Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Δεν πάιρνει μπροστά.

Νέο μέλος

Δεν πάιρνει μπροστά.

Καλημέρα.

Έχω το fazer 600 2002 και τις τελευταίες 2 μέρες συναντάω μεγάλη δυσκολία να βάλω μπροστά. Με την 1η προσπάθεια ξεκινάει και ανεβάζει στροφές κανονικά μεχρι τις 6000 περίπου όταν εγώ δίνω γκάζι, και μετά σχεδόν σταματάει να αποκρίνεται και αρχίζει να χάνει μέχρι να σβίσει (με νεκρά). Μετά οταν προσπαθώ να την ανάψω δεν παίρνει μπροστά για ώρα. Τελικά μετά απο πολλές προσπάθειες (δεν ξέρω ακομα και αν είναι απο τύχη) μεχρι τώρα έχει καταφέρει να πάρει. Αυτή η διαδικασία έχει γίνει 4 φορές τις 2 αυτές μερες. Μερικές φορές κάνει οτι παίρνει αλλά δεν αποκρίνεται καλά στο γκάζι σα να είναι μπουκωμένη με αποτέλεσμα να σβήνει. Αφού πάρει και φτάσω στον προορισμό μου, αν δεν περάσει πολύ ώρα παίρνει κανονικά. Καταλαβαίνω οτι άρχισε να έχει κρύο και είναι λογικό να δυσκολεύεται αλλά ποτέ δε μου λεχει ξανακάνει κάτι τέτοιο και σε πιο κρύο καιρό. Δε ξέρω πολλά απο μηχανικά και τώρα το σαββατοκύριακο δε μπορώ να κάνω και πολλά με τα συνεργεία κλειστά. Θα ήθελα όμως να έχω μια ιδέα. Μπορεί να είναι κάποιο μπουζί που δε λειτουργεί, κακό μίγμα βενζίνης η πρόβλημα στο καρμπυρατέρ; Εγώ δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, και δε θέλω αν έιναι και ακριβό. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ πολύ.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    μπαταρία - μπουζί συνήθως το πρόβλημα. Απο Δευτέρα σε ηλεκτρολόγο για να σου πεί.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Άλλαξέ τα μπουζί και είσαι εντάξει.

opa perimene
    ti fazer ine plaio me kampilater kenourio me psekasmo?
    vgale ta mpouzi ena ena ke kitata an den vlepis to kentriko simio apo opou vgeni i akida sxedo aspro kati den pai kala

an ine kapio mavro mpixla olo ison mpoukoma vraxikiklomeno mpouzi ke ta lipa
    afto simeni kseri8misto mixanaki exis na kanis service 100 xronia

alakse to mpouzi ke 8a pari mexri na se afisi ke pali

an to mpuzi vgeni vremeno apo venzines ala den exi spin8ira pas se ilektriko provlima apo vraxikiklomeni pipa apo nera mexri ilektronikes

an den mporis na alaksis mpouzi kiriakatika
    trifto me mia simatovourtsa vouta to se ka8ari venzini krata to me mia mpensa ke valtopu fotia na kaoun ta zoumia

an to mpouzi sou vgeni tingka sto katalipo ke igro me ena gialistero igro
    kes ladia ante gia....
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Νέο μέλος
    Λοιπόν το fazer είναι με καρμπυρατέρ. Έβγαλα τα μπουζί (κατι που έκανα και για πρώτη φορά) και τα κοίταξα. Δεν είχαν λάδια ή βενζίνη, μόνο ενα ήταν ελάχιστα πιο μαύρο απο τα υπόλοιπα. Το έτριψα αυτό και ελάχιστα τα υπόλοιπα με γυαλόχαρτο (δεν είχα συρματόβουρτσα) και τα έβαλα πάλι. Η μηχανή πήρε σχεδόν κανονικά. Δηλαδή ξεκίνησε με την πρώτη απλά φαινόταν οτι ήθελε λίγο τσοκ λόγω κρύου. Τίποτα ασυνήθιστο πάντως. Βέβαια έχουμε 10 βαθμούς αντίθετα με εχθές που είχαμε 4. Θα περιμένω να δοκιμάσω και το βράδυ που θα έχει περισσότερο κρύο. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια μέχρι τώρα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από odi
    Λοιπόν το fazer είναι με καρμπυρατέρ. Έβγαλα τα μπουζί (κατι που έκανα και για πρώτη φορά) και τα κοίταξα. Δεν είχαν λάδια ή βενζίνη, μόνο ενα ήταν ελάχιστα πιο μαύρο απο τα υπόλοιπα. Το έτριψα αυτό και ελάχιστα τα υπόλοιπα με γυαλόχαρτο (δεν είχα συρματόβουρτσα) και τα έβαλα πάλι. Η μηχανή πήρε σχεδόν κανονικά. Δηλαδή ξεκίνησε με την πρώτη απλά φαινόταν οτι ήθελε λίγο τσοκ λόγω κρύου. Τίποτα ασυνήθιστο πάντως. Βέβαια έχουμε 10 βαθμούς αντίθετα με εχθές που είχαμε 4. Θα περιμένω να δοκιμάσω και το βράδυ που θα έχει περισσότερο κρύο. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια μέχρι τώρα.

Με την πρώτη ευκαιρία άλλαξέ τα*.

*Τα καινούργια μπουζί τα σφίγγεις 1/2 στροφή και αυτά που βγάζεις για έλεγχο-καθαρισμό και τα ξαναβάζεις με 1/4 της στροφής.

Νέο μέλος
    Ίσως φανώ χαζός που θα ρωτήσω αλλά τι ακριβώς εννοείς; Τα έσφιξα όσο γίνεται. Περίπου έτσι ήταν νομίζω και πριν. Δηλαδη αρκετά περισσότερο απο 1/2 στροφή. Έκανα βλακεία ή δεν κατάλαβα καλά;

Σήμερα ήταν η 1η φορά που έβγαλα μπουζί γενικά οπότε συγγνώμη αν η ερώτηση μου είναι χαζή.

Αρχικά δημιουργήθηκε από odi
    Ίσως φανώ χαζός που θα ρωτήσω αλλά τι ακριβώς εννοείς; Τα έσφιξα όσο γίνεται. Περίπου έτσι ήταν νομίζω και πριν. Δηλαδη αρκετά περισσότερο απο 1/2 στροφή. Έκανα βλακεία ή δεν κατάλαβα καλά;

Σήμερα ήταν η 1η φορά που έβγαλα μπουζί γενικά οπότε συγγνώμη αν η ερώτηση μου είναι χαζή.

Φίλε μου δεν υπάρχει χαζή ερώτηση.
    Απλά μην τα παρασφίγγεις γιατί δεν είναι σωστό για τη λειτουργία του μοτέρ.
    Βγάλτα αύριο και σφίξτα όπως σου γράφω, από manual είναι οι οδηγίες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    yparxei sigekrimeni ropi pou xreiazete na sfixeis ta mpouzi.stin periptosi pou ta mpouzi einai palia ta vidoneis mexri na patisoun kai meta 1/4 tis strofis.min ta sfixeis me oli tin dinami sou giati tha kaneis zimia stin kefali kai sto spiroma tou mpouzi.an ta esfixes oso den paei allo einai lathos.opote proteino na xanakaneis tin diadikasia.

filika
    Viper1

Νέο μέλος
    Παιδιά έχετε δίκιο το διάβασα και στις οδηγίες. Κακώς δε τις είχα διαβάσει πιο αναλυτικά πριν. Πάω όσο προλαβαίνω τώρα που έχει φως ακόμα. Στις οδηγίες λεέι 1/4-1/2 της στροφής μετά το μέγιστο σφίξιμο που μπορώ να κάνω με το χέρι. Θα το κάνω όπως μου είπατε.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Νέο μέλος
    Λοιπόν μόλις έσφιξα τα μπουζί όπως κατάλαβα οτι πρέπει. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος πως το έκανα σωστά οπότε αύριο θα πάω απο το μηχανικό να τα κοιτάξει και να δω και εγώ πόσο ακριβώς τα σφίγγει.

Οπότε μόνο μια τελευταία ερώτηση έχω. Αν τη χρησιμοποιήσω απόψε για μετακινήσεις μέσα στην πόλη, και δεν είναι σωστά σφιγγμένα τα μπουζί είναι μεγάλο πρόβλημα ή μέχρι αύριο το πρωί δε θα πάθει τίποτα;

Δεν υπάρχει λόγος να πας σε μάστορα για τα μπουζί αν ακολουθήσεις το manual.
    Αν τα έσφιξες και δεν είναι λάσκα να πας όσες βόλτες θες.
    Από εμάς έχεις το ελεύθερο.

Νέο μέλος

Cool

Δε νομίζω να είναι λάσκα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριές.

Παρόμοια θέματα

1. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
    από orizontas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 97
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2012, 07:03
  2. ΠΕΘΑΝΕ(ή αλλιως "Δεν παιρνει μπροστα")
    από camen στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 59
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2009, 17:47
  3. Δεν παιρνει μπροστα οταν......
    από Antwnis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2008, 12:15
  4. γιατι δεν παιρνει μπροστά ?
    από as_pino στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2006, 22:09

Κανόνες δημοσιεύσεων