Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 159

Θέμα: Υπάρχει καλύτερο On-Off to travel around the World?

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
    Και ναι, η οδηγική απόλαυση δεν είναι ο σκοπός, αλλά μιας που είμαι εκεί, γιατί να μην το απολαύσω;
    Καλά, κάτσε να φτάσεις πρωτα 'εκεί' με το απόλυτο μηχάνημα οδηγικής ευχαρίστησης και μετα τα λέμε.

Α, μετα θα πρέπει και να γυρίσεις ε?

Δεν εχει καμμία σχέση ενα ταξίδι στην Ευρώπη με αυτα που συζητούνται εδω.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Δεν είπα για το απόλυτο. Δεν θα κάνω τον γύρο του κόσμου με EXC520 ή VTR SP1. Απλά θα ψάξω για κάτι που είναι κάτι παραπάνω από 2 ρόδες και μια σέλα που δεν χαλάνε κι αν χαλάσουν φτιάχνονται εύκολα.

Βλέπω ότι όλοι δίνετε πιο πολύ βάση σε ένα υποθετικό σενάριο (βλάβη) που μπορεί να μην συμβεί και καθόλου, και δεν δίνετε σημασία στα άλλα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας με τα οποία θα συμβιώνετε καθημερινά.

Συμφωνώ με το παρακάτω απλά προσθέτω και την απόλαυση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Πάντως από την μικρή εμπειρία που έχω από τα ταξίδια μπορώ να πω ότι πριν σκεφτούμε την ζημιά και την στραβή (που δεν συμβαίνει συνήθως...) πρέπει να σκεφτούμε την άνεση οδήγησης επί πολλές ώρες και μέρες, την δυνατότητα φόρτωσης και πόσο αυτή επηρεάζει την οδηγική συμπεριφορά της μηχανής καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιος θα πραγματοποιήσει ένα τέτοιο ταξίδι...
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Επαναλαμβάνω οτι τα ταξίδια στην Ευρωπη δεν εχουν καμμιία σχέση απολύτως με ενα ταξίδι around the world.

Στην Ευρώπη πας με οτι θέλεις, με SS, με scooter, οτι τραβάει η καρδια σου.

Around the world πας με κατι που να μην χαλάει, να ρυθμίζεις βαλβίδες μονος σου, να αλλάζεις λαδια φίλτρα ευκολα, να το σηκώνεις ευκολα οταν πέφτει κατω, να εχει καρμπυρατερ και αεροψυξη.

Αλλιώς πας παλι με SS, αν είσαι μάγκας σαν αυτον εδω...

http://www.youtube.com/watch?v=ThO-w9SCM8I
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
    Βλέπω ότι όλοι δίνετε πιο πολύ βάση σε ένα υποθετικό σενάριο (βλάβη) που μπορεί να μην συμβεί και καθόλου, και δεν δίνετε σημασία στα άλλα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας με τα οποία θα συμβιώνετε καθημερινά.
    δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα RTW ταξιδιωτικό στο advrider και στο HUBB που να μην έχει βλάβη και μάλιστα, κατά ένα διαβολικό τρόπο οι βλάβες εμφανίζονται στα μακρινά απο το πολιτισμό μέρη ...

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Οσοι ζητανε την απόλαυση μεσω της οδήγησης ειναι βαθια νυχτωμένοι.... θελω να πω πως μονο οι εικονες, συνθηκες και τοποι που θα συναντησει κανεις βαζει σε προτεραιότητα πολυ χαμηλη την οδηγικη απόλαυση οπως την ξερουμε... απλα θεματα οπως βαρος, κραση επισκευασιμοτητα εχουν αλλο νοημα... σε σχεση με καλα φρενα-ψηλη μουαγεν-ανετη σελα κλπ....

καλως ή κακως σε τετοια μοναχικα ταξίδια (οπως μονο εχω διαβασει) ο ερωτισμός του αναβατη με το οχημα... υπαρχει ανεξαρτητως μαρκας, τυπου, χρωματος και οδηγησιμότητας.... θα ερθει μονο του μιας και εισαι εσυ και αυτη, αιντε και αλλο ενα ζευγαρακι

στις στραβες οι λεπτομερειες, η προετοιμασια και η ποιότητα κανει την διαφορα... οταν θα χρειαστεις ενα πειρο, μια τσιμουχα, μια πατέντα... σε συνεργειο τρακτερ ξερω γω, το γρηγορο ξεφορτωμα και φορτωμα κλπ κλπ τα υπόλοιπα αφορουν τις διαφημιστικές και τα brainstormings...

πχ. στο http://www.the-great-adventure.fr/wo..._id=14&lang=en ο τυπος μεσα σε μολις 30Κ χλμ (δεν ξερω τι ακριβως τεραιν αλλα δεν νομιζω δικαβαλος να διαλεξε σφιχτα πραγματα) εχει κανει 2-3 μεγαλα σερβις και αλλες τοσες μικροεπισκευες (τσιμουχες σε ανλτιες κλπ). Αυτα φυσικα δεν τα κοιταμε αλλα κοιταμε μαρκες/φωτογραφιες και λοιπα... χωρις να αναρωτιομαστε για βασικες αναγκες και διλήμματα... (χωρις να θελω να πω οτι δεν κανουν τα adv κλπ ετσι...)

Για μενα ενα φτηνο, ελαφρυ δικυλινδρο προσαρμοσμένο (δηλαδη στρομα ) στις πραγματικες αναγκες (αναρτησεις, ντεποζιτο ελαφρωματα κλπ) και πολυ ορεξη και χρονο. Τα υπολοιπα.. έπονται
    Ban 'em all

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    H κουβέντα εξελίσετε απίθανα και δεν ξέρω που να πρωτοκάνω παράθεση χωρίς όμως ίχνος αντιπαράθεσης... :smilea:
    Μπούρου μπούρου λοιπόν και ξεκινάω...
    Τρακ ντέι δεν έχω κάνει ακόμα (αλλά θα κάνω)...παρόλαυτα καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε και συμφωνώ χωρίς όμως να διαφωνώ και με τον QSpec... και εξηγούμε... Σίγουρα χαλαρά και συντηρητικά για μια τόσο μεγάλη βόλτα, αλλά ρε παιδιά, στο πλαίσιο του δυνατού, θα ήθελα και στιγμές ξεγνιασιάς και οδηγικής απόλαυσης και εκεί θα έπαιζε ρόλο και η μηχανή...δεν θα έβαζα π.χ. το YBR στις πρώτες μου επιλογές αλλά θα προτιμούσα ένα δυνατότερο και ποιο στημένο μηχανάκι...
    Σχετικά τώρα με την αξιοπιστία νομίζω ότι έιμαστε πέραν του δέοντος συντηρητικοί αν νομίζουμε ότι ένα μηχανάκι μετά τα 80-100 κ χιλιόμετρα είναι τελιωμένο... ή ότι όσο ποιο παλιό και απλό τόσο καλύτερα...
    Είναι χαρακτηρηστικό ότι ενώ προβάλονται φοβερές υπερκατασκευές RΤW τύπου, τελικά οι περισσότεροι ιδιώτες τρελαμένοι και βλαμμένοι (... ) )κάνουν το κέφι τους με τις προσωπικές τους μηχανές που τις γουστάρουν και τις γνωρίζουν, προσθέτοντας απλά μικρές βελτιώσεις κυρίως στον τομέα του φορτώματος και της αυτονομίας.
    Στην τελική εγώ από μηχανολογικά δεν κατέω πράμα, μπορώ να μάθω πέντε βασικά αλλά ένα σερβισάκι θα το προγραμματίσω σε μια πολή σταθμό του ταξιδιού μου και δεν θα το κάνω μόνος κάτω από το λιοπύρι της σαχάρας ή στην υγρασία της ζούγκλας, με μια αρμαθιά κλειδιά και ένα ελβετικό σουγιά ή ένα νυχοκόπτη από αυτούς που επισκευάζεις ΧΤ και λοιπά γιαπωνέζικα που έτσι και αλλιώς δεν χαλάνε... :rotflmao: :rotflmao:
    Ξεφεύγω... παρακαλώ να να μην δωθεί συνέχεια στην τελευταία παράγραφό που παραθέτω... θεωρήστε λεκτική υπερβολή...

Άντε να ξεκινάμε...

υ.γ.1 Ο αγγλάρας αυτοκτόνησε ή ακόμα;
    υ.γ.2 Για το σύνθημα δεν ξέρω αν λειτουργεί ΚΑΙ ανάποδα αλλά κρατάω το γεγονός ότι κάποιοι από εσας γνωρίζετε ότι λειτουργεί από την κανονική προφανώς...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αερόψυκτο ή Υγρόψυκτο μηχανάκι?

ποιό είναι πιο ανθεκτικό ας πούμε στις ζέστες τις Αφρικής?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
    Αερόψυκτο ή Υγρόψυκτο μηχανάκι?

ποιό είναι πιο ανθεκτικό ας πούμε στις ζέστες τις Αφρικής?
    αεροψυκτο ασυζητητι...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    αεροψυκτο ασυζητητι...
    γιατί?

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    γιατί?
    ποιο απλός κινητήρας, λιγότερες πιθανότητες προβλημάτων

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    πχ. στο http://www.the-great-adventure.fr/wo..._id=14&lang=en ο τυπος μεσα σε μολις 30Κ χλμ (δεν ξερω τι ακριβως τεραιν αλλα δεν νομιζω δικαβαλος να διαλεξε σφιχτα πραγματα) εχει κανει 2-3 μεγαλα σερβις και αλλες τοσες μικροεπισκευες (τσιμουχες σε ανλτιες κλπ). Αυτα φυσικα δεν τα κοιταμε αλλα κοιταμε μαρκες/φωτογραφιες και λοιπα... χωρις να αναρωτιομαστε για βασικες αναγκες και διλήμματα... (χωρις να θελω να πω οτι δεν κανουν τα adv κλπ ετσι...)

Για μενα ενα φτηνο, ελαφρυ δικυλινδρο προσαρμοσμένο (δηλαδη στρομα ) στις πραγματικες αναγκες (αναρτησεις, ντεποζιτο ελαφρωματα κλπ) και πολυ ορεξη και χρονο. Τα υπολοιπα.. έπονται [/B][/QUOTE]

Οι συγκεκριμένοι... ,είναι 2 Γάλλοι με ΚΤΜ 990, ξεκίνησαν περνώντας την Αφρική και μετά Νότια Αμερική -Αργεντινή και θα συνεχίσουν προς βορρά... στην αργεντινή ενσωματώθηκε και η κοπέλα... λεπτομέριες θα διαβάσω εν καιρό... έχω διαβάσει όλη την Αφρική και ήταν σούπερ...
    Λεπτομέρια...;;;!!! τα παλικάρια είναι μηχανικοί... :rotflmao:
    Παρόλα αυτά σοβαρές ζημιές δεν έπαθαν και εκαναν και το κέφι τους στους αμμόλοφους που τους στοίχισε ένα ραγισμένο αστράγαλο νομίζω...
    Για το στρώμα δεν θα σχολιάσω... απλά δεν μου αρέσει...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

γιατί?
    πολυ μεγαλυτερη ανθεκτικοτητα στις υψηλες θερμοκρασιες απο τον υγροψυκτο κι οπως ειπε και ο χαρης μικροτερες πιθανοτητες ζημιας απο πτωσεις...
    frankly my dear, i dont give a damn...

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    me bad τοτε, δεν το παρακολουθω... το χα αφησει στην αρχη οταν τα ετοιμαζαν και δεν ηξερα ποτε εμφανιστηκε το γκομενακι... ε κτμ ειναι λεω, θα παω κατευθειαν στις βλαβες οι οποίες ολως τυχαίως ειναι και η προβλεπόμενες (καλό αυτο)
    Ban 'em all

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    ρε σεις, με scramblerάκι θα το έκανε κανείς σας ?

australian great escape blog
    Εύκολα.
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Moto.GR Stickers around the world
    από MikeG στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2019, 07:03
  2. Travel Around the World - How you imagine it (Συζήτηση γενική)
    από Gallos στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 133
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2012, 21:24
  3. City lights from around the world
    από p@nos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2008, 20:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας