Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 204

Θέμα: Ηρθε η ωρα.......????????

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Δεν διαφωνούμε τελικά... απλά εσύ μου λές οτι κάτι πρέπει να κάνουμε.. και δεν διαφωνώ σε αυτό. Το θέμα μου είναι οτι ακόμα και αν γίνει με τον προτεινόμενο βίαιο τρόπο, στην κατάσταση που είμαστε και για τους λόγους που σκέφτονται οι περισσότεροι οτι πρέπει να αντιδράσουν, σε χειρότερα θα γυρίσουμε αν οχι στα ίδια.

ή μήπως νομίζεις οτι οι περισσότεροι λένε να κάνουμε το κράτος μας ικανό; Οι περισσότεροι απο όσο τους ακούω καθημερινά λένε οτι ήμασταν μια χαρά και περνάγαμε καλά, και μας έφεραν τούμπα! Και ναι μεν έχουν δίκιο για το τούμπα, αλλά για το κατά πόσο ήταν καλά πριν και θα είναι μάλιστα και το πρότυπο επαναφοράς... .. το γνωρίζεις πολύ καλά οτι δεν ισχύει!

Οπότε... να κάνω αντίδραση , μαζί σου... αλλά για να γυρίσω στα παλιά; Διότι δεν υπάρχει άλλη αξιόλογη εναλλακτική , που να πηγάζει απο την πλειοψηφία ή έστω απο κάποιον ισχυρότερο!

Και τι.. θα κάτσουμε εδώ όπως είμαστε;... θα πεί κάποιος! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ... θα ακολουθήσω αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν απο τον ggs , συν το οτι όπου μπορώ και σταθώ θα λέω την γνώμη μου για το πως πρέπει να γίνει αυτό, και το τι κάνω με αυτόν τον σκοπό....,ακόμα και αν ξεβολεύει σαν αλήθεια πολλούς! Έτσι θα αλλάξουν σίγουρα τα πράγματα, ειδικά αν το κάνουν οι περισσότεροι.

Είναι ο ειρηνικός τρόπος... θα πάρει πολύ καιρό... εμείς δεν θα το δούμε ποτέ ίσως, αλλά θα είμαστε τουλάχιστον ήσυχοι οτι πράττουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Οι ριζικές αλλαγές έρχονται μακροπρόθεσμα και εμφυτευμένες ώς νοοτροπία πλέον. Οχι με πράξεις που δεν έχουν μέλλον. Γνώμη μου... και έχω αποφασίσει να κινηθώ με αυτόν τον τρόπο εφεξής!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Για να χαλαρώσουμε:

Εάν η αναλογία μεταξύ των δικών σας δυνάμεων και εκείνων του εχθρού είναι δέκα προς ένα κυκλώστε τον.
    Εάν είναι πέντε προς ένα επιτεθείτε του
    Εάν δυο προς ένα, διαιρέστε τον
    Εάν οι στρατοί σας είναι αριθμητικά ισοδύναμοι μπορείτε να συμπλακείτε
    Εάν είστε ο αριθμητικά ασθενέστερος, μη διστάσετε να οπισθοχωρήσετε

Εάν είστε ασθενέστερος από κάθε άποψη μη διστάσετε να εγκαταλείψετε το πεδίο μάχης.
    .
    .

.
    .
    Εάν δεν γνωρίζεις ούτε τον εχθρό ούτε τον εαυτό σου να είσαι βέβαιος ότι σε κάθε μάχη θα βρίσκεσαι εκτεθειμένος στον κίνδυνο.

[παράφραση: αν με τον εχθρό μέχρι προχθές γλένταγες, κερνιόσουνα, τρογώπινες και αντάλλασες δώρα και επισκέψεις, πρώτα να διακόψεις τις σχέσεις μαζί του, μετά να τον κάνεις αντίπαλο και μετά να σκεφτείς να του κάνεις πόλεμο.]

