Σελίδα 26 από 130 ΠρώτοΠρώτο ... 1621222324252627282930313676126 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 376 έως 390 από 1950

Θέμα: ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Κατι τετοια διαβαζω νυχτιατικα και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

Σκιζουν τα ιματια τους για το τι θα γινει με τους δημ.υπαλληλους , που θα πανε , αν θα κλεισουν καποιες ΔΕΚΟ , να τους περασουν απο αξιολογηση , να τους μεταταξουν , να τους βαλουν και λιγο προδερμ στον κ@λο μην συγκαουν......
    ....ενω με την απειλη αυριο το πρωι να βρεθουν 700.000 !!! ανεργοι που δουλευουν σε 100.000 επιχειρήσεις επισητισμού....στ' @ρχιδι@ τους.

Μεχρι ποτε θα πληρωνει με την ανεργια του ο ο ιδιωτικος υπάλληλος την ρεκλα του δημοσιου ???

http://www.newsit.gr/default.php?pna...&catid=13&la=1

Περαστικός Το avatar του/της micro_fresh
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Κατι τετοια διαβαζω νυχτιατικα και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
    ....
    +1000000
    Music is my soul...

όπου γης Το avatar του/της iosif
    H γνωστη πια πατατα

ιδιωτικοι υπαλληλοι vs δημοσιων

να δω ποσοι ακομα θα πεσουν σε συτη τη λουμπα

υγ η μοναδικη χωρα στο κοσμο που οι υπαλληλοι χωριζονται και θεσμικα (γσεε-αδεδυ) με βαση εαν ο εργοδοτης ειναι το κρατος ή ιδιωτης
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
    H γνωστη πια πατατα

ιδιωτικοι υπαλληλοι vs δημοσιων

να δω ποσοι ακομα θα πεσουν σε συτη τη λουμπα

υγ η μοναδικη χωρα στο κοσμο που οι υπαλληλοι χωριζονται και θεσμικα (γσεε-αδεδυ) με βαση εαν ο εργοδοτης ειναι το κρατος ή ιδιωτης
    Τι εννοεις με λουμπα ?

Γιατι για το οτι προκειται για 2 τελειως διαφορετικες κατηγοριες υπαλλήλων με διαφορετικα κριτηρια απεναντι σε ΟΛΑ , δε νομιζω να αμφιβάλλει κανεις ???

ΠΕΦΤΕΙς στην λουμπα να τα βαζεις με εργαζομενους που το μονο που σε χωριζει απο αυτους ειναι ο εργοδοτης τους

αν νομιζεις οτι "εχθρος" σου ειναι ο δημοσιος υπαλληλος, οκ

αν νομιζεις οτι η λυση ειναι να εξαθλιωθει και αυτος οπως ο εξαθλιωμενος των 700+/- ευρω και οχι η αξιοπρεπης διαβιωση του εξαθλιωμενου

οκ

[...] το μονο που σε χωριζει απο αυτους ειναι ο εργοδοτης τους[...]
    Λαθος
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Λαθος
    +1

ΠΕΦΤΕΙς στην λουμπα να τα βαζεις με εργαζομενους που το μονο που σε χωριζει απο αυτους ειναι ο εργοδοτης τους
    Δυστυχως δεν μας χωριζει ο εργοδοτης τους μονο.
    Αλλα οι ευνοικες παροχες τους , καθιστα αυτους, ψηφοφορους και συνεχιστες , αυτων που βασανιζουν εμενα.
    Αρα τους εχω απεναντι μου , τρόπων τεινά.

αν νομιζεις οτι η λυση ειναι να εξαθλιωθει και αυτος οπως ο εξαθλιωμενος των 700+/- ευρω και οχι η αξιοπρεπης διαβιωση του εξαθλιωμενου
    οκ
    Δυστυχως , η εξαθλιωση αυτου του "παρασιτου" στα 700 ευρω μπορει να φερει στην επιφανεια καποιον...οχι των 700....ουτε καν των 200 ευρω.....αλλα κάποιου ανεργου του ιδιωτικου τομέα.

Banned Το avatar του/της WebD
    Ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό την εποχή που ζούμε.... αυτά τα "παράσιτα" συντηρούν ανέργους!!!!

Είμαι 8 μήνες άνεργος και με συντηρεί η κοπέλα μου που είναι νηπιαγωγός.

