Προσωπικά πολύ μου αρέσει πολύ το θρεντάκι και ελπίζω να ρολάρει για πολύ ακόμα....
Μικέ μας μπερδέυεις λίγο αλλά τελικά έλικα θες να καβαλήσεις στις βόλτες σου τις μεγάλες...οκ...![]()
Οι περισσότεροι πάντως έχουν σοβαρά επιχειρήματα και σχεδόν όλες οι προτάσεις έχουν μια λογική και μια βάση για να υποστηριχθούν... συμπερασματικά υπάρχουν πολλές λύσεις για τέτοια φοβερή φάση και αυτό είναι καλό...![]()
Αντιλαμβάνομαι την λογική του μονοκύλινδρου, αερόψικτου, απλού αξιόπιστου και οικονομικού κινητήρα και για αυτό θα προτείνω και εγώ κάτι που γουστάρω...ΧR400... http://www.twtex.com/forums/showthread.php?p=642472
Παίζουν πολλές πατέντες και βελτιώσεις, ο καθένας επιλέγει ό,τι αντέχει οικονομικά και θεωρεί απαραίτητο...
Πάντως από την μικρή εμπειρία που έχω από τα ταξίδια μπορώ να πω ότι πριν σκεφτούμε την ζημιά και την στραβή (που δεν συμβαίνει συνήθως...) πρέπει να σκεφτούμε την άνεση οδήγησης επί πολλές ώρες και μέρες, την δυνατότητα φόρτωσης και πόσο αυτή επηρεάζει την οδηγική συμπεριφορά της μηχανής καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιος θα πραγματοποιήσει ένα τέτοιο ταξίδι...
πχ Εάν μιλάμε για μοναχικό ταξίδι θα έβγαζα εκτός κάθε βαρύ και μεγάλο μηχανάκι μιας και θα ήταν δύσκολο να το σηκώσω σε μια απλή πτώση...
Εάν μιλαμε για 2 μηχανές θα ήταν βολικό να ήταν ίδια μοντέλα για ευνόητους λόγους...
Εάν μιλάμε για δικάβαλο μάλλον η μεγαλύτερη μηχανή είναι απαραίτητη τόσο για την άνεση των επιβατών όσο και για τις ανάγκες του φορτώματος...
Η διαδρομή και το οδικό δίκτιο αυτής θα καθορίσουν τις ανάγκες στο σύστημα πέδηδης και αυτονομίας... (είναι δυνατό να επιλεγεί διαδρομή σχεδόν εξ ολοκλήρου "πολιτισμένη" και "έυκολη"...) .
Οι παράμετροι είναι άπειροι και εντελώς μοναδικοί για τον καθένα που θα αποφασίσει μια τέτοια περιπέτεια... δώστε λοιπόν ιδεές γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει...
Τέλος σε μια τέτοια φάση και κατ επέκταση σε ένα τέτοιο θρέντ, η μιζέρια, τα "θρησκευτικά" κολλήματα, ο φόβος, η συντήρηση και η ξεροκεφαλιά -ξερολίαση δεν χωράνε... Ας ανοίξουμε τα μυαλά μας και ίσως ακολουθήσουν και οι ταξιδιωτικοί μας ορίζοντες...![]()
![]()
![]()
Καλά μας ταξίδια...![]()
υ.γ. Αυτό το τελευταίο που έγραψα μου θήμησε και ένα σύνθημα που διάβασα σε μια τουαλέτα κάποτε... θα το γράψω εδώ και αν θέλει κάποιος το μεταφέρει στο κατάληλο θρεντάκι...
" Open your mind and your ass will follow...":rotflmao:
![]()
![]()