Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Jet κράνη....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Αδερφέ σκέψου το ώς εξής..

Ανοιγόμενο σημαίνει πως έχει μηχανισμό "πτυσσόμενου" μπροστινού μέρους που συγκρατείται με 2-4 βίδες (4 στις καλές μάρκες).

Όταν κλείνει λοιπόν (ας πούμε οτι κάποιος το κλείνει ενώ οδηγεί αν και αυτό στην ιδεολογία τους , αναιρεί το γιατί το πήραν)... τότε γίνεται ενα κομμάτι;... ΟΧΙ! Συνεχίζει και είναι ενα κράνος που απαρτίζεται απο δύο κομμάτια με σύνδεσμο σε 2-4 βίδες. Άρα σε περίπτωση πρόσκρουσης όλη η δύναμη παραμόρφωσης θα περάσει μέσα απο αυτές τις βίδες...

Σκέψου λοιπόν τώρα... είναι το ίδιο σαν ανοχή ενα μασίφ κομμάτι κράνους που θα διαχύσει όλη την δύναμη πρόσκρουσης στο σύνολο του κέλυφους .. με αυτό που σίγουρα θα κάνει "bottleneck" πάνω στις βίδες προσπαθώντας να μοιράσει την δύναμη πρόσκρουσης;... και αυτό πάντα αν είναι κλειστό έτσι;

Πέραν τούτου νομίζω οτι ο manianisg έβαλε ενα πολύ ωραίο γράφημα που δίνει περιπτώσεις τραυματισμού και σημεία που πιθανόν θα χτυπήσουν περισσότερο.. .πρόσεξε τα ποσοστά σε σαγόνι και μύτη!! Και σκέψου το ανοιγόμενο κράνος τώρα!!!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Πολλά τα χρόνια... Το avatar του/της Antwnis
    Ασυζητητί ενα κλειστο κράνος προσφέρει καλύτερη προστασια από ενα ανοιγόμενο.

Τα Jet δεν προσφέρουν προστασία. Μονο για την τροχαία σε προστατευουν.

Όμως, υπάρχουν ανοιγόμενα κράνη από επώνυμους κατασκευαστές (NOLAN, SHOEI, SCHUBERTH) τα οποία κάποια φθανουν και πάνω από 600€ τιμή αγοράς και που προσφέρουν επαρκή προστασία και μάλιστα μέσα από διάφορα test που έχουν δημοσιοποιηθει.

Για κάποιους (που φοράνε γυαλια, που κάνουν συχνές στάσεις, που κινουνται στο κέντρο και μενουν ακινητοποιημενοι στο μποτιλιάρισμα) είναι πολύ πρακτικά και βοηθανε με το να μην αισθάνεται δυσφορία ο αναβάτης.

Ιδίως μέσα στην πόλη, το τελευταίο που μπορεί να κριτικάρει κανεις σε ένα αναβάτη είναι ότι φοράει ανοιγόμενο κράνος (κλειστο πάντα κατα την οδήγηση όμως!)

Δεν εχετε δει αυτους στα TDM, τα GS1200 και τα διαφορα RRRR που κυκλοφοράνε μονίμως με κοντομάνικα, βερμούδες, αθλητικα με σοσονάκια και καπελάκι τζόκευ?
    Άσε που όταν καλοκαιριάσει τους βλέπεις στην παραλιακή να πηγαινουν για μπανιο φορώντας το string!

(Ναι, δεν κάνω πλάκα, είδα πέρυσι το καλοκαιρι στη Βουλιαγμένης Varadero με ζευγάρι που φορούσε μαγιό, τυπου σλιπ ο αρρεν με σαγιοναρα, η γκομενα δε, στρινγκ - thong με σανδαλακι στρας!)

Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:

εγω πότε θα ξύσω γόνατο? Το avatar του/της PQC
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Προστατεύουν.. αλλά μόνο σε γιαπί, ορυχείο, καδρονιές και τέτοια.

Δεν υπάρχει σωτηρία. Άλλοι παίρνουν σκούτερ σκεπτόμενοι ότι θα πάρουν και ένα τέτοιο γαμάτο.. αξεσουάρ! Ένας πελάτης μου έλεγε ότι ετοιμαζόταν να πάρει σκουτεροειδές, τον ρώτησα για κράνος, μου είπε jet, του είπα αυτά που φαντάζεσαι και μου απάντησε "εεε, δεν πάει το fullface"...
    +998
    κάθε φορά που τα λέω αυτά σε διάφορους φίλους μου μου λένε όχι μωρέ μια χαρά είναι και τα λοιπά.

όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοι (Γερμανοί παλαιότερα) 1 dollar helmet 1 dolar head.
    Αν δείτε ένα μαύρο κόκκινο fazer 1000 να περνάει τάπα στην στροφή ξύνωντας μασπίεδες, αυτιά και γόνατα σίγουρα δεν είμαι εγώ

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    Υπαρχουν full-face κρανη με πολυ καλο αερισμο, με τεραστιους αεραγωγους, ειδικα για τις πολυ ζεστες μερες...Αυτα γιατι δεν τα αναζητουν καποιοι που επιμενουν οτι θα παθουν θερμοπληξια το καλοκαιρι και επιμενουν στα ανοιχτα ή ανοιγομενα (ακομα χειροτερα...) που δεν τα κλεινουν ΠΟΤΕ???
    Παραδειγμα το παρακατω, κι εχω δει κι αλλα αρκετα, οχι πολυ γνωστες μαρκες, αλλα πιστοποιημενα, και φυσικα πολυ πιο ασφαλη απο το καλυτερο και ακριβωτερο jet κρανος...

http://www.caberg-helm.com/products/...2COL&color=COL

Το κακό δυστυχώς, είναι ότι τα θεάματα του τύπου :

"(Ναι, δεν κάνω πλάκα, είδα πέρυσι το καλοκαιρι στη Βουλιαγμένης Varadero με ζευγάρι που φορούσε μαγιό, τυπου σλιπ ο αρρεν με σαγιοναρα, η γκομενα δε, στρινγκ - thong με σανδαλακι στρας!)"

δεν είναι μια τρομερή εξαίρεση, αλλά αποτελούν ένα σχετικό κανόνα, το καλοκαίρι ιδίως.
    Και σαν αποτέλεσμα οι εικόνες που δημιουργούνται σε πολλούς νεότερους (ή μη)
    να είναι είτε πλήρως αποτρεπτικές από τις μοτοσυκλέτες, είτε (ακόμη χειρότερα) θετικές.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Το κακό δυστυχώς, είναι ότι τα θεάματα του τύπου :

"(Ναι, δεν κάνω πλάκα, είδα πέρυσι το καλοκαιρι στη Βουλιαγμένης Varadero με ζευγάρι που φορούσε μαγιό, τυπου σλιπ ο αρρεν με σαγιοναρα, η γκομενα δε, στρινγκ - thong με σανδαλακι στρας!)"

δεν είναι μια τρομερή εξαίρεση, αλλά αποτελούν ένα σχετικό κανόνα, το καλοκαίρι ιδίως.
    Και σαν αποτέλεσμα οι εικόνες που δημιουργούνται σε πολλούς νεότερους (ή μη)
    να είναι είτε πλήρως αποτρεπτικές από τις μοτοσυκλέτες, είτε (ακόμη χειρότερα) θετικές.
    Υπονοείτε, αγαπητέ, ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση;
    Ελλιπής παιδεία;
    Ελλιπής ενημέρωση;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

MX κράνος, συμφωνώ...

αν και σαν εντουράς που το χρησιμοποιώ κατα κόρον πρέπει να σας πώ πώς

με τις ταχυτητες μεσα στην πόλη,

τα σταθερά εμπόδια

και τα σκληρά επίπεδα και αντικείμενα πιθανής πρόσκρουσης

σαν το κλειστό , full face, σε σωστο μεγεθος αγορασμενο και σωστα σφιγμένο δεν προστατεύει τίποτα άλλο!

τα τζετ ειναι καλύτερα απο το "χωρις κρανος" , τα ΜΧ καλυτερα απο τα τζετ, και τα κλειστά καλύτερα όλων.

Στα ΜΧ βρίσκει το μακρύ σαγόνι του κράνους κάτω σε περίπτωση "σούπας" και γυρνά προς τα πίσω ο σβέρκος οπότε ο αυχένας την ακούει στερεοφωνικά αν δεν φορά κανείς leatt brace ή καποιο neck brace.

Ήθιστε επίσης να χτυπήσει το γείσο σε σταθερό σημείο και να διπλώσει το κράνος σπάζοντας την κλείδα απο την πίεση που ασκει στο θωρακα μας.

Το σκεφτομαι κ εγω παντα οτι σιγουρα δεν παρεχει την προστασια του full face,αλλα υπεθετα οτι εχει μια σχετικη ασφαλεια.
    Το εχω ανοιξει μετρημενες φορες,μονο και μονο για να μιλησω στο συνεπιβατη μου και μετα το εκλεισα αμεσως..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Υπονοείτε, αγαπητέ, ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση;
    Ελλιπής παιδεία;
    Ελλιπής ενημέρωση;
    Ελλιπής εγκεφαλικός ιστός ....

Πολλά τα χρόνια... Το avatar του/της Antwnis
    Τελικα, απότι φαίνεται έχει να κανει με το πως το αντιλαμβανεται κανεις το ολο θεμα "ζωή"

Άλλος δεν φοράει ποτέ κράνος και εξοπλισμο, δεν πληρώνει τέλη και ασφάλεια, μιλάει στο κινητο αλλάζοντας λωρίδες, καπνίζει 3 πακέτα τσιγάρα, ειναι μισοαλκολικος, πηδάει πουτ@νες χωρίς προφυλακτικο, χρωστάει και δεν τον νοιαζει, πεταει σκουπιδια οπου βρει, δερνει τη γυναικα του, ειναι μιζαδορος.....

Αλλος παλι, είναι τυπικοτατος, παντα εξοπλισμενος, τηρει τον ΚΟΚ, συνεπεις στις υποχρεώσεις του, δεν ρίχνει τους συνανθρώπους του, σεβεται το περιβαλον που ζει, δεν παει στις πουτανες, αφοσιώνεται στα παιδια του και εργάζεται τιμια.....

Η ανήκεις στη μια κατηγορία, η ανήκεις στην άλλη.

Και δεν αλλαζεις με τίποτα, σαν την ομάδα που υποστηρίζεις ενα πράγμα!

Οτι και να λεμε λοιπον, ειτε εμεις, ειτε οι κολητοι τους, ειτε η πολιτεια.. Γιοκ!

Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Photo-grey ζελατίνες και για κράνη
    από greekshadow στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 15:50
  2. Μειωμενο Φπα Στα Κρανη.....
    από SpyrosTDM στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2004, 16:07
  3. Triumph Bonneville (jet black 2004)