Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 99

Θέμα: Παραλίγο μακαρίτης...

Παραλίγο μακαρίτης...

Επιστρέφω χθες βράδυ (γύρω στις 8μμ) απο την δουλειά μου, απο Μιχαλακοπούλου με το ποδήλατο για Άγιο Στέφανο. Η διαδρομή η ιεραποστολική μέσω Κηφισίας -> Κηφισιά -> Ν.Ερυθραία -> Εκάλη -> Δροσιά -> Αγ.Στέφανος

Εξοπλισμός πλήρης. Κράνος, φώτα πίσω και μπρος, (πολύ δυνατά), κίτρινο ανακλαστικό γιλέκο 3M, περιβραχιόνια, καθρέφτες. Τα πάντα. Μιλάμε φαίνομαι απο 300 χλμ σαν εξωγήινος blink...blink...blink...

Λίγο πριν την Κατεχάκη κοντά στο Πλάζα, Τρόλευ τον βλέπω στους καθρέφτες μου με πλησιάζει απο πίσω γρήγορα στα περίπου 30 μέτρα. Εγώ βρίσκομαι δεξιά και ποδηλατώ γρήγορα με περίπου 25χλμ/h. Μπροστά μου στα 15 μέτρα πλησιάζω σε Ταξί που έχει σταματήσει για αποβίβαση.

Ανοίγομαι αριστερά και προσπερνάω το ατματημένο ταξί. Την στιγμή αυτή που έχω φτάσει το ταξί (καλύπτοντας τα περίπου 15μ) το τρόλευ έχει καλύψει τα περίπου 30 και έχει φτάσει πίσω μου στο μέτρο.

Όπου το ΑΡΧΙΔΙ πατάει κόρνα και μου τη λέει χειρονομώντας του στυλ αντέ απο δω ρε μαλακισμένο που είσαι και στο δρόμο περνώντας με παράλληλα ξυστά.

Τα δέοντα και απο πλευράς μου και τον κηνυγάω όπου τον φτάνω ατα φανάρια στο Shell της Κατεχάκη. Του κάνω νόημα να ανοίξει και του λέω:

-- "Συγνώμη που υπαρχω στο δρόμο φίλε..." (ειρωνικά)
    και τι μου λέει
    -- "Εγώ φίλε έχω 30 τόνους. Την άλλη φορά που θα σε πατήσουν κανόνισε να κάνεις το μάγκα" και συνέχισε του στυλ "...δεν έχεις δικαίωμα να είσαι στο δρόμο σε λεωφοριολωρίδα κλπ"!!!

Φυσικά τον στόλισα και φυσικά καλεσα την αστυνομία. Το ΑΡΧΙΔΙ την έκανε, φεύγοντας με επικίνδυνο ελιγμό προσπαθώντας να με χτυπήσει, παρόλο που του είπα να μην διανοηθεί να το κουνήσει.

Φυσικά το πλήρωμα του περιπολικού που ήρθε 34 λεπτά και 3 τηλεφωνήματαστο 100 αργότερα, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε παρά να καταγράψουν το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων και να μου πουν πως έχω 3 μήνες δικαίωμα να κάνω μήνυση κλπ. Πιασ' το αυγό και κούρευτο.

Το ΑΡΧΙΔΙ έμαθα ότι λέγεται ΒΛΑΧΟΣ και το Τρόλευ που οδηγούσε αρ.9018 πάρκαρε στο τέρμα του Ν. Ψυχικού λίγο αργότερα 1,5 χλμ πιο μακρυά απο το σημείο του συμβάντος...
    2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...

Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    Επιστρέφω χθες βράδυ (γύρω στις 8μμ) απο την δουλειά μου, απο Μιχαλακοπούλου με το ποδήλατο για Άγιο Στέφανο. Η διαδρομή η ιεραποστολική μέσω Κηφισίας -> Κηφισιά -> Ν.Ερυθραία -> Εκάλη -> Δροσιά -> Αγ.Στέφανος

Εξοπλισμός πλήρης. Κράνος, φώτα πίσω και μπρος, (πολύ δυνατά), κίτρινο ανακλαστικό γιλέκο 3M, περιβραχιόνια, καθρέφτες. Τα πάντα. Μιλάμε φαίνομαι απο 300 χλμ σαν εξωγήινος blink...blink...blink...

Λίγο πριν την Κατεχάκη κοντά στο Πλάζα, Τρόλευ τον βλέπω στους καθρέφτες μου με πλησιάζει απο πίσω γρήγορα στα περίπου 30 μέτρα. Εγώ βρίσκομαι δεξιά και ποδηλατώ γρήγορα με περίπου 25χλμ/h. Μπροστά μου στα 15 μέτρα πλησιάζω σε Ταξί που έχει σταματήσει για αποβίβαση.

Ανοίγομαι αριστερά και προσπερνάω το ατματημένο ταξί. Την στιγμή αυτή που έχω φτάσει το ταξί (καλύπτοντας τα περίπου 15μ) το τρόλευ έχει καλύψει τα περίπου 30 και έχει φτάσει πίσω μου στο μέτρο.

Όπου το ΑΡΧΙΔΙ πατάει κόρνα και μου τη λέει χειρονομώντας του στυλ αντέ απο δω ρε μαλακισμένο που είσαι και στο δρόμο περνώντας με παράλληλα ξυστά.

Τα δέοντα και απο πλευράς μου και τον κηνυγάω όπου τον φτάνω ατα φανάρια στο Shell της Κατεχάκη. Του κάνω νόημα να ανοίξει και του λέω:

-- "Συγνώμη που υπαρχω στο δρόμο φίλε..." (ειρωνικά)
    και τι μου λέει
    -- "Εγώ φίλε έχω 30 τόνους. Την άλλη φορά που θα σε πατήσουν κανόνισε να κάνεις το μάγκα" και συνέχισε του στυλ "...δεν έχεις δικαίωμα να είσαι στο δρόμο σε λεωφοριολωρίδα κλπ"!!!

Φυσικά τον στόλισα και φυσικά καλεσα την αστυνομία. Το ΑΡΧΙΔΙ την έκανε, φεύγοντας με επικίνδυνο ελιγμό προσπαθώντας να με χτυπήσει, παρόλο που του είπα να μην διανοηθεί να το κουνήσει.

Φυσικά το πλήρωμα του περιπολικού που ήρθε 34 λεπτά και 3 τηλεφωνήματαστο 100 αργότερα, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε παρά να καταγράψουν το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων και να μου πουν πως έχω 3 μήνες δικαίωμα να κάνω μήνυση κλπ. Πιασ' το αυγό και κούρευτο.

Το ΑΡΧΙΔΙ έμαθα ότι λέγεται ΒΛΑΧΟΣ και το Τρόλευ που οδηγούσε αρ.9018 πάρκαρε στο τέρμα του Ν. Ψυχικού λίγο αργότερα 1,5 χλμ πιο μακρυά απο το σημείο του συμβάντος...
    σημα με το χερι εκανες για τον ελιγμο που εκανες???

Ονομα και πράμμα ρε φίλε ο οδηγός !!

Εδώ δεν σεβόμαστε κανένα ρε φίλε. Ασυδοσία και ατιμωρησία.
    Πάλι καλά να λές.
    Run, rabbit run

Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    σημα με το χερι εκανες για τον ελιγμο που εκανες???
    Αν εννοείς ότι θα έπρεπε να του είχα ρήξει μια μούτζα ή ένα κωλοδάχτυλο απο πριν, όχι δυστυχώς και πολύ λύπάμαι για αυτό...

Απο δω και πέρα αυτό θα κάνω. Προληπτικά

Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Κύριοι "συνάδελφοι", όσοι πραγματικά είστε, αλλά και όσοι ακόμα νομίζετε ότι είστε. Οι δρόμοι δεν έχουν το όνομά σας. Ανήκουν σε όλους και είναι για να οδηγάμε όχι να χαζεύουμε. Δεν μπορείτε να πάτε γρήγορα? Κανένα πρόβλημα καθήστε δεξιά και απολαύστε το. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε και επιμένετε να πηγαίνετε με 2 κλείνοντας όσους θέλουν να τρέξουν τότε θα ακούτε τα μπιπ-μπίπ μου...
    δεν σου εκανε μπιπ μπιπ ο βλαχος ε???

Δεν έχω αυτοκίνητο και δεν θα πάρω. Οδηγώ μοτοσυκλέτες 30+ χρόνια πια και σίγουρα θα Οδηγώ για πολλά ακόμα. Οδηγώ προβλέποντας. Οδηγώ γρήγορα και επιθετικά. Δεν οδηγώ όμως εγωιστικά. Μπορεί να πηγαίνω γρήγορα, άλλά κάποιος θέλει να πάει γρηγορότερα. Μόλις τον δω στον καθρέφτη αμέσως ανοίγω χώρο να περάσει.

μαλλον μπερδεψες το ποδηλατο με το μηχανακι...

και κατι τελευταιο...και τα ποδηλατα υπαγονται στον ΚΟΚ...και αν σε χτυπαγε μαλλον τα αρχιδια του θα επερνες...

Παλαιό μέλος

Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

και κατι τελευταιο...και τα ποδηλατα υπαγονται στον ΚΟΚ...και αν σε χτυπαγε μαλλον τα αρχιδια του θα επερνες...

Αν θυμάσαι τι έλεγε ο κοκ τουλάχιστον την δεκαετία του ενενήντα το ποδήλατο έχει προτεραιότητα και πρέπει να κρατάς μεγαλύτερη απόσταση από ότι στα υπόλοιπα οχήματα

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    φιλε μου την περιοχη που ζεις την ξερω απ εξω και ανακατωτα και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι παρακινδυνευμενο αυτο που κανεις καθε μερα.απο την αλλη χαρα στο κουραγιο σου και μακαρι να το καναμε περισσοτεροι συμβαλοντας θετικα στην υγεια μας και στο κυκλοφοριακο.
    τωρα απο τη θεση του οδηγου,εχει και αυτος τα δικια του.οδηγαει ενα οχημα τεραστιου ογκου που η κινητικη του ενεργεια αλλαζει δυσκολα και επηρεαζει αμεσα πολλους(επιβατες).βεβαια ακομα και αν δεν εκανες σινιαλο με το χερι σου με τον τροπο που σου μιλησε εχασε το δικιο του.(αν και πρωτος εσυ ειρωνευτηκες).
    η κινηση με ποδηλατο ειναι σε νηπιακο σταδιο στη χωρα μας,απουσια προδιαγραφων(ποδηλατολωριδες,σημανση,παιδεια),μεχρι να αλλαξουν αυτοι οι παραγοντες καλυτερα να αποφευγουμε τοσο μεγαλες διαδρομες.αν ειχες χασει σημερα τη ζωη σου,τι σημασια θα ειχε ποιος ειχε δικιο?

Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από g.kounoupis
    Αν θυμάσαι τι έλεγε ο κοκ τουλάχιστον την δεκαετία του ενενήντα το ποδήλατο έχει προτεραιότητα και πρέπει να κρατάς μεγαλύτερη απόσταση από ότι στα υπόλοιπα οχήματα
    σωστα και εγω μαζι σου...αμ και οχι βασικα με την προτερεοτητα οσο με την αποσταση που πρεπει να εχεις...αλλα αν διαβασα καλα...ελιγμο εκανε το ποδηλατο...χωρις να κανει και σινιαλο...και βεβαια και στην Κηφησιας...σε λεωφοριοδρομο οπου δεν γνωριζω αν επιτρεπετε η κυκλοφορια τους (αυτο ειναι το τελευταιο)...

ισως επρεπε να ειχες καταλαβει το χωρο αριστερα για τον ελιγμο σου ,νωρίτερα για να μην δωσεις ευκαιρία στο τρολευ να σε στριμωξει. Να εισαι μπροστα του στο κεντρο. δε σε πατάει.
    Περα απο την κακη συμπεριφορα του οδηγου ,Οι τονοι ειναι αρκετοι και το οχημα του δεν εχει αμεσες αντιδρασεις. Επειτα ειναι στο δρομο αρκετες ωρες την ημέρα σε ένα χαος μεσα κι εξω απο το τρολει κι καποιοι ανθρωποι δεν εχουν τα νευρα να το διαχειριστουν.

αφου εισαι στο δρομο να διεκδικεις ζωτικο χωρο οχι τα 70 εκατοστα που πιανει το ποδηλατο διπλα στο χαντακι
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Kαλως ή κακως μαγκες,οτι λεει ο ΚΟΚ
    Αν εισαι νομιμος θα πρεπει να σε σεβονται,οπως κι εσυ τους αλλους οδηγους
    Εχω δει και ποδηλατα να κανουν γιγαντιες παπαριες περνωντας ξυστα απο αυτοκινητα,εχω δει και ''επαγγελματιες'' οδηγους ΜΜΜ να εχουν παρει το κινητο αγκαλια και να πηγαινουν οτι να'ναι εχοντας γραμμενα τα παντα στ'@@ τους..
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

1ον: Μου αρεσει που με διαβάζεις.

2ον:
    Δεν αντιφάσκω κάπου. Ήμουν δεξιά και είχα κάθε δικαίωμα να είμαι δεξιά. Επίσης πήγαινα ήδη πολύ γρήγορα, αν αναλογιστείς ότι μπροστά υπήρχαν ουρές χιλιομέτρων που πήγαιναν με 10-15 μέχρι και την Κηφισιά. Άλλωστε μπορστά το Ταξί ήταν σταματημένο. Προσπέραση έγινε (σχεδόν νομότυπα - με την εξαίρεση του χεριού) και το ΑΡΧΙΔΙ όφειλε να τηρεί αποστάσεις. Άρα δεν τον μπλόκαρα ή δεν νόμιζα ότι ο δρόμος ήταν δικός μου. Πίστεψέ με λοιπόν ότι το ΑΡΧΙΔΙ είτε είχα βγάλει χέρι είτε όχι το ίδιο θα έκανε γιατι έχει 30 τόνους σκατά στο κεφάλι του...

3ον:
    Και πάλι δεν βλέπω την αντίφαση. Δεν μπέδρεψα τίποτα φίλε μου. Είμαι δίτροχος και θα παραμείνω. Χώρο κάνεις όταν δεν κάνεις προσπέραση φιλαράκο μου ή μόλις την ολοκληρώσεις όχι πάνω σε αυτή και εγώ την στιγμή εκείνη, αφού με διαβάζεις, έκανα προσπέραση στο σταματημένο ταξί όπως γράφω.
    Όσο για τον κώδικα που αναφέρεις, για πες μου πιο είναι το βαρύ το χέρι που δεν έβγαλα ή η απόσταση ασφαλείας που δεν τήρησε το ΑΡΧΙΔΙ και ο εν συνεχεία επικίνδυνος ελιγμός σε απόσταση αναπνοής απο τον ποδηλάτη???

Παλαιό μέλος
    Έστω οτι το ποδήλατο ήταν αυτοκίνητο. Και το λεωφορίο ήταν μηχανή. Εσείς είστε 30 μέτρα απο το εμπόδιο και πάτε με 50Km το αυτοκίνητο είναι δεξιά και πάει με 25. Το αυτοκίνητο βλέπει το ταξί μπροστά του στα 15 μέτρα κάνει τον ελιγμό και μπαίνει στην αριστερή λωρίδα μπροστά απο την μηχανή. Ο μηχανόβιος θα έβριζε? (25 KM διαφορά σε ταχύτητα σημαίνει 7m το δευτερόλεπτο)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Όταν ξεκίνησες την προσπέραση αυτός ήταν πίσω σου και έκανε και αυτός προσπέραση αλλά επειδή πήγαινε πιο γρήγορα σε έφτασε ή ήταν πίσω αριστερά σου και του βγήκες μπροστά;

Γιατί στη μεν πρώτη περίπτωση φταίει (δεν μπορείς να πας γρηγορότερα από τον μπροστινό σου, ούτε να τον πάρεις από κάτω) ενώ στη δεύτερη το κουβεντιάζουμε κατά πόσον βγήκες μπροστά του και τον έκοψες ή ήσουν σωστός και αυτός έκανε τη μ@λ@κία.

Υ.Γ.: όταν οδηγάμε και ο μπροστά δεξιά μας έχει πιο μπροστά του σταματημένο πρέπει να σκεφτούμε ότι μάλλον θα έρθει στη λωρίδα μας, και υπολογίζοντας ταχύτητες και αποστάσεις πρέπει να δούμε αν προλαβαίνει να βγει μπροστά μας ή όχι και ανάλογα να πράξουμε. Υπάρχει και η πιθανότητα να χρειαστεί να σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι ώστε να κόψουμε λίγο για να μην φτάσουμε στον πόντο. Αυτά για τον οδηγό του τρόλευ, που όπως και να έχουν τα πράγματα έπρεπε να το χειριστεί καλύτερα, και ακόμα και αν εσύ του βγήκες και τον έκοψες έπρεπε να σου κορνάρει και να σου παίξει φώτα πριν βγεις.

Για το δεν μπορεί να φρενάρει απότομα κλπ λόγω επιβατών είναι αστείο, γιατί συνήθως γκάζι φρένο πάνε και αν είσαι όρθιος είσαι λες και σε μαμάει ο από πίσω...
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Kαλως ή κακως μαγκες,οτι λεει ο ΚΟΚ
    δυστυχως ετσι ειναι

Αρχικά δημιουργήθηκε από jp79
    Έστω οτι το ποδήλατο ήταν αυτοκίνητο. Και το λεωφορίο ήταν μηχανή. Εσείς είστε 30 μέτρα απο το εμπόδιο και πάτε με 50Km το αυτοκίνητο είναι δεξιά και πάει με 25. Το αυτοκίνητο βλέπει το ταξί μπροστά του στα 15 μέτρα κάνει τον ελιγμό και μπαίνει στην αριστερή λωρίδα μπροστά απο την μηχανή. Ο μηχανόβιος θα έβριζε? (25 KM διαφορά σε ταχύτητα σημαίνει 7m το δευτερόλεπτο)
    Φυσικα.

+1000
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παραλίγο να την πατήσω...και να με πατήσει!
    από jtoros στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2004, 13:03
  2. Πτώση...παραλίγο
    από THEOD στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2004, 12:49
  3. Παραλίγο αυτόφωρο...
    από parji στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2004, 19:30
  4. Παραλιγο ΑτυΧημα!!!!