Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 56 από 56

Θέμα: Αγορά πρώτης μηχανής

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Μα όλοι έτσι δεν ξεκινάνε??

http://www.moto.gr/forums/showthread...1+%EF%F0%EB%EF

Γιατί νομίζεις πως διαφονούμε σε 3 θρεντάκια για τα αυτονόητα? Επειδή κάναμε όλοι το σωστό?

Για να μάθεις κάποια πράγματα πρέπει να περάσεις ή από σχολείο ή να οδηγείς χρόνια μηχανή έχοντας περάσει από διάφορες κατηγορίες και να έχεις γράψει χλμ σε όλες τις συνθήκες.

Δεν έχουμε καταλάβει μάλλον, πως ασφάλεια σημαίνει, κράνος (και λοιπός εξοπλισμός), γνώση, εμπειρία.

Το πρώτο το πληρώνουμε.
    Το τελευταίο το αποκτάμε.
    Την γνώση οφείλουμε να την κατακτάμε.

Ευτυχώς που δεν είχα τότε τα λεφτά να κάνω και εγώ το ίδιο λάθος. Ευτυχώς.

Υγ. Ευχαριστώ που μου θύμισες εκείνο το θρεντάκι. Τι να έκανε άραγε αυτός?
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    η ιδανικη επιλογη για την περιπτωση σου ειναι ενα ψευτοεντουρο 250cc.
    xr250, ttr250, klx250, dr250 κλπ..

επειδη ομως αυτα μπορει να μην σου αρεσουν εμφανισιακα και δεν εχουν και την καλυτερη τελικη του κοσμου...κινεισαι σε zx250r, cbf250

αλλα επειδη και αυτα τα μπουρδελα τα εχουν υπερκτιμημενα σε σχεση με αυτα που προσφερουν, προσφευγεις στην λυση των παλιων 400αριων. cb400 sf, cb1.

τα βρισκεις με κατι λιγοτερο απο 1800?. οποτε δεν σε φοβιζουν τα πρωτα του αναλωσιμα και τυχον μαζεματα. (λαστιχα, αλυσιδογραναζα, φιλτρα, νερα, λαδια, υγρα φρενων, τακακια ...οπως και δηποτε)
    κινουνται ικανοποιητικα στην κινηση.
    εχουν ελαστικοτατους κινητηρες που δεν σκορτσαρουν ακομα και με 6η και 2000 στροφες.
    καινε 5,5 με 6lt στα 100.
    γκαζι για ταξιδια, υπεραρκετο για σενα.
    ειναι μηχανες και οχι μηχανακια.
    ανταλλακτικα εχει και η κουτση μαρια και ακομα και να μην βρεις οι μοντες που μπορεις να κανεις ειναι ατελειωτες...

γενικα ειναι η καλυτερη entry level κατηγορια, αλλα ειναι γρια...:rotflmao:
    δυστυχως, δεν ερχονται πια τετοια μηχανακια εδω.

οτι και να κανεις, υπολογιζε ενα 1500αρικο ? σε κρανος, μπουφαν, γαντια, μποτες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gianhs8
    εμενα η πρώτη μου μηχανή "εξακοσαρι" είναι την έχω κοντά ένα χρόνο δεν έχω ποτε ούτε καν κοντά να τρακάρω ούτε να πέσω (εννοείτε καλο κράνος μπουφάν) προσοχή θέλει μονο, βεβαια έχω δέκα χρονια εμπειρίας με αυτοκίνητο και καταλαβαίνω από πριν ποτε πάει να κάνει κάποιος m@l@κι@ πιστεύω κανε πρώτα ένα test driwe και πάρε κάτι το οποιο αισθάνεσαι άνετα να κινείσαι.

Αντε να γραψω και εγω........

Λοιπον φιλε μου

οσον αφορα το ninja 250r για μενα ειναι οτι καλητερο μπορεις να παρεις για την Σαλονικα, το γκαζι του δεν σε τρομαζει και οταν θες να παιξεις θα το απολαυσεις χωρις να τρομαζεις!!!!!

Για τα σερβις του.....
    απο 50-100 μεχρι 250
    αλυσιδογραναζα 200
    λαστιχα bt090 240 (για μενα οτι καλητερο μαζι με τα bt003)

καταναλωση......
    3lt στα 100κμ εως 8lt στα 100κμ

ταξιδια....
    εχω κανει 750κμ και σταματουσα μονο για βενζινα(οταν επιτελους σταματησα ημουν λιγο πιασμενος αλλα 750κμ ειναι αυτα)

σε ταξιδια εχω περασει πολλα γυμνα (π.χ Μονστερ, xt) και ο λογος ειναι ο αερας. Εχω κανεις ταξιδι με z750 και πιγενα με 140(οσο και με το ninja), οταν κατεβικα ηταν λες και ειχα κανεις 2 ωρες ενδυναμωση για τον σερνοκλειδομαστοειδη(λεμος) και ημουν με καλο κρανος shoei xr1000, το εχω κανει και με το αλλο κρανος μου shark s650, δεν λεω τιμιο κρανος και το κεφαλι μ πιγενε σαν κουδουνισρτα ειδικα πανω απο 160-170!!!!

Ο μονος λογος που το δεινω ειναι οτι δεν με καληπτει πλεον στην πιστα, ηταν τεραστιο σχολειο για μενα και δεν θα το αλλαζα αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα!!!

Ετσι και αλλιως εχω ποδηλατακι για την πολη

Οσον αφορα το Μονστερ και οποιοδηποτε 600, να το παρεις αν σου αρεσει πραγματικα και θα το μαθεις σιγα σιγα γιατι θα το αγαπας και θα το εφχαριστιεσαι, αλλα να ξες οτι θα απολαμβανεις να οδηγας μια μηχανη οταν εισαι συγουρος οτι θα μπορεις να την ελενξεις και δεν θα εχεις ανφιβολιες!!!!!

Η επιλογη ειναι δικη σου και σου ευχομαι καλη αγορα οτι και αν παρεις με σωστο εξοπλισμο παντα!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ρε πουστη μου ετοιμοι ειστε ολοι να πυροβολησετε χωρις να αφιερωσετε ενα δευτερολεπτο να αξιολογησετε λιγο το υφος του συνομιλητη σας...
    εκανες την κοτα (quote) σε εμενα αλλα καμμια σχεση...ουτε πυροβολησα ουτε την επεσα...απλα διαπιστωσα (ισως λαθος μου)οτι ο φιλος εχει αποφασησει κιολλας τι μηχανακι θα παρει και μου φανηκε ανουσιο....

Αρχικά δημιουργήθηκε από apo_ro
    Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι για Ducati Monster μάλλον αρκετών χρόνων βάσει χρημάτων.
    Δεν νομίζω πως ενα 250cc θα μου φτάσει για τις διαδρομές που θέλω να κάνω.
    Το Monster εννοείς, ετσι?
    Το bandit 600 με ψήνει αν και πάλι προτιμώ το monster. Το καλοκαίρι δεν με ενδιαφέρει η κίνηση καθώς θα είμαι στην επαρχία. Για ΧΤ 660 δεν το κοιτάω με τίποτα. Σκυλί μεν, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου.
    και φλασια που μου ηρθε τωρα...ρε μαλακα Κρουκη με το ''στην λενε'' εννοουσα την αποψη και οχι οτι τον κραζουν...ελπιζω να εγινε παρανοηση...

Νέο μέλος
    Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Με έχετε βάλει σε σκέψεις οφείλω να ομολογήσω. Ενώ ξεκίνησα σίγουρος για Monster εκτός αν άκουγα κάτι που θα με ταρακουνούσε πραγματικά πλέον νομίζω πως έχουν δίκιο όσοι μου λένε για 250 κυρίως διότι πιστεύω πως για να ευχαριστηθείς κάτι πρέπει να ξέρεις να το χειρίζεσαι σωστά. Ούτως η άλλως μικρός είμαι ακόμα, έχω χρόνια μπροστά μου για να ανέβω κυβικά.

Για το θέμα του εξοπλισμού τώρα. Έχω ένα κράνος Lazer το οποίο δεν είχα βγάλει από το ξερό μου ποτέ με το runner, αλλά δεν με καλύπτει πλέον, σωστά? Αν θυμάμαι το είχα αγοράσει 200 ευρώ, αν σας λέει κάτι αυτό για την αξία του. Για μπουφάν πόσα περίπου να υπολογίζω? Είχα στο μυαλό μου πως περίπου 600 ευρώ θα είναι αρκετά.

Τέλος, θα ήθελα αν κάποιος δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, να μου γράψει ποιά 250άρια κυκλοφορούν αξιοπρεπώς. Ελπίζω να μην σας κουράζω

ΥΓ. Πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί να ρωτήσω για μεταχειρισμένο Monster τι παίζει απο τιμές κλπ και ρώτησα εντελώς για την πλάκα μου και για το Shiver μια και είχε μπροστά μου ένα καινούριο. Ο Τύπος κατευθείαν προσφέρθηκε να μου βρεί μεταχειρισμένο, μου είπε πως έχει και ένα Fazer να μου δείξει. Όταν του είπα οτι άλλο τα 70 και άλλο τα 100 άλογα και πως θα είναι η πρώτη μου μηχανή μου είπε πως δεν είναι πρόβλημα αυτό και θα το μάθω το μηχανάκι. Πραγματικά τον τύπο δεν θα τον χαρακτηρίζατε εντελώς ανεύθυνο?

Μανιβελάτο μέλος
    Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Με έχετε βάλει σε σκέψεις οφείλω να ομολογήσω. Ενώ ξεκίνησα σίγουρος για Monster εκτός αν άκουγα κάτι που θα με ταρακουνούσε πραγματικά πλέον νομίζω πως έχουν δίκιο όσοι μου λένε για 250 κυρίως διότι πιστεύω πως για να ευχαριστηθείς κάτι πρέπει να ξέρεις να το χειρίζεσαι σωστά. Ούτως η άλλως μικρός είμαι ακόμα, έχω χρόνια μπροστά μου για να ανέβω κυβικά.

Για το θέμα του εξοπλισμού τώρα. Έχω ένα κράνος Lazer το οποίο δεν είχα βγάλει από το ξερό μου ποτέ με το runner, αλλά δεν με καλύπτει πλέον, σωστά? Αν θυμάμαι το είχα αγοράσει 200 ευρώ, αν σας λέει κάτι αυτό για την αξία του. Για μπουφάν πόσα περίπου να υπολογίζω? Είχα στο μυαλό μου πως περίπου 600 ευρώ θα είναι αρκετά.

Τέλος, θα ήθελα αν κάποιος δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, να μου γράψει ποιά 250άρια κυκλοφορούν αξιοπρεπώς. Ελπίζω να μην σας κουράζω

ΥΓ. Πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί να ρωτήσω για μεταχειρισμένο Monster τι παίζει απο τιμές κλπ και ρώτησα εντελώς για την πλάκα μου και για το Shiver μια και είχε μπροστά μου ένα καινούριο. Ο Τύπος κατευθείαν προσφέρθηκε να μου βρεί μεταχειρισμένο, μου είπε πως έχει και ένα Fazer να μου δείξει. Όταν του είπα οτι άλλο τα 70 και άλλο τα 100 άλογα και πως θα είναι η πρώτη μου μηχανή μου είπε πως δεν είναι πρόβλημα αυτό και θα το μάθω το μηχανάκι. Πραγματικά τον τύπο δεν θα τον χαρακτηρίζατε εντελώς ανεύθυνο?
    Έμπορος είναι.. όχι ο Άρης ο Σταθάκης Λοιπόν στο θέμα του εξοπλισμού, το Lazer θα ήταν μια χαρά αν το αγόραζες τώρα. Τα κράνη έχουν ένα ωφέλιμο ζωής 3-5 χρόνια από την στιγμή που κατασκευάζονται γιατί χάνουν ένα μερος της ελαστικότητας τους με τον χρόνο. Αν φερθείς έξυπνα στις αγορές σου και δεις και ένα ξένο κατάστημα:

www.louis.de
    www.fc-moto.de

και διάφορα άλλα που θα βρεις σε αντίστοιχα threads

μπορείς να αποκτήσεις αξιοπρεπές κράνος, μπουφάν, μπότες, γάντια με 500 ευρώ άνετα.. Για τα οποία εδώ μπορεί να πλήρωνες τα διπλά..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Νομίζω ότι κατάλαβες πως χρειάζεσαι 250άρι. Το 600άρι όπως σου είπε κι ο έμπορος θα το μάθεις σιγά-σιγά και μόλις το μάθεις (έτσι θα νομίζεις), θα ..... στη φορέσει! Τεσπα νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξεις εκτός από την αρχική τιμή αγοράς την κατάσταση της μηχανής, το κόστος συντήρησης και να υπολογίσεις άλλα 500?+ για εξοπλισμό. Κάνεις τα γούστα σου 1-2 χρονάκια και πας γι' άλλα!

ΥΓ1 Για κράνη κάνε ένα search στο forum θα βρεις καμιά 100 threads.
    ΥΓ2 Του fdTolis το ninzaki είναι κουκλί αρκεί να μην παθαίνεις αλλεργία με οτιδήποτε πράσινο σαν κάθε λογικό άνθρωπο που είναι αντιβάζελος.
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
    ΥΓ2 Του fdTolis το ninzaki είναι κουκλί αρκεί να μην παθαίνεις αλλεργία με οτιδήποτε πράσινο σαν κάθε λογικό άνθρωπο που είναι αντιβάζελος.
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

για τα μοντελα τωρα:

YBR250
    WR250X
    NINJA250R
    KLX250

και στα βαζω με την σειρα για την χρηση που τα θες:

NINJA250R
    YBR250
    WR250R
    KLX250

Για monster δες αυτα:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1161996/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/720769/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1095169/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1043082/

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Σορι αλλα το freewind ειναι μπουρδελο στην πολη,και το transalp μαουνα.Για το BMW δεν ειμαι πολυ σιγουρος αλλα δεν το γουσταρω οποτε ακυρο και αυτο.

όταν λες το freewind μπουρδέλο στην πόλη τι εννοείς;
    εγώ το βρήκα εξαιρετική μετάβαση μετά το cityfly και μετά τις πρώτες βόλτες που το συνήθισα το βρήκα εξαιρετικά βολικό, ειδικά στην πόλη είναι ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην κίνηση κι ας μην του φαίνεται. Και το χάρηκα και πάρα πολύ σε ταξίδια, έβγαλε και ένα θεσσαλονική αθήνα με μόνο στάσεις για βενζίνη και κατούρημα (δικάβαλος μάλιστα).
    Ένα μειονέκτημα που έχω ακούσει ότι έχει είναι με το μπροστινό αλλά εγώ το χα πάρει δεύτερο χέρι και αυτά ήταν αλλαγμένα όπως και το πίσω και ήταν μια χαρά αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω με το μαμά.
    Πέρασα πολύ ωραία 30.000 χιλιόμετρα μαζί του

Νέο μέλος
    ΥΓ2 Του fdTolis το ninzaki είναι κουκλί αρκεί να μην παθαίνεις αλλεργία με οτιδήποτε πράσινο σαν κάθε λογικό άνθρωπο που είναι αντιβάζελος. [/B]
    Αυτό είναι ένα πρόβλημα σε περίπτωση που αρχίσω να ψάχνω για ninja. Το 90% είναι πράσινα και εμένα μου αρέσει μόνο το μαύρο.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. αγορα πρωτης μηχανης.......
    από andreew στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2008, 19:00
  2. Αγορά πρώτης μηχανής
    από Takis9 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2007, 05:47
  3. Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής στον νέο?
    από pontifikas στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2006, 13:57
  4. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  5. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18

Κανόνες δημοσιεύσεων