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Εχμμμ… αυτές που ανέφερα είναι κάποιες από τις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ πράξεις που ΜΠΟΡΕΙ να μας αλλάξουν την νοοτροπία και το πως βλέπουμε τα πράγματα ….

Οι πράξεις που θα ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , για εμένα , είναι …άλλες …
    κοιτα,εδω ειμαστε και κοιταμε τις οθονες μας...

αν ηταν ετσι θα ειχαμε βγει ηδη στους δρομους...

οποτε ,οπως λενε και τα παιδια ,ξεκινα με την συζητηση και βλέπουμε...

Παλαιό μέλος
    Χαχαχαχαχα..... :rotflmao: :rotflmao:

Εμενα παλι τωρα που εφυγα απο το μπουρδελο και πηγα στη Θεσσαλονικη μου φαινονται ολα τοσο απομακρα......

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46

Εμενα παλι τωρα που εφυγα απο το μπουρδελο και πηγα στη Θεσσαλονικη μου φαινονται ολα τοσο απομακρα......
    ρε μενιο ,ημαρτον ρε φιλε...

ειναι ευκολο να χωριζομαστε σε στρατοπεδα ,αστο καλυτερα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Δεν διαφωνούμε τελικά... απλά εσύ μου λές οτι κάτι πρέπει να κάνουμε.. και δεν διαφωνώ σε αυτό. Το θέμα μου είναι οτι ακόμα και αν γίνει με τον προτεινόμενο βίαιο τρόπο, στην κατάσταση που είμαστε και για τους λόγους που σκέφτονται οι περισσότεροι οτι πρέπει να αντιδράσουν, σε χειρότερα θα γυρίσουμε αν οχι στα ίδια.

ή μήπως νομίζεις οτι οι περισσότεροι λένε να κάνουμε το κράτος μας ικανό; Οι περισσότεροι απο όσο τους ακούω καθημερινά λένε οτι ήμασταν μια χαρά και περνάγαμε καλά, και μας έφεραν τούμπα! Και ναι μεν έχουν δίκιο για το τούμπα, αλλά για το κατά πόσο ήταν καλά πριν και θα είναι μάλιστα και το πρότυπο επαναφοράς... .. το γνωρίζεις πολύ καλά οτι δεν ισχύει!

Οπότε... να κάνω αντίδραση , μαζί σου... αλλά για να γυρίσω στα παλιά; Διότι δεν υπάρχει άλλη αξιόλογη εναλλακτική , που να πηγάζει απο την πλειοψηφία ή έστω απο κάποιον ισχυρότερο!

Και τι.. θα κάτσουμε εδώ όπως είμαστε;... θα πεί κάποιος! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ... θα ακολουθήσω αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν απο τον ggs , συν το οτι όπου μπορώ και σταθώ θα λέω την γνώμη μου για το πως πρέπει να γίνει αυτό, και το τι κάνω με αυτόν τον σκοπό....,ακόμα και αν ξεβολεύει σαν αλήθεια πολλούς! Έτσι θα αλλάξουν σίγουρα τα πράγματα, ειδικά αν το κάνουν οι περισσότεροι.

Είναι ο ειρηνικός τρόπος... θα πάρει πολύ καιρό... εμείς δεν θα το δούμε ποτέ ίσως, αλλά θα είμαστε τουλάχιστον ήσυχοι οτι πράττουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Οι ριζικές αλλαγές έρχονται μακροπρόθεσμα και εμφυτευμένες ώς νοοτροπία πλέον. Οχι με πράξεις που δεν έχουν μέλλον. Γνώμη μου... και έχω αποφασίσει να κινηθώ με αυτόν τον τρόπο εφεξής!

Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46

Εμένα πάλι που εχω μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη γιατί μου φαίνεται κι αυτή μπουρδέλο;;;
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Παλαιό μέλος
    Ακολουθεί ένα κείμενο-ποίημα του Ευγένιου Αρανίτση με ημερομηνία 7-21/12/2008

Δε λέει τι να κάνουμε

Λέει ποιος να το κάνει

ΠΑΡΑΔΟΞΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Ακολουθούν οι κατηγορίες των όντων που θεωρούνται φύσει και θέσει σύμμαχοι των εξεγερμένων παιδιών. Σαν όλα τα κύματα, το ωστικό κύμα των παιδιών παρουσιάζει εγγενή χαρακτηριστικά, όπως πηγή, συχνότητα, μήκος ταλάντωσης, ένταση και αλλαγή συμπεριφοράς ανάλογα με την αγωγιμότητα των υλικών. Οι κατηγορίες που ακολουθούν υπολογίζονται ως καλοί αγωγοί του κύματος και αυτό μένει ν' αποδειχθεί:

οι φοιτητές

οι σπουδαστές

οι χουλιγκάνοι και οι τσιγγάνοι

οι απεργοί, οι εξτρεμιστές, οι παλαιοί ανιχνευτές, οι τυχοδιώκτες ταξιδευτές κι αχόρταγοι εραστές, οι αλήτες, οι απόκληροι, οι αγοραστές κατοικιών που δεν υπήρξαν ποτέ

οι σεμνοί περιθωριακοί κι όσοι απεχθάνονται τον φασισμό, τον σταλινισμό, τον σεχταρισμό και, πρωτίστως, τον ιδεολογικό καθωσπρεπισμό

όσοι αντιστέκονται στον ακρωτηριασμό της επιθυμίας για τη συγκρότηση ταυτότητας κι όσοι διαισθάνονται πως ο έρωτας είναι θέμα προτεραιότητας, όπερ έδει δείξαι

αυτοί που ξέρουν ότι ο ψίθυρος των ειδήσεων, στους δρόμους, είναι ο έσχατος πειρασμός

όσοι αρνούνται πως η ζωή είναι θεσμός κι όσοι αγαπούν τη σιωπή ως εκφώνηση του ονόματος του άνθους στο αιθερικό πεδίο· όσοι διαψεύδουν ότι ένας μάρτυρας δεν αρκεί κι ότι χρειάζονται δύο

όσοι νιώθουν ότι, την ώρα του θανάτου, σημαντικός είναι ο θάνατος, όχι η ώρα

οι αναρχικοί, οι αναρχοσυνδικαλιστές, οι αυθεντικοί κομμουνιστές, οι οπαδοί του Φουριέ εδώ και τώρα

όλοι όσοι λένε «Καληνύχτα, μωρό μου» και το εννοούν· οι καρακάξες στα καλώδια της ΔΕΗ κι οι αρουραίοι και τα ρακούν

οι τιμωροί της διαφθοράς, οι νοσταλγοί της Διαφοράς που παράγει νοήματα, επιπλέον πάρα πολλοί καθηγητές και δάσκαλοι, πιθανόν και νηπιαγωγοί

όσοι απηύδησαν βλέποντας να ταπεινώνεται η φύση, να καταστρέφεται η Γη· όσοι σιχαίνονται τις βλακώδεις ανανεώσεις του στυλ για το απόλυτο look· όσοι λατρεύουν τον κάπτεν Κουκ, όσοι ουδέποτε πειθαρχούν στις αναμετρήσεις με τα χρονόμετρα, τέλος όσοι κινούνται στα όρια του σφάλματος, όσοι γίνονται πλοηγοί δίχως την άδεια των διαχειριστών του συστήματος κι όσοι διακρίνουν τη σχέση μεταξύ φροντιστηρίου και αστυνομικού τμήματος

όσοι μεγάλωσαν θεωρώντας τον ενεστώτα ως το σημείο βρασμού των συμβάντων

τα ορφανά, οι άστεγοι και οι άστεγες προπάντων

όσοι βαρέθηκαν να τους λένε ότι το μέλλον θα 'ναι έτσι κι αλλιώς και αλλιώτικα· κάθε μη προνομιούχος

οι πλέον έξυπνοι θείοι, οι τρυφερές μας ξαδέλφες, οι τρελόγριες με την ομπρέλα τους, οι τρεις κι ο κούκος

όσοι αρνούνται να ξανακούσουν τη φράση «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» κι όλοι όσοι δεν επενδύουν στο μέλλον

τα φρικιά, οι κυνηγοί κεφαλών, τα εννέα τάγματα των αγγέλων

οι ποιητές της γενιάς μου πλην ενός, ξέρετε τίνος, και οι θαμώνες του μπαρ Πετεινός

όλοι όσοι μισούν όλους όσους μισούν τα τζιτζίκια και τις κιθάρες· όλοι όσοι ταυτίζουν τα ευχολόγια με κατάρες

όσοι ακούν τα συνθήματα με ολόκληρο το σώμα τους κι όχι μόνον με τα αφτιά

τα δεκάδες αγαθά πνεύματα που φέρνουν βροχή κι αυτά που φέρνουν φωτιά

τα πνεύματα των αθώων, των θυμάτων δικαστικής πλάνης, των χρυσοχόων της Μέσης Ανατολής· το πνεύμα του Αρθούρου Κραβάν, του Ροϊδη, του Καρασούτσα, του λόρδου Μπέιντεν Πάουελ και τα τριάντα χιλιάδες πνεύματα των παιδιών που εκτέλεσε ο Ηρώδης Α' ή Μέγας· τα πνεύματα του Νικολά του Ξανθού, του Ετιέν ντε Κλουά, του λεγόμενου και Βοσκού, καθώς και όλων όσοι ακολούθησαν την ειρηνική επανάσταση των παιδιών, το 1212, στην κεντρική και νότια Ευρώπη· ας μην ξεχνάμε και το πνεύμα της σπατάλης, τον ευεργέτη της ανθρωπότητας

τα πνεύματα που προστατεύουν τις λίμνες, τη συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου και την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας

οι ηγέτες της νύχτας, εκείνοι που ονειρεύτηκαν ότι ακολουθούσαν την ίδια τους την κηδεία, όσοι ονειρεύονται κεραυνούς εν αιθρία· όσοι δεν θέλουν εκπαίδευση αλλά παιδεία κι όσοι εξαρχής ήταν ενάντια σ' εκείνους που ήταν υπέρ του βολέματος

όσοι αρνήθηκαν ν' ανταλλάξουν το ασήμι τού ενός και μοναδικού ηλιοβασιλέματος· οι πατεράδες που θα παραμείνουν αυτό που λέει η λέξη κι όχι απλώς δότες σπέρματος· όσοι δεν αγαπούν τον πλησίον αλλά πλησιάζουν τον αγαπώντα

ποικίλα, άγνωστης προέλευσης, καλοπροαίρετα θαλάσσια ή αστρικά όντα

οι ακόμη αγέννητοι, όσοι σεβάστηκαν τον νόμο και παραβίασαν τους νόμους, όσοι κουβάλησαν τον εαυτό τους στους ώμους· το λούμπεν προλεταριάτο, οι ζητιάνοι, οι κλέφτες που είχαν και έχουν σαν προστάτη τους τον Ερμή, οι διαρρήκτες, οι αρματολοί κι οι ληστές· οι λεπροί· αρκετοί ψυχαναλυτές, όλοι ανεξαιρέτως οι βουδιστές, οι τελευταίοι ντανταϊστές, οι τροτσκιστές, οι εντός φυλακών και τα θύματα βάναυσης τιμωρίας

οι μετανάστες τρίτης κατηγορίας· οι μετανάστες τετάρτης και πέμπτης κατηγορίας· όσοι ανατράφηκαν από ζώα, όπως ο Κασπάρ Χάουζερ και ο Μόγλης

όσοι αρρώστησαν σε γεφύρια και όσοι έζησαν στο κατώφλι μιας τρώγλης· οι πιο καλοί μουσικοί και όσοι βρέθηκαν το Σαββάτο εκεί

όσοι χτυπήθηκαν από κάποιον που χτυπήθηκε από κάποιον που χτυπήθηκε από μπάτσο

όσοι ζηλεύουν τον Δον Κιχώτη και, κυρίως, τον Σάντσο· οι πουτάνες, οι αργόσχολοι, η Φτερού, ο ανισόρροπος κόμης Μπαλταζάρ Κλοζόφσκυ κι η περιβόητη κουτσή Μαρία

όσοι εκτιμούν την εμπειρία· όσοι δροσίζονται στον ίσκιο του χρόνου, οι απελπισμένοι και μερικοί εκφωνητές ραδιοφώνου· ορισμένοι σιωπηλοί νεραϊδοπαρμένοι που άκουσαν την πανσέληνο να εκπέμπει στα 2 Hz· όσοι περπάτησαν στα Τέμπη· οι τζαμπατζήδες, οι μεθυσμένοι

οι ιδιοκτήτες των θερινών σινεμά, για να μην πούμε και για κείνους που ξέρουν ότι άλλο μητέρα και άλλο μαμά, ενώ «έχω τα κέφια μου» δεν σημαίνει «στα τέτοια μου», άρα χρειάζεται προσοχή

όσοι έπαψαν να ανέχονται την ανοχή

οι αδέσποτοι σκύλοι της Πατησίων, οι αδέσποτοι σκύλοι των Εξαρχείων

οι αδέσποτοι σκύλοι εν γένει

ο δαίμων του τυπογραφείου

η χήρα του Γκάτσου

ο Αρχιεπίσκοπος

οι τζαμάδες

εγώ

Παλαιό μέλος
    Εμένα πάλι που εχω μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη γιατί μου φαίνεται κι αυτή μπουρδέλο;;;
    Μα αυτο ειναι πολυ απλο, γιατι δεν εχεις ζησει αρκετα στην Αθηνα...
    :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Eσύ αν ήσουνε "απέξω" θα ήθελες να ασχοληθείς με τση μ@λάκες ετούτουνέ του πλανήτη;
    Απάντηση Νο 2 (ήρθα σπίτι τώρα)

Το απ'έξω, το είπα χαριτολογόντας, εξού και η εικόνα και τα αστεία.

Στη πραγματικότητα εννοώ τη λύση-εξέλιξη που κανείς δε μπορεί να προβλέψει.

Πάρε από αστεροειδή που θα πέσει και θα μας πλακώσει, ως την αναλογία του πως εκεί μέσα στα δικά
    τους προβλήματα οι ινδιάνοι, ξάφνου καταιγιστικά επηρεάστηκαν από τον ερχομό των ευρωπέων
    (δεν το έγραψα τυχαία λάθος) και ξεκληρίστηκαν από την άγνωστη για αυτούς και σώμα τους ευλογιά.

Πάρε την ανακάλυψη μιας νέας τεχνολογίας που θα εξαπλωθεί ραγδαία λόγω της σύγχρονης
    ταχύτατης πληροφόρησης (βλ. κινητά τηλ., ή κάπως πιο παλιά στα χρόνια μου, το τροχό)

Ή πάρε την εμφάνιση από το πουθενά μιας νέας προσωπικότητας που θα αλλάξει τα δεδομένα
    (Ναπολέον, Αλέξανδρος, Χίτλερ κλπ).

Σίγουρα τα λαμόγια θα βρουν τρόπο να εκμεταλευτούν την οποιαδήποτε τέτοιου τύπου εξέλιξη,
    αλλά θα έχει συντελεστεί αλλαγή. Προς το καλό; Χου νόουζ.

(Έχε, δεν απευθύνομαι συγκεκριμένα σε σένα, το κατάλαβες ότι είσαι η αφορμή φαντάζομαι...)

Σου λέω η αλλαγή θα έρθει από αλλού...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	220px-tremorsposter.jpg 
Προβολές:	178 
Μέγεθος:	21,7 KB 
ID:	221791

Racefit Growler...τελος!!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Ακολουθεί ένα κείμενο-ποίημα του Ευγένιου Αρανίτση με ημερομηνία 7-21/12/2008

Δε λέει τι να κάνουμε

Λέει ποιος να το κάνει

ΠΑΡΑΔΟΞΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Ακολουθούν οι κατηγορίες των όντων που θεωρούνται φύσει και θέσει σύμμαχοι των εξεγερμένων παιδιών. Σαν όλα τα κύματα, το ωστικό κύμα των παιδιών παρουσιάζει εγγενή χαρακτηριστικά, όπως πηγή, συχνότητα, μήκος ταλάντωσης, ένταση και αλλαγή συμπεριφοράς ανάλογα με την αγωγιμότητα των υλικών. Οι κατηγορίες που ακολουθούν υπολογίζονται ως καλοί αγωγοί του κύματος και αυτό μένει ν' αποδειχθεί:

οι φοιτητές

οι σπουδαστές

οι χουλιγκάνοι και οι τσιγγάνοι

οι απεργοί, οι εξτρεμιστές, οι παλαιοί ανιχνευτές, οι τυχοδιώκτες ταξιδευτές κι αχόρταγοι εραστές, οι αλήτες, οι απόκληροι, οι αγοραστές κατοικιών που δεν υπήρξαν ποτέ

οι σεμνοί περιθωριακοί κι όσοι απεχθάνονται τον φασισμό, τον σταλινισμό, τον σεχταρισμό και, πρωτίστως, τον ιδεολογικό καθωσπρεπισμό

όσοι αντιστέκονται στον ακρωτηριασμό της επιθυμίας για τη συγκρότηση ταυτότητας κι όσοι διαισθάνονται πως ο έρωτας είναι θέμα προτεραιότητας, όπερ έδει δείξαι

αυτοί που ξέρουν ότι ο ψίθυρος των ειδήσεων, στους δρόμους, είναι ο έσχατος πειρασμός

όσοι αρνούνται πως η ζωή είναι θεσμός κι όσοι αγαπούν τη σιωπή ως εκφώνηση του ονόματος του άνθους στο αιθερικό πεδίο· όσοι διαψεύδουν ότι ένας μάρτυρας δεν αρκεί κι ότι χρειάζονται δύο

όσοι νιώθουν ότι, την ώρα του θανάτου, σημαντικός είναι ο θάνατος, όχι η ώρα

οι αναρχικοί, οι αναρχοσυνδικαλιστές, οι αυθεντικοί κομμουνιστές, οι οπαδοί του Φουριέ εδώ και τώρα

όλοι όσοι λένε «Καληνύχτα, μωρό μου» και το εννοούν· οι καρακάξες στα καλώδια της ΔΕΗ κι οι αρουραίοι και τα ρακούν

οι τιμωροί της διαφθοράς, οι νοσταλγοί της Διαφοράς που παράγει νοήματα, επιπλέον πάρα πολλοί καθηγητές και δάσκαλοι, πιθανόν και νηπιαγωγοί

όσοι απηύδησαν βλέποντας να ταπεινώνεται η φύση, να καταστρέφεται η Γη· όσοι σιχαίνονται τις βλακώδεις ανανεώσεις του στυλ για το απόλυτο look· όσοι λατρεύουν τον κάπτεν Κουκ, όσοι ουδέποτε πειθαρχούν στις αναμετρήσεις με τα χρονόμετρα, τέλος όσοι κινούνται στα όρια του σφάλματος, όσοι γίνονται πλοηγοί δίχως την άδεια των διαχειριστών του συστήματος κι όσοι διακρίνουν τη σχέση μεταξύ φροντιστηρίου και αστυνομικού τμήματος

όσοι μεγάλωσαν θεωρώντας τον ενεστώτα ως το σημείο βρασμού των συμβάντων

τα ορφανά, οι άστεγοι και οι άστεγες προπάντων

όσοι βαρέθηκαν να τους λένε ότι το μέλλον θα 'ναι έτσι κι αλλιώς και αλλιώτικα· κάθε μη προνομιούχος

οι πλέον έξυπνοι θείοι, οι τρυφερές μας ξαδέλφες, οι τρελόγριες με την ομπρέλα τους, οι τρεις κι ο κούκος

όσοι αρνούνται να ξανακούσουν τη φράση «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» κι όλοι όσοι δεν επενδύουν στο μέλλον

τα φρικιά, οι κυνηγοί κεφαλών, τα εννέα τάγματα των αγγέλων

οι ποιητές της γενιάς μου πλην ενός, ξέρετε τίνος, και οι θαμώνες του μπαρ Πετεινός

όλοι όσοι μισούν όλους όσους μισούν τα τζιτζίκια και τις κιθάρες· όλοι όσοι ταυτίζουν τα ευχολόγια με κατάρες

όσοι ακούν τα συνθήματα με ολόκληρο το σώμα τους κι όχι μόνον με τα αφτιά

τα δεκάδες αγαθά πνεύματα που φέρνουν βροχή κι αυτά που φέρνουν φωτιά

τα πνεύματα των αθώων, των θυμάτων δικαστικής πλάνης, των χρυσοχόων της Μέσης Ανατολής· το πνεύμα του Αρθούρου Κραβάν, του Ροϊδη, του Καρασούτσα, του λόρδου Μπέιντεν Πάουελ και τα τριάντα χιλιάδες πνεύματα των παιδιών που εκτέλεσε ο Ηρώδης Α' ή Μέγας· τα πνεύματα του Νικολά του Ξανθού, του Ετιέν ντε Κλουά, του λεγόμενου και Βοσκού, καθώς και όλων όσοι ακολούθησαν την ειρηνική επανάσταση των παιδιών, το 1212, στην κεντρική και νότια Ευρώπη· ας μην ξεχνάμε και το πνεύμα της σπατάλης, τον ευεργέτη της ανθρωπότητας

τα πνεύματα που προστατεύουν τις λίμνες, τη συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου και την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας

οι ηγέτες της νύχτας, εκείνοι που ονειρεύτηκαν ότι ακολουθούσαν την ίδια τους την κηδεία, όσοι ονειρεύονται κεραυνούς εν αιθρία· όσοι δεν θέλουν εκπαίδευση αλλά παιδεία κι όσοι εξαρχής ήταν ενάντια σ' εκείνους που ήταν υπέρ του βολέματος

όσοι αρνήθηκαν ν' ανταλλάξουν το ασήμι τού ενός και μοναδικού ηλιοβασιλέματος· οι πατεράδες που θα παραμείνουν αυτό που λέει η λέξη κι όχι απλώς δότες σπέρματος· όσοι δεν αγαπούν τον πλησίον αλλά πλησιάζουν τον αγαπώντα

ποικίλα, άγνωστης προέλευσης, καλοπροαίρετα θαλάσσια ή αστρικά όντα

οι ακόμη αγέννητοι, όσοι σεβάστηκαν τον νόμο και παραβίασαν τους νόμους, όσοι κουβάλησαν τον εαυτό τους στους ώμους· το λούμπεν προλεταριάτο, οι ζητιάνοι, οι κλέφτες που είχαν και έχουν σαν προστάτη τους τον Ερμή, οι διαρρήκτες, οι αρματολοί κι οι ληστές· οι λεπροί· αρκετοί ψυχαναλυτές, όλοι ανεξαιρέτως οι βουδιστές, οι τελευταίοι ντανταϊστές, οι τροτσκιστές, οι εντός φυλακών και τα θύματα βάναυσης τιμωρίας

οι μετανάστες τρίτης κατηγορίας· οι μετανάστες τετάρτης και πέμπτης κατηγορίας· όσοι ανατράφηκαν από ζώα, όπως ο Κασπάρ Χάουζερ και ο Μόγλης

όσοι αρρώστησαν σε γεφύρια και όσοι έζησαν στο κατώφλι μιας τρώγλης· οι πιο καλοί μουσικοί και όσοι βρέθηκαν το Σαββάτο εκεί

όσοι χτυπήθηκαν από κάποιον που χτυπήθηκε από κάποιον που χτυπήθηκε από μπάτσο

όσοι ζηλεύουν τον Δον Κιχώτη και, κυρίως, τον Σάντσο· οι πουτάνες, οι αργόσχολοι, η Φτερού, ο ανισόρροπος κόμης Μπαλταζάρ Κλοζόφσκυ κι η περιβόητη κουτσή Μαρία

όσοι εκτιμούν την εμπειρία· όσοι δροσίζονται στον ίσκιο του χρόνου, οι απελπισμένοι και μερικοί εκφωνητές ραδιοφώνου· ορισμένοι σιωπηλοί νεραϊδοπαρμένοι που άκουσαν την πανσέληνο να εκπέμπει στα 2 Hz· όσοι περπάτησαν στα Τέμπη· οι τζαμπατζήδες, οι μεθυσμένοι

οι ιδιοκτήτες των θερινών σινεμά, για να μην πούμε και για κείνους που ξέρουν ότι άλλο μητέρα και άλλο μαμά, ενώ «έχω τα κέφια μου» δεν σημαίνει «στα τέτοια μου», άρα χρειάζεται προσοχή

όσοι έπαψαν να ανέχονται την ανοχή

οι αδέσποτοι σκύλοι της Πατησίων, οι αδέσποτοι σκύλοι των Εξαρχείων

οι αδέσποτοι σκύλοι εν γένει

ο δαίμων του τυπογραφείου

η χήρα του Γκάτσου

ο Αρχιεπίσκοπος

οι τζαμάδες

εγώ
    ωραια....κ το ρεζουμε της υποθεσης/κειμενο/ποιηματος?
    επισης ο ποιητης τι εννοει οταν λεει 7-21/12/2008?
    του ερχοταν η εμπνευση κατα κυματα/περιοδους κ του πηρε τοσες μερες να το συγγραψει?

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
    ωραια....κ το ρεζουμε της υποθεσης/κειμενο/ποιηματος?
    επισης ο ποιητης τι εννοει οταν λεει 7-21/12/2008?
    του ερχοταν η εμπνευση κατα κυματα/περιοδους κ του πηρε τοσες μερες να το συγγραψει?
    Όταν η ερώτηση είναι λάθος, η απάντηση είναι δυο φορές λάθος

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Μy kind of thread...!

:rotflmao:

Παλαιό μέλος
    Μα ποσο μυαλο θελει επιτελους για να καταλαβουμε στη χωρα αυτοι οτι δε φταιει η Βουλη η οι βουλευτες αλλα εμεις οι ιδιοι......

και πειτε μου κατι γιατι η εγω ειμαι χαζος η μερικοι ζειτε στα ονειρα σας.

Αν εστω καταλαβουν 1000 ατομα τη Βουλη μετα παλι οι 10000000 μαλακες δε θα ψηφιζουν????
    Η μηπως θα αλλαξουμε πολιτευμα με το ετσι θελω????
    Η μηπως θα αλλαξουμε σε μια μερα παιδεια???
    Η μηπως δε θα βρεξει ποτε ξανα???

Racefit Growler...τελος!!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Όταν η ερώτηση είναι λάθος, η απάντηση είναι δυο φορές λάθος
    λαθος?για ποιον λογο?
    σου λεω οτι δεν καταλαβα γρι απο το κειμενο....
    τοσο δυσκολο ειναι να μου ανοιξεις τα ματια κ μου δωσεις να καταλαβω τι εννοει ο ποιητης?

Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2006, 11:01
  2. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
    από sakisdani750 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2006, 10:58
  3. Ηρθε η ωρα να φτιαξω το bandit...
    από Zbandit750 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2006, 11:37