Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 99

Θέμα: Παραλίγο μακαρίτης...

Τι ακριβώς είναι το "πλάι του δρόμου";
    safety doesn't happen by accident

Απορώ γιατί δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι όποιος θέλει να κυκλοφορεί με ποδήλατο θα πρέπει να αλλάξει πόλη ή χώρα , αλλιώς θα πρέπει να πηγαίνει βόλτα μαζί με τον ΓΑΠ…

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ggs... με τον ΓΑΠ δεν πηγαίνεις φίλε γιατί μπορεί να θελήσει να σου φτιάξει την αλυσιδα σου , εν κινήση...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ανεξαρτητα της ολης φασης θα σου πω ενα πραγμα μονο...οδηγω θεωρωντας, οτι δεν εχω πουθενα προτεραιοτητα...ουτε καν στα πρασινα...
    frankly my dear, i dont give a damn...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    νόμος 3542 3/6/2007
    .....
    αρα ο φιλος τζαροτ δεν πηγαινε οπως προβλεπει και του δινει καθε δικαιωμα ο κοκ.

οκ ευχαριστω.καλυφθηκα.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Δηλαδή για να ήταν νόμιμος έπρεπε να μην βρίσκεται στον λεωφορειόδρομο αλλά να έχει βγει στη μεσαία στην Κηφησίας; Έστω και στη δεξιά μεριά της μεσαίας;

Θα έβγαινε ποτέ κανένας στη μεσαία της Κηφησίας με ποδήλατο;

Υ.Γ.: έστω και να ήταν στη μεσαία, στα ίδια θα καταλήγαμε γιατί αυτός θα βρισκόταν ήδη στο σημείο που βρέθηκε και το λεωφορείο θα ανοιγόταν για να προσπεράσει το ταξί.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
    Δηλαδή για να ήταν νόμιμος έπρεπε να μην βρίσκεται στον λεωφορειόδρομο αλλά να έχει βγει στη μεσαία στην Κηφησίας; Έστω και στη δεξιά μεριά της μεσαίας;

Θα έβγαινε ποτέ κανένας στη μεσαία της Κηφησίας με ποδήλατο;

Υ.Γ.: έστω και να ήταν στη μεσαία, στα ίδια θα καταλήγαμε γιατί αυτός θα βρισκόταν ήδη στο σημείο που βρέθηκε και το λεωφορείο θα ανοιγόταν για να προσπεράσει το ταξί.
    δυστυχως στην ελλαδα δεν υπαρχει καμμια υποδομη για τα ποδηλατα...εστω στην μπουρδελΑθηνα...αρα οταν αποφασισεις να κινηθεις με αυτα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος...εδω δεν προσεχουν τα μηχανακια θα προσεχουν τα ποδηλατα???μαλακια εκανε ο Τζαροτ που εξαρχης εβαλε το εγω/μαγκια του πανω απο την σωματικη ακαιρεοτητα του...τελος απο εμενα...

georgio... δεν είναι όλοι οι νόμοι λογικοί για αυτό και εμείς ώς μοτοσυκλετιστές άλλωστε μπορούμε ακόμα και κάνουμε διήθηση.

Όμως όπως είπα.. δεν είναι αυτο΄το θέμα μας. Αλλά τελικά το οτι κάποιες στιγμές πρέπει να είμαστε υπέρ του δέοντος αμυντικοί στους μπουρδελόδρομους που κινούμαστε για να μην έχουμε προβλήματα υγείας μετά.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

α.. Πάνο.. έλα να δείς υποδομές στην Εκάλη φίλε για ποδήλατα (κανονικοί δρόμοι όπως Ολλανδία-Γερμανία-Ελβετία) πάνω στα πεζοδρόμια με διαγραμμίσεις και χρωματισμούς (οδός Ρόδων π.χ.) για να μην κυκλοφορεί κανείς (σιγά μην παρατήσουν τα jeep-merc εκεί).

Κόστισε κατα τα λεγόμενα των ΜΜΕ , 1 μύριο ευρώ....

Γελάω ακόμα και που το σκέφτομαι. Απο πέρισυ τον έχουν φτιάξει και δεν έχω δεί , ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ , ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... και περνάω συχνά απο εκεί είτε με το Ι.Χ. , είτε με το υπηρεσιακό το καλοκαίρι για περιπολία... τι να λέμε τώρα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Specialized
    Δηλαδή αμυντική
    οδήγηση κυρίως αμα έχεις μαλάκες βιαστικούς από πίσω σου και ας είσαι
    δεξιά.

Για να καταλάβουμε: αν σου έρθει ο Land Cruiser και σε ισοπεδώσει θα πεις ε καλά να πάθω???? [/B][/QUOTE]

Αυτό κατάλαβες? Εγώ αμα δω τρελάρα από πίσω μου κάνω στην άκρη αν μπορώ.
    Θα προσπαθήσω να μην κάτσω μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι ότι
    καλύπτομαι από τον κοκ, το τομάρι μου θέλω να σώσω. Δώσε τόπο στην οργή.
    Αφού είναι μουνόπανα και δεν τους νοιάζει αμα σε ρίξουν κάτω.

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Αν ηταν νόμιμος ο ποδηλάτης (που ηταν) νομίζετε οτι ο Mr ΔΕΚΟ θα τον σεβόταν ή θα έλεγε παλι εχω 30 τόνους;Αλλα αυτες οι διαφορές πρέπει κατα την γνώμη μου αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να λύνονται επι τοπου με άλλους νόμους ειδικά με τέτοια ανθρωπάρια.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Volo
    Για να καταλάβουμε: αν σου έρθει ο Land Cruiser και σε ισοπεδώσει θα πεις ε καλά να πάθω????
    Αυτό κατάλαβες? Εγώ αμα δω τρελάρα από πίσω μου κάνω στην άκρη αν μπορώ.
    Θα προσπαθήσω να μην κάτσω μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι ότι
    καλύπτομαι από τον κοκ, το τομάρι μου θέλω να σώσω. Δώσε τόπο στην οργή.
    Αφού είναι μουνόπανα και δεν τους νοιάζει αμα σε ρίξουν κάτω. [/B][/QUOTE]

Ο ποδηλάτης δεν μπορεί να ελιχθεί, δεν μπορεί να επιταχύνει, δεν μπορεί εύκολα να δει τον τρελάρα πίσω του, δεν μπορεί να εξαφανιστεί από το δρόμο. Οφείλει αυτός που έρχεται από πίσω να κρατήσει την προβλεπόμενη απόσταση & ταχύτητα και να τον περάσει με ασφάλεια από την αριστερή λωρίδα χωρίς να τον πλησιάσει. Ο ποδηλάτης οργίστηκε γιατί τον πέρασε ξυστά. Δεν έκανε πριν κάτι το εκνευριστικό. Η συμπεριφορά του οδηγού τρόλευ είναι εγκληματική, δεν περνάς όπου και όποτε γουστάρεις με τους "30 τόννους". Μόνο ο αέρας του μπορεί να το ρίξει κάτω.

Ρε παιδιά απλά πράγματα είναι, αυτό που κάνουν στα ποδήλατα, το κάνουν και στις μηχανές. Ο κάθε οδηγός θεωρεί ότι του ανήκει ο δρόμος και ότι ισχύει το δίκιο του μεγαλύτερου σε όγκο.

Μια που αναφερθήκατε σε θέματα νομιμότητας, θα ήθελα να πω ότι αν χτυπήσεις ποδηλάτη και αποδειχθεί ότι "βιαζόσουνα" (όχι εσύ φίλε, γενικά το λέω), θα σε τρέχουν όπως και στην περίπτωση του πεζού.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Specialized
    ...... Οφείλει αυτός που έρχεται από πίσω να κρατήσει την προβλεπόμενη απόσταση & ταχύτητα και να τον περάσει με ασφάλεια από την αριστερή λωρίδα χωρίς να τον πλησιάσει. Ο ποδηλάτης οργίστηκε γιατί τον πέρασε ξυστά....
    ωραια.να μην προσπερνουσε το ποδηλατο, το ταξι.και με 25 χλμ εχοντας μπροστα σου ενα ταξι και πισω σου ενα τρολευ προσπερνας μονο αν εχεις τη δυνατοτητα.αλλοιως φρεναρεις.αν κανεις να προσπερασεις η θα σε παρει απο κατω το διερχομενο τρολει η θα σε ''ξυρισει'' γιατι θα προσπερνας στην ιδια λωριδα με το ταξι (που ειναι και αυτο λαθος).

για μενα την ευθυνη την εχει ο ποδηλατης στην προκειμενη περιπτωση.

σορυ.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    α.. Πάνο.. έλα να δείς υποδομές στην Εκάλη φίλε για ποδήλατα (κανονικοί δρόμοι όπως Ολλανδία-Γερμανία-Ελβετία) πάνω στα πεζοδρόμια με διαγραμμίσεις και χρωματισμούς (οδός Ρόδων π.χ.) για να μην κυκλοφορεί κανείς (σιγά μην παρατήσουν τα jeep-merc εκεί).

Κόστισε κατα τα λεγόμενα των ΜΜΕ , 1 μύριο ευρώ....

Γελάω ακόμα και που το σκέφτομαι. Απο πέρισυ τον έχουν φτιάξει και δεν έχω δεί , ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ , ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... και περνάω συχνά απο εκεί είτε με το Ι.Χ. , είτε με το υπηρεσιακό το καλοκαίρι για περιπολία... τι να λέμε τώρα;
    ρε μαγε...οταν λεμε Αθηνα εννοουμε κεντρο και πυκνο αστικο κυκλο...εδω δεν εχουμε χωρο να περπατησουμε στα πεζοδρομια....θα εχουμε και ποδηλατοδρομους???πριν λιγες μερες βρεθηκα στην Πειραιως λιγο πριν την ΕΟ με τα ποδια για μια δουλεια...μην σου πω σε ποσα σημεια αναγκαστικα να κατεβω οδοστρωμα...γαματα με μεγαλα γραμματα λεμε...τεσπα...ο καθενας οριζει οπως θελει την ζωη του και την ακαιρεοτητα του....

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    ωραια.να μην προσπερνουσε το ποδηλατο, το ταξι.και με 25 χλμ εχοντας μπροστα σου ενα ταξι και πισω σου ενα τρολευ προσπερνας μονο αν εχεις τη δυνατοτητα.αλλοιως φρεναρεις.αν κανεις να προσπερασεις η θα σε παρει απο κατω το διερχομενο τρολει η θα σε ''ξυρισει'' γιατι θα προσπερνας στην ιδια λωριδα με το ταξι (που ειναι και αυτο λαθος).

για μενα την ευθυνη την εχει ο ποδηλατης στην προκειμενη περιπτωση.

σορυ.
    Το ταξί είχε σταματήσει στα δεξιά. Ο ποδηλάτης ήταν προπορευόμενος (σε σχέση με το τρόλευ) και πέρασε κανονικά τον ταρίφα. Το τρόλευ σφήνωσε τον ποδηλάτη. Ο ποδηλάτης εκνευρίστηκε (δικαίως) μετά.

Δεν έχω θέμα αντιδικίας μαζί σου, απλώς είναι πολύ προφανές ότι όταν κινείται ένας άνθρωπος, πρέπει να το σεβόμαστε. Θα καθυστερήσουμε και λίγο, θα κινηθούμε και λίγο αργά, θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο χώρο. Πολλές φορές βλέπω ποδηλάτες, πεζούς να κάνουν μαλακίες. Κόβω ταχύτητα, τους δίνω προτεραιότητα. Είναι εύθραυστοι, τι να κάνουμε; Εγώ θα χάσω 5-10 δευτερόλεπτα και αυτοί θα συνεχίσουν να ζουν.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παραλίγο να την πατήσω...και να με πατήσει!
    από jtoros στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2004, 13:03
  2. Πτώση...παραλίγο
    από THEOD στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2004, 12:49
  3. Παραλίγο αυτόφωρο...
    από parji στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2004, 19:30
  4. Παραλιγο ΑτυΧημα!!!!