Και αν κάνεις, κάποια στιγμή ο λαός πληρώνει τα σπασμένα και επιστρέφει τα δανεικά... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ...Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
Δεν ειπα οτι ειναι κακο,αλλα δημοσιονομικη πειθαρχια σημαινει να μην κανεις φιλολαικη πολιτικη με δανεικα.
Και αν κάνεις, κάποια στιγμή ο λαός πληρώνει τα σπασμένα και επιστρέφει τα δανεικά... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ...Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
Δεν ειπα οτι ειναι κακο,αλλα δημοσιονομικη πειθαρχια σημαινει να μην κανεις φιλολαικη πολιτικη με δανεικα.
Χαίρομαι που δεν διάφωνουμεΑρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
Δημοσιονομικη πειθαρχια ειναι να μην εχεις ελλειμματα, δημοσιονομικη πειθαρχια ειναι να μην εχεις χρεη και τελος και σημαντικοτερον δημοσιονομικη πειθαρχια ειναι να μην εισαι κλεφτης του δημοσιου χρηματος.
Που πηγαν λοιπον τα λεφτα του δημοσιονομικου ελλειμματος;;;;;
Ποιος χειριστηκε το δημοσιονομικο ελλειμμα και εις οφελος ποιου;;;
Μερα με τη μερα, βδομαδα με τη βδομαδα, μηνα με το μηνα, χρονο με το χρονο, ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ενιωσε στο πετσι του, την τελευταια δεκαετια, το καταξεσχισμα του κοινωνικου κρατους, ενω ταυτοχρονα τα ελλειμματα διπλασιαζονταν και τα χρεη επισης.
Ποιος ωφελειτο απο αυτη τη κατασταση;; ο λαος;;;
καποιοι(300+) πρεπει να πληρωσουν ΠΟΛΛΑ και να σηκωθουν να φυγουν απο την ελλαδα, για να δεχτω την αλλαγη του συνταγματος!![]()
Τα λεφτά, λίγο-πολύ, όλοι ξέρουμε που πήγαν. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν εκεί όπου θα έπρεπε να είναι.
Όχι φίλε μου, δεν πρέπει να σηκωθούν να φύγουν αυτοί που έμμεσα ή άμεσα καταχράστηκαν τα λεφτά μας. Πρέπει να κάτσουν εδώ και να υποστούν τις συνέπειες. Η φυγή είναι η εύκολη λύση. Έχει γεμίσει η ελληνική ιστορία με αυτοεξόριστους "εθνοπατέρες".
Όπως είπε και ο ermiss παραπάνω, εάν η Γερμανία και η κάθε Γερμανία απαιτεί αλλαγή του ελληνικού συντάγματος, καλά θα κάνει να απαιτήσει και αλλαγή του άρθρου περί ασυλίας υπουργών και βουλευτών.
I would rather make history than read about it.
http://news247.gr/ellada/sklhrh_stas...eh.763843.htmlΤους κόβουν το νερό
Έντεκα χωριά της Φθιώτιδας θα μείνουν χωρίς νερό, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Η ΔΕΗ κλείνει τα αντλιοστάσια. Αδυνατούν να πληρώσουν οι κάτοικοι παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις
Και που εισαι ακομα...![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
Η αναδιάρθρωση είναι γεγονός... αυτά που ξέραμε τα ξεχνάμε, .. και θα παραμείνει εσαεί αυτό , αφού το έχουν κάνει με αναπροσαρμογή πληρωμών για 30 - 50 έτη !!!
Πίσω στην δεκαετία του 1970-1980 μισθολογικά και σε βιοτικό επίπεδο..τα υπόλοιπα είναι απλά για να έχουμε να λέμε. Ελπίδα δεν υπάρχει , καθώς δεν υπάρχουν και αντίστοιχα ικανοί ηγέτες.
Τώρα αν θα συνεχίσουμε έτσι ή το Κάιρο θα μετακινηθεί στην ΑΘήνα,... δεν το ξέρω, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Εγώ σκέφτομαι ότι όπου να'ναι θα κερδίσω το τζακ ποτ στο τζόκερ, και καπάκι θα δεσμευτούν
οι καταθέσεις και θα πάρω τα αρχιδιάτανά μου.
Αν ειναι τελικα να γυρισουμε οικονομικα στις μερες πριν την εισοδο μας στην ΕΟΚ, μηπως καλυτερα να μην ειχαμε μει καθολου; Τουλαχιστον δεν θα ειχαμε απολεσει την εθνικη μας κυριαρχια. Τελικα ολα αποδεικνυεται οτι ηταν ενα καταχθονιο σχεδιο του Ανδρεα για να καταλαβουμε ποια πραγματικα ηταν η "ΕΟΚ των μονοπωλειων" ...ποσοι θυμουνται το συνθημα "Εξω απο την ΕΟΚ των μονοπωλειων!";Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Η αναδιάρθρωση είναι γεγονός... αυτά που ξέραμε τα ξεχνάμε, .. και θα παραμείνει εσαεί αυτό , αφού το έχουν κάνει με αναπροσαρμογή πληρωμών για 30 - 50 έτη !!!
Πίσω στην δεκαετία του 1970-1980 μισθολογικά και σε βιοτικό επίπεδο..τα υπόλοιπα είναι απλά για να έχουμε να λέμε. Ελπίδα δεν υπάρχει , καθώς δεν υπάρχουν και αντίστοιχα ικανοί ηγέτες.
Τώρα αν θα συνεχίσουμε έτσι ή το Κάιρο θα μετακινηθεί στην ΑΘήνα,... δεν το ξέρω, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !
Καλά .. όταν οι ίδιοι καναμε μαλακίες, κλέβαμε και ζούσαμε σαν τους τζίτζικες με τα δανεικά και τώρα που καλούμαστε να πληρώσουμε ότι πήραμε...ξαφνικά μας φταίει η Ε.Ε.
Να είμαστε και λίγο σοβαροί σε αυτό.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
ζούσαμε ή ζούσανε; Μάλλον ζούσανε!!! και ζούνε ακόμη!!! εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό....
Είμαι 4 μήνες άνεργος και θα είμαι για πολύ ακόμη!!! γιατί; έφαγα μήπως τίποτα εκατομμύρια;
Σταματήστε λοιπόν να λέτε φάγαμε.... δεν είναι πλέον αστείο.
gigenis... μην ανακυκλωνόμαστε.. πόσες φορές δεν πήρες απόδειξη για να γλυτώσεις ΦΠΑ;.. πόσες φορές δεν δήλωσες κάτι στην εφορία που αγόρασες με το σκεπτικό οτι αυτοί κλέβουν και γιατι οχι και εγώ; Πόσες φορές τους ψήφισες;
ΌΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ .. απλά κάποιοι είναι η προσωποποίηση της κλεψιάς... κάποιοι απλά πήραν τα ψίχουλα των ψίχουλων.
Απλά μας χτυπούσαν το ντέφι και χορεύαμε! Όταν σου δίνει μεγάλες παροχές - επιδοτήσεις ποιός θα πει όχι???? Θα πει όχι ο αγρότης ή οποιοσδήποτε ωφελήθηκε από επιδότηση στην επιδότηση , που βρέθηκε με σπίτια και αυτοκίνητα από το πουθενά? Το θέμα είναι εκείνα ποιός τα παρείχε? Και που τα βρήκε για να τα παρέχει? Τότε όλους τους - μας συνέφερε το παιχνιδάκι και δεν γύρισε (ή δεν άφησαν περιθώρια) κανείς να πει " ώπα ρε μεγάλε, που τα βρήκαμε?" Και φυσικά όποιοι έχουν μπει στη βουλή συνέχισαν να παίζουν κανονικά. Ε, κάποτε θα έσκαγε!!!
