Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 49

Θέμα: Transalp 700 '10 και κοσκίνισμα

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από boussias
    Και με Ermax ζελατίνα πάλι το κάνει.
    Έχει να κάνει με την αεροδυναμική και το ότι έχει αρκετό βάρος στο πίσω μέρος η συγκεκριμένη μηχανή.

Πες μου μια μηχανη που με δευτερο ατομο εχει λιγοτερο βαρος πισω (αναλογικα με μπροστα) απ'ο,τι το τρανσαλπ...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Πες μου μια μηχανη που με δευτερο ατομο εχει λιγοτερο βαρος πισω (αναλογικα με μπροστα) απ'ο,τι το τρανσαλπ...

ΑΥΤΗ !

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	goldwing-wheelie.jpg 
Προβολές:	474 
Μέγεθος:	92,4 KB 
ID:	222130

Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
    ΑΥΤΗ !
    εννοειται εκτος απο το hayabusa...

Αναφέρομαι σε ένα άτομο. Ελπίζω τώρα να το κατάλαβες.
    ΚΩΣΤΗΣ

Αναφέρομαι σε ένα άτομο. Ελπίζω τώρα να το κατάλαβες.

Θα πω το προφανες. Αν το προβλημα του κοσκινισματος οφειλοταν σε οπισθοβαρη κατανομη, τοτε οποτεδηποτε βαζαμε 2ο ατομο σε οποιαδηποτε μηχανη, το τιμονι θα κοσκινιζε.
    Ελπιζω τωρα να το καταλαβες.

japanesechoppersarthens Το avatar του/της castor
    Παιδες...............:o

Θελει σφιξιμο το τιμονι,ο λαιμος

Εχει ξελασκαρει η βιδα του λαιμου!!!!
    F/B Team (CHOPPER OWNERS ATHENS ) or (Γιαπωνέζικα Τσόπερς Αθήνα)

Το 99% των transalp υποφέρει απ' αυτό το πράγμα. ότι και να κάνεις, ζυγοσταθμίσεις κτλ. θα το διορθώσεις ελάχιστα. Άλλα το κάνουν λίγο, άλλα πιο αισθητά. Σε ερώτηση που κάναμε στο Σαρακάκη, σχεδόν όλα το έχουν αυτό. Είναι θέμα κατασκευαστή. Kαι το ελαστικό να αλλαχτεί (με κάθε επιφύλαξη) θα το ξανακάνει.

Θα πω το προφανες. Αν το προβλημα του κοσκινισματος οφειλοταν σε οπισθοβαρη κατανομη, τοτε οποτεδηποτε βαζαμε 2ο ατομο σε οποιαδηποτε μηχανη, το τιμονι θα κοσκινιζε.
    Ελπιζω τωρα να το καταλαβες.
    Αναφέρω επίσης και την αεροδυναμική το οποίο αγνοείς, δεν είπα μόνο για το βάρος.
    Αυτό που είπα είναι ότι αν έχουμε αντίσταση αέρα στο πίσω μέρος σε συνδιασμό με την κατανομή βάρους δημιουργεί κραδασμούς στο τιμόνι; Κάνω λάθος, αν αφαιρέσει την βαλίτσα και εξακολουθεί να έχει κραδασμούς.

Ελπίζω να κατάλαβες ...
    Τσάκο και μια απο μένα.
    Κάντες 2

ΚΩΣΤΗΣ

Το ίδιο κοσκίνισμα είχε και το CBF, όχι αμέσως μετά την αγορά, κάποιους μήνες αργότερα (3-4 ?)
    και νόμιζα πως είχε στραβώσει η ζάντα από λακούβα, έφτιαξε μετά από ένα χρόνο περίπου, που άλλαξα λάστιχα .
    Βέβαια το ΤΑ φοράει διαφορετικά λάστιχα ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gianhs8

Re: Transalp 700 '10 και κοσκίνισμα

"το εργοστάσιο απαγορεύει το να αφήνεις τα χέρια από το τιμόνι"

δλδ η τροχαία το επιτρέπει? ισχύει μονο για honda? εγώ που έχω yamaha επιτρέπεται?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αναφέρω επίσης και την αεροδυναμική το οποίο αγνοείς, δεν είπα μόνο για το βάρος.
    Αυτό που είπα είναι ότι αν έχουμε αντίσταση αέρα στο πίσω μέρος σε συνδιασμό με την κατανομή βάρους δημιουργεί κραδασμούς στο τιμόνι; Κάνω λάθος, αν αφαιρέσει την βαλίτσα και εξακολουθεί να έχει κραδασμούς.

Ελπίζω να κατάλαβες ...
    Τσάκο και μια απο μένα.
    Κάντες 2

Προσπαθεις να με μεθυσεις :wacko:
    Εξελαβα το 'και' στην προταση σου ως οτι διαχωριζει δυο διαφορετικους λογους. Αν οντως τιθεται θεμα βαλιτσας, τοτε οφειλεται σε αυτο:
    http://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1..._vortex_street
    αλλα επιμενω οτι η πισοβαρη κατανομη δεν παιζει κανενα ρολο. Ισα ισα που αν επαιζε, το μεγαλυτερο βαρος πισω θα εξασθενιζε το φαινομενο λογω μεγαλυτερης αδρανειας του μερους της μηχανης που υφισταται την διαταραχη. Το ιχνος και η καστερ ομως ισως να παιζουν.

Παρε τρεις!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio

Re: Re: Transalp 700 '10 και κοσκίνισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από gianhs8
    δλδ η τροχαία το επιτρέπει? ισχύει μονο για honda? εγώ που έχω yamaha επιτρέπεται?

Όχι, εγώ από Yamaha το έχω πρωτοακούσει ότι δεν πρέπει να αφήνεις τα χέρια από το τιμόνι, σε φίλο που είχε θέμα με το μηχανάκι του.

Αυτός βέβαια είχε άλλο πρόβλημα, τράβαγε αριστερά το μηχανάκι και η δικαιολογία ήταν ότι είναι επειδή η αλυσίδα είναι αριστερά... τώρα γιατί όλα τα υπόλοιπα μηχανάκια του πλανήτη που έχουν την αλυσίδα αριστερά δεν τραβάνε είναι άλλο θέμα...
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gianhs8

Re: Re: Re: Transalp 700 '10 και κοσκίνισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
    Όχι, εγώ από Yamaha το έχω πρωτοακούσει ότι δεν πρέπει να αφήνεις τα χέρια από το τιμόνι, σε φίλο που είχε θέμα με το μηχανάκι του.

Αυτός βέβαια είχε άλλο πρόβλημα, τράβαγε αριστερά το μηχανάκι και η δικαιολογία ήταν ότι είναι επειδή η αλυσίδα είναι αριστερά... τώρα γιατί όλα τα υπόλοιπα μηχανάκια του πλανήτη που έχουν την αλυσίδα αριστερά δεν τραβάνε είναι άλλο θέμα...
    πάλι καλά που δεν τα ρίξανε στην Παπαρήγα

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αν τρέμει το τιμόνι στα λίγα χλμ το πιθανότερο είναι να οφείλετε σε ρουλεμάν λαιμού, στραβό λάστιχο μπροστά, στραβή ζάντα μπροστά.

Αν τρέμει στα πολλά μάλλον είναι στραβό λάστιχο πίσω, στραβή ζάντα πίσω, χαλασμένα ρουλεμάν λαιμού, βαλίτσα, εμπρός φτερό. Μπορεί να είναι από ζελατίνα (κουλό), χούφτες (ακόμα πιο κουλό) και πάει λέγοντας.

Εμένα ο tenekes μου στα 140 έκανε σαν να είχε κόψει πλαίσιο. Γ@μημένο πίσω tkc 80, και ας είχε μόνο 1800 χλμ.

Τώρα με 40 χλμ για τι αεροδυναμική, για τι οπισθοβαρή και τι εμπροσθοβαρή κατανομή συζητάμε?

Υγ. Η επιστημονική ονομασία αυτού που κάνει το τιμόνι μας όταν το έχουμε παραφορτώσει το μηχάνημα χωρίς να προφορτίσουμε το πίσω είναι "ψάρεμα".

Στην υπερβολικά οπισθοβαρή κατανομή το τιμόνι "ψαρεύει" δεν τρέμει. Έχει διαφορά.
    Sent from me using a computer.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Re: Re: Transalp 700 '10 και κοσκίνισμα

RTFM man..

Δεν βλέπεις πως λέει να μην ρυθμίζεις την ώρα εν κινήσει.

Γιατί νομίζεις πως το λέει? Για τον ίδιο λόγο που μανουάλι των σουντζούκι λένε να μην αλλάζεις του μερικούς χλμετρητές εν κινήσει.

Για να μην αφήνεις τα χέρια σου απ' το τιμόνι διότι είναι επικίνδυνο.

πάλι καλά που δεν τα ρίξανε στην Παπαρήγα

Αυτή φταίει για τους σπασμένους κινητήρες της bmw. Ε δεν μπορεί να φταίει για όλα!
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Transalp 700 Photo!!
    από advblack στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 178
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2008, 18:14
  2. Transalp 700... στρογγυλοφάναρο ;;
    από makis206 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2007, 14:18
  3. Απαντήσεις: 52