Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εισαι μικρός και δικαιολογούνται τέτοια
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εισαι μικρός και δικαιολογούνται τέτοια
![]()
![]()
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Ρωτα να σου πουν πώς ήταν οι εθνικες οδοι όταν γεννηθηκεςΑρχικά δημιουργήθηκε από georgio
![]()
Παντως εαν στα 24 σου εχεις πληρωσει τόσο ΦΠΑ ωστε να μη πρεπει να πληρώσεις διόδια, εμενα θα πρεπε να μου δινουν βενζινη τζαμπα και δυο βουλγαρες στα ΣΕΑ Κορινου![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Το τελευταιο ειναι ψιλο-ασχετο ρε καπετανιε. ..Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ρωτα να σου πουν πώς ήταν οι εθνικες οδοι όταν γεννηθηκες
Παντως εαν στα 24 σου εχεις πληρωσει τόσο ΦΠΑ ωστε να μη πρεπει να πληρώσεις διόδια, εμενα θα πρεπε να μου δινουν βενζινη τζαμπα και δυο βουλγαρες στα ΣΕΑ Κορινου![]()
Υπαρχουν δυο τινα:
Ειτε τα διοδια (ιδιωτικων εταιριων) ειναι αντισυνταγματικα, ειτε οχι.
Αν ειναι, κακως πληρωνουμε, ασχετως καλης καταστασης οδοστρωματος.
Σε αυτη τη περιπτωση, πολυ θα ηθελα να ηξερα ποια ειναι αυτα τα ιδιωτικα διοδια ωστε να μη ξαναπλερωσω.
Αν δεν ειναι αντισυνταγματικα, τοτε τιθεται ενα ηθικο πλεον, και οχι νομικο προβλημα. Οι περιπτωσεις κατα τις οποιες υποχρεουμαι να πληρωσω διοδια σε δρομους που ειναι χαρβαλα, οπως αυτος των αθηνων-πατρων. Στον οποιο παρεπιπτοντως ΠΟΤΕ δεν πληρωνω. Αλλα και σε αυτην την περιπτωση νομιζω βαλεται ευρωπαικη οδηγια της οποιας το ακριβες νομοθετικο καθεστως στη χωρα μας αγνοω.
Τωρα, αν τα διοδια ειναι καθ'ολα νομιμα, το να μην τα πληρωνεις ειναι και αυτο ενα ειδος απεργιας του καταναλωτη, το οποιο κατανοω απολυτα, χωρις ομως να εχω διαμορφωσει προσωπικη αποψη, ακομα. Θα ειχα σιγουρα αν τα χρησιμοποιουσα συχνα, κατι το οποιο δεν συμβαινει.
Πολυ πιθανο οι ερωτησεις αυτες να εχουν απαντηθει σε προηγουμενα ποστ, αλλα δεν εχω διαβασει ολο το θρεντ.
@Κυκο....δεν ντρεπομαι να παρεβρεθω στις συνελευσεις που αναφερεις, απλα ειχα προς το παρον την θεση οτι πληρωνω εκει που αξιζει και δεν πληρωνω εκει που δεν. Πρωτη φορα σημερα επεσε στην αντιληψη μου οτι τα ιδιωτικα διοδια ενδεχεται να ειναι αντισυνταγματικα.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Δηλαδή το ότι έγινε κάτι σημαίνει ότι καλά είμαστε; Έπρεπε να μην έχει γίνει τίποτα για να διαμαρτυρόμαστε;Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ρωτα να σου πουν πώς ήταν οι εθνικες οδοι όταν γεννηθηκες
Μάλιστα... επειδή είμαι 24 δηλαδή δεν έχω δικαίωμα λόγου; Δεν μπορώ να πω το λάθος που βλέπω; Πρέπει να φτάσω 40, να έχω πληρώσει κερατιάτικα και μετά να πω ότι δεν πάει άλλο;
Είδα τι έγινε με τους προηγούμενους που πλήρωναν, κρίνω και πράττω. Έτσι προχωράει η κατάσταση, δεν κάνουμε τα ίδια λάθη.
Υ.Γ.: μπορεί να μην έχω πληρώσει τόσο ΦΠΑ αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει και τόσο πολύ τους αυτοκινητόδρομους, δεν έχω κάψει τόση βενζίνη ώστε να έχω μολύνει με διοξείδιο κλπ κλπ.
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Αλλο ειπα, αλλο κατάλαβες. Το ΦΠΑ ήταν δικο σου επιχείρημα, οχι δικο μου, δε φταιω εγω εαν δε βγηκεΑρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Δηλαδή το ότι έγινε κάτι σημαίνει ότι καλά είμαστε; Έπρεπε να μην έχει γίνει τίποτα για να διαμαρτυρόμαστε;
Μάλιστα... επειδή είμαι 24 δηλαδή δεν έχω δικαίωμα λόγου; Δεν μπορώ να πω το λάθος που βλέπω; Πρέπει να φτάσω 40, να έχω πληρώσει κερατιάτικα και μετά να πω ότι δεν πάει άλλο;
Είδα τι έγινε με τους προηγούμενους που πλήρωναν, κρίνω και πράττω. Έτσι προχωράει η κατάσταση, δεν κάνουμε τα ίδια λάθη.
Υ.Γ.: μπορεί να μην έχω πληρώσει τόσο ΦΠΑ αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει και τόσο πολύ τους αυτοκινητόδρομους, δεν έχω κάψει τόση βενζίνη ώστε να έχω μολύνει με διοξείδιο κλπ κλπ.![]()
Ναι και λιγοτερα σκουπιδια εχεις κανει και λιγοτερες φορες εχεις τραβηξει το καζανακι. Παμε παρακατω τωρα![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
αμαν μωρε ηλια!
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
αμαν μωρε γιωργο!Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αμαν μωρε ηλια!
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
το οτι συντηρουνται συντηρουνται ...αλλιως φτιαχτηκαν τοσο καλα ωστε ειναι θαυμα που αντεχουν ακομα οποτε...λιγα λογια για τους ...εργολαβουςΑρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Πάντα αυτό λεγόταν, ότι τα διόδια είναι για τη συντήρηση των δρόμων. Είδες εσύ κανένα δρόμο να συντηρείται; Ακόμα υπάρχουν δρόμοι που έχουν φτιαχτεί από τη ΜΟΜΑ...
Εξάλλου όπως είπα πλήρωσα το δρόμο μέσω του ΦΠΑ όταν αγόρασα το οτιδήποτε, γιατί να ξαναπληρώσω;![]()
το οτι προφανως εχουν προβληματα η δεν γινεται πολλες φορες καλη δουλεια οκ
επισης το οτι το εχουν...σκισει το ζητημα δεν σημαινει οτι η λογικη που υπαρχουν τα διοδια ειναι λαθος ....
ειπαμε ειναι της μοδας τωρα...
αυτο-οργανωση,αυτο-χρηματοδοτηση ,αυτο-....ικανοποιηση![]()
ΥΓ.περα απο ρεμουλες και κακοδιαχειρηση που ειναι προφανη πραγματα αυτο το ατιμο ...ΦΠΑ σε μια χωρα με περιορισμενο κυκλο εργασιων μπορει να φτιαξει τους δρομους της Γερμανιας ικανοποιωντας μαλιστα και τις αλλες κοινωνικες αναγκες?
ασε που κατα τη γνωμη μου επρεπε να ειναι και πολυ χαμηλοτερο μπας και βοηθησουμε λιγακι και τον ιδιωτικο τομεα και την αγορα και ξεφυγουμε και λιγο απο τον...Σοβιετικο κρατισμο που γιγαντωθηκε τις τελευταιες δεκαετιες...μπας και δημιουργησουμε και λιγο...καπιταλισμο ωστε να εχει νοημα κ η ...επανασταση δηλαδη!![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
[...]ασε που κατα τη γνωμη μου επρεπε να ειναι και πολυ χαμηλοτερο μπας και βοηθησουμε λιγακι και τον ιδιωτικο τομεα και την αγορα και ξεφυγουμε και λιγο απο τον...Σοβιετικο κρατισμο που γιγαντωθηκε τις τελευταιες δεκαετιες...μπας και δημιουργησουμε και λιγο...καπιταλισμο ωστε να εχει νοημα κ η ...επανασταση δηλαδη!![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
δικαιοι προβληματισμοι αλλα ....Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Το τελευταιο ειναι ψιλο-ασχετο ρε καπετανιε. ..
Υπαρχουν δυο τινα:
Ειτε τα διοδια (ιδιωτικων εταιριων) ειναι αντισυνταγματικα, ειτε οχι.
Αν ειναι, κακως πληρωνουμε, ασχετως καλης καταστασης οδοστρωματος.
Σε αυτη τη περιπτωση, πολυ θα ηθελα να ηξερα ποια ειναι αυτα τα ιδιωτικα διοδια ωστε να μη ξαναπλερωσω.
Αν δεν ειναι αντισυνταγματικα, τοτε τιθεται ενα ηθικο πλεον, και οχι νομικο προβλημα. Οι περιπτωσεις κατα τις οποιες υποχρεουμαι να πληρωσω διοδια σε δρομους που ειναι χαρβαλα, οπως αυτος των αθηνων-πατρων. Στον οποιο παρεπιπτοντως ΠΟΤΕ δεν πληρωνω. Αλλα και σε αυτην την περιπτωση νομιζω βαλεται ευρωπαικη οδηγια της οποιας το ακριβες νομοθετικο καθεστως στη χωρα μας αγνοω.
