Regensburg με τα τούνελ περνάμε γρήγορα, όμως και παρακάμπτουμε το Μόναχο, δίπλα από την Allienz Arena κατά τις δέκα η ώρα. Πάμε προς Salzburg. Πάντα μου άρεσε ο δρόμος Lofer - Zell Am See. Σε πάει πρώτα από δάση με στροφιλίκι και μετά από καλό μεγάλο επαρχιακό δρόμο στην κοιλάδα, κατά μήκος ενός ποταμού. Οι στροφές ανοικτές, άνετα πας με 110 και προλαβαίνεις να απολαμβάνεις και την φύση και την οδήγηση. Πάντα με εντυπωσιάζει, πώς είναι στις Άλπεις η πεδιάδα ίσια σαν από αλφάδι και μετά ξαφνικά αρχίζει πάλι το βουνό. Πολύ απότομη αλλαγή. Αυτό θαυμάζω και σήμερα. Η μοναδική εξήγηση για μένα είναι καθίζηση, αλλιώς δεν εξηγείται. Κάποτε ήταν απότομες χαράδρες, απότομες μέχρι κάτω, απλά συμπληρώθηκαν με καθίζηση, είτε κάτω από το νερό είτε πάνω, δεν έχει σημασία. Τεσπα, είναι ωραία να οδηγείς εκεί. Περνάμε το Zell Am See και σταματάμε εκεί για τσιγάρο. Εξηγώ στον Νίκο ό,τι ξέρω για αυτό το ιδιαίτερο καλοκαιρινό-χειμερινό θέρετρο και πάμε ακόμα στο κοντινό Kaprun, να του δείξω πώς είναι χειμερινό κέντρο για σκι το καλοκαίρι και που έμεινα ένα εξάμηνο πριν για σκι. Μπαίνουμε στον ΓρόσΓκλοκνερ ΨηλοΑλπικόΔρομο, εννοώ το GrossGlockner HochAlpenStrasse. Νίκος ενθουσιάζεται με όλο το κόνσεπτ, τα χαιρετίσματα των μοτοσικλετιστών όλων των ειδών μηχανών και όλων των εθνών, show, happening, σημαίες. Καθόμαστε λίγο κάτω και τσιμπάμε κάτι σνίτζελ που μας έδωσε μαμά με το ζόρι. Εδώ ταιριάζουν, σνίτσελ με Αυστρία πάει. Ποτέ δεν θέλω να τα κουβαλάω, πάντα με καταφέρνει με το ζόρι, πάντα τελικά θα χρειαστούν. Ενισχυμένοι κατά σνίτσελ ξεκινάμε για επάνω. Κάτω είναι αέρας και σχετική ψύχρα, όταν κοιτάς ψηλά, εκεί έχει κατά καιρούς μαύρα σύννεφα και πολύ αέρα. Ρωτάμε ένα Άγγλο, που μόλις κατέβηκε από την άλλη μεριά, πώς είναι επάνω, φυσάει μήπως κάπου επικίνδυνα? Σηκώνει όμως αντίχειρα και ξεκινάμε. Αυτή την εποχή δεν έχει την κίνηση του καλοκαιριού, με ορδές αναβατών όλων των λογιών. Τώρα έρχονται οι πιστοί, οι ορθόδοξοι λάτρεις μηχανών. Και ενώ ξαπλώνουν λιγότερο, είναι ταχύτεροι και ταπεινότεροι.
![]()