επισης οι μετρησεις που εκανα πανω στο eliminator με το καβαλετο του ΕΝ , εδειξαν οτι για να ταιριαξει θα επρεπε να κοπει αρκετα πιο ψηλα , καθως δεν παταγε σωστα με το παξιμαδι του σταυρου στην πανω πλακα...
..αντι για αυτο προτιμησα να το ''φαω'' με μια ημιστρογγυλη σιδερολιμα ωστε να πατησει σωστα χωρις να μεινει το μισο απο ακρη σε ακρη....
....τρελη ακριβεια το cnc λεμε!
![]()
πετσα μη συμβατη , bye bye love
στο να κατσει ΣΩΣΤΑ δεν υπηρχε θεμα.....
ετσι και αλλιως τα κατω τμηματα απο τα καβαλετα του zl τα οποια ειναι ενσωματωμενα στην τιμονοπλακα ταιριαζουν απολυτα με την επιφανεια του καβαλετου απο το ΕΝ400....
...απλα αυτο που επρεπε να κανω ηταν να μορφοποιησω την εμπρος και πισω πλευρα του ωστε να του επιτραπει να κατσει ελευθερα χωρις να στριμωχτει οπως θα πατηθει απο τις βιδες και εχουμε ντραβαλα!
....περα απο τα μετρα που πηρα , εκανα και συνεχεις προβες για να βεβαιωθω οτι παω καλα στην εφαρμογη!
![]()
η τιμονοπλακα και το καλυματακι που γυαλισα βεβαια δεν χρειαζεται να πω οτι ΔΕΝ ηταν αυτα που φοραγε το μηχανακι μου , αλλα αυτα που φοραγε το eliminator No2!!![]()
...σημερα τελειωσα με το γυαλισμα σε ολα τα κοματια και ξεκινησα να λυνω τα αντιστοιχα εξαρτηματα που θα αντικαταστουσα πανω στο μηχανακι μου!
![]()
...με λυμενη την βιδα του σταυρου και την τιμονοπλακα εκτος , παλι καλα που θυμηθηκα οτι ειχα ''τζογο'' στον σταυρο και μερικα ''τακ'' στα μπροστινα στις λακουβες.....
σφυρι κατσαβιδι και συσφιξη!
...ειχα μερικες αμφιβολιες μηπως ειναι απο ρουλεμαν , αλλα οταν ειδα ποσο ''πηρε'' η ροδελα του σταυρου μαλλον απο αυτο ητανε και μονο!
![]()
Σε αυτο σημειο επεσα στην κλασσικη παγιδα που συνηθιζω να πεφτω οταν κανω μια δουλεια σε ενα μηχανακι...
Οσο ''σενιαρεται'' και δειχνει ολοενα και πιο ομορφο , τα σημεια που εχουν μεινει ανεπισκευαστα και σκουριασμενα χτυπανε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στο ματι!
ο φανοστατης ηξερα οτι ηθελε ενα καλο ρετους , αλλα το πηγαινα απο αναβολη σε αναβολη.....τωρα πια ομως δεν αντεχα ουτε να τον βλεπω ετσι σκουριασμενο διπλα στα φρεσκογυαλισμενα εξαρτηματακια μου.....
εξω και αυτος!
μαλιστα αφησα τα φλας επανω για να τα γυαλισω και αυτα......μπλεξιμο λεμε!
![]()