Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 72

Θέμα: Απαγόρευση του καπνίσματος λέει...Για το καλό μου, λέει...

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αν ως κοινωνια,το μονο που μας ενδιαφερει ειναι να φουμαρουμε ΟΠΟΥ γουσταρουμε ανεξελεγκτα(αυτη ειναι η ελευθερια μας...) τοτε παμε ολοι ομαδικα για φουντο
    Αφου-το ειδα και με τα ματια μου-μαμαδες φουμαρουνε χωρις καμμια εννοια ακομα και σε παιδοτοπους τοτε ειμαστε ολοι ΓΤΠ...
    Αφου και τα αυτονοητα-δηλ ο στοιχειωδης σεβασμος για τον αλλον-πανε περιπατο,τοτε γ@μησε τα ειμαστε...
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Παλαιό μέλος
    Όταν ο πόλεμος έχει λήξει, κανένας δεν θυμάται την αφορμή με την οποία ξεκίνησε. Ακόμα και αν αποδειχτεί ότί ήταν ψευδής. Κάπως παραφρασμένη η φράση αλλά το νόημα είναι αυτό.

Υγεία, υγεία, υγεία...Τόσες χιλιάδων παπαγάλων βρήκαν να πουν κάτι και να στραφούν εναντίον του διπλανού τους. Μου μαυρίζεις το πνευμόνια, μου προκαλείς καρκίνο, μου έτσι μου αλλιώς...

Να που το κράτος παραδέχεται ευθέως ότι μεταξύ συμφερόντων των μαγαζιών και της υγείας, (προσωρινά) κερδίζουν τα πρώτα. Όχι ότι ο υγιεινισμός δεν είναι μακροπρόθεσμος στόχος, ως μια νέα μορφή καταπίεσης και ελέγχου. ΑΠλά για την ώρα κερδάει ο βαλκανικός τσαμπουκάς των οργανωμένων συμφερόντων.

Η ιδέα όμως της πληρωμής υπέρ των νοσοκομείων, είναι τόσο βρώμικη που στο βάθος της θα φτάσει μέχρι να πληρώνει ο ασθενής/καπνιστής (αν μπορεί) εξ ολοκλήρου για την όποια παραμονή και νοσηλεία του σε νοσοκομείο, αφού φταίει. Αν πληρώνουν τα μαγαζιά γιατί όχι ο καπνιστής "που κάνει κακό στον εαυτό και μας χρεώνει". Εκεί πάει το πράγμα. Και μην πει κανείς ότι δεν μπορεί να το δει.

Ο υπολογισμός ζημίας/κέρδους, είναι κάτι που η ρημάδα η κοινωνία αγκάλιασε δίχως να κρατήσει καμία πισινή. Τώρα όμως που μπαίνουν πολλές ζωές στη ζυγαριά (επειδή η συντηρησή τους είναι "ακριβή"), να δούμε αν αυτοί που δεν είναι προσωρινά στο στόχαστρο θα μιλήσουν καθόλου ή αν θα περιμένου να έρθει η σειρά τους.

Και οι τρόποι που θα μπουν ζωές στη ζυγαριά δεν θα είναι απλά η υγεία, αλλά και πολλοί άλλοι, πιο άμεσα εκβιαστικοί.

Η "υγεία" δεν ήταν ποτέ ο στόχος. Ο έλεγχος δια του υγιεινισμού ίσως.

Παλαιό μέλος
    Τόση γκρίνια για το λογικό ρε πστ μου
    Κόψτε το μαμημένο να γλιτώσετε εσείς κι εμείς που δε φταίμε σε τίποτα να ρουφάμε το βρωμοκαπνό σας.
    Όλα τα άλλα είναι παρελκόμενα. Κι εγώ αν είχα ασφαλιστική θα βάραγα στο κεφάλι τυος ασφαλισμένους μου που καπνίζουν. Αφού δεν τη γλιτώνουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ή κάτι διαχειρίσιμο (ΧΑΠ=αρκετά λεφτά για πολλάααα χρόνια και χαμηλή ποιότητα ζωής) ή κάτι κακό (μην το πω τώρα, πολλά λεφτά για συνήθως λιγότερο χρονικό διάστημα)
    ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ, να μην τους χαρίζετε και τους τρελούς φόρους που σας κοπανάνε!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

Παλαιό μέλος
    έτσι έτσι

Όλα λογικά και αυτονόητα.

Τα επιχειρήματα που ξεκινούσαν "για την υγεία σου στο λέω να το κόψεις" φτάνουν πολύ γρήγορα στο πραγματικό "αν είχα ασφαλιστική...", δηλαδή μια υπολογιστική σχέση μεταξύ της ζωής των διπλανών και του κέρδους ή του risk management ..

Και μετά ξανά "για την τσέπη σου το λέω, τι νομίζεις ρε κουτο;"

Να χαρώ εγώ αγνό ενδιαφέρον

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    έτσι έτσι

Όλα λογικά και αυτονόητα.

Τα επιχειρήματα που ξεκινούσαν "για την υγεία σου στο λέω να το κόψεις" φτάνουν πολύ γρήγορα στο πραγματικό "αν είχα ασφαλιστική...", δηλαδή μια υπολογιστική σχέση μεταξύ της ζωής των διπλανών και του κέρδους ή του risk management ..

Και μετά ξανά "για την τσέπη σου το λέω, τι νομίζεις ρε κουτο;"

Να χαρώ εγώ αγνό ενδιαφέρον
    ΟΚ δες το έτσι. Για τη δική μου υγεία που δε σου φταίει τίποτα κόφτο. Για τη δική μου διασκέδαση που όταν ρουφάω τη μπόχα σου αν βγω σε μαγαζί κόφτο.
    Η βασική αλήθεια είναι να το κόψετε για την υγειά σας. Αν δε χαμπαριάζετε, κόψτε το για τη δική μου, για τα λεφτά σας και γιατί το κάπνισμα είναι ΟΡΘΩΣ liability και χρεώνεται.
    Είναι σα να ζητώ να ασφαλιστώ για την υγεία μου και η δουλειά μου να είναι κασκαντέρ. Ε, εννοείται ότι μία (ιδιωτική) εταιρεία θα μου χώσει τρελό ασφάλιστρο.
    ΥΓ. Ο κασκαντέρ μπορεί και να τη γλιτώσει. Ο καπνιστής?

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Eκοψα το καπνισμα πρίν απο τέσσερα περιπου χρόνια Ειχα φτασει στο σημείο να αγοραζω μία κούτα τσιγάρα καθε δεύτερη ημέρα (κάπνιζα περισσότερα από τεσσερα πακέτα την ημέρα GITANE σκέτα). Το εκανα καθαρά γιά οικονομικούς λόγους. Μακάρι να μπορούσα να απεμπλακώ απο οποιανδήποτε οικονομική συναλλαγή με αυτό το φαύλο κρατος
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
    ΟΚ δες το έτσι. Για τη δική μου υγεία που δε σου φταίει τίποτα κόφτο. Για τη δική μου διασκέδαση που όταν ρουφάω τη μπόχα σου αν βγω σε μαγαζί κόφτο.
    Η βασική αλήθεια είναι να το κόψετε για την υγειά σας. Αν δε χαμπαριάζετε, κόψτε το για τη δική μου, για τα λεφτά σας και γιατί το κάπνισμα είναι ΟΡΘΩΣ liability και χρεώνεται.
    Είναι σα να ζητώ να ασφαλιστώ για την υγεία μου και η δουλειά μου να είναι κασκαντέρ. Ε, εννοείται ότι μία (ιδιωτική) εταιρεία θα μου χώσει τρελό ασφάλιστρο.
    ΥΓ. Ο κασκαντέρ μπορεί και να τη γλιτώσει. Ο καπνιστής?
    Τι να δω έτσι; Ότι έχω δίκιο; Γιατί σου έλεγα ότι άλλα λες και άλλα εννοείς.
    Παρόλαυτά επιμένεις ότι "να το κόψετε για την υγεία σας, ειναι η βασική αλήθεια".

Αλλά επίσης λες για τη "δική μου υγεία", "για τη διασκέδασή μου", "για τα λεφτά σας"..Διάλεξε το λόγο που θες να μας επιβάλλεις συμπεριφορά και να το συζητήσουμε.

Το πιο τίμιο θα ήταν να πεις αυτό, ότι ναι μάγκες, θέλω να σας επιβάλλω συμπεριφορά, κόψτε το επειδή δεν γουστάρουμε εμείς οι άκαπνοι να ξέρουμε ότι κάποιοι καπνίζετε. Όχι να το φέρνεις έτσι και αλλιώς.

Τι σημαινει liability;

Αφού είναι λογικό η εταιρία να χρεώνει αυτους που διατρέχουν κίνδυνο καπνίζοντας (!) κατά τη γνώμη σου, αφού (υποθέτω) καβάλας μηχανή, ζεις, αναπνέεις, καταναλώνεις, δουλεύεις στις συνθήκες του 2011, ξέρεις πόσο πρέπει να πάνε τα δικά σας ασφάλιστρα κύριε; Να χιλιαπλασιαστούν.Ξέρετε τι κινδύνους διατρέχετε κάθε μέρα; Ξέρετε πόσο μπορείτε να μου κοστίσετε αν γίνει στραβή;

Πόσο μακριά θες να το πάω; Έχω πολύ ακόμα

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Τι να δω έτσι; Ότι έχω δίκιο; Γιατί σου έλεγα ότι άλλα λες και άλλα εννοείς.
    Παρόλαυτά επιμένεις ότι "να το κόψετε για την υγεία σας, ειναι η βασική αλήθεια".

Αλλά επίσης λες για τη "δική μου υγεία", "για τη διασκέδασή μου", "για τα λεφτά σας"..Διάλεξε το λόγο που θες να μας επιβάλλεις συμπεριφορά και να το συζητήσουμε.

Το πιο τίμιο θα ήταν να πεις αυτό, ότι ναι μάγκες, θέλω να σας επιβάλλω συμπεριφορά, κόψτε το επειδή δεν γουστάρουμε εμείς οι άκαπνοι να ξέρουμε ότι κάποιοι καπνίζετε. Όχι να το φέρνεις έτσι και αλλιώς.

Τι σημαινει liability;

Αφού είναι λογικό η εταιρία να χρεώνει αυτους που διατρέχουν κίνδυνο καπνίζοντας (!) κατά τη γνώμη σου, αφού (υποθέτω) καβάλας μηχανή, ζεις, αναπνέεις, καταναλώνεις, δουλεύεις στις συνθήκες του 2011, ξέρεις πόσο πρέπει να πάνε τα δικά σας ασφάλιστρα κύριε; Να χιλιαπλασιαστούν.Ξέρετε τι κινδύνους διατρέχετε κάθε μέρα; Ξέρετε πόσο μπορείτε να μου κοστίσετε αν γίνει στραβή;

Πόσο μακριά θες να το πάω; Έχω πολύ ακόμα
    Μάλλον τα ελληνικά μου έχουν σκουριάσει.
    Είπα πρωτίστως για τη δική σας υγεία(των καπνιστών εννοώ) Αν θα πρέπει να αναφερθώ σε πιθανούς καρκίνους ή σε σίγουρες πνευμονοπάθειες δεν είμαι ακόμη σίγουρος.
    Επιβεβαιώθηκα όμως ότι πολλοί από εσάς ΔΕ χαμπαριάζετε (με κάποιο τρόπο θεωρείτε ότι από εσάς θα περάσει και δε θα αγγίξει, ότι οι παθήσεις είναι για τους άλλους, ότι αυτά που γράφουν στο κουτί είναι συνομωσίες ή ό,τι άλλο)
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ δε χαμπαριάζετε τότε κόψτε το για τους άλλους που δεν καπνίζουν , γιατί τους προκαλείτε συστηματικές νόσους(σε παρακαλώ αμφισβήτησέ το για να βάλω λινκς, έχω ολόκληρη κατηγορία στα bookmarks), τους περιορίζετε την ποιότητα ζωής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ.

Θέλω όλοι να πάρουμε μια ανάσα και να ξαναδιαβάσουμε τη λογική σειρά που ακολούθησα ως εδώ. Πρωτίστως και τότε είναι οι λέξεις που εκκινούν τον κύριο και το δευτερεύοντα λόγο αντιστοίχως).

Και συνεχίζω, γιατί ρε παλικάρι να φταίω εγώ που κάνεις κακό στον εαυτό σου? Κάνε το αν δεν καταλαβαίνεις, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΦΤΑΙΩ, και για αυτό θα πρέπει να θεωρηθείς υπόλογος, ένοχος.

Θα ήθελα συμπερασματικά να το κόψετε για την υγεία σας (και για να μην πληρώνετε στο κράτος, αλλά χέστηκα δικά σας λεφτά χαρίζετε στην τελική), αλλά εφόσον το μπετόν αρμέ δεν κάμπτεται, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΊΤΕ να μην εισπνέω ούτε μικρογραμμάριο από τις τοξικές ουσίες που απελευθερώνετε στην ατμόσφαιρα.

Καλώς ή κακώς τα άλλα που αναφέρεις ως liability ναι ισχύουν αλλά για τον εαυτό μου κυρίως.Σε εσένα δεν κοστίζω.
    [Αν δεν οδηγάς 2κυκλο αλλά 4τροχο τότε είσαι μεγαλύτερο liability εσύ σε περίπτωση που συμβεί στραβή.Αν οδηγάς 2κυκλο τότε είναι απλά άτοπο-άκυρο επιχείρημα καθώς δεν υποδηλώνει διαφορά μας]
    Ναι θα πληρώσω παραπάνω σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης ΥΓΕΙΑΣ ως δικυκλιστής, αλλά όλοι τρώμε , ζούμε , δουλεύουμε στο 2011(θαρρώ). Το άλλο ρήμα που έβαλες (αναπνέετε) μάλλον σου ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου καθώς τα καυσαέρια των μηχανών εσωτερικής καύσης τα κάνουμε και τα εισπνέουμε όλοι, τα βλαβερά όμως δηλητήριά σας μας τα χαρίζετε τόσο απλόχερα χωρίς να φταίμε.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ΜΕΓΙΣΤΗ κωλοτούμπα του Υπουργείου είναι γιατί με τους ΝεοΕλληναράδες που έχει μπλέξει δεν βρίσκει άκρη.

Και για να τελειώνουμε με την ιστορία ... το τι βάζει ο καθείς μέσα του , απο στόμα ή απο αλλού, ποσώς μας αφορά. Γίνεται όμως δική μου υπόθεση όταν δεν σέβεται την δική μου υγεία όταν βρισκόμαι στον ίδιο χώρο με αυτόν.. και για να το θέσω και μπακαλίστικα μπας και το χωνέψουν οι καπνιστές..

Θέλω να κλάνω συνέχεια... πάω λοιπόν σε ενα χώρο που είναι άλλα δύο άτομα και το κάνω με ευχαρίστηση κατά εξακολούθηση αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των γύρω μου. Κατανοείτε πόσο αντικοινωνικό είναι;

Το αν θα το κόψετε ή οχι... δεν με ενδιαφέρει. Είναι δικό σας θέμα. Αλλά απο την στιγμή που πειράζει την δική μου υγεία και δεν με σέβεστε , και ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ τουλάχιστον σε εστιατόρια που τρώω με το παιδί μου , θα το βγάλω απο το στόμα σας και θα σας το βάλω κάπου αλλού... και ελάτε μετά να μου πείτε για δικαιώματα καπνιστών...

(σ.σ. Το Β πληθυντικό απευθύνεται σε όσους θεωρούν οτι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία)
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ΜΕΓΙΣΤΗ κωλοτούμπα του Υπουργείου είναι γιατί με τους ΝεοΕλληναράδες που έχει μπλέξει δεν βρίσκει άκρη.

Και για να τελειώνουμε με την ιστορία ... το τι βάζει ο καθείς μέσα του , απο στόμα ή απο αλλού, ποσώς μας αφορά. Γίνεται όμως δική μου υπόθεση όταν δεν σέβεται την δική μου υγεία όταν βρισκόμαι στον ίδιο χώρο με αυτόν.. και για να το θέσω και μπακαλίστικα μπας και το χωνέψουν οι καπνιστές..

Θέλω να κλάνω συνέχεια... πάω λοιπόν σε ενα χώρο που είναι άλλα δύο άτομα και το κάνω με ευχαρίστηση κατά εξακολούθηση αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των γύρω μου. Κατανοείτε πόσο αντικοινωνικό είναι;

Το αν θα το κόψετε ή οχι... δεν με ενδιαφέρει. Είναι δικό σας θέμα. Αλλά απο την στιγμή που πειράζει την δική μου υγεία και δεν με σέβεστε , και ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ τουλάχιστον σε εστιατόρια που τρώω με το παιδί μου , θα το βγάλω απο το στόμα σας και θα σας το βάλω κάπου αλλού... και ελάτε μετά να μου πείτε για δικαιώματα καπνιστών...

(σ.σ. Το Β πληθυντικό απευθύνεται σε όσους θεωρούν οτι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία)
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    .... , θα το βγάλω απο το στόμα σας και θα σας το βάλω κάπου αλλού... και ελάτε μετά να μου πείτε για δικαιώματα καπνιστών...
    ωπα μισο να φερω τη σφουγγαριστρα μαγε
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Δεν θα προλαβαίνεις...
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Δεν θα προλαβαίνεις...
    slow the bloods μαγε!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER

Τα είπε χύμα. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που με βρίσκουν 100% σύμφωνο τα λεγόμενά σου :P

Αν δεν ενδιαφέρεστε εσείς για την υγεία σας ή την τσέπη σας, σίγουρα δε δίνουμε δεκάρα εμείς. Απλά μην κάθεστε στο κεφάλι μας.
    Life begins at 45°.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Τα είπε χύμα. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που με βρίσκουν 100% σύμφωνο τα λεγόμενά σου :P

Αν δεν ενδιαφέρεστε εσείς για την υγεία σας ή την τσέπη σας, σίγουρα δε δίνουμε δεκάρα εμείς. Απλά μην κάθεστε στο κεφάλι μας.
    καθιστε σπιτι σας

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κανα καλο πλυντηριο για το Κ8 μου ????
    από no more sorrow στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2010, 13:41
  2. Για το καλό του...
    από the big boy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2008, 17:02
  3. Σαμάρια για το Μουλάρι μου
    από Sabre στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2006, 12:16
  4. WP για Το ΧΤακι μου