Να της κόψουμε στο μισό τον "υπερβολικό" μισθό που παίρνει;
    Μπα καλύτερα να την απολύσουμε!!!!

Το ξέρετε πολύ καλά ότι η πλειοψηφία τον ΔΥ εργάζονται κανονικά και παίρνουν νορμαλ μισθούς... αυτοί που τα ξύνουν και που παίρνουν τρελά λεφτά είναι οι κολλητοί της εξουσίας σε οργανισμούς μαϊμού!!

Υποτίθεται ότι τους καταργούν τώρα... αλλά οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο δημόσιο (σιγά μην έδιωχναν τα φιλαράκια τους) και θα συνεχίσουν να σπιλώνουν το όνομα των υπολοίπων ΔΥ.

Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τους άλλους... γιατί είμαστε τη λογικής: μια σπιθαμή από τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD

αν νομιζεις οτι "εχθρος" σου ειναι ο δημοσιος υπαλληλος, οκ

οκ

Σε καμμία περίπτωση ο εχθρός μου δεν είναι ο δημόσιος υπάλληλος...Εχθρός μου ήταν και παραμένει ένα ΑΔΙΚΟ και ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ σύστημα που αμείβει τον ΔΥ με το 2πλάσιο (και πολλές φορές 4πλάσιο) απ' ότι θα έπαιρνε στην ελ. αγορά (ΑΝ έβρισκε δουλειά...), που δεν τον αναγκάζει να παράγει τουλάχιστον το έργο για το οποίο πληρώνεται, και που του εξασφαλίζει ότι θα συνεχίζει να παίρνει τον όποιο μισθό του ο κόσμος να έρθει τούμπα...

Και αν το κράτος είχε λεφτά να το κάνει δεν θα μου έπεφτε και πολυ λόγος (κακώς, αλλά υπόθεση εργασίας κάνουμε). Όταν όμως για να βρεθούν λεφτά προκειμένου να ισχύει η ανωτέρω προνομιακή μεταχείρηση στραγγαλίζεται ο ιδιωτικός τομέας και χιλιάδες άνθρωποι που ήδη ήταν στην κόψη του ξυραφιού χωρίς προνόμια κλπ πετάγονται στον δρόμο, τότε ΕΧΩ θέμα...

Πες μου δηλάδη ρε Ιωσήφ γιατί ποτέ δεν το κατάλαβα...Γιατί δηλαδή στα πλαίσια μια δίκαιης δημοκρατίας και ισονομίας να θεωρούνται λίγο-πολύ "φυσιολογικές" μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις ή το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα χωρίς κανενός να ιδρώνει το αυτί, και την ίδια ώρα να θεωρείται βλασφημία και εθνική καταστροφή έστω και η απλή αναφορά σε πιθανές απολύσεις στον δημ. τομέα ???
    Γιατί αυτός ο ελάχιστος παραγόμενος "εθνικός πλούτος" (αλλά και η "εθνική μιζέρια" στην περίπτωσή μας) να μην μοιραστούν το κατά δυνατόν δικαιότερα επί όλων των εργαζομένων, αλλά θα πρέπει το κλάμα μονίμως να είναι από την μεριά εκείνων που δεν είχαν "μπάρμπα στην Κορώνη" ???

με κουραζει το θεμα

λοιπον

στο δημοσιο εργαζονται μεταξυ αλλων 80.000 εκπαιδευτικοι δηλαδη 1/8 ειναι εκπαιδευτικος

επισης υπαρχουν αλλοι 25. 000 εκπαιδευτικοι συμβασιουχοι (ωρομισθιοι, κλπ)

δεκαδες χιλιαδες στην καθαριοτητα, σε υποστηριξη (διοικητικες θεσεις κλπ)

συνεργαζομαι με δημοσιους και εχω ανθρωπους με μεταπτυχιακα και καμποσα προσοντα με αμοιβες στα 1200-1400 ευρω (ειναι πολλα? οχι απλα υπαρχουν πολλοι συνανθρωποι μας που περνουν πολυ λιγα). . στην επαρχια δεν υπαρχει περιπτωση να βρουν δουλεια σοβαρη που να τους εξασφαλισει αξιοπρεπη διαβιωση

κατα τα αλλα και επειδη τοιν ιδιωτικο τομεα τον εχω φαει στη μαπα. το συστημα αμοιβων ειναι αδικο και ανηθικο εν τη γεννεσει του. εξηγουμαι: μια πολυ σοβαρη παραμετρος της εργασιας ειναι η κοινωνικη ανταποδοτικοτητα που εχει. στις κοινωνιες μας ομως η αμοιβη καθοριζεται απο το βραχυχρονιο αμεσα μετρησιμο οικονομικο κερδος που φερνει και ουδολλως απο την αναγκαιοτητα της δουλειας .ετσι λοιπον αμοιβονται με τρελλα λεφτα κοινωνικα παρασιτα (αεριστηδες χρηματιστες-traders κεφαλαιων) δημιουργικα ατομα αμοιβονται πλουσιοπαροχα για να εξαντλουν την ενεργεια τους ευφερισκοντας διαφημισεις για τσιχλες κλπ ενω οι γιατροι λοιδωρουνται στο συνολο τους για φακελακηδες, οι εκαπιδευτικοι για τεμπεληδες κοκ.

και theo η λουμπα που πεφτεις ειναι η "επιλογη" μεταξυ αυτων που εγραψες: " Γιατί δηλαδή στα πλαίσια μια δίκαιης δημοκρατίας και ισονομίας να θεωρούνται λίγο-πολύ "φυσιολογικές" μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις ή το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα χωρίς κανενός να ιδρώνει το αυτί, και την ίδια ώρα να θεωρείται βλασφημία και εθνική καταστροφή έστω και η απλή αναφορά σε πιθανές απολύσεις στον δημ. τομέα ???
    Γιατί αυτός ο ελάχιστος παραγόμενος "εθνικός πλούτος" (αλλά και η "εθνική μιζέρια" στην περίπτωσή μας) να μην μοιραστούν το κατά δυνατόν δικαιότερα επί όλων των εργαζομένων, αλλά θα πρέπει το κλάμα μονίμως να είναι από την μεριά εκείνων που δεν είχαν "μπάρμπα στην Κορώνη" ???"

οι λυσεις δεν ειναι αυτες. οι λυσεις υπαρχουν αλλου και σε καμια περιπτωση δεν προυποθετουν καννιβαλσιμο εργαζομενων.

υγ ειλικρινα μου κανει εντυπωση. εχω γνωρισει φυσικα κομματοσκυλα δ.υ. οπως ομως ειχα και συναδελφους σε ΠΟΛΥ μεγαλες εταιρειες που ηταν σε ΠΟΛΥ ψηλες θεσεις γιατι απλα ειχαν "γνωριμιες" ή συγγενεια με πολιτικα προσωπα. στην ασοεε ηταν πασιγνωστα οτι τα στελεχη της πασπ και της δαπ μετα το πτυχιο εργαζονταν χωρις καν συνεντευξησ ε συγκεκριμενες εταιρεις ορκωτων και συμβουλων. και φυσικα εχω γνωρισει και δ.υ. που διοριστηκαν μεσω ασεπ, που εργαζονται υπερωριακα απληρωτα οπως βεβαια και εργαζομενους στον ι.τ. που τους αφαιμαζουν καθημερινα.

απο μενα εως εδω.

Συνεχιζεις να παραβλεπεις μια λεπτομερεια.

Το αν ο Χ εγλειψε 40 κωλους και 50 κατουρημενες ποδιες για να φτασει σε μια θεση και να παιρνει 10.000 ευρω το μηνα μισθο ενω ειναι ασχετος και βλακας.....δεν με αφορα εμενα , ουτε με ενοχλει.

Το να δουλευουν ομως 2000 ατομα σε οργανισμους τύπου :
    Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης
    Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας (ΚΕΙΠ)
    Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων
    Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
    Αγρόκτημα ΑΕ
    ............................

και να τους πληρωνει ο φορολογουμενος ελληνας πολιτης
    μου ανάβει τα λαμπακια.

εδω κανεις μεγαλο λαθος:"ο αν ο Χ εγλειψε 40 κωλους και 50 κατουρημενες ποδιες για να φτασει σε μια θεση και να παιρνει 10.000 ευρω το μηνα μισθο ενω ειναι ασχετος και βλακας.....δεν με αφορα εμενα , ουτε με ενοχλει."

σε αφορα αμεσα. διοτι η χ εταιρεια που δουλευει εχει τζιρο κατα 80% απο το δημοσιο με υπεριμολογησεις, μιζες κλπ. ΔΕΝ ΙΦΙΣΤΑΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΝΟΟΥΜΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ. Το συνολο των πολυ μεγαλων εταιρειων εγιναν μεγαλες απο το δημοσιο ειτε εξακολουθουν να ζουν απο το δημοσιο (πχ ποσοι γνωριζετε οτι το μπαμ της κοκα κολας πχ εγιονε με την απαυθειας αναθεση σε αυτην της προμηθειας αναψυκτικων στους στρατιωτες τστο βιτναμ? οτι η φορντ μεγαλουργησε με τις δημοσιες παραγγελιες, η ζιμενς? η aeg ειναι η πρωην κρατικη εταιρεια ηλεκτρισμου της γερμανιας? )

και μην μπερδευεις την αμαση αναγκη ξεκαθαρισματος των δ.ο. σαν αυτους που ανεφερες οι οποιοι υπαρχουν μονο και μονο για να τοποθετουνται καποιοι. και ειλικρινα σου μιλαω γιατι το εζησα η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων των οργανισμων δημιουργηθηκαν διοτι επρεπε να τοποθετηθουν 12μελη δ.σ. φυσικα αμοιβομενα

η πλακα ειναι οτι μιλας για 2.000 υπαλληλους (και καλα κανεις και σιγουρα ειναι πολυ παραπανω) αλλα αγνοεις οτι κλεινει το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

πολλα ειπαμε. εγω το κλεινω. αυτη ειναι η αποψη μου

Συμφωνεις λοιπον ρε Ιωσηφ οτι έχουμε κρατικοδίατη οικονομια και πρέπει να σταματησει αυτο;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

εχουμε
    απλα επισημαινω οτι σε ολο τον κοσμο ειναι κρατικοδιαιτη η οικονομια και ας μην το λενε

πχ το 80% του παγκοσμιου αεπ (καπου στα 60 τρις δολ το 2009) το γενναει ο δημοσιος τομεας.

οι μεγαλυτερες παραγγελιες και γενικα το "αιμα" ειναι οι δημοσιες επενδυσεις. σε ολο το κοσμο.
    ο μονος πραγματικα ελυεθρος τομεας ειναι αυτος ο παρασιτικος της δευτερογενους αγορας κεφαλαιων η οποια κερδοσκοπει με αερα και ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ (παγκοσμιο αεπ 2006: 56 τρις. αξια δευτερογενους αγορας ομολογωων 2006: 450 τρις!)

(οσο για την ελευθερη οικονομια των ηπα ειναι απλα ψεμα. ολοι γνωριζουν τις πολιτικες προστατευτισμου που εχουν. θυμαστε πως σωθηκε πχ η H-D? ΜΕ τους δασμους στις μοτο ανω των 1000 κυβικων. θυμαστε τον πολεμο προ διετιας ηπα-εε για καλαμποκι/ ατσαλι? ξερετε οτι οι επιδοτησεις των αμερικανων αγροτων αντιπροσωπευουντ ο 2% του αεπ τους? και οπως ειχε πει ο μανος και ο ανδριανοπουλος-και σωστα ειπαν συνεπεις προς τον ακρατο νεοφιλελευθερισμο που πιστευουν-οι τραπεζες , αφου ζουμε σε ελευθερες οικονομιες, δεν θα επρεπε να ειχαν διασωθει πουθενα στον κοσμο.πηραν τα ρισκα τους αςπτωχευαν και νεες τραπεζες θα εκλειναν το κενο.)

να σου πω ας πουμε μια αντιφαση: το σπρεντ ανεβαινουν-συνεπαγεται και τα εποιτοκια δανεισμου διοτι αυτο αντιπροσωπευει τον "κινδυνο" το ρισκο που παιρνει δανειστης δηλαδη η περιπτωση να χρεωκοπησει καποιος και να μην παρει πισω τα λεφτα του. ταυτοχρονα ομως τα κρατη εγγυωνται οτι οι τραπεζες ΔΕΝ θα χρεοκωπησουν και εαν γινει δινουν εγγυησεις (τα τελευται 28 δις πχ)!
    Οτι γινεται με την χωρα οπως η τροικα εγγυαται οτι δεν θα χρεοκοπησει. ε τοτε γιατι ακριβαιενουν τα επιτοκια αυφου δεν υφισταται κινδυνος να χασουν τα λεφτα τους?

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF