Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 22

Θέμα: Πατηναρει? Τι φταιει?

Πατηναρει? Τι φταιει?

Γεια σας παιδια, εχω ενα παπακι με κινητηρα Lifan110cc τον τελευταιο καιρο αρχισε να πατηναρει στης μεγαλες στροφες και επισης οταν το βαζω μπρος με την μανηβελα πολλες φορες δεν "πιανει" κοντρα η μανηβελα αλλα κατεβαινει ευκολα χωρις να γυρναει την μηχανη.

Σαν τι σας φαινεται? Δισκακια? Η μπορει να ειναι και κατι αλλο γιατι κατι μου λεει οτι δεν ειναι τα δισκακια.

Καθε γνωμη δεκτη. :smilea:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    τι λάδια έχει μέσα;

σημερα τα αλλαξα. 15-50 εβαλα. δε θυμαμαι τι ειχε πριν μεσα αλλα δε ειδα καμια διαφορα με πριν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    μήπως έβαλες αυτοκινήτου ή συνθετικά;

ημισυν8ετικα ειναι.. Δεν πιστευω να υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα απο λαδι Αυτοκινητου και μοτοσυκλετας..
    Αλλα μου εδωσες μια ιδεα με το λαδι και εκατσα πριν και εβγαλα ολο το λαδι και ειδα οτι χωρις λαδι στον κινητηρα η μανηβελα "κοντραρει" κανονικα, οποτε λεω μηπως χανει καμια φλαντζα που εμποδιζει το λαδι να μπει στο χωρο που ειναι τα δισκακια. Αν υπαρχει καποια τετοια φλαντζα.. Και μολις μπει λαδι εκει μεσα αρχιζει χανεται η τριβη και "πατηναρει" ετσι.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DaytonaDrama
    ημισυν8ετικα ειναι.. Δεν πιστευω να υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα απο λαδι Αυτοκινητου και μοτοσυκλετας..
    ....
    Μπα;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχισαμε τα αστειακια ε? ωραια.. Εγω για να το λεω αυτο οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα ξερω και το λεω. Δεν ειμαι απ αυτους που τα παπαγαλιζουν οταν δεν ειμαι σιγουρος για κατι δν μιλαω. Τεσπα δεν ειναι αυτο το θεμα που με απασχολει.

Αν καποιος ξερει να μου απαντησει στην ερωτηση μου καλος. Οι υπολοιποι που απλα βαριουνται και εχουν ορεξη να κανουν χαβαλε ας μου στειλουν πμ να τους δωσω το κινητο μου να κανουμε χαβαλε η αν θελουν να βρεθουμε θα χει ακομα πιο πολυ πλακα.

Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?

Τωρα έγινε πιο ενδιαφέρον

Για πες μας κι άλλα (ειδικα με ενδιαφέρει το κομματι όπου τα λαδια μοιάζουν)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αλλα μου εδωσες μια ιδεα με το λαδι και εκατσα πριν και εβγαλα ολο το λαδι και ειδα οτι χωρις λαδι στον κινητηρα η μανηβελα "κοντραρει" κανονικα, οποτε λεω μηπως χανει καμια φλαντζα που εμποδιζει το λαδι να μπει στο χωρο που ειναι τα δισκακια. Αν υπαρχει καποια τετοια φλαντζα.. Και μολις μπει λαδι εκει μεσα αρχιζει χανεται η τριβη και "πατηναρει" ετσι.
    Σαν σκέψη, καλή ..

Αλλά, αν υπήρχε τέτοια φλάντζα και έχανε και έιχε μπει λάδι στα δισκάκια, δεν θα παραμέναν "λαδωμένα" ακόμη και αν έβγαζες το λάδι από τον κινητήρα ..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Ελεγα μηπως με το γυρισμα που προκαλει η μανηβελα στα δισκακια "σκουπιζονται" απ το λαδι..
    Αν ανοιξω το μοτερ ισως βρω την αιτια αλλα αν δεν την βρω παει τζαμπα χρονος/κοπος και λεφτα για φλαντζες..

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Εγω για να το λεω αυτο οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα ξερω και το λεω. Δεν ειμαι απ αυτους που τα παπαγαλιζουν οταν δεν ειμαι σιγουρος για κατι δν μιλαω. Τεσπα δεν ειναι αυτο το θεμα που με απασχολει.

Εμενα παντως με ενδιαφερει να μαθω σχετικα με τα λαδια γιατι καποιοι "ασχετοι" μας εχουν ζαλισει με τις "λαδολογιες" τους.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Εμενα παντως με ενδιαφερει να μαθω σχετικα με τα λαδια γιατι καποιοι "ασχετοι" μας εχουν ζαλισει με τις "λαδολογιες" τους.
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει να μάθω αν τα δισκάκια πρέπει να βρίσκονται μέσα σε λάδι ...
    (αλλά δεν θα με χαλούσε κιόλας..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει να μάθω αν τα δισκάκια πρέπει να βρίσκονται μέσα σε λάδι ...
    (αλλά δεν θα με χαλούσε κιόλας..)

Κι όμως βρίσκονται μέσα σε λάδι, το λένε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων σχεδόν των μοτό παραγωγής:
    "Συμπλέκτης: υγρός πολύδισκος"

εξαιρούνται τα ξηροκάμπανα αγωνιστικών και κάποιων "λαδιέρων" παραγωγής
    (δεν λέμε μάρκα, δεν θίγουμε ονόματα)

τέσπα, πολύ το δουλέψαμε το παιδί, πες μας πόσα χλμ έχει ο κινητήρας, βάλε τα λάδια που συνιστά ο κατασκευαστής (και όχι, ΔΕΝ είναι όλα ίδια...) και αν εξακολουθεί το πρόβλημα, απλά θες δισκάκια αυτο είναι όλο
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Η λυση ειναι καμπανα απο glx με καινουργια δισκακια κ ελατιρια..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ernti
    Φίλε, κάποια λάδια αυτοκινήτου έχουν πολλά αντιτριβικά,γι αυτό θα πατινάρει το παπί,και δυστηχώς ακόμα κι αν τα αλλάξεις, το πατινάρισμα θα επιμείνει.
    Μια αλλαγή δίσκων κάνε και κανά λίτρο λαδάκι,και είσαι έτοιμος,και είναι και φτηνοδουλειά.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τί φταίει?
    από gio.pap. στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2010, 21:06
  2. Τι φταιει??
    από OzZzZzY στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2009, 10:12
  3. Τι φταίει?
    από notakos600 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks