πετσα μη συμβατη , bye bye love
Το R1 μου (οπως ολα τα 5αρια) , oσον αφορα το μπροστινο φρενο ειναι εφοδιασμενο με ακτινικη τρομπα 16mm της ιταλικης Brembo.....
...μια καλη και ''τιμια'' τρομπα (σιγουρα καλυτερη απο οποιαδηποτε αντιστοιχη Tokico η nissin) , που το καθιστα στην κορυφη των καλυτερων συστηματων πεδησης αναμεταξυ των ιαπωνικων superbikes!
...το μοναδικο μου προβλημα πλεον ηταν η μαυρη μανετα!
...εχω ηδη φορεσει εδω και καιρο ενα σετ μανετες της titax σε χρυσο χρωμα , και δεν ηθελα να τις καταργησω! (η να εχω μια χρυση και μια μαυρη)
...το θεμα ειναι οτι η brembo δεν διαθετει μανετα σε χρυσο χρωμα.....οπως και καμια αλλη after market μανετα φρενου που να διατιθεται στην ελληνικη αγορα....
αντι λοιπον να αρχισω να ψαχνω στο νετ για κατι αντιστοιχο , με μια μικρη πατεντα , λιγες γνωσεις και μπολικη φαντασια καταφερα να ''παντρεψω'' μια χρυση μανετα Titax στην τρομπα της Brembo!
αγορασα μια δευτερη μανετα για να κανω το ''εγχειρημα'' , καθως δεν ειμουν σιγουρος αν θα τα καταφερω , και δεν ηθελα να καταστρεψω την μανετα (και την βαση της) που φοραγα ηδη στο μηχανακι!
Στην τρομπα βεβαια ΔΕΝ πειραξα τιποτα απολυτως - οι πατεντες εγιναν στο σωμα της μανετας ωστε να ταιριαξει στην υποδοχη της brembo...
μια μεταχειρισμενη μανετουλα σε σουπερ δελεαστικη τιμη ηταν οκ....
εδω η Brembo....
![]()
....πηρε καμποση ωρα , καθως ολη η δουλεια ειναι στο χερι 100% , και χωρις καποιο ''μπουσουλα'' για καθοδηγηση , αλλα τελικα η προσπαθεια απεδωσε και ταιριαξαν τα εξαρτηματα μεταξυ τους με απολυτη επιτυχια!
στην φωτο βλεπετε την βαση της Titax στην τελικη της μορφη , ωστε να θυληκωνει στην τρομπα απο το ενα ακρο , και να δεχεται την μανετα απο το αλλο ακρο της....
σε αυτο το σημειο εκανα ενα τελικο ''ρετους'' , με πολυ ψιλες λιμες , γυαλοχαρτα και πανοβουρτσες κατα σειρα , ωστε να ''σβησουν'' ολες οι ατελειες απο το κοψε-ραψε και να πετυχω ενα ''νικελ'' φινιρισμα!
![]()
Επαναλαμβανω οτι σε τρομπα και μανετα δεν εγινε η παραμικρη μετατροπη!
.....οτι ωρα θελω μπορω να τοποθετησω την original μανετα της brembo παλι , ενω το νεο συστημα διατηρει την ιδιοτητα να ειναι ''σπαστο'' ωστε να προφυλαγεται σε πτωση!
..επισης περαν απο τις ρυθμισεις στο σωμα καθ υψος της Brembo (που φυσικα διατηρηθηκαν ως ειχαν) , προστιθενται και οι ρυθμισεις σε 6 θεσεις κατ 'επιλογην του αναβατη παντα που διαθετει η μανετα της titax!
στην φωτο βλεπετε το αποτελεσμα!
![]()
...ολα αυτα σε ''πεισμα'' μου γιατι οσους ρωτησα μου ειπαν ''δεν γινεται.....'' (!)
''...βγαζει μια η pazzo , αλλα δεν...''' μπλα μπλα μπλα!
επισης ξερω πολλους που οταν αλλαξαν τρομπα φρενου , αν ειχαν ηδη σετ μανετες after market , αναγκαστικα ειχαν διαφορετικη μανετα συμπλεκτη και φρενου....![]()
αντι να κατσω να ψαχνω ebay κλπ , προτιμησα να βρω ακρη μονος μου!
thanx for watching!![]()
μπραβο ρε συ Ζεφο!!
με μερακι γινονται πολλα πραγματα τελικα!!
![]()
![]()
![]()
Ρε Ζεφο τωρα αυτο ειναι οκ ή θα πας να φρεναρεις καμια μερα και θα σου μεινει η μανετα στο χερι???Αρχικά δημιουργήθηκε από zefos1100xx
...ολα αυτα σε ''πεισμα'' μου γιατι οσους ρωτησα μου ειπαν ''δεν γινεται.....'' (!)
''...βγαζει μια η pazzo , αλλα δεν...''' μπλα μπλα μπλα!
επισης ξερω πολλους που οταν αλλαξαν τρομπα φρενου , αν ειχαν ηδη σετ μανετες after market , αναγκαστικα ειχαν διαφορετικη μανετα συμπλεκτη και φρενου....![]()
αντι να κατσω να ψαχνω ebay κλπ , προτιμησα να βρω ακρη μονος μου!
thanx for watching!![]()
λες?Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
Ρε Ζεφο τωρα αυτο ειναι οκ ή θα πας να φρεναρεις καμια μερα και θα σου μεινει η μανετα στο χερι???
το αλουμινιο που αφησα στην ''κλειδωση'' της Titax ειναι 4mm πιο χοντρο απο αυτο της Brembo...(edit: πλευρικα εννοω-το ''φαλτσαρα'' με λιγο παραπανω κουρμπα για να μπορει να ανασηκωνεται στην κλειδωση σε περιπτωση που χτυπηθει!)
....επισης σαν ''υλικο'' προοριζεται ηδη για αυτην την δουλεια!.....για αλουμινιο κοπηκε δυσκολα-μα πολυ δυσκολα λεμε! (μαρτυροντας τις καταβολες του!)
ευλογος ο προβληματισμος σου , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΓΙΩΡΓΗΗΗΗΗΗΗ!!!!:rotflmao:
ωραια και καθαρη δουλεια...αλλα κατα την γνωμη μου θα ρωταγα καποιον ειδικο στα αλουμινια (η σε τετοια θεματα)...απο την ελαχιστη γνωση μου σε καποια αλλα μεταλλα γνωριζω οτι μπορει να αλλαξε η μοριακη "συμπεριφορα"...αυτο το κομματι απο αλουμινιο πρεπει να ειναι χυτο...απο την στιγμη που εκοψες ενα τοσο μεγαλο κομματι πρεπει να εχει αλλαξει η ελαστικοτητα και η ανοχη που ειχε...συν οτι με την θερμοκρασια που αναπτυχθηκε στα κομματια που εκοψες σε αλλα σημεια πρεπει να ειναι πιο σκληρο και σε αλλα πιο μαλακο...αυτα...![]()