Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 110

Θέμα: ανοιχτό πανεπιστήμιο

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Μην το λες αυτό

τα πτυχία του ΕΑΠ δεν είναι καθόλου εύκολα
    Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι εύκολα αλλα στον ιδιωτικό τομέα κυκλοφορούν και πολύ καλύτερα! Χώρια που κοστίζουν ακριβά και δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη τοποθέτηση. Ειδικά στους καιρούς μας!

Όσο για τον ιδιωτικό τομέα γνωρίζεις πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στις μεγάλες εταιρείες είναι ότι υπάρχουν πολλοί overquilified! Και με πτυχία βαρβάτα!!
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
    Αστειεύεσαι έτσι;
    όχι δεν αστειεύομαι καθόλου

βλέπω φίλους που έχουν μπει και θέλει πολύ διάβασμα για να τελειώσουν

Δικύλινδρο μέλος Το avatar του/της aris_n
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    όχι δεν αστειεύομαι καθόλου

βλέπω φίλους που έχουν μπει και θέλει πολύ διάβασμα για να τελειώσουν
    Μάλιστα...Το να είναι δύσκολο εξ' αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που έχουν οι εισακτέοι του, να το καταλάβω (π.χ Εργαζόμενοι, αλλά κυρίως άτομα χωρίς ΚΑΜΙΑ κρίση του γνωστικού τους υποβάθρου, παρά μόνο μια απλή κλήρωση).
    Αλλά μην μας λες οτι είναι δύσκολο το ΕΑΠ γιατί διαβάζει κόσμος και μάλιστα κόσμος που είναι χρόνια στη "δουλειά αυτή"
    San Francisco Bay Area member......

Αλλά μην μας λες οτι είναι δύσκολο το ΕΑΠ γιατί διαβάζει κόσμος και μάλιστα κόσμος που είναι χρόνια στη "δουλειά αυτή"
    Eξηγησε μου τι εννοεις, μιας και μεχρι τωρα εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολο.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Θέλω πραγματικά σεντόνια ολόκληρα για να γράφω για το ΕΑΠ, τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει, για τον τρόπο διδασκαλίας, κτλ κτλ.
    Μιας και διάβασα οτι πέτυχες στις θετικές επιστήμες εγώ απλά θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Μάλιστα...Το να είναι δύσκολο εξ' αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που έχουν οι εισακτέοι του, να το καταλάβω (π.χ Εργαζόμενοι, αλλά κυρίως άτομα χωρίς ΚΑΜΙΑ κρίση του γνωστικού τους υποβάθρου, παρά μόνο μια απλή κλήρωση).

Τι θα πει κόσμος που είναι χρόνια στη "δουλειά αυτή"

Εγώ μιλάω για φίλο ο οποίος είναι κοινωνιολόγος με πτυχίο από την Πάντειο, με 10 χρόνια εμπειρία ως καθηγητής σε φροντιστήρια ο οποίος (τότε) αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο ΕΑΠ για τη διοίκηση μονάδων υγείας.
    Τέλειωσε κανονικότητα στην ώρα του με πολύ όμως διάβασμα.

Δεν μιλάμε ούτε για τεμπέλι, ούτε για άτομο που δεν πέρασε στις πανελλήνιες.

Δεν μιλάμε λοιπόν για άχρηστο άτομο.

Αυτό ακριβώς λέω.
    Κοίτα τι γράφεις:
    Κοινωνιολόγος με 10 χρόνια δουλειά σε φροντιστήρια, που αν θυμάμαι καλά η κοινωνιολογία δεν είναι στις παννελήνιες (άρα "δίδασκε" κάποιο άλλο μάθημα; ) και ξαφνικά είπε...."Ρε δε πάω να μάθω πως διοικείται μια μονάδα υγείας;" Δεν παει να μην έχει ιδέα απο οικονομικά, απο διοικητικά, είναι κοινωνιολόγος, ΠΕ δηλαδή....μέσα και αυτός. Ε πως να μην θέλει διάβασμα να τελειώσει; Αυτό έλειπε να του το δώσουν και ταχυδρομικά το πτυχίο (δεν απέχει και πολύ πάντως). Και εμένα αν με έβαζες να τελειώσω ιστορικό αρχαιολογικό τώρα που έχω τελειώσει το φυσικό εδώ και καμια δεκαριά χρόνια, δύσκολο θα μου φανεί...αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και αντικειμενικά δύσκολο....Σύγκρινε μόνο προγράμματα σπουδών μεταξύ όμορων σχολών και θα σου λυθούν οι απορίες....

Θέλω πραγματικά σεντόνια ολόκληρα για να γράφω για το ΕΑΠ, τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει, για τον τρόπο διδασκαλίας, κτλ κτλ.
    Μιας και διάβασα οτι πέτυχες στις θετικές επιστήμες εγώ απλά θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία.
    Σ'ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου.
    Ηδη βρισκομαι στον χωρο της υγειας, και πιστευω οτι θα δυσκολευτω.
    Απ'οτι καταλαβα γνωριζεις αρκετα για το ΕΑΠ, καλα και ασχημα.
    Οτιδηποτε διαθεσιμο (σε γνωσεις) θα ηταν ευπροσδεκτο, εαν φυσικα μπορεις, για να μαθω κι εγω ο,τι χρειαζεται.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
    Σ'ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου.
    Ηδη βρισκομαι στον χωρο της υγειας, και πιστευω οτι θα δυσκολευτω.
    Απ'οτι καταλαβα γνωριζεις αρκετα για το ΕΑΠ, καλα και ασχημα.
    Οτιδηποτε διαθεσιμο (σε γνωσεις) θα ηταν ευπροσδεκτο, εαν φυσικα μπορεις, για να μαθω κι εγω ο,τι χρειαζεται.
    Ειλικρινά σου εύχομαι κάθε επιτυχία, απλά όπως νομίζω είναι εμφανές απο τα γραφόμενα μου, η δυσκολία του ΕΑΠ έγκειται περισσότερο στους ίδιους τους εισακτέους του και όχι στο δύσκολο πρόγραμμα του. Εσύ π.χ είσαι λες στον χώρο της υγείας και θα πας να σπουδάσεις Φυσικές επιστήμες. Σαν κίνηση την επικροτώ αφάνταστα και σου εύχομαι ειλικρινά κάθε μα κάθε επιτυχία. Ωστόσο σκέψου τώρα μαζί με την δουλειά σου, που δεν έχει σχέση με την Φυσική ή τις φυσικές επιστήμες εν γέννει, να πρέπει να διαβάσεις για μποζόνια, φερμιόνια, Εξισώσεις Μάξγουελ, σπίν, κβαντικές καταστάσεις και το κακό συναπάντημα. Δύσκολο δεν θα σου φανεί; Αυτό λεω απλά.
    Κατά τα άλλα, έχω διδάξει στο ΕΑΠ με σύμβαση, έχω φίλους που πήραν ΜΔΕ στο ΕΑΠ, ξέρω και τα καλά ξέρω και τα κακά όπως λες.
    Σκέψου επίσης πόσο ετερόκλητο θα είναι το αμφιθέατρο (που δεν είναι αμφιθέατρο, αλλά κάποια αίθουσα σε κάποιο Πανεπιστήμιο ανα την Ελλάδα, οσο το δυνατόν εγγύτερα στον τόπο διαμονής σου) Σκέψου να έχεις συμφοιτητή παιδί που στις Πανελλήνιες έγραψε 5.4 (γιατί φέτος καταργήθηκε η βάση του 10) και του έκατσε και μπήκε με την κλήρωση. Σε αυτόν πως θα του φανεί το ΕΑΠ λέτε;
    Πάντως για να μην μακρηγορώ, σου εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία και καλωσήρθες στον μαγικό και παράξενο κόσμο της Φυσικής

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αυτό ακριβώς λέω.
    Κοίτα τι γράφεις:
    Κοινωνιολόγος με 10 χρόνια δουλειά σε φροντιστήρια, που αν θυμάμαι καλά η κοινωνιολογία δεν είναι στις παννελήνιες (άρα "δίδασκε" κάποιο άλλο μάθημα; ) και ξαφνικά είπε...."Ρε δε πάω να μάθω πως διοικείται μια μονάδα υγείας;" Δεν παει να μην έχει ιδέα απο οικονομικά, απο διοικητικά, είναι κοινωνιολόγος, ΠΕ δηλαδή....μέσα και αυτός. Ε πως να μην θέλει διάβασμα να τελειώσει; Αυτό έλειπε να του το δώσουν και ταχυδρομικά το πτυχίο (δεν απέχει και πολύ πάντως). Και εμένα αν με έβαζες να τελειώσω ιστορικό αρχαιολογικό τώρα που έχω τελειώσει το φυσικό εδώ και καμια δεκαριά χρόνια, δύσκολο θα μου φανεί...αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και αντικειμενικά δύσκολο....Σύγκρινε μόνο προγράμματα σπουδών μεταξύ όμορων σχολών και θα σου λυθούν οι απορίες....

Μα....αυτό που γράφεις ισχύει γιά όλους όσους αποφασίσουν να σπουδάσουν κάτι άλλο σε σχέση με την επιστήμη τους μεν, αλλά ισχύει και για όσους καταθέτουν αίτηση για προπτυχιακές σπουδές δε.

Ενας πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε σχολής, με έναν πρωτοετή προπτυχιακό φοιτητή του ΕΑΠ μπαστούνια θα τα βρούν. Κάνω λάθος?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Μα....αυτό που γράφεις ισχύει γιά όλους όσους αποφασίσουν να σπουδάσουν κάτι άλλο σε σχέση με την επιστήμη τους μεν, αλλά ισχύει και για όσους καταθέτουν αίτηση για προπτυχιακές σπουδές δε.

Ενας πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε σχολής, με έναν πρωτοετή προπτυχιακό φοιτητή του ΕΑΠ μπαστούνια θα τα βρούν. Κάνω λάθος?
    Αναφορικά με το πρώτο που λες δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε μια συνέντευξη για μεταπτυχιακές σπουδές το πρώτο που θα κοιτάξει η επιτροπή επιλογής είναι η συνάφεια του προπτυχιακού τίτλου σπουδών με το γνωστικό αντικείμενο του ΜΔΕ. Θα κοιτάξουν την συνάφεια για να δούν αν μπορεί ο υποψήφιος μεταπτυχιακός φοιτητής να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα σπουδών. Την αναλυτική του βαθμολογία, τα σχετικά μαθήματα που έχει περάσει στο προπτυχιακό επίπεδο που είναι συναφή με το ΜΔΕ και αν σε αυτά ο βαθμός ήταν επαρκής κτλ κτλ. Έχουν δε την δυνατότητα σε περίπτωση που κρίνουν (απο την συνέντευξη συνήθως) οτι ο φοιτητής έχει μεγάλη θέληση, άρα θα προσπαθήσει πολύ στο ΜΔΕ να πετύχει, να τον υποβάλουν σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο και εφόσον πετύχει τότε και μόνο τότε να του επιτραπεί η είσοδος στο ΜΔΕ. Κάτι τέτοιο στο ΕΑΠ δεν υπάρχει.

Για το δεύτερο που λες επίσης διαφωνώ, ο πρωτοετής προπτυχιακός φοιτητής έχει περάσει απο μια διαδικασία κρίσης των γνώσεων του και κατατάχθηκε σε μια σχολή που την επέλεξε και οι επιδόσεις του έφταναν ως εκεί. Να στο πω και διαφορετικά, το παιδί που μπαίνει με 15 στο φυσικό θα τα βγάλει πέρα γιατί για εκεί κάνει. Αν του δινόταν η ευκαιρία να κληρωθεί, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο και του έβγαινε Ιατρική ή Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, προφανώς και θα τα έβρισκε μπαστούνια που λες και εσύ. Αυτή είναι η άποψη μου και η εμπειρία μου.

Αναφορικά με το πρώτο που λες δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε μια συνέντευξη για μεταπτυχιακές σπουδές το πρώτο που θα κοιτάξει η επιτροπή επιλογής είναι η συνάφεια του προπτυχιακού τίτλου σπουδών με το γνωστικό αντικείμενο του ΜΔΕ. Θα κοιτάξουν την συνάφεια για να δούν αν μπορεί ο υποψήφιος μεταπτυχιακός φοιτητής να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα σπουδών. Την αναλυτική του βαθμολογία, τα σχετικά μαθήματα που έχει περάσει στο προπτυχιακό επίπεδο που είναι συναφή με το ΜΔΕ και αν σε αυτά ο βαθμός ήταν επαρκής κτλ κτλ. Έχουν δε την δυνατότητα σε περίπτωση που κρίνουν (απο την συνέντευξη συνήθως) οτι ο φοιτητής έχει μεγάλη θέληση, άρα θα προσπαθήσει πολύ στο ΜΔΕ να πετύχει, να τον υποβάλουν σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο και εφόσον πετύχει τότε και μόνο τότε να του επιτραπεί η είσοδος στο ΜΔΕ. Κάτι τέτοιο στο ΕΑΠ δεν υπάρχει.

Για το δεύτερο που λες επίσης διαφωνώ, ο πρωτοετής προπτυχιακός φοιτητής έχει περάσει απο μια διαδικασία κρίσης των γνώσεων του και κατατάχθηκε σε μια σχολή που την επέλεξε και οι επιδόσεις του έφταναν ως εκεί. Να στο πω και διαφορετικά, το παιδί που μπαίνει με 15 στο φυσικό θα τα βγάλει πέρα γιατί για εκεί κάνει. Αν του δινόταν η ευκαιρία να κληρωθεί, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο και του έβγαινε Ιατρική ή Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, προφανώς και θα τα έβρισκε μπαστούνια που λες και εσύ. Αυτή είναι η άποψη μου και η εμπειρία μου.
    Για το πρωτο που λες, η επιλογή μου φαίνεται απολύτως λογική και όντως θα έπρεπε να ισχύει και για το ΕΑΠ. Ισα ίσα που σε μερικές περιπτώσεις συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο όπως σε κάποιο μεταπτυχιακό όπως οι "Σπουδές στην Εκπαίδευση " που αποκλείονται οι πτυχιούχοι του Παιδαγωγικού για μια περίοδο 3 ή 5 ετών απ΄την ημερ/νία απόκτησης πτυχίου. Για ποιό λόγο δεν καταλαβαίνω, αλλά καθώς το έψαχνε η γυναίκα μου κάποια στιγμή μου είχε κάνει εντύπωση. Η περίοδος που μεσολαβεί είναι τεράστια, μιας και συνήθως ο ενδιαφερόμενος έχει βάλει την ζωή του σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που δεν χωράει πλέον το μεταπτυχιακό.

Για το 2ο που λες, απλά καταλαβαίνω ότι διαφωνείς γενικά με την λειτουργία του ΕΑΠ και θεωρείς ότι ο μοναδικός τρόπος εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση είναι μέσω εξετάσεων. Προφανώς κάτι πολύ περισσότερο θα ξέρεις από εμένα σε ότι αφορά την ποιότητα σπουδών που παρέχει.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Για τον περιορισμό που λες παραπάνω για τους αποφοίτους παιδαγωγικών σχολών ομολογώ πως δεν τον γνωρίζω αλλά κάπου μπορεί να πάει το μυαλό μου. Κυρίως στο οτι οι πτυχιούχοι παιδαγωγικών σχολών διορίζονται άμεσα στο δημόσιο, οπότε ίσως ο περιορισμός ισχύει ως αντικίνητρο, γιατί όπως λες και εσυ μετά απο 5 χρόνια οι προτεραιότητες αλλάζουν, για να μην έχουμε σωρεία δασκάλων με ΜΔΕ που σημαίνει μεγαλύτερος μισθός και σε κάποιες περιπτώσεις, θέση σε κάποιο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κτλ κτλ. Αλλά αυτό είναι απλά εικασία δική μου.
    Ναι σαφώς και είμαι υπέρ ενός συστήματος οχι απαραίτητα εξετάσεων με την στενή έννοια του όρου, αλλά σίγουρα είμαι υπέρ κάποιου μηχανισμού που να διαχωρίζει τους υποψηφίους με βάση το γνωστικό τους υπόβαθρο. Αλλιώς υποβιβάζουμε όλοι τα πτυχία μας γιατί ως γνωστόν αν μπείς....θα βγείς (ειδικά οταν πληρώνεις ενα σκασμό λεφτά). Επίσης, σαν τροφή για σκέψη, οι εισακτέοι τώρα που κοίταξα με αφορμή τον φίλο είναι 500 (Αυτο το νούμερο βάλτε το επι το ποσό που δίνει ο καθένας). 500+ περίπου είναι και οι εισακτέοι στα 5 τμήματα φυσικής ανα την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκα, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο). Το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΔΜΘ για την παιδεία λέει οτι τα δημόσια Πανεπιστήμια θα τροφοδοτούνται απο τον κρατικό προυπολογισμό μόνο για να καλύψουν τις μισθολογικές ανάγκες του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού(όπως και στο ΕΑΠ). Τα υπόλοιπα για έρευνα, εργαστήρια κτλ κτλ είναι "αγνωστο" που θα βρεθούν. Εγώ που είμαι κακός και δύσπιστος άνθρωπος, ποιος θα με πείσει οτι δεν θα έρθει η τρόικα σε κάποιο άλλο αναθεωρημένο μνημόνιο να πει, εδώ έχετε ολάκερο δημόσιο Πανεπιστήμιο που πληρώνουνε αδρά και σφάζονται μάλιστα για να μπούνε (υπερδιπλάσιες οι αιτήσεις απο τις θέσεις) γιατί δεν τα κάνετε ολα έτσι;

Και θα πω ακόμα αυτό και θα κλείσω για να μην σας κουράσω άλλο. Με στεναχωρεί, ως άνθρωπο που κάνω μάθημα σε Πανεπιστήμιο και εχω περάσει τα 2/3 περίπου της ζωής μου σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, να βλέπω να αντιμετωπίζεται η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια όχι ως μια διαδικασία παραγωγική, στην διαδρομή της οποίας θα πρέπει να έχεις αποκομίσει γνώσεις και να συναγωνιστείς αξιοκρατικά τους συνυποψηφίους σου, αλλά ως μια ρουλέτα, ένας τζόγος, που λες ποντάρω εκεί και άμα κάτσει η μπίλια έκατσε και μετά βλέπουμε. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

Τα υπόλοιπα για έρευνα, εργαστήρια κτλ κτλ είναι "αγνωστο" που θα βρεθούν. Εγώ που είμαι κακός και δύσπιστος άνθρωπος, ποιος θα με πείσει οτι δεν θα έρθει η τρόικα σε κάποιο άλλο αναθεωρημένο μνημόνιο να πει, εδώ έχετε ολάκερο δημόσιο Πανεπιστήμιο που πληρώνουνε αδρά και σφάζονται μάλιστα για να μπούνε (υπερδιπλάσιες οι αιτήσεις απο τις θέσεις) γιατί δεν τα κάνετε ολα έτσι;

Ίσως να ετοιμαζουν το πράσινο φως για τις εταιρίες που θα επιτρέπουν την χρηματοδότηση (και εκμετάλλευση?) κάποιων project που έχουν ενδιαφέρον. Δεν με βρίσκει αντίθετο προσωπικά...

Για την δωρεάν ή μη παιδεία και τυχόν σχέδια που θα πέσουν στο τραπέζι, τι ισχύει για τους φοιτητες στο US (στην Αγγλία βλέπουμε τι γίνεται...) που βρίσκεσαι ? Και δεν μιλάω για υπότροφους προφανώς.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τα Κανγκουρό πάνε Πανεπιστήμιο...
    από taxydromos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2007, 13:06
  2. Ε.Α.Π. - ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο
    από Nostra στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/01/2007, 12:12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα