Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 78

Θέμα: brembo rcs19.....με χρυση μανετα λεμε!

brembo rcs19.....με χρυση μανετα λεμε!

προλογος:

...στα ποστ που ακολουθουν θα δειτε γιατι δεν βλεπω προκοπή στην ζωη μου....

....ανελαβα μια δουλεια για λογαριασμου μοτοκαταστηματος , η πληρωμη απο την οποια ΔΕΝ ηταν σε μετρητα , αλλα με το αντικειμενο της φωτογραφιας....

(η ιδεα του να πληρωθω σε ειδος ηταν ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ!)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc00002.jpg 
Προβολές:	730 
Μέγεθος:	53,2 KB 
ID:	227767
    πετσα μη συμβατη , bye bye love

Το R1 μου (οπως ολα τα 5αρια) , oσον αφορα το μπροστινο φρενο ειναι εφοδιασμενο με ακτινικη τρομπα 16mm της ιταλικης Brembo.....

...μια καλη και ''τιμια'' τρομπα (σιγουρα καλυτερη απο οποιαδηποτε αντιστοιχη Tokico η nissin) , που το καθιστα στην κορυφη των καλυτερων συστηματων πεδησης αναμεταξυ των ιαπωνικων superbikes!

...το μοναδικο μου προβλημα πλεον ηταν η μαυρη μανετα!

...εχω ηδη φορεσει εδω και καιρο ενα σετ μανετες της titax σε χρυσο χρωμα , και δεν ηθελα να τις καταργησω! (η να εχω μια χρυση και μια μαυρη)

...το θεμα ειναι οτι η brembo δεν διαθετει μανετα σε χρυσο χρωμα.....οπως και καμια αλλη after market μανετα φρενου που να διατιθεται στην ελληνικη αγορα....

αντι λοιπον να αρχισω να ψαχνω στο νετ για κατι αντιστοιχο , με μια μικρη πατεντα , λιγες γνωσεις και μπολικη φαντασια καταφερα να ''παντρεψω'' μια χρυση μανετα Titax στην τρομπα της Brembo!

αγορασα μια δευτερη μανετα για να κανω το ''εγχειρημα'' , καθως δεν ειμουν σιγουρος αν θα τα καταφερω , και δεν ηθελα να καταστρεψω την μανετα (και την βαση της) που φοραγα ηδη στο μηχανακι!

Στην τρομπα βεβαια ΔΕΝ πειραξα τιποτα απολυτως - οι πατεντες εγιναν στο σωμα της μανετας ωστε να ταιριαξει στην υποδοχη της brembo...

μια μεταχειρισμενη μανετουλα σε σουπερ δελεαστικη τιμη ηταν οκ....

εδω η Brembo....

Όνομα:	dsc00003.jpg 
Προβολές:	730 
Μέγεθος:	84,6 KB 
ID:	227768

...και εδω η Titax με την βαση της....

η ''αρχιτεκτονικη'' μεταξυ τους ειναι ΑΣΧΕΤΗ!

(καπως πρεπει να γινει να ταιριαξουν αυτα τα δυο εξαρτηματα!)

Όνομα:	dsc00005.jpg 
Προβολές:	725 
Μέγεθος:	72,1 KB 
ID:	227769

ξεκινησα λυνοντας την μανετα απο την τρομπα.....

Όνομα:	dsc00004.jpg 
Προβολές:	721 
Μέγεθος:	71,5 KB 
ID:	227770

λυσιμο τα παντα και εναποθετηση σε ενα κουτακι να μην χασουμε κανα εξαρτηματακι και ψαχνομαστε.....

Όνομα:	dsc00008.jpg 
Προβολές:	719 
Μέγεθος:	59,0 KB 
ID:	227771

..λοιπον....

το σωμα της Titax αριστερα στην φωτο πρεπει να γινει οπως το ακρο της μανετας της Brembo δεξια για να δεσει πανω στην τρομπα....

σπαζοκεφαλια ε?

Όνομα:	dsc00009.jpg 
Προβολές:	712 
Μέγεθος:	40,5 KB 
ID:	227772

μετρησα τα σημεια που ηθελα , εβαλα την βαση της Titax στην μεγκενη και ξεκινησα να κοβω....

Όνομα:	dsc00010.jpg 
Προβολές:	705 
Μέγεθος:	69,5 KB 
ID:	227773

...πολλες προβες στην πορεια....(εκοψα λιγο πιο χοντρο απο οτι επρεπε και μετα ''κατεβασα'' το αλουμινιο με διαφορες λιμες ωστε να εχω μηδενικο τζογο)

στην φωτο βλεπουμε πως αρχιζει και ''θυληκωνει'' το ενα εξαρτημα με το αλλο....

Όνομα:	dsc00011.jpg 
Προβολές:	704 
Μέγεθος:	75,3 KB 
ID:	227774

....πηρε καμποση ωρα , καθως ολη η δουλεια ειναι στο χερι 100% , και χωρις καποιο ''μπουσουλα'' για καθοδηγηση , αλλα τελικα η προσπαθεια απεδωσε και ταιριαξαν τα εξαρτηματα μεταξυ τους με απολυτη επιτυχια!

στην φωτο βλεπετε την βαση της Titax στην τελικη της μορφη , ωστε να θυληκωνει στην τρομπα απο το ενα ακρο , και να δεχεται την μανετα απο το αλλο ακρο της....

σε αυτο το σημειο εκανα ενα τελικο ''ρετους'' , με πολυ ψιλες λιμες , γυαλοχαρτα και πανοβουρτσες κατα σειρα , ωστε να ''σβησουν'' ολες οι ατελειες απο το κοψε-ραψε και να πετυχω ενα ''νικελ'' φινιρισμα!

Όνομα:	dsc00012.jpg 
Προβολές:	705 
Μέγεθος:	61,8 KB 
ID:	227775

Επαναλαμβανω οτι σε τρομπα και μανετα δεν εγινε η παραμικρη μετατροπη!
    .....οτι ωρα θελω μπορω να τοποθετησω την original μανετα της brembo παλι , ενω το νεο συστημα διατηρει την ιδιοτητα να ειναι ''σπαστο'' ωστε να προφυλαγεται σε πτωση!

..επισης περαν απο τις ρυθμισεις στο σωμα καθ υψος της Brembo (που φυσικα διατηρηθηκαν ως ειχαν) , προστιθενται και οι ρυθμισεις σε 6 θεσεις κατ 'επιλογην του αναβατη παντα που διαθετει η μανετα της titax!

στην φωτο βλεπετε το αποτελεσμα!

Όνομα:	dsc06391.jpg 
Προβολές:	688 
Μέγεθος:	64,9 KB 
ID:	227776

...ολα αυτα σε ''πεισμα'' μου γιατι οσους ρωτησα μου ειπαν ''δεν γινεται.....'' (!)

''...βγαζει μια η pazzo , αλλα δεν...''' μπλα μπλα μπλα!

επισης ξερω πολλους που οταν αλλαξαν τρομπα φρενου , αν ειχαν ηδη σετ μανετες after market , αναγκαστικα ειχαν διαφορετικη μανετα συμπλεκτη και φρενου....

αντι να κατσω να ψαχνω ebay κλπ , προτιμησα να βρω ακρη μονος μου!

thanx for watching!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    μπραβο ρε συ Ζεφο!!
    με μερακι γινονται πολλα πραγματα τελικα!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zefos1100xx
    ...ολα αυτα σε ''πεισμα'' μου γιατι οσους ρωτησα μου ειπαν ''δεν γινεται.....'' (!)

''...βγαζει μια η pazzo , αλλα δεν...''' μπλα μπλα μπλα!

επισης ξερω πολλους που οταν αλλαξαν τρομπα φρενου , αν ειχαν ηδη σετ μανετες after market , αναγκαστικα ειχαν διαφορετικη μανετα συμπλεκτη και φρενου....

αντι να κατσω να ψαχνω ebay κλπ , προτιμησα να βρω ακρη μονος μου!

thanx for watching!
    Ρε Ζεφο τωρα αυτο ειναι οκ ή θα πας να φρεναρεις καμια μερα και θα σου μεινει η μανετα στο χερι???
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
    Ρε Ζεφο τωρα αυτο ειναι οκ ή θα πας να φρεναρεις καμια μερα και θα σου μεινει η μανετα στο χερι???
    λες?

το αλουμινιο που αφησα στην ''κλειδωση'' της Titax ειναι 4mm πιο χοντρο απο αυτο της Brembo...(edit: πλευρικα εννοω-το ''φαλτσαρα'' με λιγο παραπανω κουρμπα για να μπορει να ανασηκωνεται στην κλειδωση σε περιπτωση που χτυπηθει!)

....επισης σαν ''υλικο'' προοριζεται ηδη για αυτην την δουλεια!.....για αλουμινιο κοπηκε δυσκολα-μα πολυ δυσκολα λεμε! (μαρτυροντας τις καταβολες του!)

ευλογος ο προβληματισμος σου , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΓΙΩΡΓΗΗΗΗΗΗΗ!!!!:rotflmao:

ωραια και καθαρη δουλεια...αλλα κατα την γνωμη μου θα ρωταγα καποιον ειδικο στα αλουμινια (η σε τετοια θεματα)...απο την ελαχιστη γνωση μου σε καποια αλλα μεταλλα γνωριζω οτι μπορει να αλλαξε η μοριακη "συμπεριφορα"...αυτο το κομματι απο αλουμινιο πρεπει να ειναι χυτο...απο την στιγμη που εκοψες ενα τοσο μεγαλο κομματι πρεπει να εχει αλλαξει η ελαστικοτητα και η ανοχη που ειχε...συν οτι με την θερμοκρασια που αναπτυχθηκε στα κομματια που εκοψες σε αλλα σημεια πρεπει να ειναι πιο σκληρο και σε αλλα πιο μαλακο...αυτα...

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Oταν λεμε παει με το πλαι....
    από jimmis5 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2010, 09:42
  2. Ψαχνω να βρω εναν καταλογο με Brembo προιοντα.
    από pavlaras1 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2005, 09:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF