Να μη ξεχνάμε και το άλλο ε;
Πόσα Super-Sport μηχανάκια να ταξινομήθηκαν την τελευταία δεκαετία; Δέκα - δεκαπέντε χιλιάδες; Ίσως να λέω και λίγα.
Μόνο το 2009-2010, εν μέσω οικονομικής κρίσης ταξινομήθηκαν 3.000 περίπου.
Τι ποσοστό από αυτά ξεζουμίζεται σε πίστες και επαρχιακό στροφιλίκι; Πόσοι αναβάτες είναι εκείνοι που θα αντιληφθούν τα όποια προβλήματα των μοτοσυκλετών τους;
Δε νομίζω ότι έχουν βγει πολλά κακά μηχανάκια από το 99'-2000 κι έπειτα. Οι διαφορές σαφώς και υπάρχουν, σαφώς και κάποια κάνουν καλύτερα το έργο τους από κάποια άλλα. Εγώ, ο μέσος καθημερινός αναβάτης, πόσες απ΄αυτές τις διαφορές είμαι ικανός να εντοπίσω;
Θέλω να καταλήξω, ότι όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών σου δεν είναι "εκπαιδευμένη", αν προσφέρεις ως επί το πλείστον λεπτομερείς τεχνικές αναλύσεις, θα τους χάσεις.
Μόνοι μας αναφερθήκαμε παραπάνω στα άρθρα των Λύκου και Φώτου. Αναφερθήκαμε και στα ταξιδιωτικά.
Έχουν σχέση με τη μοτοσυκλέτα μεν, δεν είναι όμως τεστ. Πόσοι από 'μας διαβάζουμε πρώτα τα editorials και κατόπιν την αλληλογραφία στο αγαπημένο μας περιοδικό;
Μήπως επιθυμούμε λοιπόν ένα περιοδικό μοτοσυκλέτας που να έχει και αρκετή ύλη γύρω από αυτή;
Με προτάσεις προορισμών, με "λογοτεχνικά" άρθρα, με τεστ αξεσουάρ, με οδηγικές συμβουλές... Αλλά και με εξαντλητικές τεχνικές αναλύσεις, με παρουσίαση και ανάλυση της αγωνιστικής σκηνής, κι όλα αυτά γραμμένα όχι μόνο από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο, αλλά ταυτόχρονα να έχουν και "πένα".
Θέλεις λοιπόν, πολλές σελίδες ανά τεύχος (ΚΟΣΤΟΣ), και άψογους επαγγελματίες συντάκτες (ΚΟΣΤΟΣ).
Εκτός και αν, δεν έχεις περιορισμό σελίδων (ηλεκτρονική έκδοση) και πλαισιώνεις την ομάδα σου με επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν πρώτα λόγω "ψώνιου" με τη δουλειά τους, και κατόπιν για τις όποιες οικονομικές απολαβές.
Όπως έγραψε κι ο Κώστας (CD), πόσο μπορεί να αντέξει μια τέτοια προσπάθεια;
Όσο μπορούμε εμείς οι καταναλωτές να τη στηρίξουμε, απαντώ.
ΥΓ. Τόσο από τον Κώστα Δάλλα όσο και από τον Άρη Παπαπαναγή, δεν ένιωσα ποτέ ότι με κοροϊδεύουν. Κάποιες φορές, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, χαμογέλαγα κι έλεγα "κοίτα τον πούστη πώς το έγραψε ότι θα χρειαστώ αμορτισέρ για πίστα".
Κοίταγα πίσω από τις γραμμές γιατί ήθελα το μηχανάκι για συγκεκριμένο λόγο. Ήθελα το καλύτερο (που μπορούσα να αγοράσω) για τη συγκεκριμένη χρήση.
Αν το ήθελα κυρίως για βόλτες και για γούστα, ίσως να μην είχα προσέξει το σχόλιο "χρειάστηκε να σφίξουμε τέρμα τις αποσβέσεις μετά από δέκα γύρους"