Τωρα, αν τα διοδια ειναι καθ'ολα νομιμα, το να μην τα πληρωνεις ειναι και αυτο ενα ειδος απεργιας του καταναλωτη, το οποιο κατανοω απολυτα, χωρις ομως να εχω διαμορφωσει προσωπικη αποψη, ακομα. Θα ειχα σιγουρα αν τα χρησιμοποιουσα συχνα, κατι το οποιο δεν συμβαινει.
Πολυ πιθανο οι ερωτησεις αυτες να εχουν απαντηθει σε προηγουμενα ποστ, αλλα δεν εχω διαβασει ολο το θρεντ.
@Κυκο....δεν ντρεπομαι να παρεβρεθω στις συνελευσεις που αναφερεις, απλα ειχα προς το παρον την θεση οτι πληρωνω εκει που αξιζει και δεν πληρωνω εκει που δεν. Πρωτη φορα σημερα επεσε στην αντιληψη μου οτι τα ιδιωτικα διοδια ενδεχεται να ειναι αντισυνταγματικα.
μας ενδιαφερει η ουσια η ο τυπος του προβληματος?
το θεμα ειναι οχι ΤΟΣΟ ποιος εισπραττει αλλα αν ειναι δικαια -σε τιμη-και ποιες προοπτικες δινουν για την εξελιξη του οδικου δικτυου...
γιατι αντισυνταγματικη ειναι κ η οποιαδηποτε παρακωληση μετακινησης πχ μπλοκα....
εξαλλου μιλαμε μπαι δε γουει για ενα μαλλον...γερασμενο συνταγμα ετσι κ αλλιως...![]()
τ αντιθετοΑρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Δηλαδή το ότι έγινε κάτι σημαίνει ότι καλά είμαστε; Έπρεπε να μην έχει γίνει τίποτα για να διαμαρτυρόμαστε;
Υ.Γ.: μπορεί να μην έχω πληρώσει τόσο ΦΠΑ αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει και τόσο πολύ τους αυτοκινητόδρομους, δεν έχω κάψει τόση βενζίνη ώστε να έχω μολύνει με διοξείδιο κλπ κλπ.
και να διαμαρτυρομαστε και να ψαχνομαστε και το κυριοτερο να απαιτουμε απο την οργανωμενη πολιτεια ΣΕΒΑΣΜΟ και ενημερωση
η τριβη δημιουργει εξελιξη
φτανει να μην υπαρχει ισοπεδωτικος λογος και να ...καλιμπραρουμε τα προσωπικα μας συμφεροντα μπροστα στο γενικοτερο συμφερον....χρησιμοποιωντας και λιγο ρεαλισμο...
η απλη αρνηση με προβληματιζει εμενα
ΥΓ.δεν μιλαω προσωπικα![]()
Δεν έχω ασχοληθεί ειδικά, από νομικής απόψεως πάντως τα διόδια κατατάσσονται στην κατηγορία των ανταποδοτικών τελών. Ξέρετε πόσα τέτοια πληρώνουμε? Να ήταν μόνο τα διόδια που μας μάραναν.... (θα αναφέρω την ΕΡΤ, για αρχή...)
Dura lex, sed lex.
η ερτ ειναι 3,4 ευρω το μηνα.
και εαν θες δεν την πληρωνεις. πας στο τπδ και πληρωνεις μονο την δεη.
αν δεν καταλαβαινετε οτι τα διοδια προεισπρατονται και τα εργα που κανει μετα η ιδιωτικη εταιρεια γινονται με την δικη μας αμεση χρηματοδοτηση δεν μπορω να κανω κατι αλλο
για να μην παω βαθυτερα στους μαθηματικους τυπους που οριζουν το υψος του διοδιου, τα προβλεπομενα του δρομου κλπ
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
Πηγαινε εαν τα εχεις προχειρα, κατι σκαμπαζουμε κι εμεις απο δαυταΑρχικά δημιουργήθηκε από iosif
[...]για να μην παω βαθυτερα στους μαθηματικους τυπους που οριζουν το υψος του διοδιου, τα προβλεπομενα του δρομου κλπ![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
δεν τους εχω προχειρους οχι. αλλα οι αρχικες και οι αυξησεις βγαινουν με βαση αυτους τους τιπους τους οποιους βεβαια ουδεποτε χρησιμοποιησαν αν και ειναι μεσα στην συμβαση
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός