Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 134

Θέμα: Travel Around the World - How you imagine it (Συζήτηση γενική)

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Σημείωση: Στον χάρτη δεν έχω βάλει επιστροφή, κάποιο μέρος θα μου έχει αρέσει αρκετά για να μείνω εκεί.
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Ωραία τα λέτε και μακάρι κάποιος απο εδω μέσα να το κάνει πραγματικότητα.

Εγω είχα ένα σχέδιο απο το 1980τόσο να κανω μ ενα φίλο τον γυρο της Μεσογείου. 2 ατομα 2 μοτοσυκλέτες.
    Δεν εχει γίνει ακόμα, αλλά δεν το ξεχνάμε. Απλά περιμένουμε να μεγαλωσουν τα παιδιά και να εχουμε χρόνο, χρήμα, μοτοσυκλέτες και οι δύο.
    Ασε που δεν παει γυρω γυρω τωρα η Μεσόγειος... δεν το βαζουμε κάτω όμως.

Απο τα μηχανάκια που εχω το R75 ειναι το καλύτερο γι αυτό το ταξίδι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

πάντως, μιας και κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα , υπάρχουν θεματάκια με ένα ταξίδι RTW.

Απο τη μία είναι το κόστος... απο την άλλη είναι ο χρόνος που θα λείψεις ...

έξοδα 20-25 χιλιάρικα για 1 με 1,5 χρόνο χωρίς εισόδημα ... είναι σημαντικό. Δεν ξέρω πως το παίρνεις απόφαση να παρατήσεις το "μικρόκοσμο" σου και να κάνεις κάτι τέτοιο, ιδίως όταν ζείς σε περιβάλλον με απίστευτη αβεβαιότητα όσον αφορά τη δυνατότητα εξασφάλισης των αναγκών σου...

έχω διαβάσει στο horizons unlimited σχετικά θέματα του στυλ "Πείτε μας πως το κάνατε, πως το πήρατε απόφαση" κλπ ...

και μπαίνουν κάτι τύποι και λένε: "α, εύκολο... πούλησα το σπίτι μου και έφυγα... ορίστε πως εξασφάλισα τα χρήματα για το ταξίδι!"

αυτή τη συγκεκριμένη απάντηση, ότι πούλησαν το σπιτι τους, την έχω διαβάσει πολλές φορές...
    τόσο εύκολο τους είναι ?

σκέφτομαι ότι οι περισσότεροι απο αυτούς, αν όχι όλοι, ζούνε σε τοπικές κοινωνίες όπου η απασχόληση είναι υψηλή και αμείβεται καλά... δεν λέω ότι είναι λεφτάδες, αλλά δεν έχουν το άγχος της ανεργίας... βγάζουν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερα απο εμάς εδώ στο ελλαδιστάν, και ξέρουν ότι επιστρέφοντας μετά απο 1,5-2 χρόνια θα βρούν δουλειά σχετικά εύκολα (σχετικά λέμε ...)

εδώ?

άντε και πας ...

άντε και γυρνάς ... πως θα προσαρμοστείς στη πραγματικότητα? Γύρισα μετά απο 25 μέρες ταξίδι στο νόρντκαπ και για 2 μήνες "ήμουν" αλλού νοερά και ψυχολογικά ... τι πολιτισμικό σοκ θα πάθω επιστρέφοντας μετά απο ένα RTW ??

θα βρεις δουλειά? θα πάς σε ένα ταξίδι που θα σε αφαιμάξει οικονομικά και επιπλέον δε θα ξέρεις τι θα σου γίνεται στο χώρο εργασίας και κατα πάσα πιθανότητα θα σου πάρει πολύ για να ξαναπιάσεις δουλειά ... πως θα τη παλέψεις?

μπορεί και όλα τα παραπάνω να είναι παπαριές και απλά σκέψεις του κώλου για να δικαιλογήσει κανείς την ατολμία του να ξεκινήσει

... για πείτε

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Tι πετάχτηκες εσυ?
    Είσαι μέσα για το γυρο της Μεσογείου οταν μεγαλώσουν τα παιδιά?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

road spirit νομίζω πως οι προβληματισμοί σου έχουν μια πολύ στέρεη βάση...

+600...
    ''Well, the rain ain't fussy about where it lands,
    It'll find you hiding no matter where you stand.
    It's gonna rain brother, and it's gonna rain hard,
    When the blues comes calling with it's calling card.''

R o r y G a l l a g h e r

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    πάντως, μιας και κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα , υπάρχουν θεματάκια με ένα ταξίδι RTW.

... για πείτε

Ρε Γιαννακη, ασε μας να ονειρευόμαστε....

Μην μας προσγειώνεις ετσι

Σωστά όσα λες Road και πάνω κάτω, τα ίδια μας προβληματίζουν όλους.. Αλλά ότι δώσεις, παίρνεις.

Είναι το ρίσκο της επένδυσης. Πιστεύω, ότι η αρχή είναι το χρηματικό πόσο να είναι διαθέσιμο και χωρίς να πουλήσεις το σπίτι σου... Αφού έχεις την παρέα, το μηχανάκι, την όρεξη και το χρήμα να να περιμένει, αρχίζουν οι σοβαρές σκέψεις.. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχεις παιδιά κτλπ, σε μικρή ηλικία... Καλό θα είναι να έχεις υπολογίσει, ένα μικρο ποσό για τον γυρισμό σου, όσο θα ψάχνεις για δουλειά... Πάμε στο ζουμί τώρα...

Αν πας, αφήνοντας την δουλειά σου, γυρίσεις και κάνεις 2 χρονιά να βρεις δουλειά, (έστω ότι είναι ζόρικα αυτά τα 2 χρονιά),μετά από 20 χρόνια, άμα σε ρωτούσαν θα έκανες το ίδιο...

Αν έχεις όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν πας, θα αναρωτιέσαι για πάντα πως θα ήταν να πας...

Το θέμα βεβαία, δεν είναι να κάνεις τον γύρο του κόσμου, αλλά άμα θέλεις να ταξιδέψεις για ένα χρόνο.. Εκεί είναι η διαφορά...

ΥΓ: Αρη, με μια παιδική κατασκήνωση 3 μηνών(καλοκαιρινή) παίρνεις την γυναίκα σου και φεύγεις. Θα σαπίσεις βέβαια καλοκαιριάτικο, αλλά τι στο διάολο, δεν σε λένε τυχαία Σαπίλα
    Me gusta la moto, me gustas tu....

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
    ΥΓ: Αρη, με μια παιδική κατασκήνωση 3 μηνών(καλοκαιρινή) παίρνεις την γυναίκα σου και φεύγεις. Θα σαπίσεις βέβαια καλοκαιριάτικο, αλλά τι στο διάολο, δεν σε λένε τυχαία Σαπίλα
    Βρ εγω να σαπίσω, η γυναίκα μου όμως εχει άλλα στανταρ!

Road αν βάλεις στην παραπάνω θεώρηση και το θέμα 'παιδιά', απλά κάνεις οτι κάνεις πριν αποκτήσεις παιδιά, η περιμένεις να μεγαλώσουν η δεν κανεις καθόλου παιδιά.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Θα εκλανα Ευρωπη, Ωκεανια και θα εκανα οσες περισσοτερες γυρες μπορουσα στην Αμερικη, Βορεια και Νοτια. Η Αφρικη επισης δεν με δελαζει και πολυ οποτε μετα απο το τελος της διαδρομης στη Βραζιλια, ισως να μην πηγαινα πρασινο ακρωτηρι, αλλα Πορτογαλια και να γυρναγα κοστα-κοστα Ελλαδα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	untitled.jpg 
Προβολές:	311 
Μέγεθος:	88,6 KB 
ID:	219928

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ξεχασα: Πολυ ωραιο thread!

...μηχανακι που θα επελεγα μαλλον κανενα XT600 καταλληλα τροποποιημενο...

η σε περιπτωση σοβαρης παρακρουσης "σας γραφω ολους στα @@δια μου" κατι τετοιο:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ddd.jpg 
Προβολές:	313 
Μέγεθος:	45,1 KB 
ID:	219930

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Mαζεψτε 30 χιλιαρικακια και υπαρχουν και αλλοι λεβεντες που οργανωνουν κατι τετοια.
    3μισυ μηνες μακρια απο το Ελλαδισταν
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Για το θεμα του χρόνου / δουλειάς, υπάρχει λυση. Παίρνετε ενα Sabbatical (ετήσια/διετής άδεια ανευ αποδοχών).

Βασική προϋποθεση ειναι να μην έχεις πολλά μηνιαια τρέχοντα εξοδα (στεγαστικο δανειο πχ - εδώ πάει "πουλαω το σπιτι") και να εχεις/μαζεψεις το αναγκαίο ρευστό.

Γυρνώντας εχεις τη δουλειά σου. Βέβαια, έχοντας λειψει για 1-2 χρονια κανεις δε σου εγγυάται οτι θα ξαναπαρεις την παλια θεση, εαν σε εχουν αντικαταστήσει με καποιον που τα πηγε καλα, δυσκολα τον αλλαζουν.

Τελος παντων το ρεζουμε ειναι οτι το θεμα δουλεια/χρονος λυνεται.

(παιδια δεν έχουμε ετσι κι αλλιως )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
    Σωστά όσα λες Road και πάνω κάτω, τα ίδια μας προβληματίζουν όλους.. Αλλά ότι δώσεις, παίρνεις.

Είναι το ρίσκο της επένδυσης. Πιστεύω, ότι η αρχή είναι το χρηματικό πόσο να είναι διαθέσιμο και χωρίς να πουλήσεις το σπίτι σου... Αφού έχεις την παρέα, το μηχανάκι, την όρεξη και το χρήμα να να περιμένει, αρχίζουν οι σοβαρές σκέψεις.. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχεις παιδιά κτλπ, σε μικρή ηλικία... Καλό θα είναι να έχεις υπολογίσει, ένα μικρο ποσό για τον γυρισμό σου, όσο θα ψάχνεις για δουλειά... Πάμε στο ζουμί τώρα...

Αν πας, αφήνοντας την δουλειά σου, γυρίσεις και κάνεις 2 χρονιά να βρεις δουλειά, (έστω ότι είναι ζόρικα αυτά τα 2 χρονιά),μετά από 20 χρόνια, άμα σε ρωτούσαν θα έκανες το ίδιο...

Αν έχεις όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν πας, θα αναρωτιέσαι για πάντα πως θα ήταν να πας...

Το θέμα βεβαία, δεν είναι να κάνεις τον γύρο του κόσμου, αλλά άμα θέλεις να ταξιδέψεις για ένα χρόνο.. Εκεί είναι η διαφορά...

Gallos αν είχα τα χρήματα αυτά, έξοδα ταξιδιού + ένα μικρό απόθεμα για μετά, θα είχα φύγει, δεν θα ήμουν εδώ τώρα να γράφω

Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Moto.GR Stickers around the world
    από MikeG στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2019, 07:03
  2. Υπάρχει καλύτερο On-Off to travel around the World?
    από MikeG στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 158
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2011, 23:56
  3. It's the end of the world as we know it...
    από Ταξιδευτής στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2008, 14:40
  4. City lights from around the world
    από p@nos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2008, 20:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας