Λοιπόν.. έχω ήδη κανονίσει μια επισκεψούλα στον μηχανικό για το θέμα να δούμε τι γίνεται. Αλλά ας το κάνω και ενα θεματάκι εδώ μπας και δώσει κάποιος μια ιδέα.
Προβολέας λοιπόν για λάμπα Η4 55-60W στο ΧΤΧ, εδώ και 4-5 μέρες έχει φροντίσει και μου έχει κάψει 2 μέχρι στιγμής. Και μάλιστα όχι μόνο την κανονική αλλά και την μεγάλη σκάλα.
Το ιστορικό έχει ώς εξής.. πριν 5 μέρες περίπου σε μια νυχτερινή επιστροφή απο Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου, κάνει ενα τσαφ και μου καίει την λαμπίτσα... εντάξει συμβαίνει λέω απο μέσα μου (γαμώ τον Μέρφυ γαμώ).. θα ανάψω την μεγάλη σκάλα και θα φτάσω σπίτι... 1 λεπτό αργότερα ... τσαφ.. πάει και η μεγάλη σκάλα μετά απο ενα τρεμοπαίξιμο (αυτόν τον Μέρφυ έτσι και τον πιάσω λέμε)... μένω με το λαμπάκι πορείας μόνο.
Σιγά σιγά και κακήν κακώς φτάνω στο σπίτι ευτυχώς αναίμακτα.
Την επόμενη αλλάζω λάμπα και ξεκινώ για την δουλειά.. όλα ωραία και καλά για 2-3 μέρες. Χθες λοιπόν που ξαναπήγα απο την Ε.Ο. (κάποια εκπαίδευση υπάρχει , οπότε αναγκαστικά ανεβοκατεβαίνω)... διαπιστώνω στην επιστροφή για μια ακόμα φορά (ευτυχώς ήταν νωρίς και είχε ήλιο ακόμα) οτι η λάμπα στην κανονική σκάλα ταξιδεύει προς τόπους ανακύκλωσης. Ανοίγω την μεγάλη σκάλα για λιγο όλα καλά... αμέσως μετά... ΤΣΑΦ.. πάει και η μεγάλη.
Τώρα..
Ή κάποιος με έχει γκαντεμιάσει απίστευτα (ρε μπινέ Μέρφυ .. μην σε πετύχω λέμε).
Ή και οι δύο λάμπες τα είχαν παίξει (σενάριο στα όρια της παραδοξολογίας)..
Ή..
Το κοινό σημείο καψίματος λάμπας είναι στην Ε.Ο. όπου το άνοιγα λίγο παραπάνω (ΧΤΧ είναι έτσι;.. μέχρι τα 150-160 μιλάμε και για μικρό χρονικό διάστημα) και υποψιάζομαι κάποια ιστορία με τα ηλεκτρικά του καθώς για 2-3 μέρες που το είχα μέσα στην πολη δεν είχε κάνει κάτι περίεργο. Μόλις το έτρεξα λίγο παραπάνω... ΤΣΑΦ..
Για ρίξτε καμιά ιδέα (κουβέντα να γίνεται) μέχρι να πάει την Παρασκευή το μηχανάκι στον "γιατρό" και να δούμε τι στο διάτανο συμβαίνει ακριβώς.