Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ειναι απλως θεμα ορισμου.ΚΑΤ' ΕΣΕ λοιπον κανω ενα ισως λεπτο, αλλα με τεραστια σημασια λαθος.και αυτο μπορω να το δεχτω.![]()
![]()
Σαφέστατα, κατ' εμέ. Διορθώθηκε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ειναι απλως θεμα ορισμου.ΚΑΤ' ΕΣΕ λοιπον κανω ενα ισως λεπτο, αλλα με τεραστια σημασια λαθος.και αυτο μπορω να το δεχτω.![]()
![]()
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
πολυ ωραια.Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
κατ εμε λοιπον δεν κανω λαθος ακριβως επειδη δινω αλλο ορισμο (δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ο σωστος.απλα ειναι ο δικος μου.οπως δεν ειναι απαραιτητο και να ειναι ο δικος σου ο σωστος.)
κλεινει η παρενθεση και συνεχιζουμε![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
για να μπορεις να συγκριθεις με καποιον αν εισαι δειλος/κοτα πρεπει να ξεκινανε και οι 2 πλευρες με τις ιδιες προυποθεσεις...στην προκειμενη περιπτωση ο φιλος μας απο την στιγμη που δεν εχει καμμια σχεση κοινωνικα με τους ''αντιδικους'' δεν μπορει να μπει στην κατηγορια δειλος/κοτα...ουτε με οπλα εχει καμμια σχεση....ουτε γνωστος κολοπαιδαρας ειναι ειναι...κλπ κλπ...βαση παντα με τα λεγομενα του...αρα...Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Για μενα η διαφορα μεταξυ της 'δειλιας' και της 'κοτας' εχει να κανει με το βαθμο συνειδητοτητας με τον οποιο κανουμε (η δεν κανουμε) μια πραξη και το επακολουθο συναισθημα αξιοπρεπειας που εχουμε.
Στο δικο μου κοσμο, δεν εχω προβλημα με το να φανω δειλος στα ιδια μου τα ματια, διοτι δεν εχω φαντασιωσεις chuck norris. Αλλα δεν γουσταρω να ειμαι κοτα, το οποιο θα συνεβαινε αν δειλιαζα καπου, πιστευοντας ομως οτι ειμαι γαματος και μαγκας.
Αυτο που προσπαθω να πω (και μονο) ειναι οτι ειναι μια χαρα να ειμαστε δειλοι. Αλλα δεν βοηθαει την σχεση μας με τον εαυτο μας το να αποφευγουμε να αναγνωριζουμε το ποτε γινομαστε δειλοι, προκειμενω να μην φανουμε κοτες.
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ....
υ.γ. προσωπικη αποψη ΚΟΤΕΣ ειναι οι μπατσοι στην περιοχη που δεν κανουν την δουλεια τους....οπως και βεβαια οι καθε λογης νταηδες που τα βαζουν μα καποιους αδυναμους...
υ.γ.2 αν δω τον Ζαμπιδη να μου την πεφτει και αρχισω να τρεχω δεν με κανει κοτα...ασχετα αν με πιασει ευκολα...![]()
Αν και κανουμε λαθος να το περιοριζουμε στην κρητη το θεμα, μιας και η ανομια λογω της εντοπιοτητας και των κοινωνικων-οικονομικων δεσμων με τις αρχες δεν εχει αυστηρα συγκεκριμενο τοπικό χαρακτήρα και συμβάινει στην πληθωρα της ελληνικης επαρχιας... (ακομα και σε δημους στην Αθηνα)
ΟΜΩΣ
η ωμοτητα του εκβιασμου και της απειλης τύπου "βεντετας" εχει να κάνει άμεσα με το καθεστως της ελευθερης οπλοφοριας/οπλοχρησιας σε σημειο μαγκιάς-ψευτοπαλληκαριας που επικρατει.. αυτο σαν Ελληνας πολιτης δεν το ανέχομαι...
... εχω γνωρισει τον μεγαλυτερο λεβεντη στην ζωη μου και ηταν κρητικος....
όπως και τον μεγαλυτερο θρασυδειλο... και αυτος κρητικος ηταν![]()
Ban 'em all
Δεν είναι δειλός αυτός που προστατευεί μία ζωή (είτε η απειλή είναι άμεση είτε όχι) και κάνει πίσω.
Αυτός που δεν κάνει πίσω λέγεται μαλάκας. Δεν υπάρχει 100% εξασφάλιση ότι η στραβή δεν θα γίνει. Απλό και σαφές.
Όλοι πλην του Τσακ βέβαια.![]()
@βλακμπουσα : Δειλοί δεν είναι. Κάτι άλλο ναι όμως![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
+ δεν μου έμειναν άλλα cc ρε Σταμπακ αλλά μαζί σου...Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Αν και κανουμε λαθος να το περιοριζουμε στην κρητη το θεμα, μιας και η ανομια λογω της εντοπιοτητας και των κοινωνικων-οικονομικων δεσμων με τις αρχες δεν εχει αυστηρα συγκεκριμενο τοπικό χαρακτήρα και συμβάινει στην πληθωρα της ελληνικης επαρχιας... (ακομα και σε δημους στην Αθηνα)
ΟΜΩΣ
η ωμοτητα του εκβιασμου και της απειλης τύπου "βεντετας" εχει να κάνει άμεσα με το καθεστως της ελευθερης οπλοφοριας/οπλοχρησιας σε σημειο μαγκιάς-ψευτοπαλληκαριας που επικρατει.. αυτο σαν Ελληνας πολιτης δεν το ανέχομαι...
... εχω γνωρισει τον μεγαλυτερο λεβεντη στην ζωη μου και ηταν κρητικος....
όπως και τον μεγαλυτερο θρασυδειλο... και αυτος κρητικος ηταν![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
@blackbusa
Ποτε οι προυποθεσεις δεν ειναι ιδιες, παρα μονο στο ρινγκ. Σε καθε αλλη περιπτωση, ο αλλος κατι θα εχει παραπανω. Εκει εγκειτε ακριβως και η γενναιοτητα, το να παλευεις με οτι εχεις για ενα αγωνα που σου φαινεται εκ πρωτης οψεως χαμενος. Βεβαια η απουσια γενναιοτητας δεν προυποθετει δειλια κατ'αναγκη. Γι'αυτο πιστευω οτι μετραει οχι καποιος ορισμος τελικα, αλλα το τι νοιωθει ο καθενας μεσα του.
Και επειδη ο φιλος που ξεκινησε το θρεντ ηταν ταραγμενος, σημαινει οτι κατι δεν του πηγαινε καλα. Ισως να αισθανθηκε κοτα, ισως δειλος, ισως μαλακας, ισως αχρηστος πολιτης που δεν κανει κατι για να αλλαξει αυτον τον τοπο.
Το να εισαι ταραγμενος, εν γενει σημαινει οτι αυτο που εχεις κανει θεωρεις οτι δεν ειναι του χαρακτηρα σου. Βαλε την συνειδητοτητα τωρα μεσα και αμεσως η ταραχη φευγει και μενει ενα δωρακι γνωσης.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
έχουμε και κομπιουτεράκι και λύνουμε τους λογαριασμούς μας ^^.
Συντεκνάκι ... μακριά !!! Να υπήρχε κράτος να σε προστατέψει να το πας μέχρι τέλους , διαφορετικά αλάργα !!!! Γιατί όπως είναι τα πράγματα σήμερα σε καθαρίζουν για λιγότερα από το να πας σαν μάρτυρας σε δικό τους διακαστήριο . Και όχι δεν έχουμε όλοι κομπιουτεράκια .
Respect mah authoritah!!!!
εγω ειπα την γνωμη μου.....πεσε και συ την δικη σου και αστο να παει στο διαβολο!!!δεν χρειαζετε να συμφωνει κανεις μαζι μου αλλα και δεν χρειαζετε να με σχολειαζεις και να μου λες το που εγω ζω και το που θα παει στο εκβιαστων!δεν θα κατσω εγω εδω να σου εξηγησω αφου δεν μπορει το μυαλο σου να επεξεργαστει την νομικη πλευρα αλλα και την ψυχολογικη των νταιδων της κρητης.....Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ημίτρελε, έπραξες έξυπνα...
Όταν κανένας δεν θα τρέξει να σε βοηθήσει (είτε κράτος λέγεται αυτό είτε τοπική κοινωνία) και είσαι μόνος αντιμέτωπος με την ωμή βία (ειδικότερα σε συγγενικά σου πρόσωπα) τότε η μόνη έξυπνη λύση είναι να απομακρυνθείς από το πρόβλημα.
Δεν είναι δελεία αυτό. Ούτε "ανδρισμός" ή μαγκιά να εναντιωθείς σε ένα κατεστημένο ή περιβάλλον όπως πολύ καλά το περιέγραψαν πιο πάνω...
@gs500f : Μάλλον ζεις στο φαρ ουεστ ή σε κάποιο μηθυστόρημα. Εδώ σπάει το πόδι του ο Ιερόνυμος και σηκώνουν Super Puma να τον φέρουν στο ΚΑΤ και μια 32χρονη εγγυος κοπέλα πεθαίνει στην Κοζάνη από αιμοραγία εν έτει 2011 επειδή στα νοσοκομεία της περιοχής δεν υπάρχουν ταυτόχρονα μαιευτική και παιδιατρική κλινική και δεν σηκώθηκε ούτε RC Heli.. Θα πάει λεει στο εκβιαστών και θα πει στους εκβιαστές ότι θα τους κάνουν ντα αμα τους πειράξουν.... Είμαι σίγουρος ότι εσύ έτσι θα έκανες βέβαια.
δεν χρειαζετε να μου λες το τι εγω θα εκανα που εισαι και σιγουρος μαλιστα γιατι δεν με ξερεις καν και η σταση σου δειχνει εμπαθεια απεναντι μου!!!ετσι δειχνει τουλαχιστον σε μενα!
γιαυτο σου λεω πεσε την γνωμη σου πουλακι μου και μην σχολιαζεις τους αλλους γιατι θα παει το σχοινι -γορδονι!!!μουπες ,σουπα κλπ κλπ!!!!
α ει στο καλο σου με συγχησες μεσημεριατικα!!!!
καλαματιανος
Να δώσω μια εικόνα, αν μου ...
Καθόμαστε προ διετίας σε ένα τραπέζι στη νότια Κρήτη, κοντά στην παραλία. Τα κοπέλια παίζουνε δίπλα στην άμμο. Καταφτάνει ο ξάδελφος ενός εκ των συνδαιτυμόνων, ταξιτζής, παρκάρει 35 εκατοστά από την καρέκλα μου, έρχεται και κάθεται στην παρέα. Με το που κάθεται κάνει μια και βγάζει ένα καβουρντιστίρι 45άρι από τη μέση και το ακουμπά με κρότο πάνω στο τραπέζι.
Τα παίρνω στο κράνος.
Ευγενικά του ζητώ να το κρύψει πάλι καθότι παιζουνε κοπέλια δίπλα και μπορεί να γίνει καμιά στραβή. Με γράφει αρχικά. Επιμένω. Το γυρίζει σε λεκτική επίθεση. Επιμένω. Αρχίζει να δικαιολογείται ότι του παίρνουν οι λοιποί συνάδελφοί του τις κούρσες για βόρεια και μονάχα έτσι μπορεί να κάμει τα κουμάντα του!
Και επειδή είχα αγριευτεί πολύ και σηκώθηκα να φύγω με τη γυναίκα και τα κοπέλια, για να αλαφρύνει το κλίμα, ο φίλος του τον έπεισε να το κλειδώσει μέσα στο σπίτι μέχρι να φύγει.
Δεν περνάνε 5 λεπτά και έτερος παριστάμενος φωνάζει ότι μόλις θυμήθηκε ότι έληξε η νόμιμη άδεια του δικού του περιστρόφου! Με πολύ ύφος βγάζει κινητό από την τσέπη και παίρνει τοπικό άρχοντα και μπροστά σε όλους του υπενθυμίζει ότι πρέπει να του ανανεώσει την άδεια οπλοφορίας. Του υπενθυμίζει και τους ψήφους που λαμβάνει από την οικογένειά του!
...
Κάποιος παραπάνω μίλησε για πολλά παράνομα όπλα στο νησί. Ναι, είναι αλήθεια. Αλλά μακάρι να γνωρίζαμε και πόσα "νόμιμα" υπάρχουν και ποιοί ντόπιοι δυνάστες (πραγματικά) τα κατέχουν.
Ξαναέγραψα ότι πολλά θα μπορούσε κανείς να πει...αλλά δε θα γίνει και τίποτε. Και η σιωπή, αγγαλίτσα με τη φυγή φαντάζουν οι μόνες λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τα άλλοτε ζωντανά και πλούσια χωριά ερήμαξαν. Ο λόγος δεν ήταν ότι όλοι οι άνθρωποι αναζήτησαν καλύτερη μοίρα στις πόλεις! Εκδιώχθηκαν από κάτι μιερά απολειφάδια όπως αυτά που αντιμετώπισε ο δημιουργός του thread.
Kαι ναι, ώρες-ώρες ντρέπομαι που η εικόνα της Κρήτης τείνει να είναι μονάχα αυτή...
![]()
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Ίσως τα πιο επιτυχημένα εισαγωγικά που έχω δει...Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
[...] "νόμιμα" [...]![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ποιός θα τηνε βάλει και που να τηνε πρωτοβάλει;Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μπόμπα να τσι ξεκάνει ούλους![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)