Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 63

Θέμα: Αναλογικές Φωτογραφικές Μηχανές

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Αναλογικές Φωτογραφικές Μηχανές

Ψάχνομαι για το παραπάνω, ότι γράφει ο τίτλος.
    Φιλμ, δηλαδής. Αν κάποιος έχει άποψη & έχει να προτείνει συγκεκριμένα μοντέλα ας πει. Το κόστος είναι σχετικό. Από ένα ψάξιμο που κάνω βλέπω ότι είναι αρκετά ανεκτό.
    Σας παρακαλώ μη με ρωτήσετε γιατί αναλογική και όχι DSLR και τα σχετικά. I know

Επίσης θα αγοραστεί και film scanner. Μέχρι στιγμής έχω πέσει σε αυτό

http://plustek.com/oeu/products/opti...-ai/specs.html

Ας μιλήσουν οι έχοντες γνώση.

nikon f3-f4-fm (διαφορετικού τύπου βέβαια αλλά δεν ζήτησες και κάτι συγκεκριμένο στο θέμα, όλες φτηνές πλέον (σχετικά με την αξία τους πάντα), όλες πολύ καλές, και συνήθως τις βρίσκεις σε πολύ καλή κατάσταση)

για το σκάνερ δεν έχω ιδέα.. αλλά σίγουρα μη περιμένεις ποιότητα που θα δεις αν τις σκανάρεις σε ένα frontier πχ σε φωτογραφείο.. αξιόλογη μεν, αλλά καμία σύγκριση πιστεύω

αυτά, δώσε και καμιά πλΕροφορία παραπάνω για το τι ψάχνεις ακριβώς
    "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

Αυτό για το scanner το υποθέτω και εγώ και σαφώς το θεωρώ λογικό.
    Τώρα όσον αφορά τη μηχανή, θα με ενδιέφερε να έχει autofocus, από τα λίγα που ξέρω, αλλά εδώ να πω ότι τη μηχανή θα τη χρησιμοποιεί και έμπειρος ερασιτέχνης φωτογράφος.
    Αν με ρωτάς τι θέματα θα φωτογραφίζονται, θα έλεγα μάλλον γενικά σταθερά αντικείμενα, τοπία και όχι τόσο action.

Αν υπάρχει κάποιο guide να διαβάσω ευχαρίστως. Μπορεί να ακούγομαι άσχετος με το θέμα & όντως είμαι. Όμως θέλω να αγοράσω μια αρκετά καλή μηχανή μιας και θα είναι και κάτι σαν έκπληξη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Αυτό για το scanner το υποθέτω και εγώ και σαφώς το θεωρώ λογικό.
    Τώρα όσον αφορά τη μηχανή, θα με ενδιέφερε να έχει autofocus, από τα λίγα που ξέρω, αλλά εδώ να πω ότι τη μηχανή θα τη χρησιμοποιεί και έμπειρος ερασιτέχνης φωτογράφος.
    Αν με ρωτάς τι θέματα θα φωτογραφίζονται, θα έλεγα μάλλον γενικά σταθερά αντικείμενα, τοπία και όχι τόσο action.

Αν υπάρχει κάποιο guide να διαβάσω ευχαρίστως. Μπορεί να ακούγομαι άσχετος με το θέμα & όντως είμαι. Όμως θέλω να αγοράσω μια αρκετά καλή μηχανή μιας και θα είναι και κάτι σαν έκπληξη.

autofocus? :o τι είν αυτό?
    απ'αυτές που σου είπα, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, πρέπει να έχει μόνο η f4

δες και καμία eos5 που είναι τελευταίας τεχνολογίας (αν εξαιρέσεις το φιλμ )

http://www.squidoo.com/search/result...ameras+Project

δες κι εδώ, έχει αναλυτικά review για όλες :wacko:

ξέχασα κι αυτή:
    nikon f-601

αν δε κάνω λάθος η dslr που έχεις nikon δεν είναι?
    νομίζω πως δουλεύουν κανονικά οι φακοί dx, κάτι που αν ισχύει θα σου φανεί πολύ χρήσιμο

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    για μηχανή δεν έχω να προτίνω τίποτα
    αλλά ριξε μια ματιά σε αυτό, μπορεί να σου φανεί ενδιαφέρον

http://www.photoeidolo.gr/N/7%20BOOK/index%202.html

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος

Με το καλό...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον ziggY σχετικά με τα Nikon's όπως επίσης και για την σπουδαιότητα του σωστού σαρώματος.
    Βέβαια μιας και προορίζεται περισσότερο για φωτογραφία τοπίου κτλ. μπορείς να ανέβεις ενα σκαλοπάτι και περίπου με τα ίδια λεφτά να βρεις μια μεταχειρισμένη μεσαίου φορμά για να γουστάρει στο έσχατο. Τσέκαρε αγγελίες, πωλούνται κάποια παροπλισμένα set κοψοχρονιά.
    Το scanner φαίνεται ικανό αλλά μόνο στην πράξη θα δείξει μιας και πέρα απο το σωστό hardware (ακόμα και η ποιότητα / απόσταση του film holder είναι ουσιώδης) το σωστό σετάρισμα / καλιμπράρισμα επιβάλλεται και πίστεψε με μπορείς να χάσεις εύκολα τη μπάλα.
    Όπως και να'χει καλές φωτογραφίες!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αμίσημε, τι ακριβώς είναι το μεσαίο φορματ που λες?

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αν ηξερες που πας να μπλεξεις!!!

Nikon FM2 / FE2 προτεινω εγω. Βασικα κατι σε Nikon η Canon και οσο το δυνατον πιο τελευταια μοντελα. Μετα βλεπεις... απλα να ξερεις οτι η αναλογικη στις μερες μας απαιτει και αναλογικα περισσοτερα λεφτα απο την ψηφιακη...

nikon f5 και τα μυαλά πελτές στα κλείστρα! αν βρεις και την επετειακή... λαχείο!

η f3 και η fm εχουν autofocus?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αμίσημε, τι ακριβώς είναι το μεσαίο φορματ που λες?
    Θα σου προτεινα να κοιταξεις οπως ειπε και ο χυμαδορ για Nikon αλλα την FE την απλη.
    Μπορει να παρει ολους τους νικον φακους σειρας A και AI ενω οι μεταγενεστερες μπορουν μονο απο AI και μετα.Θελει ψαξιμο το πραγμα οπως και να'χει και για autofocus δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το εχεις (και βασικα καλυτερα κατα την γνωμη μου).

Επισης μπορεις και να κοιταξεις και για παλια pentax μηχανη σαν τις spotmatic και τις διαφορες SP που βγηκαν αλλα πρεπει να ψαξεις και λιγο στο ιντερνετ να δεις ποια και γιατι.Το καλο (και κακο συναμα) με τις Pentax ειναι οτι πρεπει να κθνηγησεις φακους με μονtουρα τυπου Μ42.Εγω προσωπικα τετοιους φακους χρησιμοποιω στην ψηφιακη Canon μου και τους λατρευω αλλα και παλι θα εισαι χωμενος στο ebay μεχρι τα μπουνια.

Ισως καλυτερα με την Νικον να ξεμπερδεψεις και να βρεις και εναν καλο φακο ζουμ τυπου 24-135 και κανα δυο primes, 50αρη και κανα 18αρη αναλογα βεβαια τι θες.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater

η f3 και η fm εχουν autofocus?
    Οχι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Θα σου προτεινα να κοιταξεις οπως ειπε και ο χυμαδορ για Nikon αλλα την FE την απλη.
    Μπορει να παρει ολους τους νικον φακους σειρας A και AI ενω οι μεταγενεστερες μπορουν μονο απο AI και μετα.Θελει ψαξιμο το πραγμα οπως και να'χει και για autofocus δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το εχεις (και βασικα καλυτερα κατα την γνωμη μου).

Επισης μπορεις και να κοιταξεις και για παλια pentax μηχανη σαν τις spotmatic και τις διαφορες SP που βγηκαν αλλα πρεπει να ψαξεις και λιγο στο ιντερνετ να δεις ποια και γιατι.Το καλο (και κακο συναμα) με τις Pentax ειναι οτι πρεπει να κθνηγησεις φακους με μονtουρα τυπου Μ42.Εγω προσωπικα τετοιους φακους χρησιμοποιω στην ψηφιακη Canon μου και τους λατρευω αλλα και παλι θα εισαι χωμενος στο ebay μεχρι τα μπουνια.

Ισως καλυτερα με την Νικον να ξεμπερδεψεις και να βρεις και εναν καλο φακο ζουμ τυπου 24-135 και κανα δυο primes, 50αρη και κανα 18αρη αναλογα βεβαια τι θες.
    Και μετα απο αυτο καταλαβα τι παμε να του κανουμε του ανθρωπου...ντροπη μας!

Λοιπον, τσιμπα μια μτχ dslr, κατι σε Nikon D40/D60 η Canon EOS 350/400 και κατεβασε το Alien exposure σε plug in για το Photoshop... το τι Kodachrome και Velvia θα δουν τα ματια σου δεν λεγεται!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    H apla psakse gia mesaiou format na ksemperdeueis. :rotflmao: :rotflmao:

Ti sto mpoutso epathe to plhktrologio mou?
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μηχανες
    από karelis στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2004, 13:53
  2. Είναι οι μηχανές σαν τις γυναίκες???
    από Wizard13 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/04/2004, 10:29
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία