Όπως λέει και ο τρισμέγιστος Λιακόπουλοςο καιρός γαρ εγγύς.. Αν ποτέ με το καλό αποφασίσουν να μας πληρώσουν από τη σχολή τα λεφτά που μας οφείλουν(από τον Γενάρη τπτ..
), σε 1, 1+1/2 μήνα λέμε να πάρουμε την πρώτη αληθινή μηχανή..
Μέχρι τώρα είχα στην κατοχή μου ένα honda MTX50 (6-7 μήνες) και ένα ybr 125 (3 χρόνια) της yamaha. Κάποιες βόλτες έκανα και με ένα super four βγάζοντας το δίπλωμα όμως δεν έχω εμπειρία από κάποιο μεγάλο. Ως εκ τούτου ψάχνω ένα μεσσαίο ευκολοδήγητο και όχι υστερικό μηχανάκι μάλλον στα 600cc..
Μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί δύο σενάρια:
1) Να πάρω κάποιο street με ή χωρίς fairing όπως το bandit 650, το cbf 600 ή και το er-6 και ενδεχομένως να κρατούσα και το ybr που είναι μανούλα για την πόλη και καίει 2.5-3 lt/.100km..
Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω ότι μπορώ να βρω και τα δύο στα ~ 3500, και με ABS κάπου στις ~ 4000 ευρώ.. χρήματα οριακά για εμένα.. Φυσικά αυτό θα μου έδινε την δυνατότητα να κάνω και κάποιο ταξιδάκι στο εξωτερικό μόλις νιώσω ότι μπορώ να το κάνω με ασφάλεια δικάβαλος ΚΑΙ κυρίως θα μου χάριζε αυτό τον γλυκό ήχο του 4κύλινδρου.. :o
2) Να ξεγράψω το δικάβαλο μεγάλο ταξίδι για την ώρα, να δώσω και το ybr και να πάρω με 2500-3000 κάποιο μονοκύλινδρο 650. Έχω βρει σε πολύ καλές τιμές δύο μοντέλα, το KLR650 και το FMX650.
Και στις δύο περιπτώσεις αυτό που με νοιάζει είναι η ποιότητα κατασκευής, η οικονομία στη χρήση και η ασφάλεια. Οι επιδόσεις δεν με νοιάζουν όσο μπορεί να ταξιδεύει δικάβαλο (εγώ 75 η κοπελιά 45-50) με 110-120 στον αυτοκινητόδρομο (και ας μην υπάρχει τέτοιος)
Στο πρώτο σενάριο αυτό που φοβάμαι πολύ είναι το κόστος χρήσης. Δεν είχα ποτέ κάποιο μεγάλο τετρακύλινδρο οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνομαι την διαφορά στο κόστος συντήρησης/καυσίμων πχ ενός gsf 650 και ενός fmx 650.. Μην φτάσω στο σημείο να την αγοράσω και να μην έχω λεφτά να πηγαίνω βόλτα.. Είπαμε αμοιβόμενος φοιτητής με υποτροφίες και συμβάσεις πείνας.. όταν πληρωνόμαστε..
Στο δεύτερο σενάριο αυτό που φοβάμαι είναι ο αέρας. Και εξηγούμαι.. Τώρα κάθε φορά που αποφασίζω να αφήσω το kiaκαι να πάω μία βόλτα πχ Ηράκλειο - Άγιος Νικόλαος (μένω Κρήτη, σημαντικός νομίζω παράγοντας στο πρόβλημα και αυτό) παλεύω με τον άνεμο (βλέπε 110 κιλά το ybr) και κάποιες φορές νομίζω ότι απλά θα φύγω όπως έιμαι στη θάλασσα..
Ελπίζω να μην έχω το ίδιο πρόβλημα πχ με ένα FMX ή ένα KLR..
Last but not least, FMX, KLE, KLR τα βρίσκω και καινούρια stock, ~4500-5000 ευρώ.. Αξίζει μία τέτοια αγορά?
Να πω ότι στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε εξάρτηση αφού εγώ μόλις αντικατέστησα ένα shark με ένα AGV T-2 και το μπουφάν με ένα δερμάτινο Spidi trackster και για την κοπελιά αν και ανεβαίνει 1 φορά το τρίμηνο στο ybr έχω ένα bering και ένα άλλο δικό της shark..)
Όπως λέει και ο MitsChios σημειώσατε..![]()
ΥΓ Ευχαριστώ που διαβάσατε τον παραλογισμό μου..![]()