Επιστρέφω χθες βράδυ (γύρω στις 8μμ) απο την δουλειά μου, απο Μιχαλακοπούλου με το ποδήλατο για Άγιο Στέφανο. Η διαδρομή η ιεραποστολική μέσω Κηφισίας -> Κηφισιά -> Ν.Ερυθραία -> Εκάλη -> Δροσιά -> Αγ.Στέφανος
Εξοπλισμός πλήρης. Κράνος, φώτα πίσω και μπρος, (πολύ δυνατά), κίτρινο ανακλαστικό γιλέκο 3M, περιβραχιόνια, καθρέφτες. Τα πάντα. Μιλάμε φαίνομαι απο 300 χλμ σαν εξωγήινος blink...blink...blink...
Λίγο πριν την Κατεχάκη κοντά στο Πλάζα, Τρόλευ τον βλέπω στους καθρέφτες μου με πλησιάζει απο πίσω γρήγορα στα περίπου 30 μέτρα. Εγώ βρίσκομαι δεξιά και ποδηλατώ γρήγορα με περίπου 25χλμ/h. Μπροστά μου στα 15 μέτρα πλησιάζω σε Ταξί που έχει σταματήσει για αποβίβαση.
Ανοίγομαι αριστερά και προσπερνάω το ατματημένο ταξί. Την στιγμή αυτή που έχω φτάσει το ταξί (καλύπτοντας τα περίπου 15μ) το τρόλευ έχει καλύψει τα περίπου 30 και έχει φτάσει πίσω μου στο μέτρο.
Όπου το ΑΡΧΙΔΙ πατάει κόρνα και μου τη λέει χειρονομώντας του στυλ αντέ απο δω ρε μαλακισμένο που είσαι και στο δρόμο περνώντας με παράλληλα ξυστά.
Τα δέοντα και απο πλευράς μου και τον κηνυγάω όπου τον φτάνω ατα φανάρια στο Shell της Κατεχάκη. Του κάνω νόημα να ανοίξει και του λέω:
-- "Συγνώμη που υπαρχω στο δρόμο φίλε..." (ειρωνικά)
και τι μου λέει
-- "Εγώ φίλε έχω 30 τόνους. Την άλλη φορά που θα σε πατήσουν κανόνισε να κάνεις το μάγκα" και συνέχισε του στυλ "...δεν έχεις δικαίωμα να είσαι στο δρόμο σε λεωφοριολωρίδα κλπ"!!!
Φυσικά τον στόλισα και φυσικά καλεσα την αστυνομία. Το ΑΡΧΙΔΙ την έκανε, φεύγοντας με επικίνδυνο ελιγμό προσπαθώντας να με χτυπήσει, παρόλο που του είπα να μην διανοηθεί να το κουνήσει.
Φυσικά το πλήρωμα του περιπολικού που ήρθε 34 λεπτά και 3 τηλεφωνήματαστο 100 αργότερα, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε παρά να καταγράψουν το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων και να μου πουν πως έχω 3 μήνες δικαίωμα να κάνω μήνυση κλπ. Πιασ' το αυγό και κούρευτο.
Το ΑΡΧΙΔΙ έμαθα ότι λέγεται ΒΛΑΧΟΣ και το Τρόλευ που οδηγούσε αρ.9018 πάρκαρε στο τέρμα του Ν. Ψυχικού λίγο αργότερα 1,5 χλμ πιο μακρυά απο το σημείο του συμβάντος...