηχανακι αποτελειται απο ενα στιβαρο πλαίσιο για το οποίο φημιζόταν άλλωστε τα περασμενα ετη , οταν φιλοξενουσε στα σωθικα του κινητηρα ΚΤΜ .
ο νέος κινητήρας φτιαγμενος στην Ιταλια 100% και δη στην Φλορεντια, στην πόλη των καλων τεχνων είναι ενας συγχρονος πολυστροφος τετραχρονος κινητηρας με ελαχιστο μηχανοφρενο που ενω ειναι γραμμικος εχει τετοια πολυστροφία που δημιουργεις το απαιτουμενο δοντι στην δύναμη όταν εσυ το χρειαζεσαι απλα καριδωνοντας το γκαζι (αν εχεις αντερα) , και παραλληλα δινει μια δυναμικη στο συστημα οσο αυτο κινειται που μοιαζει περισσοτερο σε μεγαλο διχρονο παρα σε τετραχρονο μηχανακι.
ότι και να λέμε τωρα, αν δε καβαλησετε, δεν θα καταλαβετε.
μετα απο σκέψεις και προβληματισμούς κατεληξα στο μεσαιο μωρο της γκαμας...
ενα κλικ πιο αργοστροφο απο το 400 αλλα 2 κλικ πιο ροπατο και αντρικό
το 520 γκουχου γκουχου παρα ηταν αντρικο!![]()
είπα αρχικα να ειμαι λιτός στη γραφη μου και παρασυρθηκα παλι.
Μετα απο ενα σοβαρο ατυχημα που ειχα στο δρομο πριν απο 3.5 χρονια το γυρισα αποφασιστικά στον εναλλακτικο μοτοσυκλετισμό, στο μηχανακι του βουνου και του ΣΚ, το ειδα σαν χομπι και όσο περναει ο καιρος περισσοτερο σαν αθλημα.
και αφου με γεμίζει τοσο αυτο που ζω με την παρεα μου στα χωματα μου ευχομαι να περναω παντα καλα με το ΒΕΤΑ μου, χαμογελαστος και συνεχως πιο γρηγορος χαχαχαχα
![]()
![]()
![]()