Συγνώμη αλλά είναι γελοίο να εξισώνεις μια απόδειξη (φπα) με την σορεία σκανδάλων. Αλήθεια τώρα που υποτίθεται ότι παίρνουμε όλοι αποδείξεις γίναμε κράτος;
Εγώ ακόμη δεν παίρνω αποδείξεις... όχι γιατί κερδίζω κάτι με αυτό, αλλά γιατί πρώτον δεν χρειάζομαι αποδείξεις για την εφορία (καθότι άνεργος) και δεύτερον γιατί δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα μας είναι ο μπακάλης της γειτονίας. Το πρόβλημα είναι τα παράθυρα που αφήνει ο νόμος στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.... και φυσικά η ρεμούλα που έγινε από πολιτικούς, τράπεζες και εργολάβους την τελευταία εικοσαετία.
όσα και να μαζέψουν από τις αποδείξεις είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που βάζουν στις τσέπες τους με τις περίεργες συμβάσεις.
Τελικά ο καθένας με τον μικρόκοσμο του..
Ο γιατρός που δε κόβει αποδείξεις είναι αυτός που τρώει τα πολλά. Εσύ και άλλοι 100 σαν και σένα "γλυτώνουν" το ΦΠΑ, ο γιατρός γλυτώνει την εφορία και έχει 1000000 ευρώ παραπάνω απο σένα στην τράπεζα.
Ο δικηγόρος το ίδιο...
ο κατασκευαστής το ίδιο...
Στο τέλος και αφού το 50% δεν πληρώνουν ΦΠΑ και φόρους έρχεται το κράτος σήμερα και σου λέει πως για να πληρώσω εγώ τα δανεικά που πήραμε (και κάποιοι τα έκαναν NAVARA αντί για επενδύσεις σε χωράφια ή Merc και ξανθιά bimbo αντί για εκσυγχρονισμό)... θα σας χώσω φόρους σε εσάς μισθωτούς γιατί τους άλλους δεν μπορώ να τους πιάσω... αφου κανείς δεν κόβει αποδείξεις.
Κατανοητό τώρα πως δουλεύει το σύστημα;
Όσο για τους κλέφτες ανωτέρου επιπέδου , η συζήτηση καταλήγει στο εξής... πως βγαίνουν και ξαναβγαίνουν οι ίδιοι στην εξουσία αν δεν τους ψηφίζει κανείς όπως λένε εδώ;
Οι ίδιοι λοιπόν μετατρέπουν και το σύστημα προς εξυπηρέτηση αυτών αλλά και των προηγουμένων (εκείνοι που κρύβουν εισοδήματα γιατί μπορούν) έτσι ώστε να μην φαίνονται πουθενά ... και να πληρώνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κρύψουν (μισθωτοί και συνταξιούχοι)
Σκέψου λοιπόν τώρα το σενάριο που όλοι κόβουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αποδείξεις και δίνουν ΦΠΑ... Πόσο εύκολο είναι να κρύψουν μετά εισοδήματα απο την εφορία αφού θα είναι δηλωμένα έσοδα σε ταμειακές και τιμολόγια; Οταν εσύ και εγώ ζητάμε αποδείξεις για ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ που πληρώσαμε; Απλή ερώτηση και σκέψη είναι!
Κάθε μέρα τρελαίνομαι όλο και πιο πολύ!!!! γιατί περνάνε οι μέρες και πρέπει να πληρώσω το νοίκι με τα λεφτά που δεν έχω... και γιατί βλέπω νέους ανθρώπους να πιπιλάνε την καραμέλα που πιπιλούσαν και οι προηγούμενοι.
Δηλαδή θέλουν να πιάσουν τους μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους και όλους τους μεγαλοκάτι αλλά δεν μπορούν γιατί τα λαμόγια οι πολίτες δεν ζητάνε αποδείξεις; Είναι χαζό και μόνο που το συζητάμε!!!!!
Πάω να διαβάσω καμιά αγγελία για δουλεία για να μπορέσω να πληρώσω τους φόρους που μου αναλογούν για να σωθεί το κράτος που κατέστρεψα με την αδιαφορία μου.....
Είναι όμως γελοίο να κάνεις τέτοιους συμψηφισμούς , επειδή τα έκλεψαν τα λαμόγια, ας γίνουμε όλοι λαμόγια και να κλέβουμε και εμείς.Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Συγνώμη αλλά είναι γελοίο να εξισώνεις μια απόδειξη (φπα) με την σορεία σκανδάλων. Αλήθεια τώρα που υποτίθεται ότι παίρνουμε όλοι αποδείξεις γίναμε κράτος;
Εγώ ακόμη δεν παίρνω αποδείξεις... όχι γιατί κερδίζω κάτι με αυτό, αλλά γιατί πρώτον δεν χρειάζομαι αποδείξεις για την εφορία (καθότι άνεργος) και δεύτερον γιατί δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα μας είναι ο μπακάλης της γειτονίας. Το πρόβλημα είναι τα παράθυρα που αφήνει ο νόμος στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.... και φυσικά η ρεμούλα που έγινε από πολιτικούς, τράπεζες και εργολάβους την τελευταία εικοσαετία.
όσα και να μαζέψουν από τις αποδείξεις είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που βάζουν στις τσέπες τους με τις περίεργες συμβάσεις.
Το πρόβλημα φίλε ξεκινάει απο τον μπακάλη και φτάνει στις μεγάλες εταιρείες. Μην λες αστεία ότι δεν χρειάζεσαι την απόδειξη και για αυτό δεν την παίρνεις. Δεν έχεις καταλάβει βασικά πράγματα πέρι φορολόγησης.
Ένα μικρό παράδειγμα, αγοράζεις απο τον μπακάλη πράγματα αξίας 100 ευρώ. Είτε κόψεις απόδειξή, είτε όχι η αξία παραμένει η ίδια. Τα ίδια θα πληρώσεις (τουλάχιστον στον μπακάλη).
Ο μπακάλης στην καθαρή αξία έχει και ένα 15% κέρδος και πάνω στο σύνολο μπαίνει και ένα 23%ΦΠΑ.
Δηλαδή, καθαρή αξία 70ευρώ, κέρδος μπακάλη 10ευρώ, φπα 20ευρώ. Δηλαδή 10 ευρώ στην τσέπη του μπακάλη και 20 ευρώ θα αποδώσει ο μπακάλης σαν ΦΠΑ στο κράτος.
Αν εσύ ΔΕΝ πάρεις απόδειξη πρόσεξε τι συμβαίνει, 100 πλήρωσες, καθαρή αξία 70, 30 ευρώ στην τσέπη του μπακάλη. Κατάφερες δηλαδή το κέρδος του μπακάλη απο 15% να φτάσει στο 40%.
Δεν κερδίζεις τίποτα, δεν χάνεις άμεσα, ο μπακάλης δουλεύει με 40% κέρδος, αφορολόγητα... Στην ουσία κλέβει εσένα, τα 20 ευρώ που εσυ ΠΛΗΡΩΣΕΣ για να πάνε στο κράτος, ο τύπος τα έβαλε στην τσέπη του....
ναι δε τους ψηφισε κανενας...παντα με νοθεια βγαινουν...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Όσο για τους κλέφτες ανωτέρου επιπέδου , η συζήτηση καταλήγει στο εξής... πως βγαίνουν και ξαναβγαίνουν οι ίδιοι στην εξουσία αν δεν τους ψηφίζει κανείς όπως λένε εδώ;
ας αφησουμε τις αυταπατες...δεν χρειαζεται καμια παρανομια για να εκλεχθουν
ρωτα την απεραντη βλακεια αυτου που τα ξυνει στη Νομαρχια , της κοπελιτσας που ειναι καβαλα στο πλοιο της αγαπης , μαζευει σκουπιδια και θεωρει οτι "βολευτηκε στο δημοσιο", τον/την καθε δουλοπρεπη που πηγε στο γραφειο του βουλευτη για να την βαλει 4ωρη στο Σκλαβενιτη...
Και ουτω καθεξης.....
Θεριζουν βλακεια και η βλακεια ειναι ατελειωτη...
στην Ελλαδα καποιος που ψηφιζει το ιδιο κομμα απο τον Προπαππου του , θεωρει οτι ειναι κομματικοποιημενος....![]()
Accipere quam facere praestat injuriam