Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 63

Θέμα: Αναλογικές Φωτογραφικές Μηχανές

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Εγω εχω μια και μονο μια την kiev (η οποια δεν εχει παθει τιποτα και ειναι 40 ετων μηχανη φιλε nikonian)

Αλλα ο πατερας μου εχει καπου 200 (δεν κανω πλακα) μεταξυ αλλων και αρκετες hasselblad, leica, contax. Αν ηταν λιγο πιο της μοιρασιας θα εκανε μουσειο.
    Οι kiev, zenit κλπ Έχουν δυο πολύ σοβαρά προβλήματα:
    1) Όταν πατάς το κουμπί του κλείστρου, ακούγεται σαν να κουμπώνεις πρώτη σε kawasaki.
    Eίναιτέτοιο το ταρακούνημα από τον καθρέφτη , που δεν μπορείς να τραβήξεις ακούνητη φωτό με ταχύτητα κάτω από 1/30.
    2) Σοβαρό πρόβλημα με το μηχανισμό προώθησης του φιλμ, που τα παίζει και προωθεί λιγότερο απ'ότι θα'πρεπε, με αποτέλεσμα να πέφτει το ένα καρέ , εν μέρει, πα΄νω στο άλλο. Αργά ή γρήγορα όλες το παθαίνουν, ανάλογα με τη χρήση.

Να ψήσεις το μπαμπά να ανοίξει το ντουλάπι , να΄ρθουμε να χαζέψουμε.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Δεν πας και μια βολτίτσα από το dpgr.gr που έχει ξεχωριστό section για φιλμ και αναλογικές;

Έχω ήδη πάει..

Τώρα έχουμε στη κατοχή μας μια Olympus με AF, αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλο. Θα έλεγα ότι βγάζει αρκετά καλές φωτογραφίες για μηχανή 25ετιας. Είναι από ότι καταλαβαίνω set με το φακό με όχι και αρκετά μεγάλο zoom.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Κουμούτσες και γενικά υπερκατασκευές απορρίπτονται. Όπως έγραψα θα προτιμηθεί με AF αλλά αυτό από ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με το φακό.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Mike, φιλος στο Ηρακλειο εχει Α1 που δεν νομιζω να χρησιμοποιει. Αν θες τον ρωταω αν την πουλαει και ποσο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Έχω ήδη πάει..

Τώρα έχουμε στη κατοχή μας μια Olympus με AF, αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλο. Θα έλεγα ότι βγάζει αρκετά καλές φωτογραφίες για μηχανή 25ετιας. Είναι από ότι καταλαβαίνω set με το φακό με όχι και αρκετά μεγάλο zoom.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Κουμούτσες και γενικά υπερκατασκευές απορρίπτονται. Όπως έγραψα θα προτιμηθεί με AF αλλά αυτό από ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με το φακό.

Στις nikon , ο μηχανισμός του AF βρίσκεται στο σώμα. Απλά για να δουλέψει χρειάζεται φακούς AF , με τις ηλεκτρ. επάφές του AF. Όμως το μεγάλο πλαονέκτημα της εταιρείας είναι ότι όλες οι μηχανές συνεργάζονται με όλους τους φακούς. Απλά για να λειτουργήσει το AF, πρέπει σώμα και φακός να είανι AF

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Mike, φιλος στο Ηρακλειο εχει Α1 που δεν νομιζω να χρησιμοποιει. Αν θες τον ρωταω αν την πουλαει και ποσο.

Αν δεν είναι κόπος & τύχει να μιλήσετε, στείλε μου ένα πμ, για τη τιμή.
    Danke

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    1) Όταν πατάς το κουμπί του κλείστρου, ακούγεται σαν να κουμπώνεις πρώτη σε kawasaki.
    Eίναιτέτοιο το ταρακούνημα από τον καθρέφτη , που δεν μπορείς να τραβήξεις ακούνητη φωτό με ταχύτητα κάτω από 1/30.
    2) Σοβαρό πρόβλημα με το μηχανισμό προώθησης του φιλμ, που τα παίζει και προωθεί λιγότερο απ'ότι θα'πρεπε, με αποτέλεσμα να πέφτει το ένα καρέ , εν μέρει, πα΄νω στο άλλο. Αργά ή γρήγορα όλες το παθαίνουν, ανάλογα με τη χρήση.

Ο μπαμπας να ανοιξει τα ντουλαπια δεν παιζει με τιποτα. Θα προτιμουσε να πεθανει.

Αυτο που λες για την kiev δεν το εχω παρατηρησει να σου πω την αληθεια, αλλα οποτε εχω τραβηξει με κατω απο 1/60 παντα βαζω τριποδο. Για το μηχανισμο προωθησης τωρα που το λες πρεπει να μου το ειχε κανει πριν 20 χρονια και ειχα παρει αλλο σωμα. Εκτοτε εχει δει ελαχιστη χρηση, μια και το χομπυ αλλαξε σε αλλου ειδους μηχανες.

Αρα εχεις δικιο, τα παιζουν.

Αν δεν είναι κόπος & τύχει να μιλήσετε, στείλε μου ένα πμ, για τη τιμή.
    Danke
    H A1 ήταν πολύ καλή μηχανη, όμως:
    Δεν έχει AF
    Παρότι χειροκίνητη είναι γεμάτη ηλεκτρονικά, πράγμα κακό για μια μηχανή 25 χρόνων και μην ξεχνάμε ότι δεν είναι και Nikon.
    Είναι Cannon και δεν βρίσκεις εύκολα φακούς, σε αντίθεση με Νικοn, που έχει γεμίσει η Ελλάδα με άριστους μεταχειρισμένους.

H A1 ήταν πολύ καλή μηχανη, όμως:
    Δεν έχει AF
    Παρότι χειροκίνητη είναι γεμάτη ηλεκτρονικά, πράγμα κακό για μια μηχανή 25 χρόνων και μην ξεχνάμε ότι δεν είναι και Nikon.
    Είναι Cannon και δεν βρίσκεις εύκολα φακούς, σε αντίθεση με Νικοn, που έχει γεμίσει η Ελλάδα με άριστους μεταχειρισμένους.

Να γιατί άνοιξα thread εδώ

So μπορείς να μου γράψεις κάποια συγκεκριμένα μοντέλα με AF που προτείνεις?

AAAAAA!!!
    BTW
    Αν κάποιος έχει : NikonFM2, ή Olympus OM1(ο μεγάλος μου έρωτας), OM2

την ανταλλάσω με Nikon f90x με vertical grip πλάτη (1.5 κιλό πράμα λέμε)

Άντε να σας δω...

Να γιατί άνοιξα thread εδώ

So μπορείς να μου γράψεις κάποια συγκεκριμένα μοντέλα με AF που προτείνεις?

Σου έγραψα παραπάνω ότι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλλίτερο από την Nikon F90x.
    Αν και δεν τραβάω πλέον ,είναι η μόνη AF που κράτησα (αν θυμάμαι καλά , γιατί λείπω ένα χρόνο στην επαρχία).

Βρίσκεις εύκολα άριστους φακούς σε καλές τιμές. Κυρίως όμως βρίσκεις φακούς με κρύσταλα που δεν γερνάνε.Μπορείς να εμπιστευθείς έναν παλιό Νικον , έστω κι αν είναι 30 ετών.
    Τέλος πάντων, όταν έρθει η ώρα για φακούς , ρώτα με πμ, κάτι μπορεί να ξέρω.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator

χμμμ αυτό που λες με το κούνημα στην kiev4 που χρησιμοποιούσα παλιά το είχα δεί να συμβαίνει, αλλά οχι και κάτω από 1/30, ασε που εχει ταχύτητα 1250!
    Αυτό με το καρέ το ένα παν στο άλλο το έκανε πάντως.

Εχω κι εγω μια κούτα μηχανές, μια Lubitel σαν την απο πάνω αλλά με σπασμένο καπάκι, την kiev που δουλευει μια χαρά, μια Agfamatic50 (η πρωτη δικια μου), εχω κινηματογραφική κουρδιστή Bell & Howell 333 8mm με τριπλό φακό, και αντίστοιχη προβολής, εχω και σε ταινία τα βαφτίσια μου , μετα εχω και μια Canon Super8, και αντίστοιχη προβολής, και μια Canon ηλεκτρονική που την γλύτωσε φτηνα αφού δεν την έσπασα στο Sachsenring το 2001 που είχα στηθεί απέναντι απο τα πιτς του Rossi κι εβγαλε ενα Error κι ουτε μια φωτό... Δεν είχα το manual μαζί βλέπεις...

Δεν είχα παρει χαμπάρι οτι το nick είχε να κανει με Nikon.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    χμμμ αυτό που λες με το κούνημα στην kiev4 που χρησιμοποιούσα παλιά το είχα δεί να συμβαίνει, αλλά οχι και κάτω από 1/30, ασε που εχει ταχύτητα 1250!
    Αυτό με το καρέ το ένα παν στο άλλο το έκανε πάντως.

Εχω κι εγω μια κούτα μηχανές, μια Lubitel σαν την απο πάνω αλλά με σπασμένο καπάκι, την kiev που δουλευει μια χαρά, μια Agfamatic50 (η πρωτη δικια μου), εχω κινηματογραφική κουρδιστή Bell & Howell 333 8mm με τριπλό φακό, και αντίστοιχη προβολής, εχω και σε ταινία τα βαφτίσια μου , μετα εχω και μια Canon Super8, και αντίστοιχη προβολής, και μια Canon ηλεκτρονική που την γλύτωσε φτηνα αφού δεν την έσπασα στο Sachsenring το 2001 που είχα στηθεί απέναντι απο τα πιτς του Rossi κι εβγαλε ενα Error κι ουτε μια φωτό... Δεν είχα το manual μαζί βλέπεις...

Δεν είχα παρει χαμπάρι οτι το nick είχε να κανει με Nikon.
    Αυτή την κούτα να την κρατήσεις, αλλά πέταξε τη lubitel , μου χαλάει το κάδρο.:rotflmao:

Το AF σε παλιες αναλογικες ειναι πολυ αργο, δεν ξερω τι σε εχει πιασει με δαυτο. Εκτος αν το θελεις για κατασταστασεις αδυνατου φωτισμου. Αλλα και παλι παιζει να κανεις εκτιμηση με το ματι. Ασε που πλεον οι φακοι θα ειναι ποιο ακριβοι.

Εμενανε προσωπικα οι all time fav αναλογικες ηταν οι ΝΙΚΟΝ F και F2. Μοναδικο ηλεκτρονικο το φωτομετρο και πολυ καλη ποιοτητα μηχανισμου.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Μιχαλιό, με μια Minolta 5000 ΑF θα είσαι μπρούκλης ...

(Μην πάρεις την 7000, εκτός αν την βρεις στην ίδια τιμή και κατάσταση με την 5000)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Μιχαλιό, με μια Minolta 5000 ΑF θα είσαι μπρούκλης ...

(Μην πάρεις την 7000, εκτός αν την βρεις στην ίδια τιμή και κατάσταση με την 5000)
    ναι.. και αν θες κανα φακό αργότερα προσπάθησε να κουμπώσεις κανέναν sony :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

με εταιρία που έχει κλείσει μη μπλέξεις, όσο καλή κι αν ήταν η 5000, όλο και κάτι θα χρειαστεί κάποια στιγμή και θα ψάξεις πολύ για να το βρεις.. και αν..
    "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μηχανες
    από karelis στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2004, 13:53
  2. Είναι οι μηχανές σαν τις γυναίκες???
    από Wizard13 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/04/2004, 10:29
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία